BiH - Crna hronika
-
korisnicki
#3201 Re: BiH - Crna hronika
Došlo do malih promjena od pećinskog doba pa umjesto alfe dobiju "debila" ili još bolje psihopatu, alkoholičara.
Pričajte šta hoćete ali prirodan poredak je narušen sa trenutkom kada žene "postaju neki društveni faktor".
Pričajte šta hoćete ali prirodan poredak je narušen sa trenutkom kada žene "postaju neki društveni faktor".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3202 Re: BiH - Crna hronika
nije to razlog već što 100% žena žele onih 20% koje smatraju uspješnimkorisnicki wrote: ↑30/01/2025 14:53 Došlo do malih promjena od pećinskog doba pa umjesto alfe dobiju "debila" ili još bolje psihopatu, alkoholičara.
pa se 80% žena skrasi s muškarcima ispod linije ispod minimuma koje su postavile a nisu mogle ostvariti
skoro svaka je žena u svome djevojaštvu srela i imala frajera koji je TOP TOPOVA
al ga nije uspjela upecati i prema njemu ima poštovanje a prema mužu nepoštovanje
-
korisnicki
#3203 Re: BiH - Crna hronika
Imaju mnoge i problema sa ukusom. Imponiraju im dominantni, nametljivi a takvi su u pravilu skloni porocima, nerijetko neempatični i zli.Truba wrote: ↑30/01/2025 15:00nije to razlog već što 100% žena žele onih 20% koje smatraju uspješnimkorisnicki wrote: ↑30/01/2025 14:53 Došlo do malih promjena od pećinskog doba pa umjesto alfe dobiju "debila" ili još bolje psihopatu, alkoholičara.
pa se 80% žena skrasi s muškarcima ispod linije ispod minimuma koje su postavile a nisu mogle ostvariti
skoro svaka je žena u svome djevojaštvu srela i imala frajera koji je TOP TOPOVA
al ga nije uspjela upecati i prema njemu ima poštovanje a prema mužu nepoštovanje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3204 Re: BiH - Crna hronika
to je to..kad ga ne dobije onda nastaju problemi...pogotovo ako uđe u brak
kod muskaraca je drugačije ronaldo je s prodavacicom
All the men in the neighborhood
Raise their eyes to me
They say "You're pretty, like a picture,
Like the sun at twilight."
They all cast their net for me
And they all long for me
But I only want Rachamim!
Rachamim, oh Rachamim
Look at me
And maybe you'll also notice
How in the vineyard** will blossom -
A rose among the thorns
For you, Rachamim,
For you, Rachamim!
Everyone whistles to me at the window
But me, I don't hear
My heart is like a telephone
Ringing in the Welfare office
Busy for two months already,
No connection, no lines
And everyone's on their knees
Rachamim!
Rachamim, oh Rachamim . . .
But when I go out, inescapably,
My feet walk towards you.
Oh, Rachamim, when will you
spread your mercy over me?
Then we'll go out to the street together
Hugging like a pair of doves
And I would be radiant with joy
Rachamim!
-
narcisaa
#3205 Re: BiH - Crna hronika
Pa su obrazovanije od takvih kao ti, financijski neovisne od takvih kao ti, samosvjesne, znaju sta zele, svjesne sebe kao ljudskog bica, izborile se I BORE SE za svoja gradjanska prava, ne zele biti seksualni objekti i inkubator za radjanje djece tako da ti i "alfa muzjaci" sa tim ne mozete izaci na kraj.korisnicki wrote: ↑30/01/2025 14:53 Došlo do malih promjena od pećinskog doba pa umjesto alfe dobiju "debila" ili još bolje psihopatu, alkoholičara.
Femicid i seksualno nasilje je u porastu, pocinitelji OVOG NASILJA nisu ZENE
- vjeshalica
#3206 Re: BiH - Crna hronika
Preseračinakorisnicki wrote: ↑30/01/2025 14:53 Došlo do malih promjena od pećinskog doba pa umjesto alfe dobiju "debila" ili još bolje psihopatu, alkoholičara.
