BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Havatar

#2576 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

am2804 wrote:
Herr Flick wrote:Ljudi,jel igrao Džeko sinoć :) :)
Pa dva najozbiljnija udarca, osim Harisovog, je uputio baš Edin.
O čemu se ovdje priča, pa nije Messi.
U prvom poluvremenu je vršio pritisak na zadnju liniju, u drugom manje. Naravno pred kraj tekme je potpuno stao, ali to je bilo i za očekivati. Bez Edina ne možemo i to je jasno, jer one dubinske lopte ako je ko uspio ukrotiti, to je bio on. Nije u formi, ali on i ovakav je zlatan vrijedan. Vjerujem da će do svjetskog biti onaj stari Edin.
Warashii

#2577 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Warashii »

Interesantno je sto smo mi zijanili od Argentine i pojedinci odma traze skalpove.
Sta ce bit kad danas sutra nas uzme neka slabija reprezentacija, bit ce lomaca covjece .
skenderija04

#2578 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by skenderija04 »

Sve ima svoje i ne treba nikoga optuzivati

1. To sto se raja pali nije nista lose. Sto da se ne pali? I mi smo sinoc prenocili uz tekmu i forum zato sto se palimo. Fudbal je zabava i u nasem slucaju mozda i najkvalitetnija koju imamo. Ko od nas nije pomislio manje vise:" Uz dobar zrijeb i malo srece prolazimo grupu a ako se poklopi dobar protivnik eto nas u cetvrtfinalu...." Sto da ne. Biti zagrijan i vidjeti kako to izgleda na terenu ne iskljucuje jedno drugo,
2. Napadati igrace zbog ovoga sinoc je glupo. Ne zaboravimo da oni zive od klubova a ne od reprezentacije. Novembar je , a treba se dokotrljati do juna zdrav, citav i u formi. A i poslije prvenstva ce igrati fudbal. Novi ugovori, novi klubovi, a vrijeme prolazi. Da nece da igraju otkazali bi. Nekad pomislim da se samo od nasih reprezentativaca trazi da osim sto ginu u svakoj utakmici, da se odazivaju na raznorazne akcije, da novcano pomazu , da se slikaju sa svakim majmunom koji ima telefon pri ruci. Puno trazimo, a na najmanje reagujemo .
3. Pape. Sta je sad Pape skrivio? Biti selektor ima jednu losu stranu a to je da igras 10 puta godisnje a te utakmice svi gledaju i iznose svoj sud. Sinoc Papetu nije falio Messi vec je falio Argentincu. Radi sa fondom igraca koji imamo, i sigurno je da zove najbolje jer i Pape cuva svoje mjesto i ugled. Niti jedan trener nece raditi u korist vlastite stete.

Dakle utakmica sa Argentinom je proslost. Do sljedeceg termina reprezentacija mir i pustiti ljude da rade. Mene nije strah za igrace i trenera u Brazilu, oni ce svoje odraditi. Mene brine to sto su se logisticari malcice uspavali. Dok sve reprezentacije imaju manje vise odluceno gdje ce boraviti u Brazilu, nas delegat se tek sprema da ide. Kasnije ce opet biti da su nam dali najgore. Dok ostale reprezentacije vec imaju dresove sa ciljem da ih masovno prodaju za novogodisnje praznike kad se i trosi lova mi ne znamo ni koja ce nas firma oblaciti....Ipak to je za druge teme
Nuken

#2579 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Nuken »

