BIH-FRANCUSKA

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mala-i

Post by mala-i »

varijacija na temu za himnu:

i na javi i u snu
mentalno nesposobne su tu......
Belminator

Post by Belminator »

Dobra provjera u svakom slucaju, samo da se poradi vec jednom na tom finishu... sad dal je to do pada koncentracije ili nemamo bas prave izmjene? Realno je bilo 1:1, no eto jedna greska protiv velikih ekipa se skupo placa. Vrijedila je ova utakmica ako nista zbog Muslimovica, decko je odlican i nema gdje ga nema, a nije ni cudo kad u tri koraka moze pretrcati cijeli teren... da ga ne ureknem necu ga vise hvaliti, ali valjace nam :thumbup:
Beslija

Post by Beslija »

Beatrice_22 wrote:
mIRCerka wrote:
PS Beatrice, zasto onaj ciko obucen ko bumbar stalno pisti u pisCu? :? :-D
ne znaJEM, ali mislim da on pisti u pisCu jerbo to bude kad oni oni igraci udju u nekaku forMULaciju sta li - to ti je oPsajd :D
inteligencija na nivou....iznenaden sam , pametnije ste nego sta sam mislio. :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Beatrice_22 wrote:
mIRCerka wrote:
PS Beatrice, zasto onaj ciko obucen ko bumbar stalno pisti u pisCu? :? :-D
ne znaJEM, ali mislim da on pisti u pisCu jerbo to bude kad oni oni igraci udju u nekaku forMULaciju sta li - to ti je oPsajd :D
bogam' su ti oni meni suhveli :D odo se ja bacit oPsajdno (mocna rijec) u vetakre....

HAJMO BOSNO BOSNO BOSNO HAJMO HERCEGOVINO!!!!

:kiss: mentalno nesposobnima....laku noc
Beslija

Post by Beslija »

A sad fakat nesto o tekmi...... :-D

Mislim da je prvo Salih upao u oko...dobio je nesto kilograma , usporio je , vjerovatno zato sto je slabo igrao u Bayernu zadnje vrijeme , tako da na onoj ljevoj strani bili smo malo hendikepirani u prvom poluvremenu...razocarao me njegov stav prema igri , puno sam vise od njega ocekivao....Barbarez i Misimovic su suvise u nasoj ekipi....nemogu njih dvojica zajedno igrati...presporo igraju , slican tip igraca , barbarez takoder "ostario" a misimovic je prirodno "spor ali ucinkovit"....mislim da bi barbarez mogao na klupu zbog podmladivanja reprezentacija , pa ako zatreba da ude u drugom poluvremenu....ili da ga jednostavno stavimo kao napadaca a na klupu Bolica...jer Bolic je ispao iz forme ( bez obzira kako igra u hrvatskoj trenutno )..a i on je 35 godisnjak...Papac se DOSTA popravio.....iznenaden sam njegovom igrom.....Berberovic mi je malo stopao , i bajramovic takoder...pogotovo Bajramovic , stalno je igrao u stranu sa loptom , nikako da stupi u direktan kontakt sa barbarezom ili Misimovicem...nije mu lezala lopta , ali naravno , kad sagledamo igrace francuske , vidimo i razlog tome.....Spahic dosta dobar.....cuvao je Henry-a koliko je mogao , nekoliko puta mu je pobjegao ali nista znacajno....NAJVAZNIJA STVAR na utakmici je to da RIBERY nije bio u formi...jer bi on svojom brzinom POLOMIO Musica...Musica , koji je kao i Salih dobio kila na bacanje , odavno nije vise onaj stari " Music "....Vladavic u drugom poluvremenu nije nista ucinio , jer se momak jednostavno zbunio....igraci kao on ne koriste puno mozak vec noge , ali kad imas tremu i kad se sve to zbrka , odigrao je ocekivano. Saha je dobro odigrao...dosta dobro je izmorio odbranu.....Francuska odbrana je djelovala smjesno...da smo imali Besliju(ne mene) vjerovatno bi pobjedili....zbog njegove brzine i pasova na sredini terena......sve u svemu , prosjecna predstava Bosne i Hercegovine......mislim da je glavni problem igranje Barbareza i Misimovica u isto vrijeme....nadam se da grijesim.
p0go

Post by p0go »

