BiH i SCG dostavile liste svjedoka Sudu pravde u Hagu

Post Reply
Fair Life

#1 BiH i SCG dostavile liste svjedoka Sudu pravde u Hagu

Post by Fair Life »

[img]http://www.ex-yupress.com/oslob/oslobodjenje.gif[/img] [size=134][url]http://www.oslobodjenje.com.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=46876&Itemid=44[/url][/size] wrote:(...)
Bivši potpredsjednik Karadžićeve vlade za unutrašnju politiku, a danas ombudsmen BiH Vitomir Popović, beogradski muftija Hamdija Jusufspahić, kanadski i britanski generali Luis Mekenzi i Majkl Rouz pojaviće se krajem februara naredne godine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu kako bi svjedočili u korist Srbije i Crne Gore u odbrani od bh. tužbe za genocid, saznaje Oslobođenje iz pouzdanih izvora.
(...)
Image
_______U 'bratskom' zagrljaju...
Last edited by Fair Life on 22/09/2005 10:35, edited 3 times in total.
da pamtis

Post by da pamtis »

beogradski muftija Hamdija Jusufspahić
vec sam negdje? postavio pitanje da li je ovaj covjek prestao da radi za UDBU.........i u kojoj se godini ide u penziju kod komsija..........
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...ja se nesto bogzna ne razumijem u pravne stvari, ali valjda je pravo svake strane da pozove koga god zeli, ili? kako to funkcionise, ne dolaze valjda ljudi sami i kazu: ja hocu da svjedocim? (toliko o bratskom zagrljaju, a sta ce muftija da isprica, sasvim je nesto drugo...ne zovu ga dzabe :) )
Fair Life

Post by Fair Life »

Kurt_Kombajn wrote:...ja se nesto bogzna ne razumijem u pravne stvari, ali valjda je pravo svake strane da pozove koga god zeli, ili? kako to funkcionise, ne dolaze valjda ljudi sami i kazu: ja hocu da svjedocim? (toliko o bratskom zagrljaju, a sta ce muftija da isprica, sasvim je nesto drugo...ne zovu ga dzabe :) )
Jok za dzabe... za pare.

Da li bi se ti na sudu pozvao na svjedoka koji ce svjedociti protiv tebe ?

PS__Majka mu stara... ili se pravis nevjest ili si "prehladjen"?
Fair Life

Post by Fair Life »

Skakljivo, ha?

Zapelo?

Idemo braco nacionalisti... fanovi zastitnika nacionalnih i religijskih interesa. Odapnite!
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Fair Life wrote: Da li bi se ti na sudu pozvao na svjedoka koji ce svjedociti protiv tebe ?

PS__Majka mu stara... ili se pravis nevjest ili si "prehladjen"?

...prvo, sasvim mi je jasno da ga zovu jer racunaju da ce pricati u njihovu korist (sto ce govno, bez sumnje i uciniti)...ali ja nisam uopste na to mislio...radi se o slijedecem: ja sam siguran da on tamo ne ide svojom voljom i odlukom, nego zbog toga sto je pozvan, i sto je u tom slucaju duzan da se odazove, bez obzira kojoj strani, i bez obzira sta ce da prica...i jos nesto...ostavimo sasvim po strani sto o doticnom imam vrlo nisko misljenje (ali iz nekih drugih razloga)...reci cu ti ovako iskreno da mi se malko gade likovi koji sude o onima u cijoj kozi nisu bili...vidio bih tebe, junacino, kako lajes na sav glas slobodno i demokratski u beogradu tamo devedeset druge ili trece...
Fair Life

Post by Fair Life »

[img]http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/24-04-2004/Slike/log2003.gif[/img] [size=134][url]http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/24-04-2004/Strane/reportaze.htm[/url][/size] wrote:Image

(...)
Beogradski muftija tvrdi da su mu muslimani braća po veri, a Srbi braća po krvi, i da prema svima oseća ljubav.

