Onome je neki nas vitez iz VIP sekcije cini mi seRob_Atl wrote:Nisu nikog uhapsili, i ja sam bio iznenadjen da policija nije mrdnula prstom uopste, al spremili su one njihove tejzere i peper sprejove. Ne znam jesi li vidio na kraju kad je neki argentinac dosao sa zastavom dosao ispred nase tribine i poceo mahat nema sta nije poletilo prema njemu, da su bile stolice umjesto klupa iscupali bi ono sve ja mislim
![]()
BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
domi
#2751 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
-
RtrnOfSalisbury
#2752 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
... nedje sam procito da je h muslimovic iz prijedora. inace muslimovic je poznati izvodjac nenarodne muzike ...
-
domi
#2753 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
RtrnOfSalisbury wrote:... nedje sam procito da je h muslimovic iz prijedora. inace muslimovic je poznati izvodjac nenarodne muzike ...
A oklena ti ono bijase zemljace?
-
samkoF
#2754 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
RtrnOfSalisbury wrote:... nedje sam procito da je h muslimovic iz prijedora. inace muslimovic je poznati izvodjac nenarodne muzike ...
Ako si uopste pogledao onaj video i cuo ono sto sam i ja cuo onda si valjda primjetio da ono veze nema a ni slicnosti ni blizu s onim sto muslimovic radi , muslimovic nikada nije radio onu vrstu muzike niti ikoga znam iz mog kraja da je slusao i pustao onakvu vrstu kola.
-
Cienfuegos
#2755 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Slazem se da je bilo bruka meksikanaca na obje tekme ali to nema veze sa nama. Ja ne pricam o ukupnom broju gledalaca na stadionu vec broju nasih navijaca. A taj broj je bio neznatno veci na ovoj tekmi od broja nasih navijaca na tekmama protiv Mexica. Stadion u St Louisu je jednostavno morao biti pun, najvise naseg naroda zivi upravo tu. Argentince nismo ni ocekivali.samkoF wrote:Ma pusti ih domi dragi vidis ti samo koliko lupaju i pricaju i pisu gluposti, to treba samo ignorisati, kao da nista ne razumiju a sve znaju samo se prave da ne znaju.Jos nekog nazivaju pogrdnim imenima "seljacima" il kao eto znaju ko prica engleski a ko ne od dijasporaca kao da su ih popisivali po kucama pa znaju, ma gluposti samo ignorisi i to sto si im rekao nece shvatiti.Cuj St Louis da se stidi, cega brate, cega????Pa na ovoj utakmici je bilo vise bosanaca nego i u Atlanati nego i u Chicagu.U Atlanti i Chicagu su stadionu bili puni jer su ih meksinakci napunili a ne samo bosanci i ko je god bio na tim utakmicama ( a ja takodje jesam) zna da je meksikanaca bilo i vise nego bosanaca.Atlanta je bila oko 60 000 a Chicago oko 55 000 cini mi se.Al od tih brojeva je vise od pola bilo meksikanaca a sad je bilo u STL oko 31000 i vise od 90% su bili nasi navijaci , ljudi porjeklom iz BiH.domi wrote:Cienfuegos wrote:Jbg, mozes nekoga istjerati sa Balkana ali ne I Balkan iz njega. Da je nakon utakmice negdje u krugu stadiona najavljen i koncert nekog domaceg hairlije garant bi I posjeta bila bolja.Ovih 30 hiljada, od cega je nas iz drugih gradova bilo sigurno vise od pola, je sramota za St Louis obzirom na nasu populaciju tamo. Bolje je bolje bilo u Atlanti I Chicagu iako je protivnik bio slabiji.
Atlanta i Cikago imaju daleko vecu meksicku populaciju, protiv koga smo i igrali u ta dva grada. U St. Louisu ima mozda 17 Argentinaca. pa ti sad izracunaj. Takodje, ni svi Bosanci u Atlanti i Cikagu nisu bili iz tih gradova, u Cikagu je iz STL'a bilo bruka raje, a o drugim gradovima da i ne pricam. Mesijevo neigranje je rezultiralo nedolaskom velikog broja Amera koji su imali karte. Sve u svemu, moglo je biti vise raje, al' ni ovo nije lose.
A glede ovih nasih obicaja... mislim ne gotivim ni n\ja cinguli minguli, ali zasto se stidjetii svojih izvronih korijena, ovih ili nekih drugih. Mislim da smo mi jedini u svijetu koji patimo od toga...kompleksi nize vrijednosti, sta li!?
