BiH - Armenija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
campa_xxx

#1 BiH - Armenija

Post by campa_xxx »

Mislim da cemo ovdje ili imati dosta problema ili ih nakantati kao Estoniju...
campa_xxx

#2 Re: BiH - Armenija

Post by campa_xxx »

15.10.2008.

20:15 Bosnia-Herzegovina - Armenia
20:45 Belgium - Spain
21:30 Estonia - Turkey
campa_xxx

#3 Re: BiH - Armenija

Post by campa_xxx »

1.Spain 3 0 0 8 0 9
2.Belgium 2 1 0 6 3 7
3.Turkey 2 1 0 5 2 7
4.B i H 1 0 2 8 3 3
5.Armenia 0 0 3 0 8 0
6.Estonia 0 0 3 2 13 0
zalizani

#4 Re: BiH - Armenija

Post by zalizani »

Edin Dzeko pokazao da Magath radi na njegovoj igri tj sutu glavom :roll: .Bilo kako bilo mi smo luzeri i vozdra,kad budemo imali malo ozbiljnije pripreme ustvari i kad bi ih imali nemamo kadar,mozda djelimicno :zoka: Brate dragi pa kakvi kepeci od defanzivnih veznih boze dragi :-) .Do boljih dana za repku pozdrav i merhaba 8-)
Autobus

#5 Re: BiH - Armenija

Post by Autobus »

Ocekujem laganu pobjedu, gledao sam dvije utakmice Armenije, ljudi su Amateri. Jedina dobra stvar u historiji njihovog fudbala je remi sa Portugalom na svom terenu, ali se i dan danas pitam kako su to uspjeli. Stvarno slaba reprezentacija.

Moguci gubici bodova bi nas doveli u tesku situaciju.
Rambo-Amadeus

#6 Re: BiH - Armenija

Post by Rambo-Amadeus »

campa_xxx wrote:1.Spain 3 0 0 8 0 9
2.Belgium 2 1 0 6 3 7
3.Turkey 2 1 0 5 2 7
4.B i H 1 0 2 8 3 3
5.Armenia 0 0 3 0 8 0
6.Estonia 0 0 3 2 13 0

sto mašala dobro stojimo...sigurno nas svaki protivnik gleda sa respektom nakon pogleda na tabelu

plus, vidjećemo južnu afriku 2010...ali na razglednici
Edin 24,5

#7 Re: BiH - Armenija

Post by Edin 24,5 »

Nasa nesreca je u tome sto igramo kvalifikacije sa prvom i trecom reprezentacijom Evrope sa proslog Evropskog prvenstva, a ruku na srce ni igraci nam nisu na nivou njihovih.

Ne trebamo biti nezadovoljni, i Spanija i Turska su nas jedva dobile pred svojom publikom, a najvaznije je boriti se, a ne posrnuti bezveze.

Realno, bilo bi veliko iznenadjenje ako bismo ugrabili drugo mjesto na kraju, ali i u Spaniji i u Turskoj smo pokazali da s najjacim protivnicima u grupi mozemo igrati i ne vidim zasto bi bilo neizvodivo da ih pokusamo pobijediti u Bosni.

Uvjeren sam da cemo pobijediti Armeniju u srijedu.
Autobus

#8 Re: BiH - Armenija

Post by Autobus »

Edin 24,5 wrote: Ne trebamo biti nezadovoljni, i Spanija i Turska su nas jedva dobile pred svojom publikom...
Stani da se sjetim.

Protiv Spanije, ljudi su pogodili precku, fulili penal i drzali nas pod pritiskom citavih 90 minuta, gdje su stvorili mnogo sansi, a mi samo jednu koju smo fulili.
Protiv B tima Turske, skinuli smo 3 lopte sa gol linije, drzali nas pod pritiskom ( slabijim ) tokom citavog sustreta, a mi stvorili jednu priliku koju smo fulili.

Kako se ovo gore kvalifikuje u JEDVA? Mentalitet je jebena stvar, da prostis. A jos je gluplje kad covjek ne uci iz gresaka. Od ove dvije repke, s kim igramo prvu kuci? Da znamo odmah kako ce druga zavrsiti.
Edin 24,5

#9 Re: BiH - Armenija

Post by Edin 24,5 »

Jedva, mislio sam rezultatski.

Izgubiti od Spanije 1:0 i od Turske 2:1 za mene kao navijaca reprezentacije jedne male siromasne zemlje nije nikakva sramota, cak naprotiv.

