BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post Reply
Kikibombona

#151 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Pa jbg onda momci po vašoj logici poklonite RS.

Meni je lijepo i u Beču i u Sarajevu.

Što se ja imam znojiti gdje će ko kad vas nije briga?

Udam se za Hansa! Ćao djaci!

:D
SaraFina

Kada biras prebivaliste ne vodis se srcem i nacionalinim pobudama, vec se vodis zdravim razumom i osnovnim potrebama. Visegrad, Foca i more drugih gradica u RS su jebene nedodjije gdje niko perspektivan ne zeli provesti zivot, ukljucujuci i Srbe. Tamo ostaje onaj ko nema gdje i ko je nesposoban za nesto vise.

Onda imas stigmatizaciju sredine. Da li bi ti zivjela u sumnornoj sredini koja izgleda kao da je vrijme stalo prije 50 godina i da ti uz to neko ponekad uvrijedi dijete na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi?

Ako ti ne bi, odmah znas zasto ne bi i drugi.

Al kad se i ako se odnosi relaksiraju, ako se ekonmoski razvijemo sve ce biti moguce. Do tada, ljudi ce iz manjih gradova bjezati u inostranstvo il u najgoroj varijanti u vece BH gradove. Bosnjaci ne mogu napuniti Olovo, Vares, Kladanj i more drugih gradova a da idu u RS nedodjije gdje su nepozeljni i gdje im niko nece dati posao.

Dakle, Bosnjaci ce jacati zajedno sa obrazovanjem i ekonomijom. Sve drugo su ublehe davno prezvakane.
sanjin_1

#152 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

Kikibombona wrote:
sanjin_1 wrote: Totalno naivno....nema ti od toga ništa.

Da to objasnim zašto su procenti bitni itekako. Bitni su zbog izbornog inžinjeringa. međutim ovo je ipak forum a neke stvari i nisu baš za foruma.
Inzenjering?

Ovo sto je zapoceo Suljagic je bila cisto njegova marketinska promocija. Svi su znali da je suplja.

Ako bi prevarom pokusao ukinuti RS to bi znacilo rat.

Ako bi za to imao podrsku MZ, onda bi glat proslo. Ko ima podrsku MZ taj je pobjednik u srazu malih igraca. Al tada ti ne treba izborna prevara, mozes to odraditi na bezbroj drugih nacina. Napakuju Ameri ili neko drugi optuznice politicarima u RS, ucjene ih zatvorom i finansijski, prisile na more nacina da rasformiraju entitet. Posalju NATO snage da se neko slucajno ne pobuni i prica gotova.
Ko je uopšte spomenuo Suljagića ? :?
Samo kap u moru....
O kakvoj prevari pišeš? Kakvom ratu? Ne znam da li se nalazimo na istim talasnim dužinama ali u svakom slučaju tvoje mišljenje je takvo kakvo jeste i ja ga poštujem mada se fundamentalno ne slažem sa njim.
Bodkin

#153 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Bodkin »

ludilo od teme :D ko je slijep i ne vidi kakvo je otrovno okruzenje kod nas samo dodje na ovu temu :D
cyprus

#154 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by cyprus »

res publica wrote:Istočni Timor sa manje od 20 miliona, odvojio se od Indonezije sa više od 200 miliona stanovnika.
Nevezano za temu i kontekst, ispravka krivog navoda:

Populacija Istočnog Timora je ovdje malko precjenjena, tačnije za jednu nulu... Istočni Timor ima oko 2 miliona stanovnika :-D
jao_situacije

#155 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by jao_situacije »

Joj rasprave, samo oko broja ostalih :lol:
Prvo drago mi je što je ako ćemo vjerovati ovom podatku malo ljudi nasjelo na foru razjedinjenja bošnjaka.
Drugo velika je propaganda bila da se to ne desi, tako da nije veliko iznenađenje.. sve probošnjačke organizacije, udruženja su se 100% angažirala oko toga, i drago mi je da im se trud isplatio.
Veći problem je pravna formulacija koja je progurana u Parlamentu, a sama po sebi je apsurd tzv. "entitetsko državljanstvo". Zanimljivo će biti da se vidi koliko je ljudi nasjelo na tu podvalu i koliko ih se fkt izjasnilo sa RS na tom pitanju..
sanjin_1

