BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Laertes

#651 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Laertes »

Mustang1 wrote:Kad sutra aBd pobjedimo a Baho kaze "Ja sam znao da cemo ovu utakmicu dobiti, pa morali smo dobiti jednostavno je to tako u fudbalu, osjeti se to, ja sam ovu pobjedu cekao 30 godina"
"... i tako dalje.. poštovani gledaoci... vaš komentator sabahudin topalbećirević... blabla"
Logovan

#652 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Logovan wrote:
cyprus wrote:Mene više interesuje za koga li će Vranješ navijat :D
Nemoj za nas da navija, neka ga na strani Grčke.
Pustite vi pricu, ali fali Vranjes, stabilniji je od ovih sto imamo nazad, ali sta je tu je.
Ne fali taman da je k'o Maldini iz najboljih dana. Onakvo govno od čovjeka nikad ne može faliti.
stakasa

#653 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by stakasa »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote: Mislim onako da grijesis kada se kompletna slika pogleda. :mrgreen: Ne znaju svi da je ocajan, ne zna velika vecina ovog naroda. Otprilike velika vecina onih koji su u vremenu stali kao i sam Baho.
A dosta je takvih. Dovoljno je po profilu mu pogledati, ljudi jos tuguju za Top golom dan te jebo... :-)

Fali struke, fali kritickog promisljanja kao i u svemu kod nas. Nije vise problem ni u Bahinoj dikciji, (ne)pismenosti (meni je nepojmljivo recimo da jedan novinar toliko nepismen bude, ali bukvalno! :( ) ili boji glasa, problem je u osnovnoj nestrucnosti, nepripremljenosti.
Neke stvari kod komentatora prihvatis ili ne prihvatis, moze da ti ne svidi necija boja glasa, nacin rada, medjutim stvar oko koje ne bi trebalo biti diskusije jeste priprema i upucenost. Tu nema oprosta. Gaf svako moze izvalit, 90 minuta live prenosa, pa promakne ponesto, medjutim hronicni problem je uzasno losa priprema i lpanje gluposti, koje se na 2 klika provjere.

I nije tu vise problem javnog mnijenja, ono je takvo kakvo je, ne puno pismenije od Bahe i baha, ali problem je struke koja to ocjenjuje i daje zeleno svjetlo. Moze prosjecan gledalac da ne zna je li sve vrijeme ili svo vrijeme, ali komentator i onaj iznad njega koji ga prati... Meni je to bolnije od svih nabrojanih stvari za Sabahudina.
Jedno od mojih pitanja na koje nisam nikad dobio odgovor je da li na bosanskohercegovačkim televizijama postoji nešto što se zove procjena rada uposlenika. I pitao sam se da li oni ikada imaju neki sastanak na kojem analiziraju svoj rad, pitaju se da li su donbro uradili,šta trebaju poboljšati, ukazuju na greške, jer nevjerovatno je da ti ljudi 20 i više godina rade svoj posao a da ni zehru nisu napredovali. I ovo nije izum ovog vremena, isto je bilo u Titino doba, i zanimljiovo je da je isto bili i na sarajevskoj i beobgradskoj televiziji. Jedino je zagrebačka televizija odavala utisak profesionalnosti i tamo se nisi mogao zadržati ako nisi vrijedio (poslije su i oni snizili kriterije).

Tako da Baho jeste paradigma našeg oportunizma, odnosa prema radu i sistema vrijednosti koje vladaju durštvu.
Kako bolan nisu napredovali!? Sjecam se svjetskog 98-e, Baho iz studija prenosio, nije bio tu kad je pao gol (kruzi prica da je jeo sniclu i isao po jos pirea), ovi izjednacili, citavo poluvrijeme prenosio kao da je 1:0.
AmiĐa_Idriz

#654 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Biće jebeno, možda je Krunić bio bolja opcija od Cimirota jer ako nam flastiraju Pjanića jebani smo. Al haj, valjda će to i biti uloga ove dvojice, da ga odlijepe :mrgreen:
pijo_zoljo

#655 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by pijo_zoljo »

AmiĐa_Idriz wrote:Idemo se potući, i to lajkam.

Možda će puštati Kolašinca što više naprijed pa bi Bičakčić više bio treći stoper nego bek jer je realno neupotrebljiv naprijed.

Cimirot je do sada pokazao jedno veliko ništa, očekujem sutra napokon jednu dobru predstavu.
isto mislimo...
Tomahawk11
Globalni moderator

#656 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Ko da je Kolašinac pujdo šarplaninac, pa da ga pušĆe na Grke :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#657 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Nadzorna_ploca »

Ko plitak potok!!
pijo_zoljo

#658 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by pijo_zoljo »

Tomahawk11 wrote:Ko da je Kolašinac pujdo šarplaninac, pa da ga pušĆe na Grke :mrgreen:
puc drž ga

:lol: :lol: :lol:
Bazinga1234

#659 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Bazinga1234 »

Sandžačka lijeva strana će da izdominira! :D
pijo_zoljo

#660 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by pijo_zoljo »