Ako neko misli da nasi Dzeko, Ibisevic, ... trebaju bezglavo da jurcaju na gol Casillasa ili Demirela, da bi demonstrirali svoju snagu, i da pritom primimo 5-6 komada, onda dobro.

Svaka cast nasim momcima na jos jednoj borbenosti koju su pruzili.
La Mer

#10 Re: BiH - Armenija

Post by La Mer »

Edin 24,5 wrote:Jedva, mislio sam rezultatski.

Izgubiti od Spanije 1:0 i od Turske 2:1 za mene kao navijaca reprezentacije jedne male siromasne zemlje nije nikakva sramota, cak naprotiv.

Ako neko misli da nasi Dzeko, Ibisevic, ... trebaju bezglavo da jurcaju na gol Casillasa ili Demirela, da bi demonstrirali svoju snagu, i da pritom primimo 5-6 komada, onda dobro.

Svaka cast nasim momcima na jos jednoj borbenosti koju su pruzili.
Sta si ti gledo kruha ti? Jebo bolan borbenost ispred svog sesnaesterca i cekati gol ( a znas da ces ga primiti ). Suma sumarum, na kraju se ne broji borbenost nego b o d o v i.

ps....nikakvu borbenost mi nismo prikazali nego klasicni fudbalski kukavicluk. Protiv B turske trebali smo minimum bod, cak i tri. Jebo borbenost od toga nema fajde, to bi trebali makar mi znati. Fuj na taktiku Cirinu!!!!!!!
La Mer

#11 Re: BiH - Armenija

Post by La Mer »

I zaboravih reci, ovaj Dzeko nas je kostao 4 boda do sad ( fulio zicer u spaniji, siguran sam da bih u tom slucaju bod izvukli, i sad tri, autogol i lik zastaje na centarsutu i ostavlja svog igraca). Nadam se da ga necemo gledati protiv Armenije. Jos on pure mora jesti.....
Luke Perry

#12 Re: BiH - Armenija

Post by Luke Perry »

Bod nam se nudio. U kakvoj bi samo prednosti bili danas. A igra vala bas uvijek ista nezavisno od selektora.
Mikado

#13 Re: BiH - Armenija

Post by Mikado »

U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.

Evo i rasporeda nakon Armenije:

28.03.09' - Belgija : BiH
01.04.09' - BiH : Belgija
05.09.09' - Armenija : BiH
09.09.09' - BiH : Turska
10.10.09' - Estonija : BiH
14.10.09' - BiH : Spanija
cyprus

#14 Re: BiH - Armenija

Post by cyprus »

Situacija me podjeća na onu od prije 4 godine. Tad je naime bilo vako: puni samopouzdanja smo otišli u Brisel da razvalimo "amatersku" Belgiju. Naime, ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir, jerbo za Belgiju su osim Mpenze igrali sve sami anonimusi. A naravno podrazumjeva se da ako MI za nekog nismo čuli, taj kurcu nevalja i automatski je amater (meščini da je tako to tad kvalifikovao Bakir Hadžiomerović u 60 minuta). I krasno je krenulo. Bajramović uvali gol u 1. minuti, činilo se Belgija na koljenima. No nekim čudom, "amaterska" Belgija ipak nekako preokrenu i pobjedi sa 4:1. Eh, onda nas je udario onaj sindrom "najgori smo na svijetu, šanse su izgubljene, bla bla...". Na utakmicu za 3 dana pod takvim razmišljanjem i atmosferom dolazi manje od 5000 gledalaca na Koševo. Naravno, igrači kao i cijela nacija tako demoralisani igraju sa Litvanijom 1:1, a u principu u normalnim okolnostima (ovo je rečenica bez ironije) to bi bila glat pobjeda. Na kraju se ispostavilo da su nam ta 2 izgubljena boda falila da budemo ispred Španije na tabeli. Ali, nećemo o tome šta bi bilo kad bi bilo, nije u poenti ovog posta.

Mene samo strah da se Litvanija ne ponovi u vidu Armenije.
cyprus

#15 Re: BiH - Armenija

Post by cyprus »

Autobus wrote:Ocekujem laganu pobjedu, gledao sam dvije utakmice Armenije, ljudi su Amateri. Jedina dobra stvar u historiji njihovog fudbala je remi sa Portugalom na svom terenu, ali se i dan danas pitam kako su to uspjeli. Stvarno slaba reprezentacija.

