BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mezzo-x

#276 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:09, edited 1 time in total.
Mezzo-x

#277 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:09, edited 1 time in total.
Mezzo-x

#278 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:08, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#279 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

Blueboy- wrote:
Ti si umno poremecen i bolestan, i jedini Vo u ovj prici si ti. Navijace nemas pravo vrjedat, to jesu vaspitani momci, i iz tog razloga nasa repr. ima svoje navijace gdje god da igra. Malo manje mastanja, posebno ovakog bolesnog razmisljanja.
Oprosti doktore nisam te prepoznala.
Davanje dijagnoza ovog tipa na ovaj nacin ne prolazi na ovom forumu.
Shvatam da je adrenalin na previsokom nivou, ali kad vec kazes da neko nema pravo vrijedjati navijace, odakle tebi pravo da vrijedjas sagovornike?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#280 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

Banned user for reason “ban upozorenja - vrijedjanje sagovornika”
» Blueboy-

ban upozorenja na 6 sati. Kad se vratis, smanji dozivljaj.
PS DA nije utakmice, za onakvo vrijedjanje bi bilo mnogo duze...
sancica

#281 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by sancica »

Sta je sa golmanom? :? :? :?

Bez obzira na sve, ljudi moji, koji god momci da igraju - igrace srcem za ovu tekmu :bih:
nemojmo luzerkih razmisljanja u stilu sto je ovog stavio, sto onaj neigra...to je Cirin posao i on to radi zaista odlicno
Ciro svaka cast :thumbup:
Stari

#282 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

Hvala Mirtzie na intervenciji...ne znam sad da li je uopste smisleno spominjati...ali u svojem komentaru ja stvarno nisam uvrijedio ni blueboy-a niti bilo koga drugog...komentar je , kao sto sam to ranije napisao, bio kratka pripovjetka sa izmisljenim dogadjajima i sve je samo fantazija....eto , nisam stvarno mogao znati da je ovakvo nesto uopste potrebno spominjati....

jos jednom zahvaljujem.
volcano

#283 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by volcano »

na http://bundesliga.de/de/ se moze glasati za misketa kao najboljeg veznog bundeslige. pa navalite, necemo valjda dopustiti da je riberi ispred njega :)))))
_dreamer_

#284 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by _dreamer_ »

komeba wrote:
Stari wrote:Salu na stranu evo vele na drzavnom radiju da je Blazevic na maloprijasnjoj preskonferenciji saopstio sastav ljudstva za sutra dakle evo najfriskije :

Halfovska linija ista dakle sa Spahicem....

Na bekovskoj poziciji je prekomandovan Jahic umjesto ibricica...jer je na Jahicevo mjesto stigao Rahimic.

U napadu nema Muslimovica zbog povrede...umjesto njega Ibricic

Ostatak isti kao i u subotu.

Evo hajmo onda malo i o samom fudbalu
ako je to istina...jako los sastav i taktika!!!!
To sam rekao i kada je Ciro planirao Topica staviti na beka i siguran sam da bi zigubili u Belgiji da je to stvarno uradio.

Taktika je previse defanzivna...3 klasicna stopera + dva beka = 5 klasicnih odbrambenih igraca!
Rahimic i Muratovic = dva defanzivna vezna.

Znaci...7 igraca koji su zaduzeni za razbijanje igre Belgije.
Da je barem umjesto Muratovica Pjanic ili Stilic,ali ovako...lose :-)
stilic = setac, ljudi, budite realni pa skontajte da stilic nece tek tako lako zaigrati, jbg, ima peh sto igra istu poziciju kao i nas zvjezdan koji je realno lokomotiva ove ekipe...

sto se tice postavke igre, ako bude tako kao sto je najavio blazevic, ubijedjen sam da je to odlican sastav i da bolji tesko moze izvesti u ovom trenutku... ibricic je fantastican u hajduku ko spic, a vidjeli smo da je stekao i samopouzdanje u repki u prosloj tekmi... on i dzeko bi se trebali odlicno nadopunjavati jer su razliciti tipovi napadaca...

jahic na bok, pa konacno... mislim, sta koji klinac ima igrati topic ili ibricic na boku kad imamo provjerenog igraca, koji ce taj posao vjerovatno odraditi bolje od ovih improvizovanih...

predvidjam da ce vec na poluvremenu bajramovic u igru, i to umjesto muratovica...

sto se tice pjanica, ne slazem se da on ne moze igrati sa traktorskim belgijancima... iako je krhak, ima fantasticnu tehniku, kao npr i ibricic... vjerujem da ce pjanic svoj potencijal pokazati tek kad dobije utakmicu dvije da odigra... sa klupe kad udjes na 15tak minuta, obicno sam sebi preveliki pritisak stvaras da moras nesto napraviti... njemu treba doza samopouzdanja, da zna da trener vjeruje u njega.. a to ce doci uskoro nadam se...

