BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

Johnny_x

#1276 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

JA bih imao primjedbu na ovog Fedzu sa Sa-x sto ne uslika onu Albanku kome da se obratim
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1277 Re: BiH-Albanija

Post by Admir_1984 »

Moguce da su im se tek svarili dobro mahirovi cevapi, pa se moglo malo ozbiljnije zaganjati :D :D

Najvishe sada ovisimo o tome kako ce igraci proci kroz pripreme u klubovima i u kakvoj ce formi biti, mislim stvarno da gore od ovoga ne moze, tako da ima poprilicno realne nade da prodjemo neporazeno protiv bjelorusije
vernes81

#1278 Re: BiH-Albanija

Post by vernes81 »

Mozda ste svi zaboravili ali u ovoj tekmi je falio dosta Salihovic :(
Baudelaire

#1279 Re: BiH-Albanija

Post by Baudelaire »

Ja sam tek sad poslije utakmice pročitao sve napisano na ovoj temi. Fuj šta sve niste napisali i koga sve niste popljuvali, ali hajd, valjda je to od nervoze :D Pa ljudi moji, valjda je elementarno da kad protivnik igra sa cijelom ekipom iza lopte ne dobiješ puno šansi. Naravno da nismo ekstra odigrali , ali sabili smo slastičare 40 metara od njihovog gola haman cijelu utakmicu. Kad se neko tako brani, normalno da ne možeš neku ekstra akciju napraviti i dati gol. Inače, i ja mislim da moramo na klupu ili Misimovića ili Pjanića, umjesto njih naći nekog zadnjeg veznog koji trči milion kilometara po utakmici i na prvenstvu smo. Ako nema takvog lika sa našim državljanstvom, nafatati u Africi nekog, napravila je ova država i veće malverzacije.
puharska

#1280 Re: BiH-Albanija

Post by puharska »

Jos da pobjedimo Bjelorusiju dva puta , Francuze u Parizu,onda onih 6 utakmica na Europskom Prvenstvu
i eto Prvaci smo Europe :D
buzzer

#1281 Re: BiH-Albanija

Post by buzzer »

Mostar_1987 wrote:Ja neznam sto se vi zalite na Kenu Hasagica, ja prvi vise volim Begovica i bolji je golman ali Hasagic nas je spasio blamaze u Bukarestu, danas nije gola primio a za repku je solidan da se neseka sa loptom.
pogledaj snimke vecerasnje i nekidasnje utakmice i izbroj koliko je puta kenan prebacio kompletan teren u bukurestu i time onemogucio bilo kakvu igru naseg veznog reda, a koliko je to puta uradio veceras. sve ce ti se samo reci. kenan je dobar, ali sumnjiv i muhanat golman. nas najbolji golman je asmir begovic i nadam se da ce se stvoriti uvjeti da nastavi kvalifikacije kao nr. 1.
Johnny_x

#1282 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

Baudelaire wrote:Ja sam tek sad poslije utakmice pročitao sve napisano na ovoj temi. Fuj šta sve niste napisali i koga sve niste popljuvali, ali hajd, valjda je to od nervoze :D Pa ljudi moji, valjda je elementarno da kad protivnik igra sa cijelom ekipom iza lopte ne dobiješ puno šansi. Naravno da nismo ekstra odigrali , ali sabili smo slastičare 40 metara od njihovog gola haman cijelu utakmicu. Kad se neko tako brani, normalno da ne možeš neku ekstra akciju napraviti i dati gol. Inače, i ja mislim da moramo na klupu ili Misimovića ili Pjanića, umjesto njih naći nekog zadnjeg veznog koji trči milion kilometara po utakmici i na prvenstvu smo. Ako nema takvog lika sa našim državljanstvom, nafatati u Africi nekog, napravila je ova država i veće malverzacije.
Sto me nasmija slazem se sa tobom 100%
vernes81

#1283 Re: BiH-Albanija

Post by vernes81 »

Nadam se da ce OSIM opaliti koju cusku pojedincima do septembra
solo2

#1284 Re: BiH-Albanija

Post by solo2 »

puharska wrote:Jos da pobjedimo Bjelorusiju dva puta , Francuze u Parizu,onda onih 6 utakmica na Europskom Prvenstvu
bravo :thumbup: :dance:
Baudelaire

