BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kritichar

#2376 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by kritichar »

Argentina ulazi u utakmicu sa defanzivnom formacijom, a mi ofanzivno :-) :oops:
jasko_ba

#2377 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jasko_ba »

jeza u ledja wrote:Nego. Utakmica po meni zavrsila idealnim ishodom. Taman toliko da te ne ubije u pojam, ali da ljudima istovremeno objasni neke stvari, pogotovo sto je moglo biti mnogo gore.

Neko je fino tacno nabrojao 4 igraca koja su dobila pozitivnu ocjenu - Begovic, Kolasinac, Visca i Medunjanin. Ostali lose ili vrlo lose.

Danas se vidjelo da Vrsajevic definitivno nema kvalitet, ne samo u defanzivi, vec i u ofanzivi. Vidio sam to i ranije, ali danas, 2 puta loptu ne zna centrirati unutrasnjim iz trka vec je salje u korner. To je elementarna stvar i tacno razlika izmedju profi i amaterskog igraca. U odbrani da ne spominjem. Ne moze igrati za nas.

Dzeko, vrlo lose i nezainteresovano, mozda je vrijeme da malo osjeti i koliko je tvrda Susiceva klupa. Nije da je Ibisevic bio ista bolji, ali frajer igra na krilu i bar trci. Definitivno protiv ovakvih reprezentacija ne mozemo sa 2 napadaca, pa jal Dzeko jal Ibisevic, jal pola-pola. Skontajte se. (Ono setkanje na kraju je cini se bilo nakon one lopte u potiljak)

Misimovic, isto tako, ne moze igrati zajedno sa Pjanicem u ovakvim utakmicama. Neko rece fino, Susic postavlja istu taktiku protiv Latvije i protiv Argentine. Dva ofanzivna vezna i dva napadaca. Mislim sve to super, ali onda moras imati 100%an ucinak jer neces imati puno sansi, tj. to samo pali ako su svi u top formi. Uglavnom, Misketa na klupu.

Pjanic, Bicakcic, Spahic i Ibisevic, za njih se moze reci igrali su u skladu sa svojim mogucnostima protiv ekipe kakva je Argentina.

Medunjanin po meni jako dobar. Naravno, ima brzinu poput kornjace u poznim godinama, ali u kreiranju napada je super. Kakva stalozenost i kontrola lopte!

Kolasinac extra! Sve ono sto smo mislili da jeste i vise od toga. Jedina dilema je da li moze igrati i defanzivnog veznog. Ja mislim da moze, jer sve ovo sto je radio danas moze raditi i na toj poziciji.

Visca, a nije ovo prvi put, pokazuje da ima kvalitet mnogo veci od kluba u kojem igra. Ja ne znam sta je u pitanju, ali definitivno mislim da ce negdje na transfer u januaru.

Begovic, klanjam ti se!

Ove ostale nisam vidio dovoljno. Hajrovic ima kvalitet zasigurno. Od Kvrzica nisam nista vidio. Sunjic, vidio sam kako je jednom skrpio Mascherana, dosta od njega.

Protiv jacih ekipa Misketa na klupu, Kolasinca na DMa zajedno sa Medom, pozadi Bicho i Spahic, lijevo Mujdza, desno Salihovic. Naprijed Lulic lijevo, Pjanic u sredini, Hajrovic desno, Dzeko u napadu. Izmjene - Miske/Ibisevic za Hajru ili Vedo za Dzeku. Rahimaga za Salihovica, sa Seom onda na lijevom beku. Zukanovic za nekog od stopera ako se povrijede. Eventualno Visca za Lulica. To je to.

Uglavnom, taman sam zadovoljan prikazanim. Nadam se da ce i Susic uhafizati iste stvari.