#156 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

res publica wrote:
sanjin_1 wrote: Ma sve to super..
Jedino ostaje da objasniš kako je Srebrenica postala većinska Bošnjačka? Brčko Distrikt? Vitez? Stolac? Jajce? ..

eto de ova nekolika slučaja prvo pa ćemo onda pogledati ostale koji su mnogo interesantniji...
Mogu li ja da objasnim. :D
Bošnje zamisle želju, izgovore je naglas, ponavljaju je kao mantru, i na kraju počnu da se ponašaju kao da je istina... Eto, u tome je tajna te većine. :lol:

Što se tiče SaraFinine teze da 51% i više Bošnjaka onemugućava podjelu BiH, podsjetiću na dva primjera:
Istočni Timor sa manje od 20 miliona, odvojio se od Indonezije sa više od 200 miliona stanovnika.
Južni Sudan sa 8 miliona otcjepio se od Sudana sa 38 miliona stanovnika.
Odvajanje kršćana od zemalja sa muslimanskom većinom je jedan poželjan svjetski trend. :)

Ovdje je otcjepljenje malo usporeno, jer je muslimana ionako malo, neorganizovani su, slabi a postoji pravna i faktička odvojenost zajendnica.
Šta su ti "Bošnje" ? Možeš li malo detaljnije objasniti da znam o čemu pričamo?

Ovdje si jedini ti koji svoje želje porsipa kao činjenice...38 % Srba u BiH ? :-)

Već da se osvrnemo na realnost, koje je tvoje objašnjenje kako je Srebrenica postala većinska Bošnjačka? Brčko Distrikt? Vitez? Stolac? Jajce? ..

A za boldano, mogu ti samo reći da te je vrijeme pregazilo negdje u 18 vijeku...
res publica

#157 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by res publica »

cyprus wrote:
res publica wrote:Istočni Timor sa manje od 20 miliona, odvojio se od Indonezije sa više od 200 miliona stanovnika.
Nevezano za temu i kontekst, ispravka krivog navoda:

Populacija Istočnog Timora je ovdje malko precjenjena, tačnije za jednu nulu... Istočni Timor ima oko 2 miliona stanovnika :-D
Hvala. :thumbup: Još više potvrđuje da procenti ne igraju ulogu u tim procesima.
Kikibombona

#158 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:
Sad ću Kiki u BiH. Jbg, da me nije briga zar bi trošila energiju na raspravu?

Valjda je jasno..

Ali ako su se ljudi vratili u Srebrenicu pa i onaj Ćamil što ja ne bi u Sarajevo da bude posla i kakve budučnosti za koju godinu?
Ih, u Sarajevo. :D

Da li bi zivjela u Rogatici recimo?

Evo, uzmimo kao pretpostavku da nadjes neki posao sa platom od 400 eura (za taj dio BiH direktorska plata :D ), da si kupis kucu tu medju Srbima.... I tako, zivis za posao i poneki izlet do Sarajeva. Nemas gdje izvesti dijete, nikakvih desavanja. Grad sumoran, prljav, kao da je vrijeme stalo prije 50 godina. Za Bozic scucurena u kuci slusas rafale i krkanske pjesme. Dijete se tu i tamo susretne sa stigmatizacijom u skoli......

I ko bi tu zivio?

Pa nece nijedan Srbin imalo perspektivan taman da mu srce place svaki put kada napusti Rogaticu.

Dakle,

1. Relaksacija odnosa
2. Ekonomski prosperitet

To je nacin da se nasele nedodjije iz kojih sada svi bjeze.
SaraFina

#159 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:Pa jbg onda momci po vašoj logici poklonite RS.

Meni je lijepo i u Beču i u Sarajevu.

Što se ja imam znojiti gdje će ko kad vas nije briga?

Udam se za Hansa! Ćao djaci!

:D
SaraFina

Kada biras prebivaliste ne vodis se srcem i nacionalinim pobudama, vec se vodis zdravim razumom i osnovnim potrebama. Visegrad, Foca i more drugih gradica u RS su jebene nedodjije gdje niko perspektivan ne zeli provesti zivot, ukljucujuci i Srbe. Tamo ostaje onaj ko nema gdje i ko je nesposoban za nesto vise.

