BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_tulumba_

#701 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by _tulumba_ »

mnnnmnn wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ima li igdje snimak bakljade sinoc u Zenici , na zgradi preko puta stadiona??? :D :D

E, fakat imal dze ovo.... :)

ima negdje oko 47. i 48. sec malo i ima opet kasnije, malo vise :D

http://www.youtube.com/watch?v=haMAkfuB ... annel_page

:bih:

note:This video is still being processed. Video quality may improve once processing is complete. 8)
papacja

#702 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by papacja »

elSaik wrote:Treba se organizovati i da svi naučimo fino tekst trenutne himne do utakmice sa Turskom. Nije bitno kakav je tekst i jel jedna si jedina bolji, draži ovo ono, jer uz intoniranje himne jedino može grmiti ovaj novi tekst. A grmiti mora.
:thumbup: :bih:
karanana

#703 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by karanana »

sta ce nam tekst nove himne? ta himna jos nije prosla usvajanje i nije nista zvanicnija od "jedna si jedina".
Ripicipi

#704 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

Dom mladih se ubio za ovakve stvari, fakat predobra atmosfera, jos ova zuto-plava svjetla :thumbup:

http://videos.sapo.pt/DCFzunJonYhzVy6WhZc0

elSaik

#705 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

karanana wrote:sta ce nam tekst nove himne? ta himna jos nije prosla usvajanje i nije nista zvanicnija od "jedna si jedina".
Pa bit će do tada. Ima još pola godine. Bolje ti je da učiš tekst nego što pišeš samo da bi nešto pisao. :bih:
Real Khan

#706 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Real Khan »

hrasno38 wrote:Dakle da rezimiram ovu heftu, jednu od najboljih u zadnjih neznam ti ni ja koliko godina. Nevjerovatno sam sinoc bio ponosan na svoju i nasu drzavu, na nase igrace i selektora na nase navijace i nas narod. Nedavno sam napisao da ovome nasem svijetu treba pobjeda kao hljeba i pobjede dodjose i iz svih nas izdjadje sva ona radost koju nismo mogli niti imali razloga da pustimo iz sebe. Ja sam kuci gledao utakmicu sa sinom. Ja umotan u zastavu sa ljiljanima on u drzavnu. I drhtali smo obojca on sa 12 ja sa 44 godine sve dok sudija nije odsvirao kraj. Skakali smo ko budale po kuci nakon Dzekinih torpeda i Misketovih vragolija, jezili smo se slusaju nase navijace a ujedno bili i ponosni sto smo svima pokazali da ipak mi mozemo biti u svemu najbolji samo kada hocemo. Nismo mi navijaci Zvezde koji su zvizdali Elmedinu Kikanovicu samo zato sto se tako zove jer svi mi cijenimo svakog igraca koji brani boje nase zemlje. Do prije neki dan nepoznatom Nemanji Supicu 16.000 gledalaca ko jedan skandira. Malo te malo opet cijeli stadion skandira Ciri jer je jednostavno to zasluzio svojim radom i svojim rezultatima. Bosna i Hercegovina sada ima svoga Sukera, Edina Dzeku ali imamo mi jos jednog Sukera za kojeg jedva cekamo da se oporavi i inshala pasce ovdje na brdovitom balkanu i velika Spanija, onako trebalo ne trebalo, cisto iz gusta.
Moze pricati ko sta hoce, da je Ciro ohrndali starac, nikakav trener ovakav ili onakav ali reprezentacija sa Cirom je nesto dibidus novo nesto sto do sada nismo imali priliku da gledamo. Kada jedan Spahic koji do nedavno nije htio da igra vise nikako za reprezentaciju sada hoce da igra povrijedjen, Rahimic isto tako, ostali igraci koji ne mogu igrati su tu zajedno sa svojim kolegama citavo vrijeme onda je to neki totalno novi vjetar koji ce,iskreno se nadam i zelim, nas odvesti na to toliko zeljeno veliko takmicenje.
Uh ko ce iscekati taj daleki Septembar gdje ce se samo u nekoliko dana sve rijesiti. Samo trebamo pozeliti zdravlje svim nasim igracima pa sta bude bude.
:D Komšija, ti kao da si virio šta sam ja radio sinoć... jedina je razlika što moj stariji sin ima 11 a ne 12 godina i ja imam samo 39 a ne kao ti 44 :D ) U svakom slučaju ovakvi komentari su daleko najbolji. :thumbup:

Također bih pohvalio onaj komentar u kojem vrli forumaš poziva Bosance i Hercegovce na malo drugačiji rekao bih puno zdraviji "antiluzerski" pristup u fudbalu, a zašto ne i u svemu ostalom. Ako si u crnjaku, niko te ne može niti hoće izvaditi dok se sam ne izvadiš... Evo tog komentara. I njemu dajem :thumbup:
by Kiberluskoni on 02/04/2009 12:15

Hvala Bogu da se sve konacno vraca na sport a ne na neke lijeve stvari
Reprezentacija igra kao tim a ne kao labava skupina pojedinaca sa razlicitim interesima. Upravo iz sportskog i samo sportskog motiva, ja prizeljkujem, ako sve nastavi ovako, da se borimo za prvo mjesto u grupi. Da se borimo, a sta bude neka bude. Sportski. U sportu jaci pobjedjuju slabije (najcesce, htjeli mi to priznati ili ne). U fudbalu, da bi pobijedio, moras biti jaci od onog drugog 90 minuta, makar si losiji inace. Dakle, fakat treba ostaviti iza nas price o: nepravdama sudija, urotama protiv balkanaca, price tipa "nemamo srece", mi smo mala zemlja sa jos manjom reprezentacijom...
Kada utrpamo 4 gola Belgiji nema toga ko nas moze lako povaliti i izbaciti. Ni sudije Rusi, niti golovi iz ofsajda i nepostojeceg penala... Price o nesreci i nepravdama su za luzerske ekipe i imaju sedativno dejstvo, da se bol lakse otrpi. Hajde vise da se ispisemo iz ovog drustva!
Kako je bilo krenulo, da je postojao wild card za kvalifikacije, mi bismo svi molili Boga da nas izvuku. Sta ima veze sto ce nas dole izbusiti ko sviralu.
E ja se nadam da je ovo razmisljanje iza nas. Ja bih da idemo, ako ista valjamo. A valjamo ako pobjedjujemo. I zato bih volio Francusku u barazu (naravno, ako ne odemo kao prvi )a Brazil i Argentinu u Africi (pa sve rezultati 5-3, 4-2, za nas, naravno ) Dosta mi je price o laganim protivnicima, sreci u zrjebu... Jel sport ili nije, nije Evrovizija
I jos nesto. Bilino polje treba zaboraviti kao mjesto za igru, iskljucivo iz sportskih razloga. Ili zaboraviti ili postaviti novu travu. Pa tamo lopta zaboravi da se kotrlja, samo odskace. Mozda smo prije imali takticki motiv da tamo igramo (protiv tehnicki boljih ekipa). Sinoc smo mi bili ta "tehnicki bolja ekipa" pa nam pola pasova ide cjevanicom, jer se ne moze "naciljati"... Znaci opet samo sportski motiv i nikakav drugi.

Samo ofanziva, nista drugo
I na kraju, hvala svim navijačima što je sinoć ipak razum nadvladao bijes i nadam se da ćemo ove kvalifikacije moći odgledati do kraja bez bespotrebnih prekida utakmica koje nas mogu automatski diskvalifikovati... I navijačima šaljem :thumbup:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#707 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

mnnnmnn wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ima li igdje snimak bakljade sinoc u Zenici , na zgradi preko puta stadiona??? :D :D

E, fakat imal dze ovo.... :)
Fifa nije racunala na bakljadu sa obliznjih zgrada. Zivjela socijalisticka arhitektura :lol: :lol:
Edin H.

