BiH - Armenija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
M-16

#401 Re: BiH - Armenija

Post by M-16 »

nikad izvini
Nema veze što se poznaje 5-6 igrača.Nema veze što su napravili dobar rezultat.Salihović, Džeko, Ibišević se poznaju iz mlade ekipe, pa vidiš da ima efekta.A šta su napravili(ispali u baražu od Čeha-sudijskom nepravdom, al su ispali) A što su ti isti mladi Belgijanci napravili.Ne znaš, pa ću ti reći: igrali 1/2 EP do 21 godine.Gdje smo mi ispali u baražu A sad se susreću u A ekipama.Kome bi ti dao prednost.Bosni, jel
Momcino, mi ovdje pricamo o kvalifikacijama za WM 2010 u Juznoj Africi. Seniorsko takmicenje, kontas? U redu, kad si vec sam zaisko. Belgija je igrala polufinale U-21, 2007 god. Pisac hoce reci da je ovaj tim predodredjen da sutra-prekosutra dominira evropskim fudbalom :-) ( mozda cak i prebace prepreku polufinala) Medjutim, gotovo svaka reprezentacija je sazdana od vise generacija. Znaci, nije nuzno da budu vrsnjaci. :D Tako recimo, zanimljivo je da jedna Engleska ima 12 bod. iz cetri susreta. Taj rezultat je ostvario mix igraca od 19 god. ( Walcott) do onih nesto starijih, 30-godisnjaka ( lampa, gerrard, rio I td.)
Ovo je je tim vise zanimljivo, jer u toj reprezentaciji nema niti jedan igrac koji je igrao polufinale takmicenja koje spomnije kolega nikad_izvini( da, i mladi englezi su bili polufin.) Kako? Pa ti momci su sigurno bolji od ovih sadasnjih, oni su “statistikom” I dijalektikom predodredjeni za velike stvari. :-D :D
Jos da pruipitam, a sta bjese od Ukrajine koja je igrala finale U- 21 2006 god.? Nekako, ti momci nikako da dodju do izrazaja :D a predodredjeni su za velike stvari. Ja sam ih ocekivao bar u cetvrtfinalu zadnjeg Eura ( vjerovatno i ti :lol: )
A znas li ti, o prosvjetitelju, ko je osvajao ta U21 prvenstva pominjanih godina? Niko drugi do Holandija. I ima li vajde na seniorskom nivou? Tanko. Izgleda da im je plafon cetvrtfinale. A bili su predodredjeni da uzmu zadnje euro.(valjda je kruna U 21 prvaka najveci garant :D ) a nije da nisu vrbovali igrace oz tih proslavljenih generacija (Huntelaar, Drenthe, Babbel)
Sjećaš se Ajaxa od prošle godine i ispadanja od Dinama i završena priča.Neozbiljni su ala Leverkuzen
Da, prosele, pretprosle, zaprosle…I tako :D . Ajax je regrutni centar talentovanih igraca. Baza za ozbiljne klubove koji svake godine proberu sve sto valja, ako ima ista u ponudi. Istina, svako deset godina izbace generaciju koja daleko dogura. Ali sta se onda dogodi? Raspad sistema, raprodaj sve sto valja i hajmo od nule. Takve klubove nazivam “neozbiljnjim”. Predjasnje titule mi ne igraju nikakvu ulogu, jer od stare slave se ne zivi. (znas po Zelji :D.... :roll: )
To što nam je Španija zabila "samo jedan gol" ne znači da nas nije razvalila, kao što jeste, nego da smo igrali bunker i kad smo primili gol, kao što jesmo
Igracki razvalila, naravno. Kao sto je razvalila i evropskog finalistu. ALI, mnogima je puno bitniji krajnji rezultat, nego opsti dojam. Siguran sam da ce se evropski prvak iz 2004 g. slozit s mojom opservacijom :lol:
A tvrdnja da imamo PROSJEČNU odbranu :lol: :lol: :lol: te malo diskvalifikuje iz ozbiljne rasprave.A konstatacija da to možda i ne mora utjecati na rezultat te obara na godinu.Sjedi jedan.Čuj ne mora :roll: :roll: :skoljka: :run:
Arogancija i usiljen smijeh odavno nije argument za raspravu. To si vec negdje morao cuti. :wink: Prosjecna, losa, ali ne i ispodprosjecna I prelosa. Da nije potjeran Nadarevic :D mozda bi se to I protiv turaka jasnije vidjelo...
A ja sam svjestan svih falinki tih, uglavnom ogranicenih igraca, ali je ipak jedan gol u mrezi protiv evropskog prvaka, i dobro branjenje vecim djelom utakmice, pokazatelj..necega :? …mozda spanske samilosti?! :mrgreen: :run:
Više ne propadaju i rezultati to potvrđuju.Ah da, OI su bezveze takmičenje, pravo loši sastavi otišli.4 mjesto jr truba kao i polu finale EP do 21 godine.Nema veze što su uzeli bod Turskoj u Istanbulu, to je sreća :skoljka: Ne bih rekao.....Da malo više pratiš fudbal ili da si stariji, možda se ne bi tako provaljivao.
Koga boli k. za te Olimpijske. Ove jace drzave moraju na koljenima molit da pronadju 3 asa, starija od 23 god. I onaj koji se odazove, ode iz zajebancije, avantursitckog poriva :D i obicno igra s pola snage, a kuci ga popljuju za losu formu ( ronaldinho I co)
Bitno je poentirat s onim: ne provaljuj se. Jelda? :-D ..kako lucidno.
Bayernu, Sevilji, Citiju, WBA, Ajaxu :?: Rijetko :?: :run:
Zaključujem da ti imaš maksimalno 18-19 godina.Čim porediš Ajax sa Leverkuzenom.Ako si stariji, onda zaista veze nemaš o fudbalu
Lagano mi vec postajes dosadan. Sada I WBA postade ozbiljan klub. 8) Belgijski igraci u pomenutim klubovima imaju mali, ili nikakav znacaj, to je cinjenica koju si do sada morao znati. A ipak taj ibisevic( ljudi moram :mrgreen: ) figurira kao igarc bez kojeg se ne moze zamislit napad Hoffenheima. Navodno mu dobro ide.
Također expert da ti malo objasnim da uopšte nema veze koliko zabiješ golova nego koliko imaš bodova.Po tebi je Italija odron jer dobije Kipar 1:2 i Crnu Goru 2:1.Kontaš šta želim da ti kažem? Ne kontaš, znam ja, premlad si ili imaš kratko pamćenje.
Sto se bolan samo jos vise zavaljujes? Ja nikada necu ocekivat da Italija nekog “razvali” ( ni u rezultatskom ni u igrackom/terenskom smislu) ali od Italije, kao ozbiljne I izuzetno postovane reprezentacije(ma kolkiko mi bili mrski) uvjek ocekujem velike rezultate I svakako pobjede.
Pominjanje godina je najcesce potegnuti “argument” u raspravi onog koji pushi raspravu. Drugi je gramatika. :D
Da rezimiram, ta levatska Belgija je igrala 1/2 EP-a do 21 godine.Onda je ta ista ekipa osvojila 4 mjesto na OI a sada pojačana sa par dobrih starijih igrača igra odlično kvalifikacije sa SP 2010.