Onda imas stigmatizaciju sredine. Da li bi ti zivjela u sumnornoj sredini koja izgleda kao da je vrijme stalo prije 50 godina i da ti uz to neko ponekad uvrijedi dijete na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi?

Ako ti ne bi, odmah znas zasto ne bi i drugi.

Al kad se i ako se odnosi relaksiraju, ako se ekonmoski razvijemo sve ce biti moguce. Do tada, ljudi ce iz manjih gradova bjezati u inostranstvo il u najgoroj varijanti u vece BH gradove. Bosnjaci ne mogu napuniti Olovo, Vares, Kladanj i more drugih gradova a da idu u RS nedodjije gdje su nepozeljni i gdje im niko nece dati posao.

Dakle, Bosnjaci ce jacati zajedno sa obrazovanjem i ekonomijom. Sve drugo su ublehe davno prezvakane.

Kiki, neka se vrate za početak masovno u rubne dijelove RS koji granice sa FBiH.
To je neki početni plan. Osnova za povratak. Takodje u Posavinu je masovan povratak. Distrikt Brčko .. SVA okolna HR sela su naseljena a i grad Brčko .. Dio od graničnog prijelaza na Gunji ( u HR ) prepun je Bošnjaka povratnika i privatnih obrta. Imaš fabriku Malagić, Oglavina, par postrojenja za proizvodnju peleta, Fabriku čajeva i ljekovitog bilja " Biljana" u Maoči, nekoliko manjih za preradu voća i sl..

Plus zemlja je obradiva. Putna komunikacija prema TZ, Orašju i HR otvorena.

Podrinjski dio tako tezi TK. I odlično je povezan sa istim.

Ljudi većinom rade u TK a zive u pomenutim dijelovima RS...
SaraFina

#160 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:

Valjda je jasno..

Ali ako su se ljudi vratili u Srebrenicu pa i onaj Ćamil što ja ne bi u Sarajevo da bude posla i kakve budučnosti za koju godinu?

Evo, uzmimo kao pretpostavku da nadjes neki posao sa platom od 400 eura (za taj dio BiH direktorska plata :D ), da si kupis kucu tu medju Srbima.... I tako, zivis za posao i poneki izlet do Sarajeva. Nemas gdje izvesti dijete, nikakvih desavanja. Grad sumoran, prljav, kao da je vrijeme stalo prije 50 godina. Za Bozic scucurena u kuci slusas rafale i krkanske pjesme. Dijete se tu i tamo susretne sa stigmatizacijom u skoli......

I ko bi tu zivio?

Pa nece nijedan Srbin imalo perspektivan taman da mu srce place svaki put kada napusti Rogaticu.

Dakle,

1. Relaksacija odnosa
2. Ekonomski prosperitet

Pa ja nemam ništa u Foči ili Visegradu.
Ali meni je sve to BiH. Vjerujem da neko pati za uspomenama i iz tih mjesta i djetinjstvom koje je tamo proveo.

Ko sam ja onda da ga iz Sarajeva ne podrzim u tome. Ne, ne mogu podrzati da se i djelić BiH ijedna kuća prepise i ostavi bilo kome ili bilo gdje ako nije njegovo.

Isto vrijedi i za Sarajevo.

Neka se ljudi vrate. Svi. Na svoje.
Last edited by SaraFina on 21/12/2014 19:18, edited 1 time in total.
res publica

#161 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by res publica »

sanjin_1 wrote: Šta su ti "Bošnje" ? Možeš li malo detaljnije objasniti da znam o čemu pričamo?

Ovdje si jedini ti koji svoje želje porsipa kao činjenice...38 % Srba u BiH ? :-)

Već da se osvrnemo na realnost, koje je tvoje objašnjenje kako je Srebrenica postala većinska Bošnjačka? Brčko Distrikt? Vitez? Stolac? Jajce? ..

