BiH-Albanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- muha_sa
#126 Re: BiH-Albanija
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pzzzXliANeg [/youtube]
-
samko1974
#127 Re: BiH-Albanija
Ma ovdje ima jos mnogo da se igra i niko i nista ovdje nije sigurno cak ni to da ce francuzi biti prvi , a drugo da ne pominjem.U ovoj nasoj grupi dosad smo vidjeli sve moguce rezultate i iznenadjenja tako da nista nije iskljuceno ni u toku sljedecih kvalifikacija , jedino je sigurno da ce luksemburg biti zadnji a i onaj koji bude kiksao protiv njih sam ce sebe otpisati iz borbe za prvo i drugo mjesto.Pitanje je sad poslije ovakve pobjede rumuna nad nama da li ce sad dobiti jos vise samopouzdanja pa poceti redom sve derati a sa francuzima igraju kuci i bjelorusi im dolaze jedino idu labaniji na noge al po meni lakse je uzeti bodove u albaniji nego u minsku.U svakom slucaju cini mi se da rumuni imaju najlaksi raspored do kraja da skupe sto vise bodova al samo u slucaju da pocnu igrati protiv svih drugih kao sto su protiv nas u bukurestu igrali.S druge strane , mi cemo u utorak da vidimo da je ono bila losa noc protiv rumuna ili nasi igraci namjerno bojkotuju susica il je stvarno im stalo do nacionalnog dresa kao do one stvari.Sve ce nam se kazati u utorak.Uzmemo li albaniju onda se zna da nam je septembar mjesec kad se sve odlucuje u sudarima sa bjelorusijom al valja vidjeti i kako ce drugi igrati i hocel nam rezultati ici na ruku il ne.Uglavnom u zadnjem kolu mi gostujemo francuzima a rumuni albancima tako da je zbilja sve moguce.Njavaznije da nasa repka nastavi igrati borbeno i sa mnogo truda , zelje i jakim zalaganjem onda nece ni rezultati izostati.Nadam se da vise slicne sramotne tekme nase repke necemo nikad vidjeti.
- buzzer
#128 Re: BiH-Albanija
pored toga sto je odgovoran za prva dva gola, koja su unistila samopouzdanje ekipe, a rumunima dala krila, pored diletantskih reakcija u nekoliko zicera koje su rumuni, u to doba jos nesigurni, ali keninim intervencijama kasnije osokoljeni, pored toga sto je svaku, ponavljam SVAKU loptu koja je dosla do njega ispucao visoko iznad nasih devet igraca trazeci desetog, pored..... selektor koji je iz licnih, a ne profesionalnih razloga dao prednost pacijentu ispred dva zdrava i sasvim solidna golmana, dakle taj selektor u izjavi izdvaja ovog dvanaestog rumunskog igraca kao najboljeg. pa u p.m. to je strasno. ko koga ovdje zajebava? znaci nakon sto je rumunima obezbjedio pobjedu, bivsi osumnjiceni u nedavnoj turskoj aferi oko namjestanja utakmica, skine dva zicera da to zakamuflira, (neregularno) odbrani penal i za selektora, a i za 90% navijaca, forumasa i ostalih masa bude najbolji pojedinac nase reprezentacije. a ostalima se jebe familija, zove ih se klocevima, balerinama, govnima, izdajnicima, antitalentima itsl. i time namjerava motivisati da u utorak kad ih keno nezamjenjivi bude prebacivao loptama trazeci slobodnog protivnickog stopera)Rookie wrote:Sviju ti, ne provaljuj se. Hasagić na 0:0 prima retardiran gol iz auta, koji je nekim čudom poništen. Prvi gol prima sa 4 metra, drugi sa DVA! Na ubačaje sa stranejuventino-pravi wrote: Puno managera igras
Pored onakvih odbarana Hasagica ti Begovica stavljas .. i umjesto Papca ... Cocalica Salihovic zadnji vezni...
Gledas li ti utakmice uopste?Strašna mu je odbrana bila kad je na 0:0 skrenuo loptu u prečku, a skinuti penal na 0:3 nema aspolutno nikakvo značenje. Ni blizu kao TRI gola koja je primio na jadan način. A Cocalić je nakon Spahića naš daleko najbolji stoper. S tim da jednako dobro igra i zadnjeg veznog. Za Mravca je dželešanuhu. I pored njega si kao našao staviti smajli i time sve objasniti
Znao bi više, makar managera da igraš, ako ništa već ne pratiš.
- buzzer
#129 Re: BiH-Albanija
dakle ocekuje se da skacu po tri metra i osvajaju lopte koje je njihov golman namjenio protivniku...e jebi ga
(zbog problema s nano tehnologijom post prekinut pa nastavljen )
(zbog problema s nano tehnologijom post prekinut pa nastavljen )
- shalla
#130 Re: BiH-Albanija
Jebemu miša, gledam tabelu i nešto u glavi kalkulišem (klasika
) i kontam kako bismo na kraju kvalifikacija mogli itekako zaplakati nad utakmicom u Albaniji kada smo MORALI pobijediti
Mi bismo sa ta 2 dodatna boda sada bili drugi a nakon utorka i eventualne (aBd) pobjede bili bismo izjednačeni sa francuzima na vrhu tabele...
Jbg, stvarno šteta zbog te tekme, ako se nedaj Bože ne uspijemo dovući bar do baraža ta će utakmica ostati najveći Papetov promašaj. Čisto iz razloga što se prije početka kvalifikacija a i gledajući neki renome niko nije mogao nadati pobjedi u Bukureštu... Jasno, ovaj poraz itekako boli ali više zbog nezalaganja igrača a ne zbog samog poraza...