Utisci se slegli,al` oči i dalje ko fildžani hh :-D

Mogli smo uz malo sreće ondje lako remi izvući.
Džeko-Čitavu utakmicu trčkara po terenu.Umjesto da pokušava napadati on samo stoji i čeka neku 10000% priliku pred golom da samo skrene loptu u gol
Ibišević-Pokušavao,al` kad neće,onda neće.Imao i onu veliku priliku na početku utakmice(ko je "gledao" na FACE nije to primjetio sigurno :D ) Bolje bi bilo kad je Pape kad je već mijenjao napadača izveo Džeku,a ne Ibiševića
Višća-Momak je sa onim što je sinoć pokazao na terenu dokazao da mu je mjesto u reprezentaciji.
Vezni red-Pa ja sam bolje akcije gledao u 3. ligi.Samo lopta od noge do noge i svaki put se spetljaju čim ih Argentina "opkoli".
Odbrana-Bičakčić i Spaha su sinoć stvarno imali grešaka.Naravno da se kod poraza uvijek najviše okrivljuje odbrana,jer su oni ipak "krivi" za sinoćnji poraz.Sjeti li se iko iste te odbrane kada pobjeđujemo?
SEO aka. Hulk se je sinoć dokazao zašto je dobio poziv.Sinoć sam se samo prepao da neće onog linijskog sudiju udarit u 90 i nekoj kada je ovaj pokazao da je aut za Argentinu,iako je sve bilo gotovo :D
Sa Seom smo dobili strašnog igrača :bih:

Šunjić-kloc1
Svršo-kloc2

Samo da se zna nije smak svijeta ako izgubimo.Pogledajte Hrvate i koga oni ne mogu pobijediti pa da vam bude lakše :izet: :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2580 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Admir_1984 »

oldschool wrote:
Admir_1984 wrote:
„Ja lično nisam zadovoljan onim što je reprezentacija pružila jer to može puno bolje. Nije niko odigrao kako je mogao, ali treba vidjeti malo kad se vrate šta je bilo. Sva ova frka koja se napravila oko utakmice je već previše bilo. Ispalo je kao da je to kvalifikaciona utakmica. Umjesto da budemo sretni što igramo protiv Argentine, da vidimo gdje smo i šta smo, mi smo napravili atmosferu kao da su to kvalifikacije. Moramo se malo smiriti“, izjavio je Osim na početku našeg razgovora.
to je to, al ne kontaju to ovi što se slomiše pisajuci referate gdje smo to mi limitirani u odnosu na jednu argentinu
Nisu kvalifikacije, ali pročitaj sve, čitav intervju, u prijateljskim utakmicama se dobivaju poeni za Fifa-inu rang listu, što ti kasnije olakšava posao, jer dobivaš u kvalifikacijama lakše protivnike. Ne shvataš da niko ne diže halabuku zbog poraza, već zbog prikazane igre. Niko od nas nije malouman da očekuje da mi dobijemo Argentinu i slično, već puno veće zalaganje od sinoć prikazanog. Maradona je isto govorio da je Njemačka limitirana, Muler je seljačić bavarski pa izgubiše 4:0, trkom i zalaganjem se mnoge stvari u fudbalu mogu nadoknaditi.
mi smo vec ostvarili plasman u evropski pot za brazil, ispred nas su njemacka, spanija, belgija i švicarska, a u rangu smo holandije, italije, engleske... za uefa kvalifikacije 2016 smo 90% u prvom šeširu, jedino ako ukraina pobjedi i veceras francusku pa da ne budemo.

prikazanu igru ne treba shvatiti tragicno, al da je moglo bolje moglo je kao i uvijek
Havatar

#2581 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

Herr Flick wrote:Vršajevića i Kvržića Safet gura.To je sad već svima jasno.Ja fakat ali stvarno ne znam sta ce nama taj Kvržić pored toliko veznih igrača.Za Vršajevića mogu shvatit,nema Mujdže i on je jedina opcija za desni bok ali za Kvržića ne mogu nikako. :)
Pa logicnije je za Kvrzica nego za Vrsajevica posto Avdija nema nikakav kvalitet dok je Kvrzic jedan od najboljih igraca hrvatske lige i pozivati njega je logicno onoliko koliko je bilo logicno pozivati Stevanovica dok je igrao za Vojvodinu.
ticoroman

#2582 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by ticoroman »

Ima li negdje utakmica za DOWNLOAD?
Država

#2583 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Država »