Pljuvaci, gadite mi se.
da jednom stavim i :thumbup: na jezov post :mrgreen:
To je to uglavnom
jeza u ledja

#2378 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by jeza u ledja »

Tomos wrote:Igramo pred svojom publikom maltene na svom stadionu ne kako klix reče, i izgubimo 2-0 jebo te onaj ko ti dade sušiću reprezentaciju da se učiš trenerskom poslu na njoj da te jebo glupane glupi nema defanzivnog veznog i ono hoće da igra, pa svi su ti ovakvi na sp šta očekuješ zašto ideš tamo ko te drži više i igrače koji su već u oblacima nema tu pripreme sve je na jaranskoj osnovi i malo druženja.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Itakoto

#2379 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Ma bjezi jeze, opet si neozbiljan. :D
Pape ima svojih gresaka sto se tice taktike ali i da smo poslagali taktiku kako treba opet bi cini mi se zijanili. Ja se samo nadam da je Pape konacno shvatio da se ne moze igrati bez DM odnosno da Medunjanin nije klasicni DM.
lajkujMe

#2380 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by lajkujMe »

Vidim, dobro je da me mobitel nije uspio probuditi u 2.30 dzaba bi se nasekirao i imao bi los dan :D
simonese

#2381 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by simonese »

Djubre_ wrote:Odbrana je jedina koja je igrala, i mali visca naprijed.. gledajuci viscu kako trckara od sredine do napada, a dzeku kako se setka.. neprocjenjivo..

Dzeko miske vedo pjanic medunjanin kljucni igraci, koji nisu nista napravili. Zato se sve svelo na odbranu.

Ovog dzeku ma koliko je doprinjeo reprezentaciji, treba kritikovati! Ne mozes hodati po terenu, ne mozes! Ako ti se ne igra idi na klupu, idi sa curom u egipat jebi se.

Ne ocjenjujem.sad nista bukvalno. To je test utakmica bila. Naravno oni su nas odveli na sp. Ali ako ne mozes 90 min odigrati prosjecno, nemoj ni igrati.

Argentina jeste velesila nema govora. I poraz je posten jos narednih godina. Ali.mogli smo im pokazati i zabiti makar jedan gol, a i primiti jedan..

Mislim, onako se igra fudbal. Argentinci su pokazali to najbolje. Messi da je bio, noge bi nam polomili sami sebi u odbrani.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
to je to,neko je velesila a mi to sigurno nismo zato me ovaj rezultat uopste ne uznemiruje
druga stvar je sto neki igracu nisu vise na nivou svog zadatka i mora li se svaka utakmica poceti sa dva spica ili trener jednostavno nema drugu taktiku spremnu
luckylaka

#2382 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Za ove sto pjene na Safeta ,Dzeku,Vedu,Vrsu,Viscu i kompaniju samo poruka,,Ima nas jos koji vjeruju u ovo reprezentaciju,,Image
nosara

#2383 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by nosara »

Koliko zuci i pljuvacke poslije jedne beznacajne revijalne utakmice...? :lol:

Ovi sto su osvanuli uz tv, sta da kazem, svaka vam dala... :D
luckylaka

#2384 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Uvijek uz tebe i kad gubis uz poruku,,Oni ti ga puse Safeteee,Safeteeee..Image
mali_balon

#2385 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by mali_balon »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joj strucnjaka sta je ovo, garant ste se nafurali da uzimamo svjetsko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sto neko rece beznacajan revijalna utakmica, gdej se porbavaju novi igraci i neke nove taktike.
A neka malo kao sto rekoh vec smo uzeli svjetsko.
Država

#2386 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Država »

Š'a ba svjeCko, uzeli smo mi već i inter-galaktičko prvenstvo... :lol: :lol: :lol:
CungaLunga

#2387 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by CungaLunga »

Uh, a ja bio zaspao :sad:
Itakoto

#2388 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

lajkujMe wrote:Vidim, dobro je da me mobitel nije uspio probuditi u 2.30 dzaba bi se nasekirao i imao bi los dan :D
Ne bi se nasekirao. Dobro smo igrali i imali smo dobre sanse, ali nam je Aguero presudio svojom individualnom klasom. Zadnjih 10-15 minuta jesu dominirali Gauchosi, ali sta ocekivati od nasih ljiljana kod rezultata 0-2 kad se juznoamerikanci dodaju do iznemoglosti a nasi bezvoljno trce za loptom vjerovatno malo "spucani" jetlag-om?. Pri kraju smo jos unijeli nemir u ekipu ubacujuci neiskusne igrace (Sunjic, Hajrovic, Kvrzic IN) pa ni protok lopte nije vise funkcionisao kako treba (ovo zvuci poznato, zar ne?).
Papetu jedino zamjerim sto tvrdoglavo nastavlja igrati bez klasicnog DM (Medunjanin to sigurno nije) i sa Vrsajevicem, koji je po ko zna koji put bio najlosija karika na terenu.
luckylaka

