Vidi, ja sam replicirao na tvrdnju kako je Miličević bolje riješenje od Višće, a ne na Lulića. Mi smo sa zamjenama uvijek primali golove, sinoć smo, začudo, ostali na istom nivou i igrali kako treba, bez ikakvog pada u igri.missko wrote: Iz kurca krasnog ko i ti.
Visca je jucer izgledao bolje na terenu od Lulica pa sve da je Lula Barcin igrac a ne Lacijev
EMS-om
BiH - Estonija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Škobo Habu
#626 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BiH - Estonija
- jeza u ledja
#627 Re: BiH - Estonija
Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.Fudo387 wrote:Sto pretjerujem?jeza u ledja wrote:Fakinski centarsut?Fudo387 wrote:
O tome i pricam, onaj fakinski centarsut kad pogodi Vedu u trepavicu, ne treba dusu grijesiti nisam siguran, Visca nece izvesti ni na
treningu i kad mu niko ne smeta. Sta fali sto nije klasicno desno krilo, Vedo je to kod Safeta dugo godina krpio i uopste nije lose izgledalo.![]()
Nemojmo pretjerivati. Centarsut sa 10 i sa 25m nije isto.
Sto je nije onako sa 25 metara zakofrcio?
Pa nije bio u prilici da to uradi, sto ne znaci da nezna.
-
Fudo387
#628 Re: BiH - Estonija
Pa sta je ako nije centarsut?jeza u ledja wrote:Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#629 Re: BiH - Estonija
Vazdusno dodavanje 
- Logovan
#630 Re: BiH - Estonija
Ne razumijem.jeza u ledja wrote: Lopta koja je uputio Milicevic je odlicna, samo tesko da se moze uopste okarakterisati kao centarsut. Nije uopste nesto sto se ocekuje od krila.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#631 Re: BiH - Estonija
A Lulic kao jeste???? I jedan i drugi su sinoc bili totalno "out of order"....a Lulic nije vise ni L od Lulica iz 2015 godine. Visca polako gazi i napreduje u Turskoj ligi i tamo mu je sada vrijednost blizu 8 mil EUR sto za Tursku i nije bas malo dok je Lulicu za godinu dana prepolovljena. Lulic je prosle kvalifikacije bio najbolji asistent ali i Visca je imao bljeskova kada je najvise trebalo. Medjutim mi generalno jos od odlaska Musica nemamo igraca koji ce kao zmija propiciti terenom i prodati sto bi rekli "engleski centarsut". Meni je nekako izgledalo da bi to mogao biti mali Memija ali njega je Sablja unazadio do picke materine. Duljevic sve zna dok ne treba uraditi nesto konkretno: centrirati ili sutati. Mislim da je trenutno ubjedljivo najbrzi i najkvalitetniji na tom desnom krilu Miroslav Stevanovic i da ga treba vratiti nazad u reprezentaciju pogotovo pored ovako raspolozenog Pjanica.Škobo Habu wrote:Aman-zaman, ako si gled'o utakmicu onda je kristalno jasno da Višća nije ni jednom im'o ispravan centaršut u šesnestarcu. Ponekad izgleda da i ne zna šta će sa loptom. Bilo je par situacija u kojima je trebao da samo Džeku da gađa u glavu, a on mu loptu šalje kroz šumu nogu.jeza u ledja wrote:Fakinski centarsut?Fudo387 wrote:
O tome i pricam, onaj fakinski centarsut kad pogodi Vedu u trepavicu, ne treba dusu grijesiti nisam siguran, Visca nece izvesti ni na
treningu i kad mu niko ne smeta. Sta fali sto nije klasicno desno krilo, Vedo je to kod Safeta dugo godina krpio i uopste nije lose izgledalo.![]()
- jeza u ledja
#632 Re: BiH - Estonija
Ne kontam sta ne razumijete?
Za mene je centarsut ubacivanje sa strane sa van 16m. Ovo juce je sa par metara od linije peterca mescini.