Fol je u boji dresova. U plavim nikada ne gubimo... :bih:
spacek

#2584 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by spacek »

Prije smo se lozili na prijateljske utakmice, gdje smo sebi i drugim dokazivali kako se mozemo nositi sa velikim reprezentacijama, pa nekad i uz dobru igru i izvlacili pristojne rezultate, a onda dodju kvalifikacije i mi cucnemo ko mala djeca gdje nas ukopaju nizerazredne ekipe...Sad je drugacija situacija, jer i mi igramo rezervisano i oslabljeno uz neke takticke zamisli i testiranja protiv najjacih. Jeste da izostaje rezultat...prije bi bili ponosni jer smo se nosili sa argentincima i izgubili 2:0, a danas smo nezadovoljni jer ocekujemo vise i to oslabljeni!
Moze meni pricati ko sta hoce, ali Argentina nije slabija bez Messija, jer se pojedini igraci oslobode - a ovako Messi zna biti i kontraproduktivan - jer se na silu ide preko njega...

Potpisujem svaki poraz u prijateljskim ako cemo iz tih poraza izvuci pouke i uci u bitne meceve mentalno jaci i kvalitetniji.

Ne treba zaboraviti da je sinoc na terenu bilo pregrst mladih igraca: Kolasina 20g, Hajrovic 22g, Pjanic 23g, Bicakcic 23g i Visca 23g....to nije mala stvar za nasu reprezentaciju...i valja to uigrati!

Ja sam i dalje misljenja da Pape u utakmicama protiv jacih protivnika treba odustati od igre sa 2 napadaca, i preci na formaciju 4-5-1 (tacnije 4-2-3-1) sa zadnja 2 vezna!

Ocekujem u narednoj prijateljskoj utakmici na proljece da oproba formaciju:

------------------------------------Begovic------------------------------------

Mujdza-----------------Bicakcic------------Spahic----------------Salihovic

-------------------------Medunjanin---------Kolasinac-----------------------

--------Hajrovic--------------------Pjanic---------------------Lulic----------

--------------------------------------Ibisevic-----------------------------------

Svaka cast Misketu koji moraaaa da sredi formu i kilazu, a posebno Dzeko mora poceti misliti glavom sta zeli u zivotu, jer sjediti na klupi i skupljati minute na kapaljku ne bi trebao biti vrh njegove karijere, pa kad izadje na teren - setka se kako u klubu tako i u repki...je nedopustivo! On je strasan igrac, al vrijeme mu je da se malo trzne i probudi iz sna u koji je upao zadnjih godinu dana...
Havatar

#2585 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Havatar »

Korisnicko ime wrote:
Šveđanin wrote:Jbg, htijeli priznati ili ne, vidi se razlika u kvaliteti. A šta bi još bilo da su igrali Messi,Higuain i Lavezzi... :oops:
Bilo bi to da bi opet zijanili 5:0 i ponovo pokazali da nismo u prvih 10-15 reprezentacija svijeta, niti cemo ikada pobjediti ove u top 10. Zasto? Zato sto imamo vjerovatno najsporije igrace od svih reprezentacija koje su se plasirale na SP. Ne najnekvalitetnije (daleko od toga!) nego najsporije. Pa u par navrata je na terenu bila slika kao u americkom fudbalu, njihov ide prema golu (i to s loptom!) a 3-4 nasa trce iza njega i ne mogu da ga stignu ni da ga obore...
Ja da sam selektor prednost bi mi imali oni igraci koji su brzi. Na primjer, Hajrovic prije Misketa (koji je vjerovatno doktor fudbala za Hajrovica ali za ovaj nivo nevjerovatno spor). Na ovom nivou cak i Visca izgleda opasniji (jer je brzi) nego jedan virtuoz Pjanic. Igrao bih s jednim spicem. Vedu nikada nisam vidio da je 1na1 presao igraca, niti ce to on ikada uraditi, ali moze biti jedini spic, sidras, s brzim krilima (Lulic, Visca). Dakle on ili Dzeko, ne obojica. Osim u utakmicama sa slabijim ekipama (ima li takvih na SP????). Kolasinca za zadnjeg veznog, pokusati od njega napraviti naseg Makalelea. Jedinom Pjanicu dati malo slobodniju ulogu...nije nikada ni bio neko ko se vraca, kad god trci za protivnickim igracem napravi prekrsaj. I ja se slazem da je Bicakcic bolji na beku. Sa Spahom bih upario Pandzu. S tim da bih Spahi zabranio da vice loptu do centra i onda kao dugim loptama pokusava uposliti nase napadace. Sve cesce to radi u posljednje vrijeme, a nije on bas ni Bekembauer ni Baresi...

