BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Škobo Habu

#626 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by Škobo Habu »

missko wrote: Iz kurca krasnog ko i ti.
Visca je jucer izgledao bolje na terenu od Lulica pa sve da je Lula Barcin igrac a ne Lacijev

EMS-om
Vidi, ja sam replicirao na tvrdnju kako je Miličević bolje riješenje od Višće, a ne na Lulića. Mi smo sa zamjenama uvijek primali golove, sinoć smo, začudo, ostali na istom nivou i igrali kako treba, bez ikakvog pada u igri.
jeza u ledja

#627 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
O tome i pricam, onaj fakinski centarsut kad pogodi Vedu u trepavicu, ne treba dusu grijesiti nisam siguran, Visca nece izvesti ni na
treningu i kad mu niko ne smeta. Sta fali sto nije klasicno desno krilo, Vedo je to kod Safeta dugo godina krpio i uopste nije lose izgledalo.
Fakinski centarsut? :-)
Nemojmo pretjerivati. Centarsut sa 10 i sa 25m nije isto.
Sto pretjerujem?
Sto je nije onako sa 25 metara zakofrcio?
Pa nije bio u prilici da to uradi, sto ne znaci da nezna.
Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.
Fudo387

#628 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.
Pa sta je ako nije centarsut?
Tomahawk11
Globalni moderator

#629 Re: BiH - Estonija

Post by Tomahawk11 »

Vazdusno dodavanje :D
Logovan

#630 Re: BiH - Estonija

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote: Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.
Ne razumijem. :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#631 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

Škobo Habu wrote:
jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
O tome i pricam, onaj fakinski centarsut kad pogodi Vedu u trepavicu, ne treba dusu grijesiti nisam siguran, Visca nece izvesti ni na
treningu i kad mu niko ne smeta. Sta fali sto nije klasicno desno krilo, Vedo je to kod Safeta dugo godina krpio i uopste nije lose izgledalo.
Aman-zaman, ako si gled'o utakmicu onda je kristalno jasno da Višća nije ni jednom im'o ispravan centaršut u šesnestarcu. Ponekad izgleda da i ne zna šta će sa loptom. Bilo je par situacija u kojima je trebao da samo Džeku da gađa u glavu, a on mu loptu šalje kroz šumu nogu.
A Lulic kao jeste???? I jedan i drugi su sinoc bili totalno "out of order"....a Lulic nije vise ni L od Lulica iz 2015 godine. Visca polako gazi i napreduje u Turskoj ligi i tamo mu je sada vrijednost blizu 8 mil EUR sto za Tursku i nije bas malo dok je Lulicu za godinu dana prepolovljena. Lulic je prosle kvalifikacije bio najbolji asistent ali i Visca je imao bljeskova kada je najvise trebalo. Medjutim mi generalno jos od odlaska Musica nemamo igraca koji ce kao zmija propiciti terenom i prodati sto bi rekli "engleski centarsut". Meni je nekako izgledalo da bi to mogao biti mali Memija ali njega je Sablja unazadio do picke materine. Duljevic sve zna dok ne treba uraditi nesto konkretno: centrirati ili sutati. Mislim da je trenutno ubjedljivo najbrzi i najkvalitetniji na tom desnom krilu Miroslav Stevanovic i da ga treba vratiti nazad u reprezentaciju pogotovo pored ovako raspolozenog Pjanica.
jeza u ledja

#632 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Ne kontam sta ne razumijete? :?
Za mene je centarsut ubacivanje sa strane sa van 16m. Ovo juce je sa par metara od linije peterca mescini.
jeza u ledja

#633 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Škobo Habu wrote:
jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
Aman-zaman, ako si gled'o utakmicu onda je kristalno jasno da Višća nije ni jednom im'o ispravan centaršut u šesnestarcu. Ponekad izgleda da i ne zna šta će sa loptom. Bilo je par situacija u kojima je trebao da samo Džeku da gađa u glavu, a on mu loptu šalje kroz šumu nogu.
Viscu samo treba znati iskoristiti. Ako je u svojoj ekipi uspio nabesati onoliko golova i asistencija onda bi barem dio toga trebao moci i kod nas.
Fudo387

#634 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ne kontam sta ne razumijete? :?
Za mene je centarsut ubacivanje sa strane sa van 16m. Ovo juce je sa par metara od linije peterca mescini.
Ono je centarsut, i to majstorski.
Trazis rupu u saksiji.
Milicevic in, Visca out i tacka. :oops:
jeza u ledja

#635 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Necu se ja s tobom natezat oko gluposti.
ultima_palabra

#636 Re: BiH - Estonija

Post by ultima_palabra »

Pa ti si glupost izvalio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#637 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:Necu se ja s tobom natezat oko gluposti.
Stvarno ti nidje veze prica ono je majstorski centarsut a evo ti i gledaj

http://dai.ly/x4s6m5n
Mirza007

#638 Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Njegov je problem sto igra isto, nevezano u kojoj je formaciji tim. Drzi se aut linije kao pijan plota. Lulic se sa druge strane prilagodjava formaciji i za razliku od Visce sinoc, ucestvovao je u akcijama kod dva gola (Visca, koliko se sjecam niti u jednoj akciji iz koje smo dali gol).
U 4-4-2 meni je Milicevic bolje rjesenje od Visce na desnoj strani. Isto tako, mislim da Milicevic moze odigrati na Misketovom mjestu u 4-2-3-1 formaciji a to je ono sto nam je falilo od kada nema Misketa I sto jos uvijek nismo rijesili. To rjesenje vraca Pjanica na njegovu prirodnu poziciju ali sada imamo problem koga u toj formaciji staviti na DM jer Medo kao potencijalni DM protiv Belgijanaca nece moci parirati njihovoj trci I brzini.
Edin H.