Sljedecu uzimamo sigurno.
I u vezi ovog kola takodje se slazem s tobom domi, pa ja za ovu vrstu muzike nisam nikada cuo dok nisam dosao u St Louis jer u mom Prijedoru se ovo nikada nije sviralo ( eto nek prijedorcani potvrde jer ja bar nisam cuo za svoji 20 i nesto godina zivota u Pd), ali ovi svi sto te ljude nazivaju seljacima zbog toga sto se drze svoje tradicije ili "seljakluka", za mene su jos veci seljaci ti koji im to spocitavaju, jer nisu i ne znaju biti tolerantni a drugima nesto govore.Ignorisite ono sto vam smeta , ako vam smeta, al ne nazivajte ljude pogrdnim imenima to je sramota, stidite se svi.
Pitanje za vas koji zivite u St Louisu ; jel policija uvijek ovako blaga ili je ova utakmica I cijeli dogadjaj bio izuzetak? Nije mi zasmetalo, samo me interesuje.
-
Cienfuegos
#2756 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Vracena je nazad koliko ja znam. Ne odmah kad nam je bacio vec kasnije.domi wrote:Onome je neki nas vitez iz VIP sekcije cini mi seRob_Atl wrote:Nisu nikog uhapsili, i ja sam bio iznenadjen da policija nije mrdnula prstom uopste, al spremili su one njihove tejzere i peper sprejove. Ne znam jesi li vidio na kraju kad je neki argentinac dosao sa zastavom dosao ispred nase tribine i poceo mahat nema sta nije poletilo prema njemu, da su bile stolice umjesto klupa iscupali bi ono sve ja mislim
![]()
![]()
, prisao s ledja i oteo mu zastavu i bacio je gore medju nas...ostala je u nasim rukama!
-
RtrnOfSalisbury
#2757 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
a toooo ... becka skola isturito odjeljenje pd .... tu se igra pravo kolo a ne krivodomi wrote:RtrnOfSalisbury wrote:... nedje sam procito da je h muslimovic iz prijedora. inace muslimovic je poznati izvodjac nenarodne muzike ...
Ako si uopste pogledao onaj video i cuo ono sto sam i ja cuo onda si valjda primjetio da ono veze nema a ni slicnosti ni blizu s onim sto muslimovic radi , muslimovic nikada nije radio onu vrstu muzike niti ikoga znam iz mog kraja da je slusao i pustao onakvu vrstu kola.
neg jesil ti onda kontra il za, glede onog kola odozgora ?
inace samo je logorska vatra falila i onda kolce oko nje ko nekad indijanci kad su zarobili vinetua.samkoF wrote:
I u vezi ovog kola takodje se slazem s tobom domi, pa ja za ovu vrstu muzike nisam nikada cuo dok nisam dosao u St Louis jer u mom Prijedoru se ovo nikada nije sviralo ( eto nek prijedorcani potvrde jer ja bar nisam cuo za svoji 20 i nesto godina zivota u Pd), ali ovi svi sto te ljude nazivaju seljacima zbog toga sto se drze svoje tradicije ili "seljakluka", za mene su jos veci seljaci ti koji im to spocitavaju, jer nisu i ne znaju biti tolerantni a drugima nesto govore...
iz brezicaaana kod zagrebadomi wrote:RtrnOfSalisbury wrote:... nedje sam procito da je h muslimovic iz prijedora. inace muslimovic je poznati izvodjac nenarodne muzike ...
A oklena ti ono bijase zemljace?
-
prha
#2758 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
mene vise brine ono TEKBIRANJE nego ono kolo... al st louis je inace pun krkana! Chicago, NYC ili Seattle, tu se treba igrati! 