jos jedna stvar... pogledajte neke sitne stvari koje se desavaju... na tribinama je bio jedan bajic, maletic ili ti custovic... isti oni bajici i maletici koji su se neckali da li da igraju za nasu repku, sad su tu odmah uz nju, daju svoju podrsku, namecu se na bilo koji nacin... nadarevic povratnik skace od srece sto je ponovo tu. jahic vec zaboravio sta mu je ciro rekao i kako ga je otkacio... igraci su shvatili da se moraju otimati za dres i to je dobro... ako ste primjetili malo bolje, stvara se polako taj kult reprezentacije i mislim da ce se ako ovako nastavimo uskoro igraci poceti otimati za nju, a ne uvjetovati sa kojekakvim prijevremenim oprostajima svoje mjesto u ekipi... time se dize i kvalitet i moral, i sve skupa kad pogledam, ja realno ocekujem da ova reprezentacija izbori baraz... jedino sto nas moze sputati je to sto smo jos uvijek jako neuigrani u toj zadnjoj liniji i da imamo te svoje famozne "blackout-e", kad se ne zna ko pije a ko placa...

ono sto bi me obradovalo u Zenici je pobjeda od 2:0. Zasto? pa zato sto nismo gol primili a dali ponovo dva :)
Bosanski_kralj

#285 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Bosanski_kralj »

Samo je potrebno da sve riješimo u našim glavama, jer po nogometnom znanju smo daleko ispred belgije
Majjah

#286 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Majjah »

elSaik wrote:Čuj ne treba nam euforija! Čuj ne treba nam optimizam! Čuj ne treba nam pretjerivanje! TREBA!!!

Nijemci prije svakog takmičenja bez obzira na igrački kadar bez obzira na formu IDU na PRVO mjesto. Uvijek mi je bilo šega kako se Nijemci u svakom sportu lože, ko je ko oni. Najjači ovo ono, a objektivno nisu. I šta se desi? Dok se ja smijem od šege oni počnu osvajati prva, druga, treća mjesta. ;) Ne moramo ići tako daleko, pogledajte zapadne komšije. Mislim da nema ufuranije nacije od njih. Hvale se kao da su ti ne znam šta. I šta bude? Likovi igraju SVAKO veliko takmičenje. Pustite više taj yebeni gubitnički mentalitet. Ne idu na velika takmičenja oni koji kalkulišu i govore kako je bod dosta već oni koji u svakoj tekmi idu na tri. Pa i logično je da je lakše osvojiti drugo mjesto kada izgubiš u borbi sa prvim nego kada pobjediš u borbi sa trećim. ;)
Potpis i pecat na ovu recenicu :thumbup: jebote vise mjerenje i prica nasa bosanska,, suti, ima i gorih od nas'' :D Nama je vazda kad smo do koljena u govnima bilo samo bitno da ima neko kome su govna i do vrata, e necu vise tako!! Da mi Brazil dodje hocu da se igra na pobjedu!! :bih: :bih:
Šaner

#287 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Šaner »

ocekujem da ce Belgijanci napadat u srijedu jer ih sve osim pobjede baca iz utrke za sp te bi njihov trener izgubio posao...ako primimo prije njih gol u prvih 60min ocekujem nazalost poraz ili maksimalno x...ako Belgijanci ne daju gol u prvih 60min otvorit ce se potpuno sto bi Dzeko i ostali nasi mogli iskoristit...ne smijemo se varati i mislit da smo mnogo jaci od talentovane Belgije...samo hladne glave i onda bi kod ovakvih rezultata prvi put ovako rano u kvalifikacijama bili blizu baraza za sp

BiH-Belgija 1-0 (Dzeko 73min)
Türkiye-Espana 1-2 (Arda 61min;D.Villa 27min,Torres 84min)

meni se cini ova nova generacija BiH ima pravi timski duh i disu kao jedan a ne kao ona stara gdje su se svi djelili na tri tabora...Barbareza-Salihamidzica-Bolica
Mezzo-x

#288 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:08, edited 1 time in total.
Point.

#289 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

Al nas je u Sarajevu gazila jaka Moldavija :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#290 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by -LIBERO- »

BHCluster wrote:Nogometni/Fudbaslski Savez Bosne i Hercegovine treba da ulozi i napravi 3 dobra stadiona u BiH 2 po 15000-25000 i 1 od 45000 taj od 45000 treba da bude u Sarajevu Drugi u Zenici a treci u Mostaru. To bih se pozitivno odrazilo na fudball u drzavi. A vidim oni u Banja Luci ce poceti da prave jedan dobar sportski kompleks sa stadionom.