#1285 Re: BiH-Albanija

Post by Baudelaire »

buzzer wrote:
Mostar_1987 wrote:Ja neznam sto se vi zalite na Kenu Hasagica, ja prvi vise volim Begovica i bolji je golman ali Hasagic nas je spasio blamaze u Bukarestu, danas nije gola primio a za repku je solidan da se neseka sa loptom.
pogledaj snimke vecerasnje i nekidasnje utakmice i izbroj koliko je puta kenan prebacio kompletan teren u bukurestu i time onemogucio bilo kakvu igru naseg veznog reda, a koliko je to puta uradio veceras. sve ce ti se samo reci. kenan je dobar, ali sumnjiv i muhanat golman. nas najbolji golman je asmir begovic i nadam se da ce se stvoriti uvjeti da nastavi kvalifikacije kao nr. 1.
A ti bi iz tog razloga Begovića? Pa izvini, ali Begović igra u Stokeu, koji je poznat po tom nabijanju lopte. Ja ne znam jel imaju oni vezni red, samo nabijaju ljudi loptu, naravno u tom prednjači Asmir.
bosnovizija

#1286 Re: BiH-Albanija

Post by bosnovizija »

Nastavak kvalifikacija početkom septembra

2. septembra
Bjelorusija - Bosna i Hercegovina
Albanija - Francuska
Luksemburg - Rumunija

6. septembra
Bosna i Hercegovina - Bjelorusija
Luksembrug - Albanija
Rumunija - Francuska

U oktobru odlučujući mečevi

7. oktobra
Bosna i Hercegovina - Luksemburg
Rumunija - Bjelorusija
Francuska - Albanija

11. oktobra
Francuska - Bosna i Hercegovina
Albanija - Rumunija

Izvor: Sarajevo-x.com :sax:
Mikado

#1287 Re: BiH-Albanija

Post by Mikado »

Na EP se necemo kvalifikovati jer nemamo taj mentalitet. Ova generacija je sama sebe upropastila pocev od Misketa koji je unistio svoju karijeru morbidnim odlukama kao sto je prelazak iz Bundeslige u drugorazrednu tursku ligu, a ni ruska nije nesto posebno bolja bez obzira na sva ulaganja. U vrijeme kad je Ciro vodio repku imali smo 4 ponajbolja igraca Bundeslige, a sad imamo prosjecne igrace u BL i rezervu iz Premiershipa. Ostalo nije vrijedno pomena.

Ipak svaka pobjeda repke mi je draga, pa tako i ova vecerasnja, ali ne treba umisljati da cemo napravit nesto poput plasmana na EP, jer nasi su dokazali, da zato nisu sposobni.

Hvala selektoru i igracima, jer kad se sve sabere i ova pobjeda je uspjeh.
Timotije

#1288 Re: BiH-Albanija

Post by Timotije »

Sezam wrote:
Edin H. wrote:Rahimicu spomenik podici, pod hitno :dance:
:thumbup: :bih:

Konacno da neko skonta ko je nas daleko najbolji igrac, ne samo veceras, vec zadnjih godina. Covjek iz utakmice u utakmicu igra majstorski, jedini igrac kojeg imamo na poziciji defanzivnog veznog i bez kojega bi lose prosli u vecini utakmica.

Inace, ovo je odlicna pobjeda, Albanci, predvodjeni legendarnim Kuzeom su ocigledno dosli po rezultat u Zenicu. Zbog toga nije uopste bitno kako smo pobijedili, vazno je da smo pobijedili. Veceras smo upravo izrovali rezultat u drugom poluvremenu, a to pokazuje da ova ekipa ipak ima kvalitet. Ne moze se uvije igrati leprsavo, protiv organizovanih ekipa kao sto je veceras bila Albanija, najbitniji su strpljenje i volja, a toga smo imali u dovoljnim kolicinama veceras.

O Dzeki ne bih ovom prilikom, ovo neka mu bude 2 tekme fore od svih nas i ima da se iskupi za ovo u septembru protiv Bjelorusa. Imace paklene pripreme sa Man Citijem preko ljeta, tako da ocekujem da ce biti usijan ko zeravica do tog dvomeca.