-
samkoF
#2759 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Cienfuegos wrote:Slazem se da je bilo bruka meksikanaca na obje tekme ali to nema veze sa nama. Ja ne pricam o ukupnom broju gledalaca na stadionu vec broju nasih navijaca. A taj broj je bio neznatno veci na ovoj tekmi od broja nasih navijaca na tekmama protiv Mexica. Stadion u St Louisu je jednostavno morao biti pun, najvise naseg naroda zivi upravo tu. Argentince nismo ni ocekivali.samkoF wrote:Ma pusti ih domi dragi vidis ti samo koliko lupaju i pricaju i pisu gluposti, to treba samo ignorisati, kao da nista ne razumiju a sve znaju samo se prave da ne znaju.Jos nekog nazivaju pogrdnim imenima "seljacima" il kao eto znaju ko prica engleski a ko ne od dijasporaca kao da su ih popisivali po kucama pa znaju, ma gluposti samo ignorisi i to sto si im rekao nece shvatiti.Cuj St Louis da se stidi, cega brate, cega????Pa na ovoj utakmici je bilo vise bosanaca nego i u Atlanati nego i u Chicagu.U Atlanti i Chicagu su stadionu bili puni jer su ih meksinakci napunili a ne samo bosanci i ko je god bio na tim utakmicama ( a ja takodje jesam) zna da je meksikanaca bilo i vise nego bosanaca.Atlanta je bila oko 60 000 a Chicago oko 55 000 cini mi se.Al od tih brojeva je vise od pola bilo meksikanaca a sad je bilo u STL oko 31000 i vise od 90% su bili nasi navijaci , ljudi porjeklom iz BiH.domi wrote:
Atlanta i Cikago imaju daleko vecu meksicku populaciju, protiv koga smo i igrali u ta dva grada. U St. Louisu ima mozda 17 Argentinaca. pa ti sad izracunaj. Takodje, ni svi Bosanci u Atlanti i Cikagu nisu bili iz tih gradova, u Cikagu je iz STL'a bilo bruka raje, a o drugim gradovima da i ne pricam. Mesijevo neigranje je rezultiralo nedolaskom velikog broja Amera koji su imali karte. Sve u svemu, moglo je biti vise raje, al' ni ovo nije lose.
A glede ovih nasih obicaja... mislim ne gotivim ni n\ja cinguli minguli, ali zasto se stidjetii svojih izvronih korijena, ovih ili nekih drugih. Mislim da smo mi jedini u svijetu koji patimo od toga...kompleksi nize vrijednosti, sta li!?
Sljedecu uzimamo sigurno.
I u vezi ovog kola takodje se slazem s tobom domi, pa ja za ovu vrstu muzike nisam nikada cuo dok nisam dosao u St Louis jer u mom Prijedoru se ovo nikada nije sviralo ( eto nek prijedorcani potvrde jer ja bar nisam cuo za svoji 20 i nesto godina zivota u Pd), ali ovi svi sto te ljude nazivaju seljacima zbog toga sto se drze svoje tradicije ili "seljakluka", za mene su jos veci seljaci ti koji im to spocitavaju, jer nisu i ne znaju biti tolerantni a drugima nesto govore.Ignorisite ono sto vam smeta , ako vam smeta, al ne nazivajte ljude pogrdnim imenima to je sramota, stidite se svi.
Pitanje za vas koji zivite u St Louisu ; jel policija uvijek ovako blaga ili je ova utakmica I cijeli dogadjaj bio izuzetak? Nije mi zasmetalo, samo me interesuje.
Pa ovako , prvo tesko je sad procjeniti od ovih 30 ak hiljada koliko je bilo bosanaca iz STL a koliko iz drugih gradova, gotovo nemoguce,mozemo samo nagadjati i lupati.Drugo , opet ponavljam ne znam sto bi bila sramota , sve ako je bilo ( kazem samo AKO) i od tih 30 hiljada ako je bilo 15 000 iz STL nije nikakva sramota nego dapace.Ne znam kako ti razmisljas , ali ako uzmemo za pretpostavku da je bh p;opulacija u STL oko 70 000 pa ne mozes ocekivati pola populacije 35 000 da ce biti na stadionu samo iz STL.Nisu svi isti zaljubljenici fudbala , nisu svi muskarci sportisti , u toj populaciji mnogo ima starijih osoba , mnogo djece male , mnogo zena , mnogo uopceno ljudi koje uopste ne zanima ni sport ni fudbal ni bh reprezentacija i takodje mnogo onih koji i ne mogu sebi priustiti karte po takvim cjenama .E sad ako sve to uzmes u obzir obrazlozi mi zasto je sramota, jer i dalje te ne kontam.U ATL i CHI sigurno nije bilo vise bosanaca nego ovdje jer niko me ne moze uvjeriti da je bilo bosanaca i pola stadiona kao meksikanaca jer sam bio tamo i vidio da je meksi bio veci broj.A stadioni su bili puni oba puta oko 60 i 55 hiljada , prema tome eto ja ti svoje argumente navedoh , sad ti svoje obrazlozi necim to sto govoris, nemoj samo morao je biti pun, treebao je biti pun itd kako, zasto dfaj cifre i uzmi sve stvari u obzir da ne govorimo to da je bio i ponedeljak, nije isto igrati tekmu ponedeljkom i petkom, nije ovo bosna buraz, amerika je to, ne mogu svi i NECE svi uzeti slobodno kad god pozele.