#2389 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

U ime veikog broja BHFanaticoa ,,Bila nam je cast i zadovoljstvo ugostiti buduce ucesnike S,P, u Brazilu,,,,Psi laju ,vozovi prolaze,,a vi nas Veliki PAPE ostajete upisani u jednom dijelu istorije BiH kao ekipa koja prvi put ide na S.P.U ime velikog dijla BHFanaticosa poua,,Volim ta Bosno,, :bih: :bih: Image
velikibrnjo

#2390 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by velikibrnjo »

Samo cu ovdje da napisem, dok ne ustanu derani, i ovi sto nas mrze i tako
i Belgija je izgubila na svom terenu protiv kolumbije
i da se niko nije usudio kudit zmajeve, 'ste culi :D :bih:
saale

#2391 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by saale »

PeppermintSA wrote:Šta reći, kakvu posluku porati?

Ova reprezentacija MORA popraviti krvnu sliku. Prvo kao prvo, moraju se naći brzi igrači jer sa ovim dizelašima naprosto ne možemo protiv iole ozbiljnih ekipa.

Naš glavni problem je ta desna strana, konstantno nam se prave sranja preko nje. Stativa u Atini preko desne strane, gol na BP protiv Grčke preko desne strane, sve protiv Slovačke preko desne strane, večeras sve preko desne strane. Zašto? Zato što se Pjanić nikad ne vraća! Kako to da se ne dešava preko lijeve? Jer se Salihović i Lulić dobro nadopunjuju, odnosno večeras Višća i Kolašinac. Istina je da je Vršajević anti-fudbaler bez ikakvih defanzivnih navika, ali sjetite se da je u uzvratu u Slovačkoj igrao Mujdža pa ista stvar, naprosto je nemoguće da desni bek odbrani situaciju kad ostaje 2 na 1, bez Pjanićevog pokriča.

Kao drugo, Spahić i Bičakčić ne funkcionišu. Bičakčić je momak koji ne zna stajati u odbrani, ko se god bavio loptom to može jasno vidjeti. Mi smo večeras primili golove isto kao protiv Amerike - po sredini. Nemoguće je da jedan štoper stoji frontalno i da ga lopta preleti. Bičakčić je isto tako djelovao i protiv Slovačke u Zenici, u prvom poluvremenu su imali 100% priliku na isti način - lopta ga preletila sa 30 metara. On mnogo ozbiljnije djeluje na desnom beku jer solidnu drži liniju, po sredini to izgleda loše.

Zatim, ključ svih problema je vezna linija - Pjanić se ne vraća, a momak po formaciji igra poludesno, on se MORA vraćati i dupljati stranu, kao što sam rekao. Vezna linija MORA osvajati lopte, mi večeras nismo faula napravili na sredini. Preležerno, presporo - ne može se igrati fudbal tako. Ne može se igrati u sredini sa 4 dizelaša koja su uvijek pod ručnom. Mi ako ne nađemo brze igrače sa damarom, ne piše nam se dobro. Moramo otvoriti bokove.

Što se tiče napada. Kao prvo, Ibišević nije igrač koji može igrati ono što se od njega u reprezentaciji traži, on ne može igrati poludesno, jer on nema te kvalitete, on nije jak na lopti, on ne može probiti. On je klasični igrač šesnaesterac, odličan u igri glavom, odličan u otpacima i to je to. Njega treba konstantno filovati loptama, trebaju mu prilike i on tu da ruke. S druge strane, Džeko mi djeluje kao igrač koji je pred gašenjem...nedopustivo je da se šetka na ovakav način, a da se razumijemo, nije mu ovo prvi put - dapače. Nedopustivo je da dva napadača ne izbore niti jedan faul. Nije džaba da ne igra u Cityu, stvarno ne djeluje kao istrošen, anemičan igrač. Potrebno nam je osvježenje u špicu, konkurencija.

