BIH: Glasalo je cijelo groblje, mrtvi i dalje glasaju

The_Fluid

#1 BIH: Glasalo je cijelo groblje, mrtvi i dalje glasaju

Post by The_Fluid »

kako na izborima u susjednoj Hrvatskoj, tako i u, vjerovatno, Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u Jutarnjem listu, jucher, 22.01.2005.:
"U podruchju Rame glasalo cijelo groblje. Najstariji mrtvi glasach, Jure Stojanovitj, umro je josh 1978.godin, a njegovoj ktjeri su u birachkom odboru rekli: "pusti sad to".

Rama:
Glasali: Jure Stojanovitj, umro 1978.godine, Andja Stojanovitj, umrla 2001.godine, Stipo Chalish, umro 200.godine

Uzdol:
Glasali: ANdjaBrajko, umrla 2001.godine, Janja Brajko, umrla 1994.godine

Itd.
----
verbal

Post by verbal »

Ajd pusti sad to :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Nista novo !!

Procitajte Gogoljeve "Mrtve duse"...
Saian

Post by Saian »

nechemo cjepidlachit :D :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Fair Life wrote:Nista novo !!

Procitajte Gogoljeve "Mrtve duse"...
Upravo tako, nishta novo.
Obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji nikakva kritika, a kamoli kritika drushtva. Prije tje se desiti da tje nam novinari susjedne drzhave otkrivati, prvo spiskove mrtvih glasacha, za svoje izbore, potom i za izbore u Bosni i Hercegovini.

Za razliku od neozbiljnih odgovora, vjerovatno ste u inostranstvu :D, glede izbora i izbornog zakona, situacija je josh uvijek poprilichno neuredjena, barem shto se tiche kontrolnih mehanizama.
I nazhalost konkretnija rjeshenja vjerovatno netje u kratjem roku zazhivjeti u Bosni i Hercegovini.

Do tada tje mladi uredno odlaziti iz zemlje..shto je mozhda Bosna i zasluzhila?
Fair Life

Post by Fair Life »

Kraj svake glasacke kutije postaviti "glogov kolac i vijenac bijelog luka"... mozda pomogne next time.

Mozda prije toga konsultovati "kasike".
margareta

Post by margareta »

Nase vlasti se barem tada sjete mrtvih.Nas zivih nikada.Ma i bolje je njima sa mrtvacima barem eto za izbore.E nece vise moci proci.Sada cemo malo i mi da se pozabavimo mrtvima.Trazit cemo da se objave imena i prezimena sa JMB i podacima trenutnog prebivalista (kovcezi ne) kao sto je to opcina Centar u Sa. ucinila cio spisak biraca objavljen u medijima i na internetu.Duhovi i lesevi vise nemaju pravo glasa.Nase vlasti k'o nekrolozi.Ko zna jeli i moja prababa glasala a za koga - zna se.
margareta

Post by margareta »

Za izvjesnu stranku mozda je glasao i Tutan Kamon , grkinja Afrodita, Edip, Tito, Zevs , Aristotel, N.Tesla, Darvin, Ajnshtajn i ostali bosnjaci :oops:
ps.citava dinastija Kotromanica i Kulin Ban sigurno jesu i Kraljica Katarina Stjepan Kotromanic prvi :oops:
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Nadam se da je sada mnogima jasnije, zasto sam kritikovao Josipa Pejakovica, koji se ukljucio u cirkuz izbora u susjednoj nam drzavi RH.

To "Tudjamnovo pravo" se treba pothitno ukinuti, jer ti ljudi (i glasaci i kandidati) sramote i sebe, i nas, i sto je najgore drzavu BiH!
margareta

Post by margareta »

Kotromanicu Pejakovic sigurno ne manipulira mrtvacima niti bilo kim ili cim.Dakle sa mojim 'komentarom' Pejakovic nema nikakvih dodirnih tacaka.Covjek jednostavno voli i vodi zivot u zivotu samo sa zivima.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

margareta wrote:Kotromanicu Pejakovic sigurno ne manipulira mrtvacima niti bilo kim ili cim.Dakle sa mojim 'komentarom' Pejakovic nema nikakvih dodirnih tacaka.Covjek jednostavno voli i vodi zivot u zivotu samo sa zivima.
Nebitno je da li neko manipulise ili ne, poenta je u IZBORIMA U SUSJEDNOJ DRZAVI, a ovaj cirkus sa mrtvim babama samo je posljedica te mogucnosti za neke BH gradjane.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Kotromanic wrote: Nebitno je da li neko manipulise ili ne, poenta je u IZBORIMA U SUSJEDNOJ DRZAVI, a ovaj cirkus sa mrtvim babama samo je posljedica te mogucnosti za neke BH gradjane.
Manipulacija je bitna, jer se ona vrsi nad KONSTITUTIVNIM NARODOM BOSNE I HERCEGOVINE.... ako su Hrvati u BiH DIJASPORA, onda im ne treba dati pravo glasa na izborima u Bosni i Hercegovini. Niko ne moze sjediti na dvije stolice. Odnosno, ne bi smio. A to sto moze, to je nasa greska.
Pozdrav
RPM