Moguci gubici bodova bi nas doveli u tesku situaciju.
Ma veze ti nemaš. Upravo ono u čemu sam piso u postu iznad. Nama su svi amateri.
Rambo-Amadeus

#16 Re: BiH - Armenija

Post by Rambo-Amadeus »

cyprus wrote:Situacija me podjeća na onu od prije 4 godine. Tad je naime bilo vako: puni samopouzdanja smo otišli u Brisel da razvalimo "amatersku" Belgiju. Naime, ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir, jerbo za Belgiju su osim Mpenze igrali sve sami anonimusi. A naravno podrazumjeva se da ako MI za nekog nismo čuli, taj kurcu nevalja i automatski je amater (meščini da je tako to tad kvalifikovao Bakir Hadžiomerović u 60 minuta). I krasno je krenulo. Bajramović uvali gol u 1. minuti, činilo se Belgija na koljenima. No nekim čudom, "amaterska" Belgija ipak nekako preokrenu i pobjedi sa 4:1. Eh, onda nas je udario onaj sindrom "najgori smo na svijetu, šanse su izgubljene, bla bla...". Na utakmicu za 3 dana pod takvim razmišljanjem i atmosferom dolazi manje od 5000 gledalaca na Koševo. Naravno, igrači kao i cijela nacija tako demoralisani igraju sa Litvanijom 1:1, a u principu u normalnim okolnostima (ovo je rečenica bez ironije) to bi bila glat pobjeda. Na kraju se ispostavilo da su nam ta 2 izgubljena boda falila da budemo ispred Španije na tabeli. Ali, nećemo o tome šta bi bilo kad bi bilo, nije u poenti ovog posta.

Mene samo strah da se Litvanija ne ponovi u vidu Armenije.
upravo tako je bilo :-D mislim čak da su nas u svakim kvalifikacijama koštale samo te nesretne partije s nekim autsajderima koje smo ili gubili na domaćem terenu ili igrali neriješeno, dok oni standardni, očekivani porazi od favorita i nisu nikad bili problem na kraju...
odvijac

#17 Re: BiH - Armenija

Post by odvijac »

eh upravo to,treba pokusati uzeti glatko ove armenijce,svaki bod je bitan.kako god ova tekma nam je bitnija od one sa turcima,mada su turci bili zreli za poraz.sako nek ih ciro psihicki pripremi,i ne bi trebalo biti frke :thumbup:
Rambo-Amadeus

#18 Re: BiH - Armenija

Post by Rambo-Amadeus »

mislim da nas je uvijek "vadila" po jedna iznenadjujuca gostujuca pobjeda na strani, i onda kad na kraju saberes bodove, ispade da smo pobijedili npr. Litvaniju kod kuce i jos nekog s kim smo igrali nerijeseno da bismo cak bili prvi u grupi?!

Mislim da nam je ipak zadnja sansa, pobjeda u Belgiji, s tim da ponavljam opet SVE DOMAĆE UTAKMICE MORAMO POBIJEDITI!!! :bih: :)
Autobus

#19 Re: BiH - Armenija

Post by Autobus »

Cyprus, smireno.

Jesi li ikada gledao utakmicu reprezentacije Armenije?
cyprus

#20 Re: BiH - Armenija

Post by cyprus »

Autobus wrote:Cyprus, smireno.

Jesi li ikada gledao utakmicu reprezentacije Armenije?
Jesam ih nešto malo gledo protiv Srbije u prošlim kvalifikacijama. Al to nije ono na čemu baziram svoje razmišljanje o njima. Unazad 10 godina pratim rezuzltate evropskih kvalifikacija, samim tim i reprezentaciju Armenije, tj. njihove rezultate i vjeruj da ih na njihovom terenu nikad niko nije nako bezveze dobio. Na strani je to bitno drugačija priča, gdje Armenija kao i većina reprezentacija ide u bunker koji protiv jačih reprezentacija vrlo rijetko izdrži. Ovo sve što sam reko otprilike važi za sve slabije ex-sovjetske reprezentacije.

Naravno, mi sad igramo kod kuće, i osim pobjede ako želimo ostat u utrci za plasman na SP ne dolazi ništa osim pobjede u obzir. Realno, to bi trebali ostvarit. Ali, želim reći da se u utakmicu mora maximalno ozbiljno ući, i ne govorit za ove da su amateri, jer nisu. U svakim kvalifikacijama uzimaju 5-10 bodova. Šta misliš kome? Upravo onim koji već unaprijed protiv njih upišu 3 boda.

Uostalom, više šanse oni imaju da uzmu bod nama nego mi Turcima. To će pokazati i koeficijent na kladionici (moja prognoza da će na nas bit oko 1,55, a na Tursku je bio 1,45).
Luke Perry

#21 Re: BiH - Armenija

Post by Luke Perry »

Mislim da su uzeli bod Finskoj ili Poljskoj u proslim kvalifikacijama.

edit: pobijedili poljsku, remi sa portugalom, finskom i srbijom
vee-jay

#22 Re: BiH - Armenija

Post by vee-jay »

Mikado wrote:U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.