Beslija wrote:A sad fakat nesto o tekmi...... :-D

Mislim da je prvo Salih upao u oko...dobio je nesto kilograma , usporio je , vjerovatno zato sto je slabo igrao u Bayernu zadnje vrijeme , tako da na onoj ljevoj strani bili smo malo hendikepirani u prvom poluvremenu...razocarao me njegov stav prema igri , puno sam vise od njega ocekivao....Barbarez i Misimovic su suvise u nasoj ekipi....nemogu njih dvojica zajedno igrati...presporo igraju , slican tip igraca , barbarez takoder "ostario" a misimovic je prirodno "spor ali ucinkovit"....mislim da bi barbarez mogao na klupu zbog podmladivanja reprezentacija , pa ako zatreba da ude u drugom poluvremenu....ili da ga jednostavno stavimo kao napadaca a na klupu Bolica...jer Bolic je ispao iz forme ( bez obzira kako igra u hrvatskoj trenutno )..a i on je 35 godisnjak...Papac se DOSTA popravio.....iznenaden sam njegovom igrom.....Berberovic mi je malo stopao , i bajramovic takoder...pogotovo Bajramovic , stalno je igrao u stranu sa loptom , nikako da stupi u direktan kontakt sa barbarezom ili Misimovicem...nije mu lezala lopta , ali naravno , kad sagledamo igrace francuske , vidimo i razlog tome.....Spahic dosta dobar.....cuvao je Henry-a koliko je mogao , nekoliko puta mu je pobjegao ali nista znacajno....NAJVAZNIJA STVAR na utakmici je to da RIBERY nije bio u formi...jer bi on svojom brzinom POLOMIO Musica...Musica , koji je kao i Salih dobio kila na bacanje , odavno nije vise onaj stari " Music "....Vladavic u drugom poluvremenu nije nista ucinio , jer se momak jednostavno zbunio....igraci kao on ne koriste puno mozak vec noge , ali kad imas tremu i kad se sve to zbrka , odigrao je ocekivano. Saha je dobro odigrao...dosta dobro je izmorio odbranu.....Francuska odbrana je djelovala smjesno...da smo imali Besliju(ne mene) vjerovatno bi pobjedili....zbog njegove brzine i pasova na sredini terena......sve u svemu , prosjecna predstava Bosne i Hercegovine......mislim da je glavni problem igranje Barbareza i Misimovica u isto vrijeme....nadam se da grijesim.
e moj kretenu barbarez na klupu da ide jedan od najboljih fudbalera bosne svih vremena majmune i jos sad u najboljoj formi ! :x
mala-i

Post by mala-i »

e moj bešlija ne samo što ti sa ženama ovdje na forumu ne ide nego te i muškarci počeli napadat.jesu li i oni mentalno nesposobni da proniknu u tajne ove čudnovate igre?
by the way jesi li se upitao da Ribery možda nije uspješno zaustavljen,a ne van forme?
Beslija

Post by Beslija »

p0go wrote: e moj kretenu barbarez na klupu da ide jedan od najboljih fudbalera bosne svih vremena majmune i jos sad u najboljoj formi ! :x
ccc...

pazi koga nazivas kretenom , drugo PROCITAJ JEBENI TEXT...imaju dva nacina kako sa barbaerezom...to sto tvoj uski tupavi um ne razumije nije moja stvar........barbarez je u najboljoj formi bio 2003 a ne sad....JESI li ti gledao utakmicu????....FUDBAL JE SAD SAMO TRCANJE.....a BARBAREZ NIJE TAJ TIP IGRACA....NIJE NI MISIMOVIC I AKO NJIH ZAJEDNO STAVIS U EKIPU , IGRAS SA 9 IGRACA...AKO IZBACIS MISIMOVICA (koji je MLADI i ima vise snage) i UBACIS BARBAREZA I BOLICA ( obojica stara ) vidio bi da u prvom poluvremenu rezultat bi bio 0-2 na svakoj utakmici............nemoj da ti je OVA utakmica omjer , kad dode pravo vrijeme i pravo mjesto UVIJEK cemo izgubiti nazalost...moze se takoder staviti na poziciju STOPERA barbarez , ali onda unistavamo vec postojece stopere....tako da , po meni najbolje bi bilo staviti barbareza na klupu, pa u drugom poluvremenu ubaciti majstora... a ako bas zatreba staviti ga kao napadaca...u tekmama protiv litvanije i takvih sranja....!
hool

Post by hool »

I SVE JE SUPER I SVE JE ZA 5
KAD SI ZENSKO VOLIS NOGOMET :D
Beslija

Post by Beslija »

Beatrice_22 wrote:sta ti u napadu znaci "spor ali ucinkovit" bogati?

ti bi i zidana na klupu stavio sto je prestar da ti je igrao u timu na svjetskom er je "ostario".

cuj barbareza na klupu...

1. Misimovic NIKAD nije znao igrati NAPADACA(jest znao ali koliko)....on je igrac sredine po prirodi , ispred bajramovica , iza bolica , BAS KAO BARBAREZ.......obojica imaju isti stil.........POTEZ igraci ( to znaci ucinkovitost)...znaci , SA JEDNIM POTEZOM mjenjaju utakmicu.....ali ne trce , ne bore se , ne kradu lopte.....i dosta gube lopte.....ako takva 2 igraca stavis , POPUSIO SI GA!........

