BiH - Armenija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
#1 BiH - Armenija
Mislim da cemo ovdje ili imati dosta problema ili ih nakantati kao Estoniju...
- campa_xxx
#2 Re: BiH - Armenija
15.10.2008.
20:15 Bosnia-Herzegovina - Armenia
20:45 Belgium - Spain
21:30 Estonia - Turkey
20:15 Bosnia-Herzegovina - Armenia
20:45 Belgium - Spain
21:30 Estonia - Turkey
- campa_xxx
#3 Re: BiH - Armenija
1.Spain 3 0 0 8 0 9
2.Belgium 2 1 0 6 3 7
3.Turkey 2 1 0 5 2 7
4.B i H 1 0 2 8 3 3
5.Armenia 0 0 3 0 8 0
6.Estonia 0 0 3 2 13 0
2.Belgium 2 1 0 6 3 7
3.Turkey 2 1 0 5 2 7
4.B i H 1 0 2 8 3 3
5.Armenia 0 0 3 0 8 0
6.Estonia 0 0 3 2 13 0
- zalizani
#4 Re: BiH - Armenija
Edin Dzeko pokazao da Magath radi na njegovoj igri tj sutu glavom
.Bilo kako bilo mi smo luzeri i vozdra,kad budemo imali malo ozbiljnije pripreme ustvari i kad bi ih imali nemamo kadar,mozda djelimicno
Brate dragi pa kakvi kepeci od defanzivnih veznih boze dragi
.Do boljih dana za repku pozdrav i merhaba 
-
Autobus
#5 Re: BiH - Armenija
Ocekujem laganu pobjedu, gledao sam dvije utakmice Armenije, ljudi su Amateri. Jedina dobra stvar u historiji njihovog fudbala je remi sa Portugalom na svom terenu, ali se i dan danas pitam kako su to uspjeli. Stvarno slaba reprezentacija.
Moguci gubici bodova bi nas doveli u tesku situaciju.
-
Rambo-Amadeus
#6 Re: BiH - Armenija
campa_xxx wrote:1.Spain 3 0 0 8 0 9
2.Belgium 2 1 0 6 3 7
3.Turkey 2 1 0 5 2 7
4.B i H 1 0 2 8 3 3
5.Armenia 0 0 3 0 8 0
6.Estonia 0 0 3 2 13 0
sto mašala dobro stojimo...sigurno nas svaki protivnik gleda sa respektom nakon pogleda na tabelu
plus, vidjećemo južnu afriku 2010...ali na razglednici
-
Edin 24,5
#7 Re: BiH - Armenija
Nasa nesreca je u tome sto igramo kvalifikacije sa prvom i trecom reprezentacijom Evrope sa proslog Evropskog prvenstva, a ruku na srce ni igraci nam nisu na nivou njihovih.
Ne trebamo biti nezadovoljni, i Spanija i Turska su nas jedva dobile pred svojom publikom, a najvaznije je boriti se, a ne posrnuti bezveze.
Realno, bilo bi veliko iznenadjenje ako bismo ugrabili drugo mjesto na kraju, ali i u Spaniji i u Turskoj smo pokazali da s najjacim protivnicima u grupi mozemo igrati i ne vidim zasto bi bilo neizvodivo da ih pokusamo pobijediti u Bosni.
Uvjeren sam da cemo pobijediti Armeniju u srijedu.
Ne trebamo biti nezadovoljni, i Spanija i Turska su nas jedva dobile pred svojom publikom, a najvaznije je boriti se, a ne posrnuti bezveze.
Realno, bilo bi veliko iznenadjenje ako bismo ugrabili drugo mjesto na kraju, ali i u Spaniji i u Turskoj smo pokazali da s najjacim protivnicima u grupi mozemo igrati i ne vidim zasto bi bilo neizvodivo da ih pokusamo pobijediti u Bosni.
Uvjeren sam da cemo pobijediti Armeniju u srijedu.
-
Autobus
#8 Re: BiH - Armenija
Stani da se sjetim.Edin 24,5 wrote: Ne trebamo biti nezadovoljni, i Spanija i Turska su nas jedva dobile pred svojom publikom...
Protiv Spanije, ljudi su pogodili precku, fulili penal i drzali nas pod pritiskom citavih 90 minuta, gdje su stvorili mnogo sansi, a mi samo jednu koju smo fulili.
Protiv B tima Turske, skinuli smo 3 lopte sa gol linije, drzali nas pod pritiskom ( slabijim ) tokom citavog sustreta, a mi stvorili jednu priliku koju smo fulili.