Besic i Maletic su pokazali volju, borbenost i kad je Maletic u pitanju, onu nekad tako potrebnu jednostavnost u pristupu igri. Zato i jeste onako raspalio po golu i neka je, svaka mu dala u narednim danima ;-)

Ko ide u MInsk? :mrgreen:
:thumbup: :bih:
buzzer

#1289 Re: BiH-Albanija

Post by buzzer »

bosnovizija wrote:Selektor Albanije nakon susreta
Kuže: BiH je zasluženo slavila

Piše: M. Dautbegović
Utorak, 07.06.11. 22:35.

Odmah nakon večerašnjeg susreta na Bilinom polju selektor albanskog nacionalnog tima, Josip Kuže rekao je da je Bosna i Hercegovina zasluženo slavila.
"U jednoj lošoj fudbalskoj predstavi Bosna i Hercegovina je zasluženo slavila. Bh. igrači su umorni, ali moji igrači nisu u dobroj formi i to nismo uspjeli kazniti", rekao je Kuže i dodao:
"Nadao sam se da ćemo iz kontranapada napraviti nešto, ali nismo u tome uspjeli. Mislim da je BiH sada u najboljoj poziciji u borbi za drugo mjesto. BiH ima kvaliteniju momčad od Bjelorusa i u dvije utakmice po mom mišljenju prednost je na Strani bh. tima. Međutim, neće biti lako", dodao je Kuže.

Hvala gospodine Kuže!
valja ostaviti otvorena vrata, ko zna...
splend

#1290 Re: BiH-Albanija

Post by splend »

kako se i ocekivalo, iz ova dva meca 3 boda. puna kapa :thumbup:
veceras slaba utakmica, ali apsolutno zasluzena pobjeda.
susic opet odlicno odradio izmjene, vidi se da se covjek razumije u fudbal.
mozda manje od pojednih forumasa ovdje, ali se ipak razumije :mrgreen:

ako smo mi sa dzekom, vedom, misketom, pjanicem, spahom, lulicem ovako slabi, kakvi se to oni bjelorusi :mrgreen:
vernes81

#1291 Re: BiH-Albanija

Post by vernes81 »

Baudelaire wrote:
buzzer wrote:
A ti bi iz tog razloga Begovića? Pa izvini, ali Begović igra u Stokeu, koji je poznat po tom nabijanju lopte. Ja ne znam jel imaju oni vezni red, samo nabijaju ljudi loptu, naravno u tom prednjači Asmir.
De prodjite se vise tog begovica jebes nas ako ce nas golman voditi na euro
van Basten

#1292 Re: BiH-Albanija

Post by van Basten »

rutinska pobjeda sa pola snage. :skoljka:
mislim da su naši igrači toliko istrošeni, za tri dana kada bi igrali protiv SAŠK Napredak izgubili bi glat. Neka odmora, valjda se do septembra bar neko vrati u formu u kakvoj su bili dok nas je Mikado vodio
smoki_choko

#1293 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

bosnovizija wrote:Nastavak kvalifikacija početkom septembra

2. septembra
Bjelorusija - Bosna i Hercegovina
Albanija - Francuska
Luksemburg - Rumunija

6. septembra
Bosna i Hercegovina - Bjelorusija
Luksembrug - Albanija
Rumunija - Francuska

U oktobru odlučujući mečevi

7. oktobra
Bosna i Hercegovina - Luksemburg
Rumunija - Bjelorusija
Francuska - Albanija

11. oktobra
Francuska - Bosna i Hercegovina
Albanija - Rumunija

Izvor: Sarajevo-x.com :sax:
a prije svega toga prijateljska sa grcima 10 avgusta u sarajevu/zenici
jeza u ledja

#1294 Re: BiH-Albanija

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:
buzzer wrote:
U pravu je buzzer sto se tice tog nabijanja.
Samo ja ne mislim da je to samo do golmana, nego i do toga kako se otkrivaju ostali igraci, prvenstveno odbrambeni. Danas je Pandza pokazao kao se to radi i kako se s mirom lopta prima, salje prema Rahimicu, Pjanicu, Mujdzi... Takodje mislim da je i do toga kako se vezni red postavlja, koji opet ovisi i od napadackog dvojca. Kad imas dvojicu naprijed, imas i manje protivnickih igraca u vezi, i imas i manje pritiska na istu da primi loptu.
Spahic je opet imao par napucavanja prema Dzeki, ali mnogo manje od Bukuresta.
Naravno, to je i do pritiska protivnicke ekipe.
Last edited by jeza u ledja on 07/06/2011 23:11, edited 1 time in total.
Edin H.