2-.zidana nemoj porediti sa ovom dvojicom
3. da si malo pametnija , znala bi KOGA je zidan imao IZA SEBE ??!!??!!

@ mala-i

Ribery NIJE uspjesno zaustavljen ... opet , DA ZNAS MALO BOLJE O FUDBALU , vidila bi da ribery nije dosao do lopte 3 puta u utakmici.....zasto?? ( e ovdje tvoj UM prestaje imati znanje o fudbalu)....ZATO sto mu je tokom cijele utakmice Kretanju i pozicioniranje bilo slabo....zasto ?? , zato sto je u slaboj formi , a ZASTO je u slaboj formi?? .. zato sto NIJE IGRAO NA SVOJOJ POZICIJI (1.) i zato sto LIK NE ZNA HOCE LI NASTAVITI IGRATI ZA MARISEJ DALJE....nije koncentrisan...vjeruj mi, ja ga pratim odkad je iz METZa otisao u Galatasaray , i znam KO ga moze i KAKO zaustaviti....a to nije MUSIC.....
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ne znam je li iko od vas bio na stadionu, ali kako mi je samo srce zaigralo od dragosti kad je čitav stadion izviždao onu brljotinu Nazifa Gljive. Jao, kao da je sam radovan karadžić izašao na teren.

Potez za svaku pohvalu.
mala-i

Post by mala-i »

bešlija:
ja vjerujem da za njega nema baš nikakvih ponuda pa se zabrinuo hoće li nastavit igrat uopšte...
šteta što u NS ne znaju za tebe...by the way u kojoj ligi se takmiči Marisej
ili si mislio na Marisol? :?
i da,ne moraš se derat....samo pričamo..ti si tu da nam objasniš
Beslija

Post by Beslija »

mala-i wrote:ja vjerujem da za njega nema baš nikakvih ponuda pa se zabrinuo hoće li nastavit igrat uopšte...
šteta što u NS ne znaju za tebe...by the way u kojoj ligi se takmiči Marisej
ili si mislio na Marisol? :?
i da,ne moraš se derat....samo pričamo..ti si tu da nam objasniš
ne pravi se pametna.....

Evo sto govorim da zenske osobe tesko znaju sta o fudbalu....nit hocete razmisliti nit bilo sta .......

i kakav marisol??? o cemu pricas'???
sarlo

Post by sarlo »

Beslija wrote:A sad fakat nesto o tekmi...... :-D

Zaboravio si reci da je Hasagic bio odlican.
Barbarez, Misimovic? K'o bi drugi igrao na tim pozicijama ovog momenta. Misimovic je igrao dobro-ucinkovito a Barbarez je dao gol, oni se na kraju samo broje. Mislim da je glavi problem u losoj igri Musica i standardna nemotivisanost Saliha.
Zapravo kljuc naseg uspjeha je losa igra Francuza, prije svega odbrane.
mala-i

Post by mala-i »

ne pravim se pametna....
e moj Bešlija treba tebi još utakmica u nogama da shvatiš neke stvari...pozz
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mala-i wrote:ne pravim se pametna....
Jel ovo poruka ljeve noge desnoj?

Medju nama je svrseno!
mala-i

Post by mala-i »

Nosferatu wrote:

Medju nama je svrseno!
star,star vic.nešto svježije,molit ćemo! :D
Beslija

Post by Beslija »

Beatrice_22 wrote:prvo, ne vrijedjaj me, razgovaramo.

drugo, ne poredim zidana ni sa kim nego ti kazem da je drukcije imati igraca u top formi, srednje kasne dvadesete da trci i probija se ko grom (i to je dobro) a drugo je iskusnog igraca imati, sa utakmicama u nogama, "dusu" tima(dopusti da ga tako nazovem)... po toj liniji sam ti navela zidana.

a nasi ne igraju i nisu igrali nikad brzi napadacki fudbal. a pobunila sam se zbog "spor ali ucinkovit" jer moze ucinkovitost znaciti jedan dobar, precizan potez, ali moras biti brz ako ne u nogama a ono u glavi da vidis mjesto za takav potez...
prvo , izvini ako sam te uvrijedio...ali MRZIM raspravljati o fudbalu i govoriti ISTE stvari 100 puta ( vjeruj mi i prije tebe sam govorio ovo drugim osobama..i sve su se urazumile poslije 1000 recenica....)

e ovako.....