Ono što se dogodilo na Kosovu i Metohiji nema veze sa islamom, budući da je kosmetsko divljanje čist nacionalizam i iredenta.
(...)
Da li ocekujete da ce takav covjek (muftija Jusufspahic) kao svjedok podrzati tuzbu BiH protiv SiCg u Hagu, ili ce svjedociti u interesu sopstvene kuce - SiCG?
Fair Life

Post by Fair Life »

Kurt_Kombajn wrote:(...)
... reci cu ti ovako iskreno da mi se malko gade likovi koji sude o onima u cijoj kozi nisu bili...vidio bih tebe, junacino, kako lajes na sav glas slobodno i demokratski u beogradu tamo devedeset druge ili trece...
Bio sam u to vrijeme u tezoj situaciji nego sto je bio muftija Jusufspahic. Uostalom, ne bi li muftija ipak trebao biti moralniji lik bez obzira na zrtve koje bi eventualno mogao pretrpjeti?

To je za onda... Danas je ipak 2005. godina i smio bi "lajati" (kako ti volis da kazes).

PS__ A sto se tice "lajanja"... kod kuce arlauci do mile volje.
manijak1

Post by manijak1 »

P.S. Zar oni generali gornje napisani nisu dovoljno izlajali belaja van svoje kuće ?
Skakljivo, ha?

Zapelo?

Idemo braco nacionalisti... fanovi zastitnika nacionalnih i religijskih interesa. Odapnite!
Kako kome ........ali taj već svrbljivi muftija :D kome je on brat ?
U tom slučaju ? Dželatu ili je tek jedna giljotina više ? :D
Ne može ništa zapeti osim dueta generala - svjedoka.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Fair Life wrote:Bio sam u to vrijeme u tezoj situaciji nego sto je bio muftija Jusufspahic. Uostalom, ne bi li muftija ipak trebao biti moralniji lik bez obzira na zrtve koje bi eventualno mogao pretrpjeti?

To je za onda... Danas je ipak 2005. godina i smio bi "lajati" (kako ti volis da kazes).

PS__ A sto se tice "lajanja"... kod kuce arlauci do mile volje.
...to da si bio u tezoj situaciji, vjerujem ti i postujem...i nikada nisam potezao to ni pokusao da ti savjetujem: "trebao si ti tada ovo, ili ono"...i sa lajanjem nije bilo nista licno, niti zlonamjerno, vise sam mislio na glasno i ostro iznosenje cinjenica, ukazivanje na nepravdu i prkosenje jacem od sebe...

...doticni muftija nije drzavnik niti politicar, njegov posao je da klanja namaze i da prica o islamu onima koji ga zele slusati, i to je to, u svom poslu nema potrebe ni da spominje bilo koju drzavu ili granice, niti da se petlja u politiku...(to da je mozda mogao pokazati malo "kicme" i dici glas protiv fasizma, te ukazati na nepravde (sto bi trebalo biti i u duhu njegovog poziva), to ostavljam njegovoj savjesti i obrazu)...

...zelim da ti kazem slijedece: ti mozes da kazes sto ti padne na pamet, i onda se fino zavalis u australiji i gledas kengure...a njemu se valja poslije njegove price u haagu vratiti u beograd, u spaljenu dzamiju, medju cecine fanove sa kamom medju zubima...Fair Life, nismo mi svi rodjeni da budemo heroji, razmisli sekundicu o tome...
Fair Life

Post by Fair Life »

Kurt_Kombajn wrote:(...)
...zelim da ti kazem slijedece: ti mozes da kazes sto ti padne na pamet, i onda se fino zavalis u australiji i gledas kengure...a njemu se valja poslije njegove price u haagu vratiti u beograd, u spaljenu dzamiju, medju cecine fanove sa kamom medju zubima...Fair Life, nismo mi svi rodjeni da budemo heroji, razmisli sekundicu o tome...
Ni Petar Lukovic nije u Australiji, a pokazao je mnogo vise i razumijevanja i spremnosti da se zauzme i za BiH i za njen narod. I ne samo Petar Lukovic...

U svakom slucaju zastupace interese pogresne strane... agresorske.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

to je, nazalost, tacno...kao da vec cujem hvalospjeve milosevicu i srpskoj politici devedesetih godina... :(... ja, kad vec ne bih imao muda da progovorim, barem bi se skinuo sa funkcije i otisao u mirnije krajeve...
Post Reply