Kako se ovo gore kvalifikuje u JEDVA? Mentalitet je jebena stvar, da prostis. A jos je gluplje kad covjek ne uci iz gresaka. Od ove dvije repke, s kim igramo prvu kuci? Da znamo odmah kako ce druga zavrsiti.
-
Edin 24,5
#9 Re: BiH - Armenija
Jedva, mislio sam rezultatski.
Izgubiti od Spanije 1:0 i od Turske 2:1 za mene kao navijaca reprezentacije jedne male siromasne zemlje nije nikakva sramota, cak naprotiv.
Ako neko misli da nasi Dzeko, Ibisevic, ... trebaju bezglavo da jurcaju na gol Casillasa ili Demirela, da bi demonstrirali svoju snagu, i da pritom primimo 5-6 komada, onda dobro.
Svaka cast nasim momcima na jos jednoj borbenosti koju su pruzili.
Izgubiti od Spanije 1:0 i od Turske 2:1 za mene kao navijaca reprezentacije jedne male siromasne zemlje nije nikakva sramota, cak naprotiv.
Ako neko misli da nasi Dzeko, Ibisevic, ... trebaju bezglavo da jurcaju na gol Casillasa ili Demirela, da bi demonstrirali svoju snagu, i da pritom primimo 5-6 komada, onda dobro.
- La Mer
#10 Re: BiH - Armenija
Sta si ti gledo kruha ti? Jebo bolan borbenost ispred svog sesnaesterca i cekati gol ( a znas da ces ga primiti ). Suma sumarum, na kraju se ne broji borbenost nego b o d o v i.Edin 24,5 wrote:Jedva, mislio sam rezultatski.
ps....nikakvu borbenost mi nismo prikazali nego klasicni fudbalski kukavicluk. Protiv B turske trebali smo minimum bod, cak i tri. Jebo borbenost od toga nema fajde, to bi trebali makar mi znati. Fuj na taktiku Cirinu!!!!!!!
- La Mer
#11 Re: BiH - Armenija
I zaboravih reci, ovaj Dzeko nas je kostao 4 boda do sad ( fulio zicer u spaniji, siguran sam da bih u tom slucaju bod izvukli, i sad tri, autogol i lik zastaje na centarsutu i ostavlja svog igraca). Nadam se da ga necemo gledati protiv Armenije. Jos on pure mora jesti.....
- Luke Perry
#12 Re: BiH - Armenija
Bod nam se nudio. U kakvoj bi samo prednosti bili danas. A igra vala bas uvijek ista nezavisno od selektora.
- Mikado
#13 Re: BiH - Armenija
U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.
Evo i rasporeda nakon Armenije:
28.03.09' - Belgija : BiH
01.04.09' - BiH : Belgija
05.09.09' - Armenija : BiH
09.09.09' - BiH : Turska
10.10.09' - Estonija : BiH
14.10.09' - BiH : Spanija
- cyprus
#14 Re: BiH - Armenija
Situacija me podjeća na onu od prije 4 godine. Tad je naime bilo vako: puni samopouzdanja smo otišli u Brisel da razvalimo "amatersku" Belgiju. Naime, ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir, jerbo za Belgiju su osim Mpenze igrali sve sami anonimusi. A naravno podrazumjeva se da ako MI za nekog nismo čuli, taj kurcu nevalja i automatski je amater (meščini da je tako to tad kvalifikovao Bakir Hadžiomerović u 60 minuta). I krasno je krenulo. Bajramović uvali gol u 1. minuti, činilo se Belgija na koljenima. No nekim čudom, "amaterska" Belgija ipak nekako preokrenu i pobjedi sa 4:1. Eh, onda nas je udario onaj sindrom "najgori smo na svijetu, šanse su izgubljene, bla bla...". Na utakmicu za 3 dana pod takvim razmišljanjem i atmosferom dolazi manje od 5000 gledalaca na Koševo. Naravno, igrači kao i cijela nacija tako demoralisani igraju sa Litvanijom 1:1, a u principu u normalnim okolnostima (ovo je rečenica bez ironije) to bi bila glat pobjeda. Na kraju se ispostavilo da su nam ta 2 izgubljena boda falila da budemo ispred Španije na tabeli. Ali, nećemo o tome šta bi bilo kad bi bilo, nije u poenti ovog posta.
Mene samo strah da se Litvanija ne ponovi u vidu Armenije.