#708 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

Pa sta ako nas diskvalifikuju

Koliko puta se nismo plasirali na svjetska i evropska prvenstva prije svega zahvaljujuci Savezu, njihovoj nesposobnosti i talovima, pa mozemo valjda jednom i ne otici zbog borbe za ozdravljenje BH fudbala, pa u krajnjoj liniji i Drzave, jer struktura i clanovi Saveza su refleksija stanja u Drzavi.

Je li se to onom kukavickom igrom od sinoc skoro 70 minuta, ali ipak pobjedom (hvala Pliseku koji je prepoznao talenat u Dzeki) zaboravilo da nam je jos uvijek Sekretar Saveza covjek protiv kojeg se vodi krivicni postupak :shock: , da su clanovi Saveza ljudi koji samo gledaju svoje licne interese i nikakve veze nemaju sa sportom.
elSaik

#709 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Edin H. wrote: Je li se to onom kukavickom igrom od sinoc skoro 70 minuta, ali ipak pobjedom (hvala Pliseku koji je prepoznao talenat u Dzeki) zaboravilo da nam je jos uvijek Sekretar Saveza covjek protiv kojeg se vodi krivicni postupak :shock: , da su clanovi Saveza ljudi koji samo gledaju svoje licne interese i nikakve veze nemaju sa sportom.
Ono nije bila kukavićka igra već rutinska. Baš onoliko koliko je bilo potrebno da se pobijedi.
I jeste, zaboravilo se na par sati na svaki jebeni problem u ovoj državi, jer ih ima toliko mnogo, a razlozi za slavlje, kao onaj od sinoć, su poput vode u pustinji.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#710 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

elSaik wrote:Bolje igrati na Željinom pomoćnom. Bolji terene i zeničkog. :mrgreen:
Fakat, onaj teren u zenici je kritican. Lopta je skakutala kao na oranju
Edin H.

#711 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

elSaik wrote:
Edin H. wrote: Je li se to onom kukavickom igrom od sinoc skoro 70 minuta, ali ipak pobjedom (hvala Pliseku koji je prepoznao talenat u Dzeki) zaboravilo da nam je jos uvijek Sekretar Saveza covjek protiv kojeg se vodi krivicni postupak :shock: , da su clanovi Saveza ljudi koji samo gledaju svoje licne interese i nikakve veze nemaju sa sportom.
Ono nije bila kukavićka igra već rutinska. Baš onoliko koliko je bilo potrebno da se pobijedi.
I jeste, zaboravilo se na par sati na svaki jebeni problem u ovoj državi, jer ih ima toliko mnogo, a razlozi za slavlje, kao onaj od sinoć, su poput vode u pustinji.
Ma dobro elSaik rutinska pobjeda.
Ne mozemo mi pobjeci od nasega mentaliteta, da i kada vodimo 2 - 0, nakon onakvog trijumfa u Genku strahujemo.
Ja sam poslije utakmice u Genku bio pun ponosa, ali ono sinoc je samo bilo dobro ako si ciras da ti isti proradi.
30 minuta sa igracem vise i cijelo vrijeme se branimo.
Mogu samo zamisliti kako je ono izgledalo neutralnom posmatracu.
BSn

#712 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

elSaik wrote:

Saik :thumbup:
Upravo tako, ono je bila igra na pobjedu s cuvanjem igraca od mogucih povreda, jer Belgijanci igraju fkt grubo.
Ko god nije prepoznao taktiku u onoj igri, to je njegov problem.
Edin H. wrote:Pa sta ako nas diskvalifikuju

Koliko puta se nismo plasirali na svjetska i evropska prvenstva prije svega zahvaljujuci Savezu, njihovoj nesposobnosti i talovima, pa mozemo valjda jednom i ne otici zbog borbe za ozdravljenje BH fudbala, pa u krajnjoj liniji i Drzave, jer struktura i clanovi Saveza su refleksija stanja u Drzavi.
Svi oni koji bacaju baklje ne rade protiv NS-a (ma sta god oni zvanicno tvrdili), nego protiv reprezentacije i protiv BiH.
Imali smo primjer rukometa. Bez obzira kako su nasi igrali u Skenderiji tada, njih nisu diskvalifikovali oni iz EHF-a, niti su oni ispali, nego su ih diskvalifikovali kvazi-navijaci.