Bazinga1234 wrote:Sandžačka lijeva strana će da izdominira! :D
jest eno i ljaljić je po lijevoj dominiro sinoć
:D
DaysleepeR

#661 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DaysleepeR »

Crvena Tifoza wrote:
xoklix wrote:Neka Bahe , kad ga slušam neka me nostalgija opali :D
Meni je on sinonim za sve one poraze, i ne dokučena prvenstva. Nekakav me luzerski osjećaj spuca kad čujem njegov glas. :D
upravo ovo, sve je nase najbolnije poraze prenosio, od euforije do rezignacije
todd_smith

#662 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by todd_smith »

Cimirot Gojko!
Tomahawk11
Globalni moderator

#663 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Žuti je sa Armenijom izveo kombinovani sastav. Pokazalo se da je dobru odluku donio.
Sad na Grčku ubacuje igrače koje je čuvao za taj meč.
Valjda je i to posao selektora, a ne samo da poreda 11 igrača i ostalo je do njih.
DonieBrasco

#664 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DonieBrasco »

U Sarajevo opasno pada snijeg, kakvo je stanje u Zenici ?

Bice teska utakmica veceras neka im je sretno i pamet u glavu.
Romanista 101%

#665 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Romanista 101% »

Citav dan mi je sheban zbog Nurkica :( nadam se da ce nasi veceras pobjediti i pobjedu njemu posvetiti.
bingov buraz

#666 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by bingov buraz »

Hajmo fanatikosi neki trans za Nurkića večeras,nek zna da smo uz njega.
p206

#667 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by p206 »

ovo je 0-0.. jos ako bude snijeg neće tu biti igre
DonieBrasco

#668 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DonieBrasco »

U Sarajevu snijeg prestaje da pada, kakvo je stanje u Zenici ?
luckylaka

#669 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by luckylaka »

Tv kanali koji prenose utakmicu

5 STARS Israel HD
beIN Sports MENA 7 HD
Cosmote Sport 1 HD
Cytavision Sports 1
Cytavision Sports HD
DAZN Deutsch
Sky Sports *RED button
Sportklub 1 (Hrvatska) HD
Sportklub 1 (Srbija) HD
Sportklub 1 (Slovenija)
Supersport 6 HD (Albanija)
SuperSport 8 za
Viasat Urheilu (Finska) HD
Ziggo Sport Docu
AhmetShabo

#670 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AhmetShabo »

DonieBrasco wrote:U Sarajevu snijeg prestaje da pada, kakvo je stanje u Zenici ?
Image
Logovan

#671 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

Brže lopatajte.
palermo

#672 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by palermo »

AmiĐa_Idriz wrote:Biće jebeno, možda je Krunić bio bolja opcija od Cimirota jer ako nam flastiraju Pjanića jebani smo. Al haj, valjda će to i biti uloga ove dvojice, da ga odlijepe :mrgreen:
Nakon duže vremena sam uživo gledao BiH reprezentaciju (mislim protiv Armenije). Jedan od glavnih utisaka je bila neka vrsta izgubljenosti Bešića, ja nikako nisam uspjevao da skontam šta on igra, koju poziciju, posebno drugo poluvrijeme.
Vjerujem da ulazak Cimirota umjesto krunića zaptravo znači davanje više slobode Pjaniću i oslobađanje od odbrambenih zadataka te kucanje Bešića na njegovu prirodnu poziciju.
Korovjev

#673 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korovjev »

Nema protivnika protiv kojeg sam naložen kao protiv Grka. Za ove prve susjede se raja naloži malo previše za moj ukus, ali ovi su mi taman mjera za pravi sportski rivalitet. Nekih teških nezgodnih poraza koje sam uživo gledao i koji su mi se urezali u pamćenje (0:1 na Koševu '97) po neka pobjeda (3:1 u istoj ovoj Zenici ko ne pogleda golove ispod sram ga bilo), po neko šaketanje, taman prava reprezentativna furka.
A ako ćemo hladne glave ne bih bio razočaran ni sa bodom.
Raigor Stonehoof

#674 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Raigor Stonehoof »

Jok trebali su BHF-a stavit da komentarise :oops:
todd_smith

#675 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by todd_smith »

palermo wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Biće jebeno, možda je Krunić bio bolja opcija od Cimirota jer ako nam flastiraju Pjanića jebani smo. Al haj, valjda će to i biti uloga ove dvojice, da ga odlijepe :mrgreen:
Nakon duže vremena sam uživo gledao BiH reprezentaciju (mislim protiv Armenije). Jedan od glavnih utisaka je bila neka vrsta izgubljenosti Bešića, ja nikako nisam uspjevao da skontam šta on igra, koju poziciju, posebno drugo poluvrijeme.
Vjerujem da ulazak Cimirota umjesto krunića zaptravo znači davanje više slobode Pjaniću i oslobađanje od odbrambenih zadataka te kucanje Bešića na njegovu prirodnu poziciju.
Vec duze vrijeme Besic tako igra, ali ne vidimo ili ne zelimo da vidimo jer je drag raji, bori se, trci. Ali vec duze vrijeme mu fali takticka disciplina u igri.
Locked