res publica wrote:sanjin_1 wrote:
Ma jok bola, tepaš iz latentnog šovinizma i ličnih frustracija koje su proistekle iz neostvarenih želja. Ali nema veze, "Allah milostivi" te pazi..
veliš neizlaznošću? Sudeći prema zvaničnim podatcima lahko dostupnim na stranicama izbori.ba i fedealnog statističkog zavoda, lahko se zaključuje da nema ko izaći, Srebrenica, opet proizvoljno naklapanje. Izvoli se informisati na izbori.ba.... Brčko popis? Informacije na sunce,gdje su izašli rezultati popisa? Očigledno je da vršiš projekcije svojih želja. No realnost je sasvim drugačija.
Dakle čekam izvor informacija koji potvrđuje ono boldano iznad. Izvoli.
Eh što mape boje....to ti je ono "što je baki milo u snu njoj se snilo"...rekoh već da me proizvoljna naprdivanja kvazidemografa iz Beograda, Zagreba i Ljubljane uopšte ne interesuju.
p.s. vidi kako se lahko odmakošmo od one teze o 24 %. Jebem mu miša, kako sad treba relativizirati nepobitne činjenice a do sada se prdilo o "trokutiću" ...

Evo, gledao sam maloprije stranicu bosnaskahistorija, koju drži ili čuveni Bošnjo ili Jack ili je to jedan isti čovjek, svejedno. Uglavnom, tvoj optimizam je ništavan prema njihovom. A na tom portalu stoji da su Srbi većina u najvećem broju naseljenih mjesta u Brčkom. Većina u samom gradu, u svim naseljima duž Koridora, pa i u Brezovom Polju. A preliminarni rezultati popisa su takođe dostupni pa u njima piše da je Srba 43%, Bošnjaka i Hrvata po 27% (a ne kako sam malo prije rekao 44-29-29, to ispada 102%, ne znam kako niko nije primjetio.

)
Srebrenica, pa sjećam se prošlih lokalnih izbora, dok su se čekali rezultati iz inostranstva Srbi u prednosti 2-3 hiljade. A čak je i Duška Jurišić i Muftija išao da glasa. Kad je stiglo inostrantsvo Bošnjaci navukoše svog načelnika.
Hafis ti je dao za Stolac.
Sve u svemu, baš kao što sam i mislio. Projekcije tvojih ličnih želja bez bilo kakve osnovice.
Vego majstore, hoćemo li vako? Naravno da hoćemo ..
Koliko je Bošnjaka živjelo u navedenim mjestima (dakelM Srebrenica, Stolac, Jajce - evo ova tri mjesta za početak) 1996 godine?
Ah da i ne zaboravim, još čekamo nekakv link za tvoje informacije..
A to što "hafis" postavlja moreš okačit mačku o rep. Dovoljno je kliknuti na taj link i vidjeti rezultate glasačkih mjesta i svaka budala će vidjeti da je Stolac grad dvotrećinsko Bošnjački.