#639 Re: BiH - Estonija

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote: Vec objasnjeno,da ne peglamo opet....nista Ciro nije ostavio Safetu :thumbup:
Jok eto ti si....... :-)
:D
jeza u ledja

#640 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Pa ti si glupost izvalio.
Kao sto rekoh ne raspravlja mi se oko gluposti. Ne postoji "definicija centarsuta". To je samo glup izraz koji se koristi u nasem jeziku da se opise ubacivanje u 16erac sa strane. Za mene takav ubacaj mora biti bar sa neke solidne udaljenosti da bi ga takvim nazvao. Sve drugo je dodavanje, ubacaj, nazovi kako hoces. Sve su to uostalom nedefinisane fraze.

Za mene licno je ovakav ubacaj kao za ovaj gol relativno lagan u odnosu na pravi centarsut izvan 16erca (znaci sa 20m+). Igrao sam fudbal i znam koliko je tesko napraviti pravi centarsut iz udaljenosti jer moras koristiti i snagu i tehniku, plus trcis prema naprijed. Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo. Ne sad bukvalno da pogodim u trepavicu naravno. :D Ubacaj sa strane, e za to treba tehnika, i to samo da u neki prostor od par metara kvadratnih ubacis, a to ko nije igrao veliki fudbal cesto ne zna.

I generalno nervira konstantna zelja za spustanjem nekih igraca uzdizanjem drugih. :roll:
Fudo387

#641 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

Mirza007 wrote:Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Njegov je problem sto igra isto, nevezano u kojoj je formaciji tim. Drzi se aut linije kao pijan plota. Lulic se sa druge strane prilagodjava formaciji i za razliku od Visce sinoc, ucestvovao je u akcijama kod dva gola (Visca, koliko se sjecam niti u jednoj akciji iz koje smo dali gol).
U 4-4-2 meni je Milicevic bolje rjesenje od Visce na desnoj strani. Isto tako, mislim da Milicevic moze odigrati na Misketovom mjestu u 4-2-3-1 formaciji a to je ono sto nam je falilo od kada nema Misketa I sto jos uvijek nismo rijesili. To rjesenje vraca Pjanica na njegovu prirodnu poziciju ali sada imamo problem koga u toj formaciji staviti na DM jer Medo kao potencijalni DM protiv Belgijanaca nece moci parirati njihovoj trci I brzini.
Pojacat' Medu sa jos jednim koji ima snage da trci a ne zna lopte.
Prekini protivnicki napad, dodaj Medi i nastavi sa trkom.
Fudo387

#642 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo
ejebemtisunce...daj bjezi.
Mirza007

#643 Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

Fudo387 wrote:
Mirza007 wrote:Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Koji je taj? I da li bi Pjanica micao naprijed a Medu a njegovo mjesto ili bi Medu na ofanzivnog veznog?
Juliuscezar

#644 Re: BiH - Estonija

Post by Juliuscezar »

Trazit od UEFE da igra 12 ljudi, jbg objasnit im fino da su nam igraci vec u godinama, unuci im dolaze sta ce jadni.
Fudo387

#645 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

Mirza007 wrote:
Fudo387 wrote:
Koji je taj? I da li bi Pjanica micao naprijed a Medu a njegovo mjesto ili bi Medu na ofanzivnog veznog?
Sta ja znam koji...Cimirot, Cocalic...neko...nek' ga rodi, necu ja misliti za njega, on je selektor.
Medo mora igrat'!
jeza u ledja

#646 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jebiga jarane ne znam sta da ti kazem :D. i mene nekad zacudjuje cemu se ljudi dive sto vide na terenu, a koje stvari smatraju prosjekom.
Fudo387

#647 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
jebiga jarane ne znam sta da ti kazem :D. i mene nekad zacudjuje cemu se ljudi dive sto vide na terenu, a koje stvari smatraju prosjekom.
Nista, zovi Mesu, ha ja.
On razbija glavu sta ce za desno krilo a majstor nam propada na klixu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#648 Re: BiH - Estonija

Post by Tomahawk11 »

Centarsut je centarsut. Nema pravi, nepravi. Da li je sa 20 ili sa 5 metara....i jedno i drugo treba znati. U biti je sve jedna vrsta dodavanja. Nema sta drugo biti.
jeza u ledja

#649 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
Nista, zovi Mesu, ha ja.
On razbija glavu sta ce za desno krilo a majstor nam propada na klixu. :D
sudeci po upisima ovdje mesa je prvi koji bi se trebao zabrinuti za svoju poziciju zbog klixovaca :D
jeza u ledja

#650 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:Centarsut je centarsut. Nema pravi, nepravi. Da li je sa 20 ili sa 5 metara....i jedno i drugo treba znati. U biti je sve jedna vrsta dodavanja. Nema sta drugo biti.
centarsut sa 5 metara?!! wodfak? :run:
kako bolan?
Locked