Fair Life wrote:Bio sam u to vrijeme u tezoj situaciji nego sto je bio muftija Jusufspahic. Uostalom, ne bi li muftija ipak trebao biti moralniji lik bez obzira na zrtve koje bi eventualno mogao pretrpjeti?
To je za onda... Danas je ipak 2005. godina i smio bi "lajati" (kako ti volis da kazes).
PS__ A sto se tice "lajanja"... kod kuce arlauci do mile volje.
...to da si bio u tezoj situaciji, vjerujem ti i postujem...i nikada nisam potezao to ni pokusao da ti savjetujem: "trebao si ti tada ovo, ili ono"...i sa lajanjem nije bilo nista licno, niti zlonamjerno, vise sam mislio na glasno i ostro iznosenje cinjenica, ukazivanje na nepravdu i prkosenje jacem od sebe...
...doticni muftija nije drzavnik niti politicar, njegov posao je da klanja namaze i da prica o islamu onima koji ga zele slusati, i to je to, u svom poslu nema potrebe ni da spominje bilo koju drzavu ili granice, niti da se petlja u politiku...(to da je mozda mogao pokazati malo "kicme" i dici glas protiv fasizma, te ukazati na nepravde (sto bi trebalo biti i u duhu njegovog poziva), to ostavljam njegovoj savjesti i obrazu)...
...zelim da ti kazem slijedece: ti mozes da kazes sto ti padne na pamet, i onda se fino zavalis u australiji i gledas kengure...a njemu se valja poslije njegove price u haagu vratiti u beograd, u spaljenu dzamiju, medju cecine fanove sa kamom medju zubima...Fair Life, nismo mi svi rodjeni da budemo heroji, razmisli sekundicu o tome...