Ja sam siguran samo da je bio petak npr il vikend da bi sigurno bilo jos vise naroda na tribinama i bice akobogda ubuduce.Sto se mene tice ja sam sasvim zadovoljan posjetom , ali priznajem da sam i ja se nadao i ocekivao pun stadion, ipak kad malo razmislim i ovo je odlicno.
- SkyLimit
#2760 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
To opet neko tegbirao,kao onda kad sam propao u zemlju od stida na utakmici Slovačka-BiHprha wrote:mene vise brine ono TEKBIRANJE nego ono kolo... al st louis je inace pun krkana! Chicago, NYC ili Seattle, tu se treba igrati!
-
samkoF
#2761 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
SkyLimit wrote:To opet neko tegbirao,kao onda kad sam propao u zemlju od stida na utakmici Slovačka-BiHprha wrote:mene vise brine ono TEKBIRANJE nego ono kolo... al st louis je inace pun krkana! Chicago, NYC ili Seattle, tu se treba igrati!![]()
Gdje to prha cuo tekbiranje samo on zna , al ionako uzimati njegov post za ozbiljno poslije onakve izjave je krajnje neozbiljno, to ionako samo o njemu sve govori
-
prha
#2762 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
samkoF, ev ti link pa dobro slusaj, necu ti reci na kojoj je minuti... http://www.youtube.com/watch?v=0PajLrAPdjI
-
prha
#2763 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
imas fore dva dana da skontas na kojoj minuti se tekbira, ako ne skontas, ja ti reknemsamkoF wrote:SkyLimit wrote:To opet neko tegbirao,kao onda kad sam propao u zemlju od stida na utakmici Slovačka-BiHprha wrote:mene vise brine ono TEKBIRANJE nego ono kolo... al st louis je inace pun krkana! Chicago, NYC ili Seattle, tu se treba igrati!![]()
Gdje to prha cuo tekbiranje samo on zna , al ionako uzimati njegov post za ozbiljno poslije onakve izjave je krajnje neozbiljno, to ionako samo o njemu sve govori
A kakve izjave? St louis i krkanluk? ili tekbiranje?
-
Rob_Atl
-
samkoF
#2765 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Ja sam bio na utakmici i nisam cuo nikakvo tekbiranje i sad u ova doba da trazim i gledam snimke ne mogu, mozda sutra pogledam.A sto se tice izjave mislio sam na ono kad pominjes krkanluk.Pa ja ni bas pravog onog krkana ne bi nazvao "krkanom" iz pristojnosti( valjda sam tako odgojen
) ako nista, a pogotovo da kazes pun grad krkana , eto kao da si isao po kucama pa brojao i trazio krkane iz moje i tvoje domovine BiH.Mislim trebali bi biti malo obazriviji s tim rjecima, uvrede su to ljudi moji, ti takvim rjecnikom vrijedjas sve ljude porjeklom iz BiH koji zive u STL.A ja sam siguran da ti ne poznajes ni blizu od tog broja od oko 70 000 bosanac u STL da bi mogao reci "puno je krkana" u STL.E upravo zato sam rekao da takva izjava samo govori o tim ljudima koji slicno tako napisu bez imalo razmisljanja kako ce druge ljude to uvrjediti.
-
prha
#2766 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
ja fino stavio link da pogledas... ev vidi ovo sto postavi rob_atl! pa ovo je za najezit se...
- DonVitoN
#2767 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Koga te stid FIFE, Platinija, BlateraSkyLimit wrote:To opet neko tegbirao,kao onda kad sam propao u zemlju od stida na utakmici Slovačka-BiHprha wrote:mene vise brine ono TEKBIRANJE nego ono kolo... al st louis je inace pun krkana! Chicago, NYC ili Seattle, tu se treba igrati!![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#2768 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusiji, vakat je da se gurne kljuc ...