Nisam ocekivao visociji rezultat sinoc od subote, ali sam bio siguran u pobjedu i idemo dalje. Dzekini golovi su bili milina za gledat.
BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jazz_Junkie
#626 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
O prvom mjestu se trebalo misliti od samog pocetka kvalifikacija. Drugo je mjesto za nas najrealnije u ovakvoj grupi i nasi se moraju boriti da nas ne stignu Turci. Petog rujna Spanjolci i Turci igraju kod kuce, sa ekipama koje ce lako savladati, ali i za Bosnu tekma u gostima protiv Armenije ne bi trebala biti problem.
Pa pogledajte Spanjolce, sljedece tekme su im protiv Belgije i Estonije i tko ih tu moze stici?
Nisam ocekivao visociji rezultat sinoc od subote, ali sam bio siguran u pobjedu i idemo dalje. Dzekini golovi su bili milina za gledat.
- Vozdra raja :-)
#627 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Sta je problem u pjevanju "jedna si i jedina"Ahmet Sabo wrote:vishe mi je pun klinac likova koji uz pola litra sarajevskog pjevaju "jedna si jedina"! Odmah se sjetim stiha iz muzičke kulture "tu su pasle ovce, čuvalo ih momče..." ne mogu vjerovati da mogu skandirati "jebo srpsku, jebo dodika!", alo ba, golman vam je "srbin"(ako ćemo po ustavu)!!! po svemu sudeći ovo nije utakmica dobijena protiv Belgije, nego protiv Republike Srpske i Srbije...ponekad se pitam žive li ovdje ljudi, a ne samo Muslimani, Hrvati i Srbi?!
Mi nismo dobili utakmicu protiv Dodika, vec je Dodik i co. sam sebe pobijedio ne navijajuci i ne voleci svoju zemlju!
Mi se njima nemamo sta izvinjavati
#628 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Niko od pravih bosanaca ne navija za Tursku ispred BiH. Ali to ne znaci da nam Turska nije draga. Sta je tu problem??Ahmet Sabo wrote:ne govorim o navijačima u Zenici, nisam bio tamo; bio sam u Sarajevu i znam (pretpostavljam da znam) o čemu pričam...sve vrijeme s*rete protiv navijača u Republici Srpskoj , kako ne navijaju za BiH, nego za Srbiju...ne bi ni ja dizao zastavu Bih kad bi neko u glavnom gradu skandirao "jebo Srpsku, jebo Dodika"...odlučite se, budite ispred onih koji na kvalifikacijama navijaju za Srbiju, Hrvatsku, Tursku, i sve ine države...pokušajte navijati za BiH jer vas je ta zemlja othranila, ako ništa drugo...
#629 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Spojene tursko-bosanske zastave nisu usmjerene protiv BiH, vec kao simbol da i mi imamo jakog saveznika i simbol prijateljstva dva naroda!Ahmet Sabo wrote: nego su se nosile spojene tursko-bosanske zastave i vikalo "jebo srpsku, jebo dodika
A sto se tice psovki, na mjestu su!
- Jazz_Junkie
#630 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Preko 50% bh. populacije u BiH u Turcima ne vidi nikakve saveznike nego obicnu stranu zemlju s kojom se odrzavaju diplomatski odnosi kao i sa svakom drugom zemljom. Plus su Turci Bih drzali preko 400 godina u svojim okupatorskim kandzama i ne sjebajite temu vise sa tim Janicarima protiv kojih nam valja ponovo igrati u rujnu.Vozdra raja wrote:Spojene tursko-bosanske zastave nisu usmjerene protiv BiH, vec kao simbol da i mi imamo jakog saveznika i simbol prijateljstva dva naroda!Ahmet Sabo wrote: nego su se nosile spojene tursko-bosanske zastave i vikalo "jebo srpsku, jebo dodika
A sto se tice psovki, na mjestu su!![]()
-
shown
#631 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
samo da znate da ne spavam .tekma me