#1295 Re: BiH-Albanija

Post by Edin H. »

Sasvim_Obican wrote:

Ovako je to vidio nap stari arapski znanac.. "Dark Meleć" mi je favorit ovaj put :D
Ko dade ovu loptu glavom Medunjaninu?
Bosnolog

#1296 Re: BiH-Albanija

Post by Bosnolog »

vernes81 wrote:Mozda ste svi zaboravili ali u ovoj tekmi je falio dosta Salihovic :(
Salihovic gine na svakoj utakmici ali mora da kontrolise svoj hujali temperament,pola kvalifikacija ne igra zbog svoje huje,nakon one reakcie na zuti karton protiv Portugala zaradi crveni karton a onda neki debil pogodi sudiju upaljacem i FIFA naplati kaznjavauci Salihovic pola kvalifikacionih utakmica zabrane igranja.Usput mu se desi i povreda,Da je bio Salihovic na terenu zasigurno bi bili u boljoj poziciji na tabeli,ali eto nadam se da je naucio dobru zivotnu skolu i koliko nam je njegovo odsustvo nedostajalo,.......

To je sto je izvuci pouku iz svega,konsolidovati redove i ekipu a potom slomiti Bjeloruse u Minsku i Zenici te uzeti Francuze u Parizu ako zelimo ici na Euro-psko Cup/Prvenstvo 2012......
Last edited by Bosnolog on 07/06/2011 23:18, edited 1 time in total.
Johnny_x

#1297 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

Edin H. wrote:
Sasvim_Obican wrote:
Ko dade ovu loptu glavom Medunjaninu?
Boris Pandza
buzzer

#1298 Re: BiH-Albanija

Post by buzzer »

Baudelaire wrote:
buzzer wrote:
pogresno si me skontao, ne iz tog razloga. begovic je, budimo realni, bolji golman generalno. daleko od toga da zelim reci da je kenan los. i jedan i drugi ce (valjda) uraditi kako mu selektor kaze. ili jaran na kafi... u svakom slucaju, kenanova igra veceras je puuuno bolja nogo ona u rumuniji i to dvije bravurozne odbrane u bukurestu ne mogu opovrgnuti.
(ne)forumas

#1299 Re: BiH-Albanija

Post by (ne)forumas »

puharska wrote:Jos da pobjedimo Bjelorusiju dva puta , Francuze u Parizu,onda onih 6 utakmica na Europskom Prvenstvu
mislim teoretski je moguce, a quota na kladionici je 16000 :D
vernes81

#1300 Re: BiH-Albanija

Post by vernes81 »

Bosnolog wrote:
vernes81 wrote:Mozda ste svi zaboravili ali u ovoj tekmi je falio dosta Salihovic :(
Salihovic gine na svakoj utakmici ali mora da kontrolise svoj temperament,pola kvalifikacija ne ifgra zbog svoje huje,nakon one reakcie na zuti karton protiv Portugala i zaradi Crveni a onda neki debil pogodi sudiju upalajcem i FIFA naplati sve kaznjavauci ga pola kvalifikacionoih utakmica zabrane igranja.Usput mu se desi i povreda,Da je bio Salihovic na terenu zasigurno bi bili na boljoj poziciji na tabeli,.ali eto nadam se da je naucio dobru zivotnu skolu koliko nam je njegovo odsustvo nedostajalo,.......

To je sto je izvuc pouku,konsolidovati redove i ekip i slomiti Bjeloruse u Minsku ako zelimo ici na Euro-psko Cup/Prvenstvo 2012......
Slazem se 100% samo bi dodao da bi mogao kod cika OSIMA na psiho terapiju i eto ga ko nov
Locked