Covjece, da su jos igrali Messi i Lavezzi, pa nasim igracima bi se jos uvijek vrtilo u glavi od njihove brzine, driblinga i kombinatorike...
Da je igrao Messi pobijedili bi ih mi 2:0
bingov buraz

#2586 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by bingov buraz »

Creasy wrote:Ja naroda teškog... :-)
Bosna odigrala solidno, jedino je na desnoj strani duvala košava (Vršajević). Kada se tu vrati Mujdža, biće to dobra ekipa. Ne vidim čemu ovolika kuknjava... :roll:
Dje si Trinidažanine :zzzz:
dezurni_ucenik

#2587 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

DA li ima kakvih naznaka za buduce prijateljske ?Jes se sta dogovaralo ?
shalla

#2588 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:
shalla wrote:Auuuu, šta ćemo sad, evo i Osim ispade pljuvač jer je rekao da nije zadovoljan igrom i zalaganjem. Al kad skontam ko da je to bitno, doći će neko da gruhne tabelu ovdje i poklopiće time Osimovo mišljenje o sinoćnjoj tekmi.

Ili je možda ipak drugačije kada Shalla/Cvrčak/DMW, peti-deseti kaže da je nezadovoljan i kada to isto Osim kaže, tako da će Osim ispasti gospodin, najveći živući trener, a mi pljuvači, nepatriote i sl...

Napisao sam sinoć i ponoviću i sad (uz malo dopunu): Okrećem janje kada Avdija i Šunjić prestanu dobijati pozive, kada Miske preseli na klupu (jer je on sa trenutnom formom i fizičkim stanjem igrač za 20 minuta) i kada Vedo prestane biti žrtvovan na desnom krilu!
ovi likovi mrtvi hladni pišu da Sušić nije dorastao zadatku i da je najviše zbog srece ostvario plasman na SP

i Osim je fino rekao da je ovo samo bila prijateljska utakmica, a raja je shvata tragicno

ja licno nisam zadovoljan zalaganjem igraca sinoc, oko taktike se nema šta pametovati kada je selektor odlucio da u ovoj utakmici nece biti nikakvih eksperimenata, da je ovo nagrada igracima za ostvareni uspjeh. Siguran sam da ni Avdija, a ni postava sa 7 ofanzivnih igraca nece biti na terenu sljedece godine protiv jakih ekipa u sklopu priprema za brazil
Hajde, živi bili pa vidjeli...
Btw ne znam čemu više ove "nagrade igračima", ista, ali ista je priča bila kad smo igrali protiv Brazila, kao "neće ništa eksperimentisati, ova utakmica je nagrada igračima koji su iznijeli kvalifikacije" i sl. evo sad opet isto...