#632 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Blago onom ko je za okupatora imao sultana Fatiha!Jazz_Junkie wrote:Preko 50% bh. populacije u BiH u Turcima ne vidi nikakve saveznike nego obicnu stranu zemlju s kojom se odrzavaju diplomatski odnosi kao i sa svakom drugom zemljom. Plus su Turci Bih drzali preko 400 godina u svojim okupatorskim kandzama i ne sjebajite temu vise sa tim Janicarima protiv kojih nam valja ponovo igrati u rujnu.Vozdra raja wrote:Spojene tursko-bosanske zastave nisu usmjerene protiv BiH, vec kao simbol da i mi imamo jakog saveznika i simbol prijateljstva dva naroda!Ahmet Sabo wrote: nego su se nosile spojene tursko-bosanske zastave i vikalo "jebo srpsku, jebo dodika
A sto se tice psovki, na mjestu su!![]()
A kad Turska igra protiv neke druge drzave, velika vecina ipak navija za Tursku! U to budi siguran! To su osjecaji koji se ne mogu izbjeci ili poreci!
Ali kada je rijec o utakmici BiH-Turska: dole osmanlije
-
shown
#633 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
kako da ovdje sliku ubacim nisam nikad dede mi a dobra 
- Jazz_Junkie
#634 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Upload na ovoj stranici: http://klix.com/ i onda postavi link ovdje sa kodom [image]link slike[/image].shown wrote:kako da ovdje sliku ubacim nisam nikad dede mi a dobra
@Vozdra raja,
Necu se vise upustati u diskusiju koja nema veze sa ovom temom. Djaba ti tvoja Turska.
-
shown
#635 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

ne prodje ma joj ovo sve tre komplike
-
shown
#636 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
a i ovaj internet kao da je svak informatiku u roku zavrsio ,ko vele sta je ovo tesko ,pa de mi kuglu i krajnicu zamjeni inzinjeru 
- Brisbane
#637 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Koji je onaj Borce Sredojevic kriminalac.......
Bojim se da ce tusnu utakmicu sa Turcima.
Bojim se da ce tusnu utakmicu sa Turcima.
- kreco hakija
#638 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
pa ljudi do par mjeseci , priča je bila , ma kakvi mi , belgija će nas oderat, jebo ćiru itd...
a vidi sad...
momci čestitam vam na uspjehu i borbi, samo se hrabri dokopaju slave
.
raja imamol' novog šukera u džeki ?
POZZ ZA SVE BOSANCE I HERCEGOVCE.
a vidi sad...
momci čestitam vam na uspjehu i borbi, samo se hrabri dokopaju slave
- Brisbane
#639 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Respektujem sve, ali mi je jos uvijek Ibrahimovic bolji od njegakreco hakija wrote:pa ljudi do par mjeseci , priča je bila , ma kakvi mi , belgija će nas oderat, jebo ćiru itd...
a vidi sad...
momci čestitam vam na uspjehu i borbi, samo se hrabri dokopaju slave![]()
.
-
doktor78
#640 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Topla voda wrote:jebes mileta kad znas igrat lopte.
kad znas igrat lopte svi se otimaju za tvoj dres,a onda mile i oni slicni miletu puse foru.kad si jak ,onda i postojis.
samo se pobjede broje
-
LSD
#641 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
dobro je ba moralista...ne seri više sviju ti,vidim krenulo te opasno.Ahmet Sabo wrote:drug, sve vrijeme ti pokušavam objasniti da me boli uvo i za mileta i za kretene iz RSa...pokušavama ti objasniti da bi mi, Bosanci i Hercegovci, trebali bi biti jači od njih i ne pominjati njihovo ime uzalud...zašto se večeras u Sa nije skandirala nijedna navijačka pjesma, zašto se nije orilo "Bosnom behar probeharao", nego su se nosile spojene tursko-bosanske zastave i vikalo "jebo srpsku, jebo dodika"(boli me za njih!!!) i "ovdje niko nije normalan!"...zašto se pobjeda BiH nije slavila u sve i jednoj kafani u Sarajevu, zašto nije zaustavljen saobraćaj, zašto nismo imali svi skraćeno radno vrijeme, zašto niste svi na ulicama i ne skandirate BOSNO I HERCEGOVINO?! i zašto mi moramo biti isti oni, vikati antinacionalističke parole svaki put kad ČITAVA ZEMLJA (alo ba, Bosna i Hercegovina!) izvojuje pobjedu, i zašto puštate miletu da vas zove Teheranom?!
cuj zašto dopuštate,a gdje ti živiš pa koristiš trece lice množine??...ko da si ti na marsu,negdje daleko od tog primitivizma kojeg tako naglašavaš pa na mudro šalješ neke savjete i poruke...još i ovo da vidim
Eto srbi iz RS (a i Dodik na celu sa njima) bi navijali za BiH samo treba fino sa njima
Navijace napadaju par sati priije tekme u Doboju,prave im čeku,kamenuju navijace i još treba fino sa njima.
Ma kome ja pricam.
-
bosanska rijec
#642 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Izbrisani su od sinoc cisto navijacki postovi a ostavljaju se na ovoj temi ovakvi nacionalisticki ... koji nemaju veze sa fudbalom... 
-
bosanska rijec
#643 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Kome je smetao od sinoc post
Evoooo Zeeeeniceee evooooo ludilalllaaaaaaa
(Baho je sinoc nedostajao )
I da potvrdim da podrzavam i dalje optimiste ostali nek mi ne idu na oci
igraci super, navijaci najbolji na svijetu , a Ciro nemam rijeci
Evoooo Zeeeeniceee evooooo ludilalllaaaaaaa
(Baho je sinoc nedostajao )
I da potvrdim da podrzavam i dalje optimiste ostali nek mi ne idu na oci
igraci super, navijaci najbolji na svijetu , a Ciro nemam rijeci
-
kontibih
#644 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Baho mi sinoc nije nedostajao!
- faruche
#645 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
A golemo niko nije komentarisao onu oranicu, pardon travnjak. katastrofa.
Da smo igrali na parketu ne bi belgijanci znali gdje im je glava a gdje zicagu
Da smo igrali na parketu ne bi belgijanci znali gdje im je glava a gdje zicagu
-
Stari
#646 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
clav wrote:maloprije spanski komentator dok dobija izvjestaj za drugi pogodak Dzeke: ako Bosna ovako nastavi, ugrozeni smo!
Nego ima li neko povoljan smjestaj u Johanesburgu i Rustenburgu ????
Ma daj ba sta ti pada na pamet....vec sada mastati o tome.......haloo
Bolje vidi za Durban
ah meraka u sheher-Durban Vakufu ...u veceri rane