Ja da sam selektor, Zukanovića bih stavio na lijevi bek kad se oporavi - momak je klasični defanzivni igrač sa izrazito dobrom tehnikom, on tu poziciju može dosta dobro odigrati, budući da se zna postaviti, time anulirajući činjenicu da je spor. Na desnog beka Mujdžu, odnosno Bičakčića ako je ovaj povrijeđen. Mujdža je sasvim dobar evropski bek - igra u oba pravca, odlično reže kifle kad se isturi, defanzivno obucen. Ako on ne igra, onda Bičakčića koji sasvim pristojno igra beka - mnogo bolje od štopera - i koji se zna isturiti ka gore. Kolašinca bih stavio na zadnjeg veznog u tandemu sa Medunjaninom. Momak zna lopte, a i ima potreban damar i snagu za tu poziciju, dosta mi se dopao. Vranješa u tandem sa Spahićem, naravno, ako pri povratku bude na istom nivou kao prije povrede. U suprotnom, zajuriti Arslanagića ili nekog drugog nadolazećeg igrača ili, ako išta, staviti Pandžu - to je momak koji gine, koji jede živu djecu, ide glavom tamo gdje drugi ne bi nogom. Istina, nije neke pameti, ali daje potreban damar i makar zna stajati. Izvadio bih Misketa, jer ovo što on igra nije za 2013. godinu. Pjanić nek igra tu njegovu poziciju u sredini, a nek mali Hajrović ili čak Stevanović igraju poludesno. Nama je potrebna brzina i snaga u duelu. Pri tom, protiv ovakvih protivnika nikad ne bih igrao sa dva špica jer time imaš igrača manje.

Mi do svjetskog prvenstva moramo popraviti krvnu sliku, moramo iskopati minimalno 3-4 upotrebljiva igrača koji će nam donijet tu dodatnu dimenziju. Kvalifikacije za Mundijal su jedno takmičenje, dok je sam Mundijal sasvim drugo takmičenje - nemoj da nam se desi da se obrukamo kao Srbije svojevremeno, jer sa ovakvim timom, krvnom slikom i formacijom itekako možemo. Tek smo sad počeli rasti, ne smijemo odmah pasti.

Za kraj, ima super izjava Slavena Bilića dok je još bio igrač. Naime, pred tekmu hrvatske i njemačke 1998. na svjetskom on kaže: ''Najbitnije iskustvo iz našeg meča na Euru 1996. bilo je to da smo se uvjerili da možemo s njima trčati'' - slabiji često dobijaju mnogo jače, ali samo ako mogu parirati u trci. Mi sa ovim igračima to ne možemo, tako da moramo do SP itekako popraviti krvnu sliku.
Jos kad bi safet susuc "veliki strucnjak" vidjeo ovo o cemu govoris,,,
Infaze Studio

#2392 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Infaze Studio »

jasko_ba wrote:
jeza u ledja wrote:Nego. Utakmica po meni zavrsila idealnim ishodom. Taman toliko da te ne ubije u pojam, ali da ljudima istovremeno objasni neke stvari, pogotovo sto je moglo biti mnogo gore.

Neko je fino tacno nabrojao 4 igraca koja su dobila pozitivnu ocjenu - Begovic, Kolasinac, Visca i Medunjanin. Ostali lose ili vrlo lose.

Danas se vidjelo da Vrsajevic definitivno nema kvalitet, ne samo u defanzivi, vec i u ofanzivi. Vidio sam to i ranije, ali danas, 2 puta loptu ne zna centrirati unutrasnjim iz trka vec je salje u korner. To je elementarna stvar i tacno razlika izmedju profi i amaterskog igraca. U odbrani da ne spominjem. Ne moze igrati za nas.

Dzeko, vrlo lose i nezainteresovano, mozda je vrijeme da malo osjeti i koliko je tvrda Susiceva klupa. Nije da je Ibisevic bio ista bolji, ali frajer igra na krilu i bar trci. Definitivno protiv ovakvih reprezentacija ne mozemo sa 2 napadaca, pa jal Dzeko jal Ibisevic, jal pola-pola. Skontajte se. (Ono setkanje na kraju je cini se bilo nakon one lopte u potiljak)

Misimovic, isto tako, ne moze igrati zajedno sa Pjanicem u ovakvim utakmicama. Neko rece fino, Susic postavlja istu taktiku protiv Latvije i protiv Argentine. Dva ofanzivna vezna i dva napadaca. Mislim sve to super, ali onda moras imati 100%an ucinak jer neces imati puno sansi, tj. to samo pali ako su svi u top formi. Uglavnom, Misketa na klupu.