Takvi isti "navijaci" su i oni koji se na utakmicama bh. repke koriste bakljama i svim sredstvima samo s jednim ciljem - da se sve ucini protiv reprezentacije i njenog odlaska na neko od EP-a, ili SP-a.

Na travnjaku se nalaze celnici i uposlenici NS-a, nego igraci.
"Navijaci" svojim divljanjem ne ugrozavaju profesionalni napredak celnika NS-a, nego igraca.
"Navijaci" svojim divljanjem fizicki ugrozavaju zivtoe igraca, za koje lazno tvrde, da ih bodre i nemaju nista protiv njih.

Ta "borba", tih "navijaca" traje vec godinama i nema nikakvog efekta, tako da je sasvim jasno da oni ne rade ono sto govore da rade, jer se neuspjesne taktike mijenjaju, ako se doista zeli pobjediti.

Nadam se da ce se svi ti "navijaci" utefteriti i da ce im se onemoguciti ulazak na bilo koji stadion u svijetu, jer oni su sigurnosna prijetnja za sve ostale navijace, a posebice za ona 22 covjeka na terenu.

Igraj Bosno ne daj se, igraj svi smo uz tebe! Ale-ale-ale!
Epitop

#713 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Epitop »

@Edin H. Šta smo sinoć trebali krenuti glavom bez obzira, gledao si utakmicu i vidio si da i Belgijanci nisu bili nešto otvoreni iako su bili u gubitku, tako da smo mi počeli napadati samo bi njima napravili prostora.
Umijeće je stvoriti ekipu da igra s različitim taktikama i to mi je drago jer se igralo disciplinovano i odgovorno.
Što se tiče saveza ja samo opet protiv istoga, ali ne treba da se lomi preko A reprezentacije i stvara nerovoza, ipak mislim da je ključ problema u našim ligama od onih najnižih do PL-a i tu trebamo riješavati probleme korupcije. Kuća se gradi od temelja
Edin H.

#714 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

Dobro dosao Bsn, novopoceni, samo kada pobjedjujemo uz pivo i kokice navijacu.

Kako te nije sramota omalovazati ljude koji se bore za dobrobit i ozdravljenje BH fudbala, koji su uz reprezentaciju na svakoj utakmici i kada pobjedjuje i kada gubi. Dobri su ti bili kada su zalagali svoje zivote u Beogradu.

Steta sto nisi bio u Genku u hotelu zajedno sa clanovima Saveza, malo bi ti stvari bile jasnije, uostalom potrudi se, pa procitaj Ventolin post na BHF Forumu.

Daj narodu hljeba i igara i odmah sretan :oops:

Cuj cuvali se od mogucih povreda :lol: :lol: :lol:
Ripicipi

#715 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

Misimovic je namjerno dobio zuti da bi bio spreman za turke, sva cast Miske :thumbup:

Edin H.