P.S. Samo da napišem po ko zna koji put, pošto vidim da i ti pričaš priču o "sljedećoj godini i jakim ekipama u sklopu priprema", jeste li vi svjesni (nadam se da Pape jeste) da mi do SP imamo još SAMO 3 tekme (govorim o zvaničnim FIFA terminima kada možemo računati na sve igrače), dakle ostali su još termin u martu i dva termina u Maju pred samo svjetsko. Evo, hajde da kažem sebi (jer uvijek volim tražiti nešto pozitivno) da smo u sinoćnjoj tekmi isprobali i dobili Kolašinca i da me je pozitivno iznenadila Višćina igra, dakle 1 tekma potrošena na Kolašinca i Višću što mi je ok, ali poslije ovoga imamo još samo 270 minuta da skontamo ima li bolja alternativa od Avdije na desnom beku i ima li bolja alternativa od Zahe na defanzivnom veznom... 270 minuta burazeru, ne može se tu ništa spektakularno isprobati, dakle jbg ostaju nam pripreme, treninzi, uigravanja linija i sl... Što se tiče ova 2 pitanja, po meni su i Bičakčić i Vranješ bolja rješenja za desnog beka ako nedo dragi Bog Mujdža ne bude mogao, zatim mislim da se Bešića mora puškom natjerati da igra (kad već na Cocalića niko ne računa) a mislim da je i Kolašinac bolja opcija na dmc-u od Medunjanina...
klikerusa

#2589 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:U ime veikog broja BHFanaticoa ,,Bila nam je cast i zadovoljstvo ugostiti buduce ucesnike S,P, u Brazilu,,,,Psi laju ,vozovi prolaze,,a vi nas Veliki PAPE ostajete upisani u jednom dijelu istorije BiH kao ekipa koja prvi put ide na S.P.U ime velikog dijla BHFanaticosa poua,,Volim ta Bosno,, :bih: :bih: Image
Oci me zabolise citajuci sta nasi forum-strucnjaci znaju. Juce otisao na utakmicu bilo 35 stranica, jutros dodjoh 100 i neka. Ve la havle.

Za mene su svi igraci bili desetka, bili s rajom po carsiji, slikali se k'o da su u holivudu, bili onako pravo dobri, druzeljubivi. Sa tim lezernim pristupom su dosta ucinili za nas narod u Americi, i za to im svaka cast. Mozda su mogli bolje igrati da ih nije uhvatila zgaravica od silnih cevapa i mjesanog mesa, ali ako je to slucaj poradicemo na recepturi :-D

Odziv bosanaca mi je bio slab. Jest nas bilo 90% od 30,000 gledalaca, ali mogli smo bolje. U st luisu nas ima mali milion, a nismo osvjetlali obraz ako mene pitas. Jest bio radni dan, i tako dalje, ali Bosna je Bosna. A haman da se vise ljudi slikalo sa njima nego sto je doslo na utakmicu. Doduse tu je i organizator kriv. Dje ce utakmicu u ponedjeljak?

Takodjer sam bio iznenadjen sa navijanjem ostatka stadiona. Moglo se bar skandirati "Bosna, Bosna" pa da se hori do Brazila. Sa par jarana sam otisao na "ispomoc" Hardcore Bosnians on Tour (istusira nas jedan fenomen pivom samo tako - ona konzerva od hajnekena k'o da je 2 litre imala). Ostavili zene i djecu da sjede u hladu, a mi otisli skakati sa momcima. Sta god da krenes sekcije 503-507 sute k'o zalivene. A to su bile kao za BHF. Meni je bilo pravo dobro u atlanti kad su podjelili letke sa ljiljanima i tekstom himne... i bilo mi bolje.

U svakom slucaju meni bio merak, i kad dodju opet, gdje god dodju na nas kontinent, ja sam ako Bog da tu da ih podrzim.

Volim te Bosno!
Tipicoti

#2590 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Tipicoti »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:U ime veikog broja BHFanaticoa ,,Bila nam je cast i zadovoljstvo ugostiti buduce ucesnike S,P, u Brazilu,,,,Psi laju ,vozovi prolaze,,a vi nas Veliki PAPE ostajete upisani u jednom dijelu istorije BiH kao ekipa koja prvi put ide na S.P.U ime velikog dijla BHFanaticosa poua,,Volim ta Bosno,, :bih: :bih: Image
....minuta sutnje za poginule BiH navijace u Poljskoj.... :thumbup: svaka cast
Tipicoti

#2591 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Tipicoti »