Za mene je centarsut ubacivanje sa strane sa van 16m. Ovo juce je sa par metara od linije peterca mescini.
- jeza u ledja
#633 Re: BiH - Estonija
Viscu samo treba znati iskoristiti. Ako je u svojoj ekipi uspio nabesati onoliko golova i asistencija onda bi barem dio toga trebao moci i kod nas.Škobo Habu wrote:Aman-zaman, ako si gled'o utakmicu onda je kristalno jasno da Višća nije ni jednom im'o ispravan centaršut u šesnestarcu. Ponekad izgleda da i ne zna šta će sa loptom. Bilo je par situacija u kojima je trebao da samo Džeku da gađa u glavu, a on mu loptu šalje kroz šumu nogu.jeza u ledja wrote:Fakinski centarsut?Fudo387 wrote:
-
Fudo387
#634 Re: BiH - Estonija
Ono je centarsut, i to majstorski.jeza u ledja wrote:Ne kontam sta ne razumijete?![]()
Trazis rupu u saksiji.
Milicevic in, Visca out i tacka.
- jeza u ledja
#635 Re: BiH - Estonija
Necu se ja s tobom natezat oko gluposti.
- ultima_palabra
#636 Re: BiH - Estonija
Pa ti si glupost izvalio.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#637 Re: BiH - Estonija
Stvarno ti nidje veze prica ono je majstorski centarsut a evo ti i gledajjeza u ledja wrote:Necu se ja s tobom natezat oko gluposti.
http://dai.ly/x4s6m5n
-
Mirza007
#638 Re: BiH - Estonija
Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Njegov je problem sto igra isto, nevezano u kojoj je formaciji tim. Drzi se aut linije kao pijan plota. Lulic se sa druge strane prilagodjava formaciji i za razliku od Visce sinoc, ucestvovao je u akcijama kod dva gola (Visca, koliko se sjecam niti u jednoj akciji iz koje smo dali gol).
U 4-4-2 meni je Milicevic bolje rjesenje od Visce na desnoj strani. Isto tako, mislim da Milicevic moze odigrati na Misketovom mjestu u 4-2-3-1 formaciji a to je ono sto nam je falilo od kada nema Misketa I sto jos uvijek nismo rijesili. To rjesenje vraca Pjanica na njegovu prirodnu poziciju ali sada imamo problem koga u toj formaciji staviti na DM jer Medo kao potencijalni DM protiv Belgijanaca nece moci parirati njihovoj trci I brzini.
Njegov je problem sto igra isto, nevezano u kojoj je formaciji tim. Drzi se aut linije kao pijan plota. Lulic se sa druge strane prilagodjava formaciji i za razliku od Visce sinoc, ucestvovao je u akcijama kod dva gola (Visca, koliko se sjecam niti u jednoj akciji iz koje smo dali gol).
U 4-4-2 meni je Milicevic bolje rjesenje od Visce na desnoj strani. Isto tako, mislim da Milicevic moze odigrati na Misketovom mjestu u 4-2-3-1 formaciji a to je ono sto nam je falilo od kada nema Misketa I sto jos uvijek nismo rijesili. To rjesenje vraca Pjanica na njegovu prirodnu poziciju ali sada imamo problem koga u toj formaciji staviti na DM jer Medo kao potencijalni DM protiv Belgijanaca nece moci parirati njihovoj trci I brzini.
- Edin H.
#639 Re: BiH - Estonija
hrasno38 wrote:Jok eto ti si.......leškarenje wrote: Vec objasnjeno,da ne peglamo opet....nista Ciro nije ostavio Safetu
- jeza u ledja
#640 Re: BiH - Estonija
Kao sto rekoh ne raspravlja mi se oko gluposti. Ne postoji "definicija centarsuta". To je samo glup izraz koji se koristi u nasem jeziku da se opise ubacivanje u 16erac sa strane. Za mene takav ubacaj mora biti bar sa neke solidne udaljenosti da bi ga takvim nazvao. Sve drugo je dodavanje, ubacaj, nazovi kako hoces. Sve su to uostalom nedefinisane fraze.ultima_palabra wrote:Pa ti si glupost izvalio.