#716 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

Epitop wrote:@Edin H. Šta smo sinoć trebali krenuti glavom bez obzira, gledao si utakmicu i vidio si da i Belgijanci nisu bili nešto otvoreni iako su bili u gubitku, tako da smo mi počeli napadati samo bi njima napravili prostora.
Umijeće je stvoriti ekipu da igra s različitim taktikama i to mi je drago jer se igralo disciplinovano i odgovorno.
Što se tiče saveza ja samo opet protiv istoga, ali ne treba da se lomi preko A reprezentacije i stvara nerovoza, ipak mislim da je ključ problema u našim ligama od onih najnižih do PL-a i tu trebamo riješavati probleme korupcije. Kuća se gradi od temelja
Nasumicno ispucavanje lopti, panicna odbrana i nije neka taktitka. Ne kazem da smo se trebali otvoriti, ali prenijeti igru na sredinu terena i igrati fudbal sigurno jesmo. Primiti gol sa deset igraca kada se branimo :roll:

Ali dobro je, pobjedi (i to vaznoj) se ne gleda u zube.

Nadam se ipak da cemo, ako nista mentalno uci drugacije u utakmice sa Turskom i Spanijom.
zalizani

#717 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zalizani »

Gledao sam pregled utakmice Turska-Španija.Kako stvari stoje biče teško protiv ove dvije reprezentacije.Turska ima poprilicno tehnicki potkovanu ekipu,igra kratkih pasova,brz vezni red,igra u prostor..al` kontam do utakmice sa nama,moze svašta da se izdesava i promjeni...Naša snaga je domaci teren,i nadam se povratak Ibiševića,Salihovića te puna minutaza Bajramovića.Španija je imala nekoliko golemih propusta u odbrani,medjutim nemaju oni Dzeku da kazni nesmotrenost...
P.S.
Golman Turske je lopata
bambuelo

#718 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bambuelo »

ima li ko jucerasnju utakmicu na rapidshare-u da postavi?
bijelo_dugme

#719 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bijelo_dugme »

Edin H. wrote:
elSaik wrote:
Ma dobro elSaik rutinska pobjeda.
Ne mozemo mi pobjeci od nasega mentaliteta, da i kada vodimo 2 - 0, nakon onakvog trijumfa u Genku strahujemo.
Ja sam poslije utakmice u Genku bio pun ponosa, ali ono sinoc je samo bilo dobro ako si ciras da ti isti proradi.
30 minuta sa igracem vise i cijelo vrijeme se branimo.
Mogu samo zamisliti kako je ono izgledalo neutralnom posmatracu.
U ovim kvalifikacijama smo primili sedam golova (1, 0, 2, 1, 2, 1), sve u drugom poluvremenu.
MELBOURNE_SARAJEVO

#720 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Edin H. wrote:
Epitop wrote:@Edin H. Šta smo sinoć trebali krenuti glavom bez obzira, gledao si utakmicu i vidio si da i Belgijanci nisu bili nešto otvoreni iako su bili u gubitku, tako da smo mi počeli napadati samo bi njima napravili prostora.
Nasumicno ispucavanje lopti, panicna odbrana i nije neka taktitka. Ne kazem da smo se trebali otvoriti, ali prenijeti igru na sredinu terena i igrati fudbal sigurno jesmo. Primiti gol sa deset igraca kada se branimo :roll:

Ali dobro je, pobjedi (i to vaznoj) se ne gleda u zube.

Nadam se ipak da cemo, ako nista mentalno uci drugacije u utakmice sa Turskom i Spanijom.
Nasoj losijoj igri uveliko je kriv los teren..Ono je uzas bilo :-) I ekipama kao nama ne odgovara jer mi igramo do noge do noge i brzo a to je jako tesko na onakvom terenu..Ubilo se za ekipe koje preskacu igru kao Belgija..Pa bi ja zamolio nase strucnjake da drugi put dobro skontaju gdje ce igrati jer ono za nas nije..I plus jos nesto mislim da nacin na koji mi igramo a to je jako brzo kao so se to vidjelo u Genk vise odgovara veci stadion mislim na dimenzije ..Nemam nista protiv Zenice nego kazem opcenito..Ali teren onakav kao sinoc nije za nas..pozz
Meho Kodro

#721 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Meho Kodro »

http://www.najnovije.net/details.php?id=26483
http://www.najnovije.net/details.php?id=26489
bambuelo wrote:ima li ko jucerasnju utakmicu na rapidshare-u da postavi?
Nije rapidshare nego torrent (i mora da se uloguje na stranicu)
BSn

#722 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

Edin H. wrote:Dobro dosao Bsn, novopoceni, samo kada pobjedjujemo uz pivo i kokice navijacu.