Evo i rasporeda nakon Armenije:

Moramo pobijediti. U najgoru ruku izjednaceno.
(realno: gubimo)

Moramo pobijediti.
(gubimo/nerijeseno)

Moramo pobijediti.
(pobjedujemo)

Moramo pobijediti.

(gubimo)

Moramo pobijediti.

(pobjedujemo)

Nemamo nikakve sanse.
(gubimo)
Autobus

#23 Re: BiH - Armenija

Post by Autobus »

To kako cemo mi uci u utakmicu ne mjenja cinjenicu da su igraci Armenije amateri.

Nikad nisam nigdje napisao da trebamo uci u utakmicu kao da igramo protiv mahalske ekipe ili slicno, tako da ne razumijem zasto pises da nemam pojma, a onda dodas nesto sto uopste nisam rekao? Da sam napisao, da trebamo igrati sa B timom i rijesiti susret u 10 minuta, onda bih shvatio tvoj post. Ali samo sam napisao da ocekujem laganu pobjedu ( sto je realno ), racunajuci na profesionalizam nasih igraca. Ako ja trebam ovdje pisati kako BiH, koja je na 70+ mjestu po FIFI, treba uci 'ozbiljno' u ovu utakmicu... :run:
klixober

#24 Re: BiH - Armenija

Post by klixober »

Desilo se upravo ono sto sam rekao-nemamo odbrambenih igraca! Ciro odjebao Jahica koji je sasvim solidan stoper,a sada imamo situaciju da nemamo stopera ni da pocnemo utakmicu,kamo li ako se u toku utakmice povrijedi jedan.
cyprus

#25 Re: BiH - Armenija

Post by cyprus »

Autobus wrote:To kako cemo mi uci u utakmicu ne mjenja cinjenicu da su igraci Armenije amateri.

Nikad nisam nigdje napisao da trebamo uci u utakmicu kao da igramo protiv mahalske ekipe ili slicno, tako da ne razumijem zasto pises da nemam pojma, a onda dodas nesto sto uopste nisam rekao? Da sam napisao, da trebamo igrati sa B timom i rijesiti susret u 10 minuta, onda bih shvatio tvoj post. Ali samo sam napisao da ocekujem laganu pobjedu ( sto je realno ), racunajuci na profesionalizam nasih igraca. Ako ja trebam ovdje pisati kako BiH, koja je na 70+ mjestu po FIFI, treba uci 'ozbiljno' u ovu utakmicu... :run:
Evo zašto sam reko da nemaš pojma. Istina, jest izraz dosta vako pretjeran možda i ružan, izvinjavam se na tome. Ali:

Ukucaš na wikipediji "armenia national football team" i vidiš im neke od jačih rezultata u zadnjih 5-6 godina:

Grčka - Armenija (NT) 0:0
Armenija - Srbija 0:0
Armenija - Portugal 1:1
Armenija - Poljska 1:0 (Poljska bila prva u ovoj grupi)
Armenija - Finska 0:0
Armenija - Rumunija 1:1
Armenija - Ukrajina 2:2

Ti reče da im je jedini uspjeh u historiji remi sa Portugalom i da ne znaš kako im je to pošlo za rukom ( btw to im nije jedini put da su igrali nerješeno sa Portugalom). Smatram da je ovako razmišljanje vrlo plitko (slično ako i ova "analiza" vee jaya, al nebitno). Iz ovih rezultata vidiš da Armenija itekako zna otkinut bodove i jačim reprezentacijama od naše (a to su sve ovdje pobrojane, osim Finske s kojom smo tu negdje) i zato ne bi trebalo da izlijećeš sa onakvim površnim konstatacijama. Ni za Estonce koje smo poderali se ne može reći da su amateri, jer vidjećeš da li ćemo na gostovanju baš ponovit glat pobjedu. Naravno, kako sam i rekao rezultatski uspjesi Armenije uglavnom se vežu domaći teren. Ono što im fali je značajniji rezultati na strani, pa da se mogu smatrat respektabilnom reprezentacijom. Ipak, Armenija je jedna nimalo zanemarljiva plutajuća mina, koja bi nam lako mogla poremetit koncepciju uzevši u obzir naš moral i mentalitet.

ALI, NARAVNO DA BI BILO ŠTA OSIM POBJEDE ZA NAS BILO PROPAST I IZNENAĐENJE.
Locked