Pjanic, Bicakcic, Spahic i Ibisevic, za njih se moze reci igrali su u skladu sa svojim mogucnostima protiv ekipe kakva je Argentina.

Medunjanin po meni jako dobar. Naravno, ima brzinu poput kornjace u poznim godinama, ali u kreiranju napada je super. Kakva stalozenost i kontrola lopte!

Kolasinac extra! Sve ono sto smo mislili da jeste i vise od toga. Jedina dilema je da li moze igrati i defanzivnog veznog. Ja mislim da moze, jer sve ovo sto je radio danas moze raditi i na toj poziciji.

Visca, a nije ovo prvi put, pokazuje da ima kvalitet mnogo veci od kluba u kojem igra. Ja ne znam sta je u pitanju, ali definitivno mislim da ce negdje na transfer u januaru.

Begovic, klanjam ti se!

Ove ostale nisam vidio dovoljno. Hajrovic ima kvalitet zasigurno. Od Kvrzica nisam nista vidio. Sunjic, vidio sam kako je jednom skrpio Mascherana, dosta od njega.

Protiv jacih ekipa Misketa na klupu, Kolasinca na DMa zajedno sa Medom, pozadi Bicho i Spahic, lijevo Mujdza, desno Salihovic. Naprijed Lulic lijevo, Pjanic u sredini, Hajrovic desno, Dzeko u napadu. Izmjene - Miske/Ibisevic za Hajru ili Vedo za Dzeku. Rahimaga za Salihovica, sa Seom onda na lijevom beku. Zukanovic za nekog od stopera ako se povrijede. Eventualno Visca za Lulica. To je to.

Uglavnom, taman sam zadovoljan prikazanim. Nadam se da ce i Susic uhafizati iste stvari.

Pljuvaci, gadite mi se.
da jednom stavim i :thumbup: na jezov post :mrgreen:
To je to uglavnom
I ja bih se slozio sa jezom u glavnini posta. Mozda bih samo dodao da ne mora znaciti da je taktika ista protiv Latvije I Argentine, ako su samo vecina imena ista. Pjanic je, na primjer, igrao super defanzivno I trcao ko konj...Na zalost to je mogao izdrzati samo jedno poluvrijeme I onda poslije nije mogao nista. Ali naravno se slazem da treba taj klasicni ZV u ovakvim tekmama.
ISto, znam da je Zuka povrijedjen, ali nekako su javnost, a cini mi se I selector, zaboravili malo na tog momka. On ako se uspjesno vrati poslije povrede, biti ce veliko pojacanje. Ova konstatacija postaje mozda I vaznija znajuci da je Bicakcic sinoc poprilicno pobacio.

I jos jedna tehnicka ispravka: Vrsajevic je, u toj situaciji koju opisujes, salje u gol-aut, ne u korner :D
Bolje se osjecam kad ih salje u korner.
Itakoto

#2393 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Bravo "Ameri"! :bih: :bih: :bih:
Volio bih radi vas da smo izvukli malo pozitivniji rezultat protiv ove velesile. Ali bice bolje naredni put.
Dr. Kuca

#2394 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Dr. Kuca »

Ma klasa su iznad nas. Moglo je bolje, al tu smo gdje smo. Fali nam brzine, a mi nemamo brzih igraca nigdje.
Pismonosa

#2395 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Pismonosa »

Zabavna utakmica sinoć. Baš onakva kava treba da bude jedna revijalna tekma. Doduše malo sam iznenađen, ko i dosta forumaša, što ih nismo prosuli sa barem 10:0, ali eto štaš, dešaJe se i najboljim :D Uglavnom vidjeli smo kosmos štasmos. Mrsko mi analizirati svakog ponaosob sinoć. Ukratko rečeno, ima tu još mjesta za napredak :D Za naše ljude tamo :thumbup: :bih:
CungaLunga

#2396 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by CungaLunga »

Vidim dobra atmosfera bila u St . Louisu :-D
Gdje god idu, zmajevi uvijek igraju na domaćem terenu :thumbup: :bih:
Valja se potruditi da i u Brazilu bude tako :)
ZPP

#2397 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by ZPP »

Ako ćemo realno, nama je Brazil maksimum. Tamo ako se bilo šta uradi biće odlično, ali realno teško da možemo išta posebno napraviti.