lijepi li su Kejp taunski duchani

- johnnykola
#647 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
jedva iskopah, huh. smatram vrhunskom gluposcu da na ovom sajtu:
http://www.fifa.com/worldcup/preliminarydraw/index.html
pod ovim pdf-om:
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... _28419.pdf
ne stoji konkretno kako se formiraju parovi baraza!!!
smijesno!!!
evo kako je to izgledalo za njemacku 2006.:
http://www.soccerphile.com/soccerphile/ ... index.html
kljucne sentence:
The two-legged home and away ties will be played on 12 November and 16 November. The three teams highest in the FIFA world rankings--the Czech Republic (4th), Spain (8th) and Turkey (12th)--were placed in one pot and will play a team drawn from the second pot either Norway (37th), Switzerland (38th) or Slovakia (45th).
znaci li ovo, sad i definitivno, da cemo i mi kao slabiji po fifa world rankingu od drugoplasiranih u jedan pot, a jaci u drugi?
http://www.fifa.com/worldcup/preliminarydraw/index.html
pod ovim pdf-om:
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... _28419.pdf
ne stoji konkretno kako se formiraju parovi baraza!!!
smijesno!!!
evo kako je to izgledalo za njemacku 2006.:
http://www.soccerphile.com/soccerphile/ ... index.html
kljucne sentence:
The two-legged home and away ties will be played on 12 November and 16 November. The three teams highest in the FIFA world rankings--the Czech Republic (4th), Spain (8th) and Turkey (12th)--were placed in one pot and will play a team drawn from the second pot either Norway (37th), Switzerland (38th) or Slovakia (45th).
znaci li ovo, sad i definitivno, da cemo i mi kao slabiji po fifa world rankingu od drugoplasiranih u jedan pot, a jaci u drugi?
- nosara
#648 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Zelim samo da se zahvalim zenicanima na izvanrednoj, nadevropskoj organizaciji utakmice...
Nadam se da cemo sa nasih stadiona, nakon sinocnje predstave u zenici, izbaciti baklje, petarde i ostalo naoruzanje, te se tako pridruziti civilizovanim zemljama i u tom aspektu...
Igru je suvisno komentarisati...

Nadam se da cemo sa nasih stadiona, nakon sinocnje predstave u zenici, izbaciti baklje, petarde i ostalo naoruzanje, te se tako pridruziti civilizovanim zemljama i u tom aspektu...
Igru je suvisno komentarisati...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#649 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
ako ima neko ko zna prevodit sa eng na bosanski, nek se javi, ja sam ko cep mamurna i nisam sposobna radit danas...
Jutros je sef amerikanac rekao "pa kod vas na stadionu skacu po tribini i cijeli stadion se ori, sta je ono? Cemu vatromet u pola utakmice? Kod nas na baseball utakmicama bude 10 puta vise ljudi pa nije onakva frka.." Obecala sam mu odvest ga na derbi, na jug...da i sam dozivi adrenalin
Jutros je sef amerikanac rekao "pa kod vas na stadionu skacu po tribini i cijeli stadion se ori, sta je ono? Cemu vatromet u pola utakmice? Kod nas na baseball utakmicama bude 10 puta vise ljudi pa nije onakva frka.." Obecala sam mu odvest ga na derbi, na jug...da i sam dozivi adrenalin
- madner
#650 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Odakle je, da se ne uvrijedi kad vidi ratnu zastavu Konfederacije