Kako te nije sramota omalovazati ljude koji se bore za dobrobit i ozdravljenje BH fudbala, koji su uz reprezentaciju na svakoj utakmici i kada pobjedjuje i kada gubi. Dobri su ti bili kada su zalagali svoje zivote u Beogradu.

Steta sto nisi bio u Genku u hotelu zajedno sa clanovima Saveza, malo bi ti stvari bile jasnije, uostalom potrudi se, pa procitaj Ventolin post na BHF Forumu.

Haj'mo jedno, po jedno:
Dobro dosao Bsn, novopoceni, samo kada pobjedjujemo uz pivo i kokice navijacu.
Ovo sto si napisao je totalno besmisleno i vec si s prvom recenicom rekao sve o sebi. Sta ti znas ko sam i sta sam ja?
To je vama glavna furka "Mi smo pravi navijaci, a vi svi ostali podrzavate repku samo kad pobjedjuje", jest' to tako, al' kad bi se tramvajima gadjali. No, Tirana je daleko, valjda, pa......
Dakle, ovo sto ti pricas su neistine i bubanje napamet naucene price, koja "vode ne pije" i to bi ti volio da smo mi, ostali (ne-BHFovci) takvi, jer bi s tim jedinim svojim argumentom i jedinim argumentom koji "navijaci" imaju prekinuo svaku dalju rapsravu. No, u ovom slucaju - jok! Fulo si i to opasno! :skoljka: :lol:
A da, malo, prestanemo povlaciti Begas, ha? Kakve veze Beograd ima s tim sto nekolicina onih koji su bili u Beogradu danas sebi daje za pravo da se ponasa tako kako se ponasa?! Ocit nedostatak kucnog odgoja, ali i potreba da se bijes lijeci na onima koji nisu nista krivi (igracima), nema veze s gostovanjem u Beogradu. Mozda su neki od onih sto su divljali u Belgiji (uzimam Belgiju kao najfriskiji slucaj huliganizma doticnih), doista, bili i u Beogradu, ali to im nije opravdanje da se ponasaju onako kako se ponasaju i da ugrozavaju zivote igraca, istinskih navijaca i svih ostali prisutnih na tribinama i travnjaku.
Daj link, pa da raspravljamo i o tome.
Naravno, pa to je prirodno.
Kod "vas" primjecujem neku nezadovoljstinu time sto selekcija pobjedjuje, jer vam, po svemu sto radite, nije u cilju da repka dobro igra.
Da, cuvali se mogucih povreda. Beligija je pokazala da igra dosta prljavo. Osim toga, nama je bio potreban razultat, a ne srljanje. Reprezentacija je u 4 dana dala 6 komada, sto je i vise nego dovoljno. Tebi, ocito, oni nikada nece biti dobri i nece zadovoljavati tvoje kriterije, pa cak ni da Spaniju guznu 1:0, tebi bi to opet bilo malo.
Jesi li nekad cuo za taktiku?
K'o sto ti sam rece, pobjedi se ne gleda u zube, al' mene su momci sinoc, ipak, odusevili. Odigrali su pametno. To sto su se povukli s igracem vise i mene je, pomalo, nerviralo, ali da li da njih i Ciru pljujemo zbog toga, a znamo da su pobjedili u Belgiji i prije iskljucenja zabili dva gola u Zenici?! Ne igraju oni i ne zabijaju golove za nas mir, nego zbog sebe i bodova. Njihove je da pobjede i to su i odredili, a to kako su se postavili s igracem vise, to je do trenera, a ne moze se zamjeriti ni treneru, jer je njegova momcad zabila 18 golova (kao i Spanjolci) i u trenutku iskljucenja Belgijanca imala prednost od 2:0.
JThomas