Džeko sinoć :lol: U zadnjih mjesec dana odigrao ukupno 17 minuta i umjesto da sinoć, protiv jedne Argentine, ne stane, on se šetka cijelu tekmu. Posebno se to na kraju vidjelo, frajer stoji a zadnja linija Argentine se dodaje 2 minute, 2 metra od njega :roll: Ali boli te kurac dijamantu, može ti se :thumbup:

Pjanić cijelu tekmu čuvao noge, ništa uradio nije, ali hajde on bar igra konstantno u Romi pa ga se može donekle i razumjeti.

Papetu hvala za sve, ali opasno ide na kurac njegova tvrdoglavost. Ljudi su nam pojeli sredinu terena, pored tri igrača u sredini koji znaju s loptom, mi dva pasa nismo uvezali. Vedo koliko god mu se lopta sinoć odbijala od nogu ko od panj, bar je trčao (što nije ništa novo za njega) za razliku od dijamanta šetača. Ali dijamant je dijamant, gdje ćeš njega na klupu.

Kolašinac će biti pojačanje i ja bi ga više koristio na zadnjem veznom a Seju na beku, jer frajer sinoć nije dva puta istrčao naprijed. Nazad je dobar, ali naprijed realno Sejo uradi dosta više (mada se nakon jedne tekme ne bi trebalo suditi...)

Nije problem izgubiti, posebno ne od Argentine koja je svjetlosnu godinu ispred nas, uvijek je bila u uvijek i biće, ali onakav odnos prema dresu je nedopustiv.

Biće bolje u Brazilu abd.
leo karan

#2398 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by leo karan »

Losa selekcija igraca, amaterski pristup pripreme utakmice uz amaterski pristup igri...
Ako se ne uozbiljimo bit cemo kanta za nabijanje na svjetskom.

Stvarno je frustrirajuce gledat pokusaje da se istom taktikom i formacijom kao sto se gralo protiv Litvanije i Luxemburga, igrat protiv Argentine.
Pa protiv osrednje Slovačke to nije prolazilo.

Stvarno ne mogu, a da ne prokomentarisem da smo s ovom taktikom limitirani.
Sa dva napadaca se igra ako imas uber pokretljive igrace u vezi i na bokovima.

Ovo ne izgleda dobro i mora se mjenjati.
Makar 2 mladja i brza igraca su potrebna za pocetak.
Qler

#2399 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Qler »

Citam jutors, Argentina rabila BiH, Zmajevi pali bez ispaljenog metka, Sramotan poraz BiH... kontam razvalili nas 28:0 i prekinuo sudija u prvom poluvremenu utakmicu... kad ono 2:0.... Jos protiv Argentine, jos prijateljska...

Jedva cekamo da popljujemo sve. Jesmo sila, svaka nam cast.

A reprezentaciji, cestitke, i da ispadnu u startu u Brazilu, od mene im hvala za sve do sada.
agent_zero

#2400 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by agent_zero »

PeppermintSA wrote:Šta reći, kakvu posluku porati?

Ova reprezentacija MORA popraviti krvnu sliku. Prvo kao prvo, moraju se naći brzi igrači jer sa ovim dizelašima naprosto ne možemo protiv iole ozbiljnih ekipa.

Naš glavni problem je ta desna strana, konstantno nam se prave sranja preko nje. Stativa u Atini preko desne strane, gol na BP protiv Grčke preko desne strane, sve protiv Slovačke preko desne strane, večeras sve preko desne strane. Zašto? Zato što se Pjanić nikad ne vraća! Kako to da se ne dešava preko lijeve? Jer se Salihović i Lulić dobro nadopunjuju, odnosno večeras Višća i Kolašinac. Istina je da je Vršajević anti-fudbaler bez ikakvih defanzivnih navika, ali sjetite se da je u uzvratu u Slovačkoj igrao Mujdža pa ista stvar, naprosto je nemoguće da desni bek odbrani situaciju kad ostaje 2 na 1, bez Pjanićevog pokriča.

Kao drugo, Spahić i Bičakčić ne funkcionišu. Bičakčić je momak koji ne zna stajati u odbrani, ko se god bavio loptom to može jasno vidjeti. Mi smo večeras primili golove isto kao protiv Amerike - po sredini. Nemoguće je da jedan štoper stoji frontalno i da ga lopta preleti. Bičakčić je isto tako djelovao i protiv Slovačke u Zenici, u prvom poluvremenu su imali 100% priliku na isti način - lopta ga preletila sa 30 metara. On mnogo ozbiljnije djeluje na desnom beku jer solidnu drži liniju, po sredini to izgleda loše.