A za boldano, mogu ti samo reći da te je vrijeme pregazilo negdje u 18 vijeku...
Bošnje su Bošnjaci, ja im tepam iz čiste ljubavi i topline, kako bi oduzeo Bodkinu mogućnost da tvrdi da je ovdje loše okruženje.
Već sam objasnio kako su ti gradići postali većinski bošnjački. To su dakle želje. Jedino je Jajce tijesno, ostalo su sve većine nebošnjačke. u Brčkom srpska relativna većina. A srpsko-hrvatska apsolutna. Mada mi miriše da će samo srpska biti apsolutna po konačnim rezultatima popisa.
To Boldano se desilo u 10 godina unazad, znači da je jako savremeno.
Kikibombona

#162 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:
Ali meni je sve to BiH. Vjerujem da neko pati za uspomenama i iz tih mjesta i djetinjstvom koje je tamo proveo.

Ko sam ja onda da ga iz Sarajeva ne podrzim u tome. Ne, ne mogu podrzati da se i djelić BiH ijedna kuća prepise i ostavi bilo kome ili bilo gdje ako nije njegovo.

Poenta je u tome da se tog dijela BiH odricu i Srbi. :lol:

Do nekih boljih dana....... kada ce se svi seliti tamo gdje mogu proizvesti neku vrijednost i imati ugodan zivot.
SaraFina

#163 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:

Poenta je u tome da se tog dijela BiH odricu i Srbi. :lol:

Do nekih boljih dana....... kada ce se svi seliti tamo gdje mogu proizvesti neku vrijednost i imati ugodan zivot.

Odriču se i Grahova i Drvara svi.. Ali meni je taj dio BiH prelijep kao i Višegrad.
sanjin_1

#164 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

res publica wrote:
sanjin_1 wrote: Šta su ti "Bošnje" ? Možeš li malo detaljnije objasniti da znam o čemu pričamo?

Bošnje su Bošnjaci, ja im tepam iz čiste ljubavi i topline, kako bi oduzeo Bodkinu mogućnost da tvrdi da je ovdje loše okruženje.
Već sam objasnio kako su ti gradići postali većinski bošnjački. To su dakle želje. Jedino je Jajce tijesno, ostalo su sve većine nebošnjačke. u Brčkom srpska relativna većina. A srpsko-hrvatska apsolutna. Mada mi miriše da će samo srpska biti apsolutna po konačnim rezultatima popisa.
Aha..ja mislim da im ti "tepaš" iz latentnog šovinizma koji kipti iz svakog tvog posta. Nebitno..neki si živ i zdrav i nek te "Allah mislostivi" prati..vidiš ovako se tepa.. :D

Nisi objasnio apsolutno ništa već ponovo vršiš projekciju svojih želja. U Jajcu Bošnjaci vladaju, u Vitez Bošnjaci vladaju, u srebrenici Bošnjaci vladaju, u Brčko distriktu udio Bošnjaka u školskoj djeci skoro 60%, u Stocu (gradu) Bošnjaci najmanje 60% stanovništva...Sve vrlo lahko provjerljive činjenice dostupne na stranicama izbori.ba i federalnog zavoda za statistiku. De sada ti navedi odakle vadiš svoje informacije odnosno šta je osnovica tvojih želja ?

Što se tiče boldanog, prevaziđeno u 18 vijeku..dakle ništa tu nema savremeno. Šta vam je sljedeće? Inkvizicija kao utjelotvorenje demokratije ? :-)
sanjin_1

#165 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

sanjin_1 wrote:
res publica wrote:

Aha..ja mislim da im ti "tepaš" iz latentnog šovinizma koji kipti iz svakog tvog posta. Nebitno..neki si živ i zdrav i nek te "Allah mislostivi" prati..vidiš ovako se tepa.. :D

Nisi objasnio apsolutno ništa već ponovo vršiš projekciju svojih želja. U Jajcu Bošnjaci vladaju, u Vitez Bošnjaci vladaju, u srebrenici Bošnjaci vladaju, u Brčko distriktu udio Bošnjaka u školskoj djeci skoro 60%, u Stocu (gradu) Bošnjaci najmanje 60% stanovništva...Sve vrlo lahko provjerljive činjenice dostupne na stranicama izbori.ba i federalnog zavoda za statistiku. De sada ti navedi odakle vadiš svoje informacije odnosno šta je osnovica tvojih želja ?