Image

HULK KOLASINAC
plagijator1975

#2592 Re: Odg: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by plagijator1975 »

Kemal Malovčić wrote:Avdija nije za reprezentacije.
Mudro zboriš :idea:

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Korisnicko ime

#2593 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Korisnicko ime »

Havatar wrote:
Korisnicko ime wrote:
Šveđanin wrote:Jbg, htijeli priznati ili ne, vidi se razlika u kvaliteti. A šta bi još bilo da su igrali Messi,Higuain i Lavezzi... :oops:
Covjece, da su jos igrali Messi i Lavezzi, pa nasim igracima bi se jos uvijek vrtilo u glavi od njihove brzine, driblinga i kombinatorike...
Da je igrao Messi pobijedili bi ih mi 2:0
Sasvim sigurno... :lol:
todd_smith

#2594 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by todd_smith »

klikerusa wrote:
Oci me zabolise citajuci sta nasi forum-strucnjaci znaju. Juce otisao na utakmicu bilo 35 stranica, jutros dodjoh 100 i neka. Ve la havle.

Za mene su svi igraci bili desetka, bili s rajom po carsiji, slikali se k'o da su u holivudu, bili onako pravo dobri, druzeljubivi. Sa tim lezernim pristupom su dosta ucinili za nas narod u Americi, i za to im svaka cast. Mozda su mogli bolje igrati da ih nije uhvatila zgaravica od silnih cevapa i mjesanog mesa, ali ako je to slucaj poradicemo na recepturi :-D

Odziv bosanaca mi je bio slab. Jest nas bilo 90% od 30,000 gledalaca, ali mogli smo bolje. U st luisu nas ima mali milion, a nismo osvjetlali obraz ako mene pitas. Jest bio radni dan, i tako dalje, ali Bosna je Bosna. A haman da se vise ljudi slikalo sa njima nego sto je doslo na utakmicu. Doduse tu je i organizator kriv. Dje ce utakmicu u ponedjeljak?

Takodjer sam bio iznenadjen sa navijanjem ostatka stadiona. Moglo se bar skandirati "Bosna, Bosna" pa da se hori do Brazila. Sa par jarana sam otisao na "ispomoc" Hardcore Bosnians on Tour (istusira nas jedan fenomen pivom samo tako - ona konzerva od hajnekena k'o da je 2 litre imala). Ostavili zene i djecu da sjede u hladu, a mi otisli skakati sa momcima. Sta god da krenes sekcije 503-507 sute k'o zalivene. A to su bile kao za BHF. Meni je bilo pravo dobro u atlanti kad su podjelili letke sa ljiljanima i tekstom himne... i bilo mi bolje.

U svakom slucaju meni bio merak, i kad dodju opet, gdje god dodju na nas kontinent, ja sam ako Bog da tu da ih podrzim.

Volim te Bosno!
I zato su sinoc fasovali od B-tima Argentine, i vec u 50toj minuti se setkali po terenu.
zavrzlama

#2595 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by zavrzlama »

Njaveca mana nase repke je trcanje....gledam sinoc, igrac Argentine salje loptu sa lijeve strane terena skroz na desnu stranu,lopta putuje lagano 3-4 sekunde i Argentinski igrac je prima na nogu a nas igrac 5 metara od njega ceka da je ovaj primi i krene naprijed prema nasem igracu,umjesto da neko trceci prati let lopte ili bar oteza protivnickom igracu da je primi...realno,mi smo ekipa da mozemo tuci 80% timova u svijetu,ali Argentinu i njih jos 10-tak tesko..odlazak u Brazil je veliki uspjeh,nesto vise od toga je jedino sreca u izvlacenju timova,gdje bi mi dobili od 3 ekipe dvije slabije od nas ili bar izjednacene..

Dzeko je za mene nas najlosiji igrac i cak steti timu jer na njega potrosimo 60% lopti u napadu...treba Susic mijenjati iz temelja koncepciju nase igre ,jer forsiranje Dzeke je uzludno trosenje vremena...sad me razpnite :D
Last edited by zavrzlama on 19/11/2013 17:02, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2596 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

Jeli cevape i mijesano meso i setkali se gradom.