Naravno, ovo tebi ne ulazi u glavu jer su dobili Estonce samo 3:2 ,Armeniju samo 2:0
E da fakat rezmiramo. Ja rekoh da reprezentacija BiH moze ocekivati 4 boda iz dvomeca sa Belgijom; ja takodjer rekoh da se ne bih iznenadio porazu u belgiji, ali da mislim da je kvalitet na nasoj strani; ja sam takodjer u vise svojih postova iznosio sve mane nase reprezenetacije, koje su nam svima poznate i td.
Medjutim, dodje lik I poce u stilu :D : BELGIJA JE MADAFAKING BRAZIL! :shock: :lol: Ljudi, ne treba, ne isplati se ici na utakmicu, pa ti momci( vecina) su igrali polufinale U 21 :lol: I tako dalje i tako uze :D :roll: ..

Eto, nadam se da me vise nece vuci za jezik, jerbo...

A ko je bio u pravu, sacekajmo 5 mj. iako ja rekoh da mozemo izgubiti, ali jok uz otvorenu igru, neke izmjene u timu (2 napadaca se podrazumjevaju) maximalno zalaganje, koncentraciju ...i tako to...sitnice. :D

btw. zasto ces ici kad unaprijed znas da cemo popusit? :zoka:

Zdraoo...i dodji na casove
Locked