Barbarez i Misimovic su ISTI tip igraca....ako njih dvojicu stavis (jednog u napad , drugog iza) , imaces VEOMA spor napad.....sta ti ostaje ?? , ostaju ti STRANE i Defansivni igrac sredine....u nasem slucaju (bajramovic,vladavic i bartolovic).....ako imas spor napad , MORAS IMATI BRZE KRILNE IGRACE I "DOBRE" KRILNE IGRACE.....u ovoj tekmi , NISMO ih imali .... zato sam rekao da je bio BESLIJA , mogao je nesto odraditi....nije nesto , nego puno.....otom potom....e sad , opsta stvar je da u normalnim utakmicama ni BEslija nije dovoljan...zato treba mjenjati igru...treba ubaciti MLADEG i BRZEG igraca , a izbaciti Barbareza ( jer vec imamo misimovica koji IGRA ISTO a mladi je) ,....ili obrnuto , Izbacit Misimovica , ali to ne bi uradio zbog njegovih godina...a Barbarez kad bi usao u drugom poluvremenu , imali bi DOSTA koristi od njega....

tako da bi dobili I BRZ NAPAD , I DOBRO POJACANJE U DRUGOM POLUVREMENU.

ne mogu vise pricati....ne mogu iste stvari govoriti 100 puta....nisam toliko stabilan. :-D
Beslija

Post by Beslija »

sarlo wrote: Zaboravio si reci da je Hasagic bio odlican.
Barbarez, Misimovic? K'o bi drugi igrao na tim pozicijama ovog momenta. Misimovic je igrao dobro-ucinkovito a Barbarez je dao gol, oni se na kraju samo broje. Mislim da je glavi problem u losoj igri Musica i standardna nemotivisanost Saliha.
Zapravo kljuc naseg uspjeha je losa igra Francuza, prije svega odbrane.
napokon neko normalan...heheh...da , Hasagic je bio dobar.....govorio sam o musicu - salihu.......

umjesto Barbareza ja bi stavio Misimovica , a u napad onog iz mlade reprezentacije........ili bi nasao nekog.....imamo 2-3 dobra napadaca...

Beslija........Bajramovic.......Grujic...........Vladavic

.....................MIsimovic..........................

..................Bilo ko mlad............................

to je ta sredina i napad....samo umjesto vladavica SALIH ako je u formi...ako ne , neka taj decko igra......

i onda u drugom poluvremenu , Barbareza ubaciti gdje god treba...moze umjesto napadaca , moze umjesto stopera , moze umjesto grujica pa uduplamo poziciju ispred bajramovica...igramo sa jednim igracem na sredini , ali igramo ofanzivnije.....ma jooj , svasta se moze......!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mala-i wrote:
Nosferatu wrote:

Medju nama je svrseno!
star,star vic.nešto svježije,molit ćemo! :D
E, moja ti stari horoz je biljka cudnovata.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Nemojte na Besliju, momak je u dobra doba u pravu...samo jbg, Barbarez je babo, a Misimovic madjionicar na malom prostoru. Neka njih, problem je u zamjenama (svi bezze osim Muslimovica) i standardnom nedostatku koncentracije u zadnjim minutama.

Iz dobro obavjestenih izvora cuo sam da FIFA razmatra prijedlog da se utakmice od 2007. igraju 89 min. a sve u cilju da i mi nekog dobijemo :)

Skidam kapu Berberovicu i Hasagicu!!!
mala-i

Post by mala-i »

e stvarno ne mogu vjerovati da je ovo moguće...sad smo mi sve bile nenormalne pa Bešlija prokomentarisa napokon neko normalan.zaboravljaš reći da si ti taj koji se ko sjeme na pogodno tlo primio na ženske nevine i naivne komentare o tekmi i osuo paljbu po ženama iz svih raspoloživih sredstava.a onda je postalo isuviše zanimljivo da bih se zaustavila.
o fudbalu znam možda malo više od prosječne žene i inače mi ne pada na pamet da razglabam o temama poput formacija, je li hasan korisniji na ovoj ili onoj poziciji ali ovo noćas je posebna noć.jer ti si posebna inspiracija.a ti nastavi da vrijeđaš bez svijesti o tome da i tebe može neko malo pecnut.
a da i nastavi s ulogom selektora ispred ekrana.odlično ti ide.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ej mala-i...valjda ovo nije meni upuceno. Nemam nista protiv zenskih komentara..cak stavise-prve ih citam :)
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Ne znam je li iko od vas bio na stadionu, ali kako mi je samo srce zaigralo od dragosti kad je čitav stadion izviždao onu brljotinu Nazifa Gljive. Jao, kao da je sam radovan karadžić izašao na teren.

Potez za svaku pohvalu.
Ja sam bio ono je bio najbolji trenutak haha, raja bacala cd-ove.

Nego posto su nasi navijaci radili "majmunarije" moguce je da mi dobijemo podobru kaznu.
mala-i

Post by mala-i »

rikardoreis wrote:ej mala-i...valjda ovo nije meni upuceno. Nemam nista protiv zenskih komentara..cak stavise-prve ih citam :)
jok bolan!zaboravih napisat magičnu riječ Bešlija.
inače,u 3 rečenice si rekao sve što se o tekmi trebalo reći :thumbup:
Post Reply