- banjaluka078
#3207 Re: BiH - Crna hronika
narcisaa wrote: ↑30/01/2025 18:21
Pa su obrazovanije od takvih kao ti, financijski neovisne od takvih kao ti, samosvjesne, znaju sta zele, svjesne sebe kao ljudskog bica, izborile se I BORE SE za svoja gradjanska prava, ne zele biti seksualni objekti i inkubator za radjanje djece tako da ti i "alfa muzjaci" sa tim ne mozete izaci na kraj.
Femicid i seksualno nasilje je u porastu, pocinitelji OVOG NASILJA nisu ZENE![]()
:
Ja ne mogu da vjerujem kakve bljuvotine gore čitam. Tačno se može utefteriti svaki koji se prepoznao.
- banjaluka078
- vjeshalica
#3209 Re: BiH - Crna hronika
https://crna-hronika.info/zena-premiinu ... 9kBmLFhStQ
Strasno sta nacisti neobrazovani dilentanti pokvareni rade!!!!!!!
- banjaluka078
#3210 Re: BiH - Crna hronika
Nažalost, ni ovo, ako dođe do pravosnažne presude, neće uraditi ništa po pitanju predrasuda i diskriminacije u zdravstvu, naročito na štetu psihičkih bolesnika, pacijenata s teškim dijagnozama i osoba starijih od 70 godina.vjeshalica wrote: ↑11/02/2025 07:22 https://crna-hronika.info/zena-premiinu ... 9kBmLFhStQ
Imam niz primjera u okolini kad je sistem odmahivao rukom na njih, kad hitna neće da dođe, zato što je osoba stara ili hronični bolesnik. Nedavno smo s ovog svijeta ispratili osobu kojoj su, u terminalnoj fazi bolesti, iz hitne telefonski savjetovali da joj se napravi supa iz kese pri ozbiljnom padu krvnog pritiska, pa se morala "ganjati štela" samo da se dispečer udostoji da proslijedi poziv ekipi.
Mamu sam odvezla nedavno na urgentni zbog bolova u grudima i naglog skoka pritiska...oni se šetaju, noćna i dnevna sestra se svađaju ko kako mota kablove od ekg-a, doktor se pojavljuje za nekih 20 minuta, mami preporučuje da sutra (jer je bila nedjelja) u porodičnoj medicini uradi upalne markere (crp, koji košta možda 10-15 KM!), jer joj oni tu neće raditi i doktorova rečenica "u njenim godinama"...a žena u tim svojim godinama još uvijek vozi bicikl, vodi računa o domaćinstvu, radi baštu i vitalnija je od nekih ljudi koji su bar 10 godina mlađi.
Mene su prošle godine doveli do nervnog sloma postavljajući mi pogrešnu dijagnozu, jer je pregled na dijagnostičkom aparatu radila doktorica koja nije osposobljena za to, nije me postavila u potreban položaj tijela, nije mi dala instrukcije kako da se ponašam na pregledu...da nisam imala pameti i novca da to odradim ponovo u Zagrebu do sad bih krepala od brige ili potpuno pogrešnog liječenja zbog pogrešno postavljene dijagnoze.
Šta rade i kako rade, dobro njima narod ne tuca lobanje na sve strane.
- vjeshalica
#3211 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250213010
Jos jedan smrad koji je ubio ženu i dijete....
Jos jedan smrad koji je ubio ženu i dijete....
- skrbavi-admin
#3212 Re: BiH - Crna hronika
Kakav mrak drustva.......
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3213 Re: BiH - Crna hronika
Ne zna covjek sta bi mu radio.
- Haris.ba
#3214 Re: BiH - Crna hronika
Sta ce mu se raditi. Dosta ih se ubije.
Ako ih se uhvati idu u zatvor na budzet da se debljaju.
Kad se desi ubisto familije tad je kasno za bilo sta.
Otkrice se u slijedecim danima djelimicno kroz medije sta i kako je bilo. Komentarise ce se. I onda sve po starom.
Vlast ce mazati oci narodu da radi na uvodjenju krivicnog djela femicida, kao da bi to spijecilo ijedan ovakav slucaj.
I onda ide novo ubistvo, izrazavanje ljutnje i tuge, i tako ukrug do novijeg slucaja.