Što se tiče boldanog, prevaziđeno u 18 vijeku..dakle ništa tu nema savremeno. Šta vam je sljedeće? Inkvizicija kao utjelotvorenje demokratije ? :-)
ah i da dodam, u HNK-u Bošnjačke stranke su osvojile skoro 60%...
Toliko o željama i realnostima
Kikibombona

#167 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote: Odriču se i Grahova i Drvara svi.. Ali meni je taj dio BiH prelijep kao i Višegrad.
Ljepota na jednu, gladna usta na drugu stranu. :D

Nadji sad zadrtog Srbina negdje u Trebinju koji ima 25 godina i ni dan radnog staza, pa ga pitaj da li je zainteresovan doci u Sarajevo raditi za 500 ojrica. Rek'o bi, hocu brate sto necu.... i hitro prema Sarajevu. :D

Dakle, ekonomija na prvom mjestu. I relaksacija odnosa je jako vazna.

Drzava treba napraviti strategiju koja ce razviti ruralne predjele BiH. Sansa je poljoprivreda i stocarstvo. Al ne nadam se i ne ocekujem nista od dokazanih nesposobnjakovica.....
SaraFina

#168 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote: Odriču se i Grahova i Drvara svi.. Ali meni je taj dio BiH prelijep kao i Višegrad.

Nadji sad zadrtog Srbina negdje u Trebinju koji ima 25 godina i ni dan radnog staza, pa ga pitaj da li je zainteresovan doci u Sarajevo raditi za 500 ojrica. Rek'o bi, hocu brate sto necu.... i hitro prema Sarajevu. :D

Dakle, ekonomija na prvom mjestu. I relaksacija odnosa je jako vazna.

Drzava treba napraviti strategiju koja ce razviti ruralne predjele BiH. Sansa je poljoprivreda i stocarstvo. Al ne nadam se i ne ocekujem nista od dokazanih nesposobnjakovica.....
Nazalost nijedna od drzava nastalih raspadom EX Yuge nema nikakvog odrzivog ekonomskog koncepta.

Pa ni Slovenija čak ..

Kad uporediš jednu Poljsku koja je EU fondove iskoristila do maksimuma sa HR koja iako je tek ove godine pristupila sigurno još u narednih PET neće uspjeti izvući ništa .. Što reći? Tragedija..

A o nama u BiH izlišno je i govoriti.
bach

#169 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by bach »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:

Valjda je jasno..

I ko bi tu zivio?

Dakle,

1. Relaksacija odnosa
2. Ekonomski prosperitet

A da u Rogaticu naselimo jedno 4.000 Bošnjaka?

Tako u Nevesinje, Rudo, Šekoviće, Drvar, Ljubuški?
Hafis

#170 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Hafis »

Kikibombona wrote:

Iskreno, nisam baš siguran.
Hajde da se radi o nekim zajedničkim institucijama gdje se sve plaća (od odvojenog života pa do dnevnica), ali hrbati za 500 ojra? I to u potpuno drugačijem kulturološkom okružju? Možda 1-2% nezaposlenih, ne više.
Normalno govorim o nebošnjacima.
res publica

#171 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by res publica »

sanjin_1 wrote: Aha..ja mislim da im ti "tepaš" iz latentnog šovinizma koji kipti iz svakog tvog posta. Nebitno..neki si živ i zdrav i nek te "Allah mislostivi" prati..vidiš ovako se tepa.. :D

Tepam zato što sam ljudina i filantrop, a ti nemoj da insinuiraš svašta. :) Za tvoje tepanje, hvala. :D

Što se tiče Viteza i Jajca, to je stvar sa lošom izlaznošću Hrvata na svim izborima. Oni uvijek imaju najmanji postotak izlaznosti. Srebrenica - glasovi iz inostranstva. Srbi većina u skupštini opštine. Brčko - popis, 44% Srba, Hrvata i Bošnjaka po 29%. A pošto se po selu priča (da SaraFina ne kaže da sam ja rek'o :D ) da su ova dva konstitutivna naroda muljala na popisu, očekujem da je Srba i do 50%. Većina u Gradu i trećini sela, a to ne mogu nadomjestiti hrvatska i bošnjačka sela oko Brčkog. Stolac, nemam pojma, sve mape koje pogledam boje ga u hrvatske boje. :D
sanjin_1

