BIH Goal Fealing by Kera (navijacka himna - odgovor Nazifu)
Moderator: _BataZiv_0809
-
hary78
#1 BIH Goal Fealing by Kera (navijacka himna - odgovor Nazifu)
Malo je onih koji iz srca pisu pjesme o svojoj domovini (cisti primjer je NAZIF GLJIVA) ali na svu srecu ipak ima izuzetaka a to je i primjer jednog momka iz Sarajeva tacnije naselja Vojnicko Polje koji je cijeli rat i dio svog djetinjstva proveo u tom naselju i prezivio sve ono sto je vecina nas prezivjela sa svojom Bosnom i Hercegovinom. On je na svoj nacin izrazio svoj patriotizam prema svojoj drzavi i ljubav prema njoj tako sto je napisao navijacku pjesmu (kao odgovoro Nazifu Gljivi i njegovoj "novcem" placenoj pjesmi a ne "srcem") pod nazivom BIH Goal Fealing by Kerim fazlinović (Kera). Nazalost on nema neke finansijske podrske od strane nekoga ko bi pogurao taj njegov talenat ali valjda ce u skorije vrijeme i on dobiti sansu da postane priznati muzicar.
Ja sam tu pjesmu upload-o na rapidshare tako da svi mogu skinuti i saslusati pjesmu i reci svoje misljenje o njoj. Isto tako molio bih sve one koji mogu i misle da treba da ovu pjesmu razglase na sve forume i stranice na koje oni misle da treba staviti.Takodjer bih zamolio nekoga ko ima pretplacen account na BHFanaticos stranici da napise post i postavi ovaj link sa pjesmom. Unaprijed sam svima zahvalan !
URL: http://rapidshare.de/files/32483392/BIH ... a.mp3.html
youtube URL: http://www.youtube.com/watch?v=Ml3GFetJooo
Pozdrav i respect !
Ja sam tu pjesmu upload-o na rapidshare tako da svi mogu skinuti i saslusati pjesmu i reci svoje misljenje o njoj. Isto tako molio bih sve one koji mogu i misle da treba da ovu pjesmu razglase na sve forume i stranice na koje oni misle da treba staviti.Takodjer bih zamolio nekoga ko ima pretplacen account na BHFanaticos stranici da napise post i postavi ovaj link sa pjesmom. Unaprijed sam svima zahvalan !
URL: http://rapidshare.de/files/32483392/BIH ... a.mp3.html
youtube URL: http://www.youtube.com/watch?v=Ml3GFetJooo
Pozdrav i respect !
Last edited by hary78 on 09/09/2006 16:00, edited 1 time in total.
-
hary78
Ma da, navodno bi trebao uskoro uspostaviti suradnju sa Tifom, pa da on to otpjeva posto ovaj nema glasa za navijacke pjesma, nekako je mekan ... valjda ce biti nestaKrigla_Sa wrote:svaka cast momku,pjesma je dobra,za nazifovu izmislila sve.
kad bi s nekim uspio saradnju ostvariti,doci do nekog studia ,neke stvari doraditi bilo bi nesto od njega i pjesme
-
hary78
Jbga, ipak je momak sve sam odradio, niko mu nije pomogao sem par ljudi koji su snimili ovu pjesmu. Ne kazem ja da ovo treba sad biti oficijelna himna ili da zamijeni neke standarde ali nebi bilo lose da se procuje o ovom momku i njegovom talentu...irfan2 wrote:odavno je nesluzbena himna "bosnom behar probeharao" od merlina ..
znam da je jako tesko napravit namjenski text za tako nesto, al meni je ovo jaako lose i bezze ..super je namjera, al ono ...
ebg
-
Teufik iz Los Angelesa
nije FEALING nego FEELING jebemu kolje 
-
ulicar
Moje je skromno misljenje da ova pjesma nije nista bolja od Zinfash Fungijeve.