-
zigzag
#3215 Re: BiH - Crna hronika
Nema vlast s tim ništa. Sve ovo dolazi od kućnog odgoja. Pa eto da vidimo kakvi ćemo primjeri biti svojoj djeci pošto vidimo kakvi su naši roditelji bili primjeri.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
zigzag
#3217 Re: BiH - Crna hronika
Počesto je žena smatrana kao vlasništvo. Prije su ih malo češće mlatili pa nije stizalo do ove tačke. Samo što prije nije bilo ovog protoka informacija da se zna svaki kućni problem ili kućno nasilje.
-
Karikaturist
#3218 Re: BiH - Crna hronika
E moj druze nepovratno si unistio 10 zivota.
Bolje da si sebi jednostavno presudio kad vec nisi bio muskarac da se suocis sa problemima, bar bi broj bio upola manji.
Bolje da si sebi jednostavno presudio kad vec nisi bio muskarac da se suocis sa problemima, bar bi broj bio upola manji.
-
benki2
#3219 Re: BiH - Crna hronika
Da Bog sacuva, jos dijete svoje ubio, ovaj narod je skroz puko 
- Haris.ba
#3220 Re: BiH - Crna hronika
Cuj nema vlast nista sa ovim. Haj fino.
Onda nek brise krivicno djelo ubistva i nasilja u porodici iz zakona.
- Thorgerson
- escobar__
#3222 Re: BiH - Crna hronika
Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
- Thorgerson
#3223 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam koliko ovo zakonom mozes sprijeciti. Osoba koja je spremna ugusiti sopstveno dijete, sigurno nece razmusljati o nekom clanu zakona i koja ga kazna sleduje.
Ono sto mozemo uraditi, jeste da te osobe budu adekvatno kaznjene. Da li ce to biti "sklanjanje" dok ih hvataju, ili dozivotne kazne.
A ne da lik koji je dosao na prag i ubio zenu dobije 20 god.
Kod nas je max kazna 45 godina. Ne znam jel iko dobio toliko? Ne mogu da se sjetim. Moramo imati dozivotnu kaznu bez ikakvih pomilovanja i sl.
Jer npr ovaj lik, ako.ga uhvate zivog, ne moze i ne smije biti vracen u drustvo. Pa taman da papa postane u zatvoru. Nema te rehabilitacije za ovaj mozak. Zato, lijepa amerika i smrtna kazna. Jbg, procjeni se jaro od tebe nema fajde i nema ti pomoci. Plus ustedis drzavi ishranu i cuvanje govneta narednih 40 godina.
- Thorgerson
#3224 Re: BiH - Crna hronika
Upravo.escobar__ wrote: ↑13/02/2025 08:44Nije ali jest to da se žena smatra nižim bićem i nekim nad kime treba vlasništvo.plain vanilla wrote: ↑13/02/2025 08:22Pa ne znam bas da je do kucnog odgoja da ubijes vlastito dijete
Imaju dvije kranje dvije suprotnosti. Imamo takve muskarce koji misle da su zene niza bica. I tretiraju zene kao svoje vlasnistvo. Oni odredjuju gdje ce ici, s kim ce ici, s kim ce se druziti i kada ce dolaziti kuci, koje poslove ce raditi. A onda imas i zene odrasle u takvoj porodici, gdje je otac bio alfa, koje jedva cekaju da izadju i iskale sav taj nakupljeni bijes nad nekim muskarcem.
Sve ok, dok se takvi ne sastanu, onda nastaje belaj.
- darius_maximus
#3225 Re: BiH - Crna hronika
Ma ovdje nema pokajanja, jer sam čin ti daje dovoljno vremena da skontaš šta radiš.Thorgerson wrote: ↑13/02/2025 08:40Jos je gnusnije to sto je dijete ugusio.
Zenu udavio.
Barem tako pise na klixu.
Kad opuca metak. To je sekunda. Ali dvije osobe ugusiti, za to ipak treba vremena...
Nije ovo amok, pa da se u sekundi desi.
Nju ako je davio, to znači da je 30-60 sekundi morao gledati borbu na licu i strah u očima.
Mučnije mi je za dijete, jer to nikad neću moći skontati, kako neko može povrijediti bilo koje dijete...