Za mene licno je ovakav ubacaj kao za ovaj gol relativno lagan u odnosu na pravi centarsut izvan 16erca (znaci sa 20m+). Igrao sam fudbal i znam koliko je tesko napraviti pravi centarsut iz udaljenosti jer moras koristiti i snagu i tehniku, plus trcis prema naprijed. Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo. Ne sad bukvalno da pogodim u trepavicu naravno.
I generalno nervira konstantna zelja za spustanjem nekih igraca uzdizanjem drugih.
-
Fudo387
#641 Re: BiH - Estonija
Pojacat' Medu sa jos jednim koji ima snage da trci a ne zna lopte.Mirza007 wrote:Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Prekini protivnicki napad, dodaj Medi i nastavi sa trkom.
-
Fudo387
#642 Re: BiH - Estonija
ejebemtisunce...daj bjezi.jeza u ledja wrote:Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo
-
Mirza007
#643 Re: BiH - Estonija
Koji je taj? I da li bi Pjanica micao naprijed a Medu a njegovo mjesto ili bi Medu na ofanzivnog veznog?Fudo387 wrote:Pojacat' Medu sa jos jednim koji ima snage da trci a ne zna lopte.Mirza007 wrote:Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
-
Juliuscezar
#644 Re: BiH - Estonija
Trazit od UEFE da igra 12 ljudi, jbg objasnit im fino da su nam igraci vec u godinama, unuci im dolaze sta ce jadni.
-
Fudo387
#645 Re: BiH - Estonija
Sta ja znam koji...Cimirot, Cocalic...neko...nek' ga rodi, necu ja misliti za njega, on je selektor.Mirza007 wrote:Koji je taj? I da li bi Pjanica micao naprijed a Medu a njegovo mjesto ili bi Medu na ofanzivnog veznog?Fudo387 wrote:Pojacat' Medu sa jos jednim koji ima snage da trci a ne zna lopte.Mirza007 wrote:Visca je sasvim solidan u formaciji 4-2-3-1, brz i probojan u kontri, opasan po gol, dobro zatvara bokove u odbrani. U ovoj formaciji nemamo bolje rjesenje za desnu stranu.
Medo mora igrat'!
- jeza u ledja
#646 Re: BiH - Estonija
jebiga jarane ne znam sta da ti kazemFudo387 wrote:ejebemtisunce...daj bjezi.jeza u ledja wrote:Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo
-
Fudo387
#647 Re: BiH - Estonija
Nista, zovi Mesu, ha ja.jeza u ledja wrote:jebiga jarane ne znam sta da ti kazemFudo387 wrote:ejebemtisunce...daj bjezi.jeza u ledja wrote:Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo. i mene nekad zacudjuje cemu se ljudi dive sto vide na terenu, a koje stvari smatraju prosjekom.
On razbija glavu sta ce za desno krilo a majstor nam propada na klixu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#648 Re: BiH - Estonija
Centarsut je centarsut. Nema pravi, nepravi. Da li je sa 20 ili sa 5 metara....i jedno i drugo treba znati. U biti je sve jedna vrsta dodavanja. Nema sta drugo biti.
- jeza u ledja
#649 Re: BiH - Estonija
sudeci po upisima ovdje mesa je prvi koji bi se trebao zabrinuti za svoju poziciju zbog klixovacaFudo387 wrote:
Nista, zovi Mesu, ha ja.
On razbija glavu sta ce za desno krilo a majstor nam propada na klixu.
- jeza u ledja
#650 Re: BiH - Estonija
centarsut sa 5 metara?!! wodfak?Tomahawk11 wrote:Centarsut je centarsut. Nema pravi, nepravi. Da li je sa 20 ili sa 5 metara....i jedno i drugo treba znati. U biti je sve jedna vrsta dodavanja. Nema sta drugo biti.
kako bolan?