#723 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by JThomas »

u zenici ludilo 8-)

najjači detalj - bakljada na prozoru :D

što kaže @LIBERO, o nekom organizovanom navijanju je nezahvalno govoriti, glavno je da su se belgijanci jako, jako neugodno osjećali i da se nisu uspjeli trznuti iz onog šoka dok nije bilo kasno. al bilo je jebenooooooo onih pet minuta zadnjih...no sve je dobro što se dobro svrši :D

najvažnije je da sad sudbinu imamo apsolutno u svojim rukama, s pobjedama kod estonije i armenije bi nam trebao samo bod iz dvije zadnje tekme...a biće i to, biće i više :bih:
bambuelo

#724 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bambuelo »

Meho Kodro wrote:http://www.najnovije.net/details.php?id=26483
http://www.najnovije.net/details.php?id=26489
bambuelo wrote:ima li ko jucerasnju utakmicu na rapidshare-u da postavi?
Nije rapidshare nego torrent (i mora da se uloguje na stranicu)
ne mogu se registorvati jer mi treba siftra pozivnice..
svakako hvala..
shalla

#725 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by shalla »

elSaik wrote:
Bravo majstore, kao da mi čitaš misli.
Jbt ja se na poslu dnevno susretnem sa 3-4 socijalna slučaja koji nemaju za hljeba da prehrane dijete i porodicu, susretnem se sa ljudima koji otvaraju račune u ime svoje teško bolesne djece da bi ta ista djeca primala mizernu novčanu pomoć (tuđu njegu) od države, susretnem se sa starim ljudima koji jedva stoje na nogama i koji moraju doći da uzmu 296 KM svoje penzije (za koju samo dragi Bog zna kako im može biti za mjesec dana), susretnem mlade parove koji bi se vjenčali i oformili porodicu a ne mogu da kupe/rentaju garsonjeru a kamoli da razmišljaju o stanu ili kući... Kao što kaže ElSaik u ovoj državi ima toliko mnogo svakodnevnih problema a neki se ovdje zamaraju ko je sekretar saveza i zamaraju se da li ti ljudi imaju veze sa sportom. Blago se svima vama kojima je to glavna preokupacija, mora da vam je mnogo teško u životu...(da se razumijemo, sva ta kompanija u savezu mi je mrska i ne mogu da ih očima smislim ali šta sad, treba da se zbog toga ne radujem i ne ponosim što sam bosanac, bar ovih dana).
A gledam danas ljude u redu kod mene na poslu, jedan invalid bez noge (koju je dao za svoju domovinu) sa osmijehom od uha do uha priča o utakmici sa drugim čovjekom i onako sav uzbuđen drži sinčića u naručju i ljubi ga i govori "idemo mi aBd na svjetsko, dao bih i drugu nogu samo da se plasiramo"... Kad nisam zaplakao na te riječi neću nikad :sad: Da li vi koji imate stav kao ovaj Edin H. mislite da njega boli neka stvar ko stoluje i ko kome puni džepove u savezu? Čovjeku su ova 4 dana učinila da bar malo zaboravi na svoj jad i čemer i to sve zahvaljujući onim predivnim momcima, najboljim navijačima i njihovom/našem selektoru...

P.S. @ zalizani, ako Turska ponovi igru kao iz Istanbula nemaju šansi da nas pobijede. Kakvi crni kratki pasovi, protiv nas su 85 minuta samo nabijali loptu prema šesnaestercu i molili Boga za neki prekid. Samo mali nedostatak hrabrosti nas je koštao pobjede u toj tekmi. Ubijeđen sam da se ta tekma igrala poslije ove dvije sa belgijom da nema teorije da bismo ih ispustili ali eto...
:bih: :bih: :bih:
Post Reply