- cyprus
#15 Re: BiH - Armenija
Ma veze ti nemaš. Upravo ono u čemu sam piso u postu iznad. Nama su svi amateri.Autobus wrote:Ocekujem laganu pobjedu, gledao sam dvije utakmice Armenije, ljudi su Amateri. Jedina dobra stvar u historiji njihovog fudbala je remi sa Portugalom na svom terenu, ali se i dan danas pitam kako su to uspjeli. Stvarno slaba reprezentacija.
-
Rambo-Amadeus
#16 Re: BiH - Armenija
upravo tako je bilocyprus wrote:Situacija me podjeća na onu od prije 4 godine. Tad je naime bilo vako: puni samopouzdanja smo otišli u Brisel da razvalimo "amatersku" Belgiju. Naime, ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir, jerbo za Belgiju su osim Mpenze igrali sve sami anonimusi. A naravno podrazumjeva se da ako MI za nekog nismo čuli, taj kurcu nevalja i automatski je amater (meščini da je tako to tad kvalifikovao Bakir Hadžiomerović u 60 minuta). I krasno je krenulo. Bajramović uvali gol u 1. minuti, činilo se Belgija na koljenima. No nekim čudom, "amaterska" Belgija ipak nekako preokrenu i pobjedi sa 4:1. Eh, onda nas je udario onaj sindrom "najgori smo na svijetu, šanse su izgubljene, bla bla...". Na utakmicu za 3 dana pod takvim razmišljanjem i atmosferom dolazi manje od 5000 gledalaca na Koševo. Naravno, igrači kao i cijela nacija tako demoralisani igraju sa Litvanijom 1:1, a u principu u normalnim okolnostima (ovo je rečenica bez ironije) to bi bila glat pobjeda. Na kraju se ispostavilo da su nam ta 2 izgubljena boda falila da budemo ispred Španije na tabeli. Ali, nećemo o tome šta bi bilo kad bi bilo, nije u poenti ovog posta.
- odvijac
#17 Re: BiH - Armenija
eh upravo to,treba pokusati uzeti glatko ove armenijce,svaki bod je bitan.kako god ova tekma nam je bitnija od one sa turcima,mada su turci bili zreli za poraz.sako nek ih ciro psihicki pripremi,i ne bi trebalo biti frke 
-
Rambo-Amadeus
#18 Re: BiH - Armenija
mislim da nas je uvijek "vadila" po jedna iznenadjujuca gostujuca pobjeda na strani, i onda kad na kraju saberes bodove, ispade da smo pobijedili npr. Litvaniju kod kuce i jos nekog s kim smo igrali nerijeseno da bismo cak bili prvi u grupi?!
Mislim da nam je ipak zadnja sansa, pobjeda u Belgiji, s tim da ponavljam opet SVE DOMAĆE UTAKMICE MORAMO POBIJEDITI!!!

Mislim da nam je ipak zadnja sansa, pobjeda u Belgiji, s tim da ponavljam opet SVE DOMAĆE UTAKMICE MORAMO POBIJEDITI!!!
-
Autobus
#19 Re: BiH - Armenija
Cyprus, smireno.
Jesi li ikada gledao utakmicu reprezentacije Armenije?
- cyprus
#20 Re: BiH - Armenija
Jesam ih nešto malo gledo protiv Srbije u prošlim kvalifikacijama. Al to nije ono na čemu baziram svoje razmišljanje o njima. Unazad 10 godina pratim rezuzltate evropskih kvalifikacija, samim tim i reprezentaciju Armenije, tj. njihove rezultate i vjeruj da ih na njihovom terenu nikad niko nije nako bezveze dobio. Na strani je to bitno drugačija priča, gdje Armenija kao i većina reprezentacija ide u bunker koji protiv jačih reprezentacija vrlo rijetko izdrži. Ovo sve što sam reko otprilike važi za sve slabije ex-sovjetske reprezentacije.Autobus wrote:Cyprus, smireno.
Naravno, mi sad igramo kod kuće, i osim pobjede ako želimo ostat u utrci za plasman na SP ne dolazi ništa osim pobjede u obzir. Realno, to bi trebali ostvarit. Ali, želim reći da se u utakmicu mora maximalno ozbiljno ući, i ne govorit za ove da su amateri, jer nisu. U svakim kvalifikacijama uzimaju 5-10 bodova. Šta misliš kome? Upravo onim koji već unaprijed protiv njih upišu 3 boda.
Uostalom, više šanse oni imaju da uzmu bod nama nego mi Turcima. To će pokazati i koeficijent na kladionici (moja prognoza da će na nas bit oko 1,55, a na Tursku je bio 1,45).