Prije nekoliko mjeseci sam gledao program o navijckim pjesmama i Ian Dickson, bivsi sef Sony BMG international kaze recenicu koju trebaju svi pisci navijackih pjesama napisati na ogledalo u kupatilu, da procitaju svako jutro kada se umivaju, a koja glasi "Navijacka pjesma je ona koju ces urlajuci pjevati i kada tvoj tim izgubi." Sa nasom reprezentacijom i kako igramo, to je trebalo biti ocigledno. Ni jedna od navjackih pjesama BiH koju sam cuo nema taj kvalitet. A slijedi kako nastaju navijacke pjesme. Swing Low, Sweet Chariot, Engleska Rugby Union himna
Prije nekoliko mjeseci sam gledao program o navijckim pjesmama i Ian Dickson, bivsi sef Sony BMG international kaze recenicu koju trebaju svi pisci navijackih pjesama napisati na ogledalo u kupatilu, da procitaju svako jutro kada se umivaju, a koja glasi "Navijacka pjesma je ona koju ces urlajuci pjevati i kada tvoj tim izgubi." Sa nasom reprezentacijom i kako igramo, to je trebalo biti ocigledno. Ni jedna od navjackih pjesama BiH koju sam cuo nema taj kvalitet. A slijedi kako nastaju navijacke pjesme. Swing Low, Sweet Chariot, Engleska Rugby Union himna
Da li iskreno i jednu od ovih navijackih vidite u ovakvoj situaciji? Ja, ne.wikipedia wrote: Coming into the last match of the 1988 season, against Ireland at Twickenham, England had lost 15 of their previous 23 matches in the Five Nations Championship. The Twickenham crowd had only seen one solitary England try in the previous two years and at half time against Ireland they were 0-3 down. During the second half the floodgates opened and England scored a remarkable six tries in a thumping 35-3 win. Three of the tries came in quick succession from Chris Oti, a black player making his Twickenham debut. A group from the Benedictine school Douai started to sing a rugby club favourite – the gospel hymn Swing Low, Sweet Chariot – in honour of their new hero, the whole crowd joined in. In 2003 the England national rugby union team returned from the 2003 World Cup triumph in Australia on a plane dubbed 'Sweet Chariot'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swing_Low, ... ugby_union
- Diwan
izvini jarane, a sto bi to to sto ti tipovi pisu trebao biti neki standard,ulicar wrote:Moje je skromno misljenje da ova pjesma nije nista bolja od Zinfash Fungijeve.
Da li iskreno i jednu od ovih navijackih vidite u ovakvoj situaciji? Ja, ne.wikipedia wrote: Coming into the last match of the 1988 season, against Ireland at Twickenham, England had lost 15 of their previous 23 matches in the Five Nations Championship. The Twickenham crowd had only seen one solitary England try in the previous two years and at half time against Ireland they were 0-3 down. During the second half the floodgates opened and England scored a remarkable six tries in a thumping 35-3 win. Three of the tries came in quick succession from Chris Oti, a black player making his Twickenham debut. A group from the Benedictine school Douai started to sing a rugby club favourite – the gospel hymn Swing Low, Sweet Chariot – in honour of their new hero, the whole crowd joined in. In 2003 the England national rugby union team returned from the 2003 World Cup triumph in Australia on a plane dubbed 'Sweet Chariot'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swing_Low, ... ugby_union
mozemol mi nesto napravit onako, bez da uzimamo neke tamo ljude kao neke sudije, ideale i sl. Mozel neki Mujo bit neki kriterij, nismo valjda svi budale i nista ne kontamo nego nam neki tamo ragbi tipusi iz nekih smrdljivih pabova treba da pricaju o nekim stvarima
-
ulicar
Prvo, Boga ti, nemoj pjenit, vec pricaj. Ako se ne slazes sa onim sto ja napisem, mozes normalno odgovortiti, bez pjene?Diwan wrote:izvini jarane, a sto bi to to sto ti tipovi pisu trebao biti neki standard,
mozemol mi nesto napravit onako, bez da uzimamo neke tamo ljude kao neke sudije, ideale i sl. Mozel neki Mujo bit neki kriterij, nismo valjda svi budale i nista ne kontamo nego nam neki tamo ragbi tipusi iz nekih smrdljivih pabova treba da pricaju o nekim stvarima
Drugo, moral' biti samo Mujo, mozel' biti neki Franjo, ili neki Slobodan u tom ziriju isto?
Trece, dal' ti zaista mislis da je bilo koja od nasih navijackih dovoljno dobra da te digne kada gubis tri nula i imas pet minuta do kraja tekme?