Prevelika je investicija graditi nove stadione.

Najbolje i ostvarivo rjesnje je nadogradnja postojecih stadiona.
Sredjivanje Koseva,sredjivanje Grbavice i Bilinog Polja

Rjesenje za Bilino polje je nadogradnja dodatnog sprata za tribine iza gola sto nije prevelika investicija.

Nesto ovako,poput stadiona u podgorici.

Image
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#291 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

-LIBERO- wrote:
BHCluster wrote:Nogometni/Fudbaslski Savez Bosne i Hercegovine treba da ulozi i napravi 3 dobra stadiona u BiH 2 po 15000-25000 i 1 od 45000 taj od 45000 treba da bude u Sarajevu Drugi u Zenici a treci u Mostaru. To bih se pozitivno odrazilo na fudball u drzavi. A vidim oni u Banja Luci ce poceti da prave jedan dobar sportski kompleks sa stadionom.

Prevelika je investicija graditi nove stadione.

Najbolje i ostvarivo rjesnje je nadogradnja postojecih stadiona.
Sredjivanje Koseva,sredjivanje Grbavice i Bilinog Polja

Rjesenje za Bilino polje je nadogradnja dodatnog sprata za tribine iza gola sto nije prevelika investicija.

Nesto ovako,poput stadiona u podgorici.

Image
Nekad jeste nekad nije dobra investicija. Zavisi od stadiona i kako je originalno napravljen. Zavisi od okolnog terena i jos mnogo cega. Nemoze se zauzeti samo jedan stav a neispitivati pojedine slucajeve. Licno mislim da BiH netreba stadion od 45000 pa ni u Sarajevu. Prije svega se trebaju postici dobri rezultati, poboljsati ligu, igrati duze u Evropi pa tek onda sanjati o novim stadionima. Ja bih radije ulozio pare u pravljenje 20 terena za razvoj mladjih fudbalskih uzrasta nego graditi jedno cudoviste za prijem 45000 gledalaca.

I sta je ovo, pobjedi se jednom Belgija I odmah bi se gradili stadioni :)
BHCluster

#292 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BHCluster »

Ovko nesto bih bilo idealno ja mislim ali ne ovoliko mjesta max 45 000.

Image
JThomas

#293 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by JThomas »

oprostićeš, mladi talenti NE treniraju na stadionima od 40.000 svakako. što se tiče velikih stadiona, i ovo što ima zjapi prazno.

da bi se zadržali mladi talenti ne treba nam još jedno koševo, nego pomoćni travnati tereni za djecu, teretane i drugi trenažni kompleksi, stručnjaci, jača liga, bolja organizacija takmičenja...a ne još jedno koševo, i ovo jedno je dva puta poslije rata napunjeno.
BHCluster

#294 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BHCluster »

shalla

#295 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by shalla »

Ima li kakva opcija da pesimisti i "realisti" odskakutaju sa ove teme???
Jebo vas više pesimizam i crnjaci, nikad ova država neće ići naprijed dok god mi minimalistički razmišljamo... Više volim optimiste makar bili i nerealni nego ljude koji sve kao posmatraju realno i sivo. Onaj optimista će kad-tad dočekati svjetlo na kraju tunela a pesimista i kad ga dočeka neće ga prepoznati...

Realno, mislim da smo tehnički potkovanija ekipa i mislim da smo sutra blagi, ali samo blagi favoriti ali ne mogu da podnesem konstantna omalovažavanja naših igrača ili bilo čega pozitivnog što se u mojoj lijepoj Bosni desi i stoga sutra aBd prognoziram 5:0 za nas (iako ponavljam, daBogda da uzmemo i 1:0) :bih: :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#296 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

JThomas wrote:oprostićeš, mladi talenti NE treniraju na stadionima od 40.000 svakako. što se tiče velikih stadiona, i ovo što ima zjapi prazno.

da bi se zadržali mladi talenti ne treba nam još jedno koševo, nego pomoćni travnati tereni za djecu, teretane i drugi trenažni kompleksi, stručnjaci, jača liga, bolja organizacija takmičenja...a ne još jedno koševo, i ovo jedno je dva puta poslije rata napunjeno.
To je upravo bila I moja poenta. Talenat se stvara iznutra a ne iz vana. Kako ces razviti fudbal kad se djeca uce igrati na parkinzima, prasnjavim poljanama punim stakla gledajuci da pri tom neizgube loptu ili sami podlete pod neko auto. Da nepricam da lokalni klubovi nemaju para ni za osnovnu opremu za kadete. Imam nekoliko oziljaka na nogama od kad sam kao mali igrao fudbala I sjekao noge na ostrim predmetima koji su punili livade gdje smo jedino mogli igrati. Zadrzaces mlade fudbalere u BiH samo ako im das osnovne uslove da tu ostanu a to je neogranicen broj malih terena, sa barem osnovnom opremom, a ne da igraju pred praznim tribinama I sanjaju o nekoj slavi.