Zatim, ključ svih problema je vezna linija - Pjanić se ne vraća, a momak po formaciji igra poludesno, on se MORA vraćati i dupljati stranu, kao što sam rekao. Vezna linija MORA osvajati lopte, mi večeras nismo faula napravili na sredini. Preležerno, presporo - ne može se igrati fudbal tako. Ne može se igrati u sredini sa 4 dizelaša koja su uvijek pod ručnom. Mi ako ne nađemo brze igrače sa damarom, ne piše nam se dobro. Moramo otvoriti bokove.

Što se tiče napada. Kao prvo, Ibišević nije igrač koji može igrati ono što se od njega u reprezentaciji traži, on ne može igrati poludesno, jer on nema te kvalitete, on nije jak na lopti, on ne može probiti. On je klasični igrač šesnaesterac, odličan u igri glavom, odličan u otpacima i to je to. Njega treba konstantno filovati loptama, trebaju mu prilike i on tu da ruke. S druge strane, Džeko mi djeluje kao igrač koji je pred gašenjem...nedopustivo je da se šetka na ovakav način, a da se razumijemo, nije mu ovo prvi put - dapače. Nedopustivo je da dva napadača ne izbore niti jedan faul. Nije džaba da ne igra u Cityu, stvarno ne djeluje kao istrošen, anemičan igrač. Potrebno nam je osvježenje u špicu, konkurencija.

Ja da sam selektor, Zukanovića bih stavio na lijevi bek kad se oporavi - momak je klasični defanzivni igrač sa izrazito dobrom tehnikom, on tu poziciju može dosta dobro odigrati, budući da se zna postaviti, time anulirajući činjenicu da je spor. Na desnog beka Mujdžu, odnosno Bičakčića ako je ovaj povrijeđen. Mujdža je sasvim dobar evropski bek - igra u oba pravca, odlično reže kifle kad se isturi, defanzivno obucen. Ako on ne igra, onda Bičakčića koji sasvim pristojno igra beka - mnogo bolje od štopera - i koji se zna isturiti ka gore. Kolašinca bih stavio na zadnjeg veznog u tandemu sa Medunjaninom. Momak zna lopte, a i ima potreban damar i snagu za tu poziciju, dosta mi se dopao. Vranješa u tandem sa Spahićem, naravno, ako pri povratku bude na istom nivou kao prije povrede. U suprotnom, zajuriti Arslanagića ili nekog drugog nadolazećeg igrača ili, ako išta, staviti Pandžu - to je momak koji gine, koji jede živu djecu, ide glavom tamo gdje drugi ne bi nogom. Istina, nije neke pameti, ali daje potreban damar i makar zna stajati. Izvadio bih Misketa, jer ovo što on igra nije za 2013. godinu. Pjanić nek igra tu njegovu poziciju u sredini, a nek mali Hajrović ili čak Stevanović igraju poludesno. Nama je potrebna brzina i snaga u duelu. Pri tom, protiv ovakvih protivnika nikad ne bih igrao sa dva špica jer time imaš igrača manje.

Mi do svjetskog prvenstva moramo popraviti krvnu sliku, moramo iskopati minimalno 3-4 upotrebljiva igrača koji će nam donijet tu dodatnu dimenziju. Kvalifikacije za Mundijal su jedno takmičenje, dok je sam Mundijal sasvim drugo takmičenje - nemoj da nam se desi da se obrukamo kao Srbije svojevremeno, jer sa ovakvim timom, krvnom slikom i formacijom itekako možemo. Tek smo sad počeli rasti, ne smijemo odmah pasti.

Za kraj, ima super izjava Slavena Bilića dok je još bio igrač. Naime, pred tekmu hrvatske i njemačke 1998. na svjetskom on kaže: ''Najbitnije iskustvo iz našeg meča na Euru 1996. bilo je to da smo se uvjerili da možemo s njima trčati'' - slabiji često dobijaju mnogo jače, ali samo ako mogu parirati u trci. Mi sa ovim igračima to ne možemo, tako da moramo do SP itekako popraviti krvnu sliku.
Jako dobar post :bih:
Locked