Post by RPM »

hercegovce bih pustio da glasaju u UK, GER, SLO ... gdje god pozzele, na Mjesecu, i to ne jednom vec tri puta, treeeca-sreeeca ... :D ... sve paralelno, kostitutivno, chisto i jasno ... :D ... nebi li vise sjahali malo ... :lol: ... prosto me chudi da inauguracija Busha nije bila u hercegovini ... :D :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:Nadam se da je sada mnogima jasnije, zasto sam kritikovao Josipa Pejakovica, koji se ukljucio u cirkuz izbora u susjednoj nam drzavi RH.

Zar je "Rama" u susjednoj drzavi???
St.Germain

Post by St.Germain »

ja nikad nisam razumio zasto dijaspora uopste treba da ima pravo glasa
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:Nadam se da je sada mnogima jasnije, zasto sam kritikovao Josipa Pejakovica, koji se ukljucio u cirkuz izbora u susjednoj nam drzavi RH.

Jok, ali je Jadranka Kosor!

Kakve veze ima sad Rama?! Ja sam govorio o Pejakovicevoj kanditaturi za Sabor 2003. u RH. A to nije uredu. Kandidatura i glasanje BH gradjana konkretno Hrvata u BiH na izborima u susjednoj drzavi, nije uredu, osim ako zele da sami od sebe prave dijasporu.
BECHO

Post by BECHO »

Btw. meni nije jasno jesu li Hrvati u BiH dijaspora ili konstitutivni narod? Gdje oni plaćaju poreze? :?

Ako se ne varam, Hrvati u BiH su konstitutivan narod, s tim da im je prvi hrvatski predsjednik dodijelio titulu 'dijaspora', vjerovatno iz tog razloga da bi imao sigurno biracko tijelo za svoju stranku! :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:

Kakve veze ima sad Rama?! Ja sam govorio o Pejakovicevoj kanditaturi za Sabor 2003. u RH. A to nije uredu. Kandidatura i glasanje BH gradjana konkretno Hrvata u BiH na izborima u susjednoj drzavi, nije uredu, osim ako zele da sami od sebe prave dijasporu.

Ja isto ne vidim kakve veze ima Josip Pejakovic sa izbornom kradjom??
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:

Glupom mozes objasnit nesto hiljadu puta, pa ce dalje bit glup...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote: Jok, ali je Jadranka Kosor!

Znaci, nema potrebe da ti dalje objasnjavam?
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:
Znaci, nema potrebe da ti dalje objasnjavam?
Mozda, kada bi znao...
marka_piva

Post by marka_piva »

Neka hrvatske dijaspore nek glasaju u Hrvatskoj,...ali zato i mi Bosnjaci imamo 5-6 miliona dijasporaca samo u Turskoj,..pa cemo mi njima laganini podjeliti pasose i dati im pravo glasa u BiH...
violentjack

Post by violentjack »

Kamo srece vecina njih 56 milja su sada Turci asimilirani..ali ima nesto sto nije..pa to je pocetak :roll: :)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

St.Germain wrote:ja nikad nisam razumio zasto dijaspora uopste treba da ima pravo glasa

Nisi ti bio Tudjman, on je razumio ;)
------

No, nazhalost dolazi se u situaciju da Balkanom, nakon svih viceva o Bosancima, kruzhi i vic, zashto je Hercegovac (dominantno su prevare otkrivene u Hercegovini), izashao na izbore za predsjednika susjedne Hrvatske? Da vidi pokojnog ovog-onog...
------
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

RPM wrote:hercegovce bih pustio da glasaju u UK, GER, SLO ... gdje god pozzele, na Mjesecu, i to ne jednom vec tri puta, treeeca-sreeeca ... :D ... sve paralelno, kostitutivno, chisto i jasno ... :D ... nebi li vise sjahali malo ... :lol: ... prosto me chudi da inauguracija Busha nije bila u hercegovini ... :D :lol:
:lol:
Post Reply