Izvinjavam se sto je malo van teme ali morao sam ovo reci ali ovakvi bljeskovi uspjeha kao sto je pobjeda protiv Belgije desavaju se tek zato sto su nasim igracima obezbjedjeni uslovi za razvoj nakon sto su otisli iz BiH.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#297 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by pape »

Stari wrote:Zamislite vi da se nasi nekako docepaju drugog mjesta i izvuku ih za baraz sa Svedajnima (ili Dancima) .... :-) jaoooaj :-) majko moja to me je strah i pomisliti ...recimo u Göterborgu imaju stadion najveci u drzavi (Ullevi) nekad , za svijetsko prvenstvo u atletici , je bio dogradjen pa je mogao primati i do 60 000 gledalaca...sad su mu smanjili kapacitet ali jos uvijek moze primiti dobrano preko 40 000 .... osim toga tu (u Göteborgu) i BHF-vci ...imaju jedno od svojih najacih uporista.

Mozete li to zamisliti....i tu nas podere niko drugi do Ibrahimovic... :-) :lol: :lol: :lol:
Obrazlozenje: pred ovu proslu utakmicu smo @dado dijasporitis , ja i jos neki , ovdje na forumu, dosli do zakljucka da je bolje biti ptica-zloslutnica ...jer nas tad momci uvijek obraduju.
I to je urodilo plodom , dakle, zasto onda ne nastaviti sa istom praxom?
Idemo: ..........
Blueboy- wrote:Ti si umno poremecen i bolestan, i jedini Vo u ovj prici si ti. Navijace nemas pravo vrjedat, to jesu vaspitani momci, i iz tog razloga nasa repr. ima svoje navijace gdje god da igra. Malo manje mastanja, posebno ovakog bolesnog razmisljanja.
@Blueboy-, .... moram ti skrenuti paznju da ti nece biti dozvoljeno ovako pausalno etiketiranje i vrijedjanje sugovornika. Ako imas problem sa razumijevanjem sto je @Stari htio reci, ... procitaj jos par puta.
@Stari je godinama prisutan na ovom forumu, ... uvijek je bio korektan i jasan u svojim postovima, obazriv prema drugima i sigurno dobronamjeran.
Sve to namece obavezu moderaciji, da on i slicni njemu budu zasticeni od olako izrecenih etiketa i uvreda, ma od koga dolazile.
Primi to na znanje i suzdrzi se od slicnog.
Epitop

#298 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Epitop »

http://dzonlic2.blogspot.com/2009/03/fun-zone.html
Da ne postiram cijeli tekst sa Adinog bloga pročitajte sami, a ukratko je ovako, ako imate u planu da doputujete u Zenicu sutra i ako se ne budete snašli za karte biće organizovano praćenje utakmice na displeju samo 200 m od stadiona (uz to idu i ostale aktivnosti zabava i sl.), a postoji mogućnost da nas poslije igrači posjete kao gosti. Bujrum sutra u Zenicu, a danas sam dobio info da bi se sutra moglo još karti pojaviti u prodaji, pa možda se i zavale ovi švereceri pa se skontaju da prodaju karte po nižim cijenama, a sačekajte malo dok ne kupite karte ne žurite! :bih:
Frankyo

#299 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Frankyo »

pozdrav iz hrvatske,e i da mi niste slučajno spušili sutra stavili smo stotku :evil:
rado_vidjen

#300 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by rado_vidjen »

salu na stranu, i ja sam pesimista. :D

dobra je stvar sto se rahimic vraca. mislim da su svi vidjeli da se njihova igra zasniva na preskakanju sredine, i trazenju sanse iz prekida. terbamo biti maximalno fokusirani i dobro stajati u odbrani...i eto ga 8)

topic je poznat kao probojan, ali neprecizan igrac. nikad necu zaboraviti kad je na farskim ostrvima nabio loptu u atlantski okean. :D

ako igrao rahimic, murat je definitivno visak. pa nismo grcka, majku mu :-)
igrajmo nasu igru, a to je kombinatorika, i razbicemo ih. s tim da nam trebaju igraci za to. vjerujem da ce misimovic sutra primit dobrog degeneka. dakle, treba nam jos neko u prvih 11 ko zna podvalit ili stati na loptu. (stila ili pjanic, namece se samo)

podrzajem i neku varijantu s vladavicem.
Post Reply