I cudimo se sto su juce lose odigrali. :roll: :D
al_akhisari

#2597 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by al_akhisari »

...svašta se napisasmo do sada :-) kratak rezime:

-očekivan poraz od ipak boljeg protivnika;
-igra slaba;
-dobili smo još jednog igrača u rosteru :thumbup: kolašinac
-selektor (a i mi :mrgreen: ) sad znamo da nemamo zadnjeg veznog :mrgreen:
-avdija vršajević je trajno rješenjena desnom beku :mrgreen:
dezurni_ucenik

#2598 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

al_akhisari wrote:...svašta se napisasmo do sada :-) kratak rezime:

-očekivan poraz od ipak boljeg protivnika;
-igra slaba;
-dobili smo još jednog igrača u rosteru :thumbup: kolašinac
-selektor (a i mi :mrgreen: ) sad znamo da nemamo zadnjeg veznog :mrgreen:
-avdija vršajević je trajno rješenjena desnom beku :mrgreen:

Ja sam za to da mu se dodijeli nagrada za sportistu godine. :lol:
Crvena Tifoza

#2599 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Crvena Tifoza »

Bio, vidio, vratio se. :D

Predobar vikend u Saint Louisu. Raja, atmosfera sve na nivou. U koju god prodavnicu udjes, restoran, bar, apsolutno svi prvo pitaju "jeste li ovdje dosli zbog utakmice". Nisam mogao vjerovati da su svi bili upoznati sa ovim dogadjajem. Valjda sto se nista drugo i ne desava u tom gradu. :D
Saint Louis kao grad, nula. Grad duhova. Cijeli vikend sam trazio odgovor zasto toliko nasih ljudi zive u tom gradu, i cime se ti ljudi zapravo bave. Ulice prazne. Osim beskucnika koji prose po ulici, nikog drugog ne mozes sresti.

Otisao do nase "carsije". Sve je to tanko. Par tih restorana, kafica, prodavnica. Nije to nista kako se ovdje predstavlja. Bio sam u par tih mjesta prije sest, sedam godina i danas je sve isto kao i onda, osim sto ih je vrijeme izlizalo.
Takodjer, moram da spomenem radi ovog SamkoF da sam bio i kod tog "famoznog" Grbica, i jeo sam najskuplje cevape na svijetu. Porcija cevapa - $12. :lol: Sad kakvi su bili cevapi, nebi da pricam, samo da kazem da to nije ni c od cevapa. :D Jedina svijetla tacka od ovih nasih zbivanja u gradu je bio Rock Ko Fol. Momci razvaljuju. Bila ekstra svirka, raja, ma cista desetka.

Dan utakmice, ma ludnica po gradu. Skupilo se dosta naseg naroda. Na svakom cosku zastave, dresovi itd. Ljepota ziva.
Samo je malo skripilo kod posjete stadiona. Oko tridesetak hiljada navijaca je malo sramotno. Jest da su karte bilo poprilicno paprene, jedino to moze biti razlog sto nije bilo popunjeno.

Utakmica - svi ste je gledali. Propustili smo dvije sanse na pocetku, sudija nam progledao kroz prste za onaj Spahin "zamalo" penal. Ali eto. Nije se trebalo puno ni ocekivati od ove utakmice. Valjda smo vidjeli gdje smo.

Uglavnom, jos jedan dobar vikend, dobri ljudi, dobra atmosfera. Jedva cekam novu utakmicu nase repke na ovom kontinentu.
Tipicoti

#2600 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Tipicoti »

CVIKERASH wrote:Jeli cevape i mijesano meso i setkali se gradom.

I cudimo se sto su juce lose odigrali. :roll: :D
:lol: :lol: :lol: buraz tebi je svaki post na mjestu, svaka cast :thumbup:
Locked