- Luke Perry
#21 Re: BiH - Armenija
Mislim da su uzeli bod Finskoj ili Poljskoj u proslim kvalifikacijama.
edit: pobijedili poljsku, remi sa portugalom, finskom i srbijom
edit: pobijedili poljsku, remi sa portugalom, finskom i srbijom
- vee-jay
#22 Re: BiH - Armenija
Mikado wrote:U srijedu je samo pobjeda opcija, a sve drugo nas ostavlja bez realnih sansi da se plasiramo na SP 2010.
Moramo pobijediti. U najgoru ruku izjednaceno.
(realno: gubimo)
Moramo pobijediti.
(gubimo/nerijeseno)
Moramo pobijediti.
(pobjedujemo)
Moramo pobijediti.
(gubimo)
Moramo pobijediti.
(pobjedujemo)
Nemamo nikakve sanse.
(gubimo)
-
Autobus
#23 Re: BiH - Armenija
To kako cemo mi uci u utakmicu ne mjenja cinjenicu da su igraci Armenije amateri.
Nikad nisam nigdje napisao da trebamo uci u utakmicu kao da igramo protiv mahalske ekipe ili slicno, tako da ne razumijem zasto pises da nemam pojma, a onda dodas nesto sto uopste nisam rekao? Da sam napisao, da trebamo igrati sa B timom i rijesiti susret u 10 minuta, onda bih shvatio tvoj post. Ali samo sam napisao da ocekujem laganu pobjedu ( sto je realno ), racunajuci na profesionalizam nasih igraca. Ako ja trebam ovdje pisati kako BiH, koja je na 70+ mjestu po FIFI, treba uci 'ozbiljno' u ovu utakmicu...
Nikad nisam nigdje napisao da trebamo uci u utakmicu kao da igramo protiv mahalske ekipe ili slicno, tako da ne razumijem zasto pises da nemam pojma, a onda dodas nesto sto uopste nisam rekao? Da sam napisao, da trebamo igrati sa B timom i rijesiti susret u 10 minuta, onda bih shvatio tvoj post. Ali samo sam napisao da ocekujem laganu pobjedu ( sto je realno ), racunajuci na profesionalizam nasih igraca. Ako ja trebam ovdje pisati kako BiH, koja je na 70+ mjestu po FIFI, treba uci 'ozbiljno' u ovu utakmicu...
-
klixober
#24 Re: BiH - Armenija
Desilo se upravo ono sto sam rekao-nemamo odbrambenih igraca! Ciro odjebao Jahica koji je sasvim solidan stoper,a sada imamo situaciju da nemamo stopera ni da pocnemo utakmicu,kamo li ako se u toku utakmice povrijedi jedan.
- cyprus
#25 Re: BiH - Armenija
Evo zašto sam reko da nemaš pojma. Istina, jest izraz dosta vako pretjeran možda i ružan, izvinjavam se na tome. Ali:Autobus wrote:To kako cemo mi uci u utakmicu ne mjenja cinjenicu da su igraci Armenije amateri.
Ukucaš na wikipediji "armenia national football team" i vidiš im neke od jačih rezultata u zadnjih 5-6 godina:
Grčka - Armenija (NT) 0:0
Armenija - Srbija 0:0
Armenija - Portugal 1:1
Armenija - Poljska 1:0 (Poljska bila prva u ovoj grupi)
Armenija - Finska 0:0
Armenija - Rumunija 1:1
Armenija - Ukrajina 2:2
Ti reče da im je jedini uspjeh u historiji remi sa Portugalom i da ne znaš kako im je to pošlo za rukom ( btw to im nije jedini put da su igrali nerješeno sa Portugalom). Smatram da je ovako razmišljanje vrlo plitko (slično ako i ova "analiza" vee jaya, al nebitno). Iz ovih rezultata vidiš da Armenija itekako zna otkinut bodove i jačim reprezentacijama od naše (a to su sve ovdje pobrojane, osim Finske s kojom smo tu negdje) i zato ne bi trebalo da izlijećeš sa onakvim površnim konstatacijama. Ni za Estonce koje smo poderali se ne može reći da su amateri, jer vidjećeš da li ćemo na gostovanju baš ponovit glat pobjedu. Naravno, kako sam i rekao rezultatski uspjesi Armenije uglavnom se vežu domaći teren. Ono što im fali je značajniji rezultati na strani, pa da se mogu smatrat respektabilnom reprezentacijom. Ipak, Armenija je jedna nimalo zanemarljiva plutajuća mina, koja bi nam lako mogla poremetit koncepciju uzevši u obzir naš moral i mentalitet.
ALI, NARAVNO DA BI BILO ŠTA OSIM POBJEDE ZA NAS BILO PROPAST I IZNENAĐENJE.