#172 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Kikibombona wrote:

Iskreno, nisam baš siguran.
Hajde da se radi o nekim zajedničkim institucijama gdje se sve plaća (od odvojenog života pa do dnevnica), ali hrbati za 500 ojra? I to u potpuno drugačijem kulturološkom okružju? Možda 1-2% nezaposlenih, ne više.
Normalno govorim o nebošnjacima.
A valja dikelat po Opuzenu za 100 Kuna ?
Hafis

#173 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Hafis »

res publica wrote: Što se tiče Viteza i Jajca, to je stvar sa lošom izlaznošću Hrvata na svim izborima. Oni uvijek imaju najmanji postotak izlaznosti. Srebrenica - glasovi iz inostranstva. Srbi većina u skupštini opštine. Brčko - popis, 44% Srba, Hrvata i Bošnjaka po 29%. A pošto se po selu priča (da SaraFina ne kaže da sam ja rek'o :D ) da su ova dva konstitutivna naroda muljala na popisu, očekujem da je Srba i do 50%. Većina u Gradu i trećini sela, a to ne mogu nadomjestiti hrvatska i bošnjačka sela oko Brčkog. Stolac, nemam pojma, sve mape koje pogledam boje ga u hrvatske boje. :D
Stolac? Pa što ne pitaš kume.
Lako je provjerljivo - CIK- http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... stine.aspx
Za Čovića i Raguža je glasalo 4 500 glasača.
Za izetbegovića, Hadžiomerovića, Radončića, Suljagića, Kebu, Cerića, Žigića i Bajramovića ukupno 2380 glasača.
jao_situacije

#174 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by jao_situacije »

Hafis wrote:
res publica wrote: Što se tiče Viteza i Jajca, to je stvar sa lošom izlaznošću Hrvata na svim izborima. Oni uvijek imaju najmanji postotak izlaznosti. Srebrenica - glasovi iz inostranstva. Srbi većina u skupštini opštine. Brčko - popis, 44% Srba, Hrvata i Bošnjaka po 29%. A pošto se po selu priča (da SaraFina ne kaže da sam ja rek'o :D ) da su ova dva konstitutivna naroda muljala na popisu, očekujem da je Srba i do 50%. Većina u Gradu i trećini sela, a to ne mogu nadomjestiti hrvatska i bošnjačka sela oko Brčkog. Stolac, nemam pojma, sve mape koje pogledam boje ga u hrvatske boje. :D
Stolac? Pa što ne pitaš kume.
Lako je provjerljivo - CIK- http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... stine.aspx
Za Čovića i Raguža je glasalo 4 500 glasača.
Za izetbegovića, Hadžiomerovića, Radončića, Suljagića, Kebu, Cerića, Žigića i Bajramovića ukupno 2380 glasača.
Znači nema vas puno pa taman, još malo i gotovo.
Pjanic15

#175 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Pjanic15 »

BiH je država svakog njenog građanina, nit Bošnjaka ni Srba ni Hrvata ni Ostalih bez obzira na etničku, vjersku pripadnost i brojnost, svako ko drukčije tvrdi totalno griješi makar se pozivao na Ustav, dokazano na osnovu presuda Sejdić/Finci i Zornić. Također naglasiti ovu averziju prema "Bosancima", to je presmiješno i žalosno, izgleda da su ovdašnji političari uspjeli ljude ubjediti da je etničnost iznad nacionalnosti, pa čak i brkati te pojmove ako se sjetimo Popisa i etničnosti nazivati nacionalnostima i obratno, toliko su ljudima isprali mozak da više i ne znaju koji termini se mogu odnositi na nacionalnost, a koji na etničnost, pa dolazimo u situaciju da se vrši državni udar fašističkom propagandom, i to ni manje ni više od vlastitih građana koji čine suicid sa takvim izjavama o "Bosancima i Hercegovcima".
Last edited by Pjanic15 on 21/12/2014 19:54, edited 1 time in total.
Post Reply