'bemti Lorika Canu i jebene prečke...
Jbg, stvarno šteta zbog te tekme, ako se nedaj Bože ne uspijemo dovući bar do baraža ta će utakmica ostati najveći Papetov promašaj. Čisto iz razloga što se prije početka kvalifikacija a i gledajući neki renome niko nije mogao nadati pobjedi u Bukureštu... Jasno, ovaj poraz itekako boli ali više zbog nezalaganja igrača a ne zbog samog poraza...
- atmel
#131 Re: BiH-Albanija
Nama će zadnja utakmica u Francuskoj biti odlučujuća
. Vjerovatno će nam i bod samo trebati, da bi osvojili to famozno drugo mjesto ali pošto mi uvijek zakažemo u odlučujućim utakmicama tako će i ovoga puta biti. Utakmica u Tirani će nas koštati 2 mjesta.
-
samko1974
#132 Re: BiH-Albanija
ko zna mozda i nece jer valja rumunima takodje igrati sa francuzima a i u albaniji koju nisu takodje mogli ni kod svoje kuce pobjediti.Ako je nas kiks nerjesenoi u albaniji kakav je tek onda kiks rumuna koji su kod svoje kuce igrali nerjeseno sa albanijom.Prema tome nista se nece znati, mozda bude tek malo jasnije u septembru poslije 6 og septembra.atmel wrote:Nama će zadnja utakmica u Francuskoj biti odlučujuća. Vjerovatno će nam i bod samo trebati, da bi osvojili to famozno drugo mjesto ali pošto mi uvijek zakažemo u odlučujućim utakmicama tako će i ovoga puta biti. Utakmica u Tirani će nas koštati 2 mjesta.
- atmel
#133 Re: BiH-Albanija
Mi Bjelorusima moramo uzeti 4 boda, Albaniji i Luxemburgu po 3, to je sve skupa 10 bodova.samko1974 wrote:ko zna mozda i nece jer valja rumunima takodje igrati sa francuzima a i u albaniji koju nisu takodje mogli ni kod svoje kuce pobjediti.Ako je nas kiks nerjesenoi u albaniji kakav je tek onda kiks rumuna koji su kod svoje kuce igrali nerjeseno sa albanijom.Prema tome nista se nece znati, mozda bude tek malo jasnije u septembru poslije 6 og septembra.atmel wrote:Nama će zadnja utakmica u Francuskoj biti odlučujuća. Vjerovatno će nam i bod samo trebati, da bi osvojili to famozno drugo mjesto ali pošto mi uvijek zakažemo u odlučujućim utakmicama tako će i ovoga puta biti. Utakmica u Tirani će nas koštati 2 mjesta.
Ako Rumuni uzmu kod kuće Bijele Ruse i Lux i još na strani Albance onda imaju ukupno 17 bodova.
U tom slučaju mi i Rumuni imamo po 17 bodova i onda odlučuje gol razlika.
Rumuni sa Albancima i BijelimRusima igraju u oktobru, pa se nadam, da iz dvije uzastopne utakmice neće uzeti 6 bodova.
-
vernes81
#134 Re: BiH-Albanija
Ma jednostavno sad mi njih bojkotovati i nek igraju na praznom bilinom polju ako pobjede opet navijamo ako izgube:
TURSKA TURSKA TURSKA!!!
TURSKA TURSKA TURSKA!!!
- smoki_choko
#135 Re: BiH-Albanija
rodi ih majka sto se vole, tri musketira

-
aida25
#136 Re: BiH-Albanija
JASNO I GLASNO!!SVE RECENO!samko1974 wrote:Ma ovdje ima jos mnogo da se igra i niko i nista ovdje nije sigurno cak ni to da ce francuzi biti prvi , a drugo da ne pominjem.U ovoj nasoj grupi dosad smo vidjeli sve moguce rezultate i iznenadjenja tako da nista nije iskljuceno ni u toku sljedecih kvalifikacija , jedino je sigurno da ce luksemburg biti zadnji a i onaj koji bude kiksao protiv njih sam ce sebe otpisati iz borbe za prvo i drugo mjesto.Pitanje je sad poslije ovakve pobjede rumuna nad nama da li ce sad dobiti jos vise samopouzdanja pa poceti redom sve derati a sa francuzima igraju kuci i bjelorusi im dolaze jedino idu labaniji na noge al po meni lakse je uzeti bodove u albaniji nego u minsku.U svakom slucaju cini mi se da rumuni imaju najlaksi raspored do kraja da skupe sto vise bodova al samo u slucaju da pocnu igrati protiv svih drugih kao sto su protiv nas u bukurestu igrali.S druge strane , mi cemo u utorak da vidimo da je ono bila losa noc protiv rumuna ili nasi igraci namjerno bojkotuju susica il je stvarno im stalo do nacionalnog dresa kao do one stvari.Sve ce nam se kazati u utorak.Uzmemo li albaniju onda se zna da nam je septembar mjesec kad se sve odlucuje u sudarima sa bjelorusijom al valja vidjeti i kako ce drugi igrati i hocel nam rezultati ici na ruku il ne.Uglavnom u zadnjem kolu mi gostujemo francuzima a rumuni albancima tako da je zbilja sve moguce.Njavaznije da nasa repka nastavi igrati borbeno i sa mnogo truda , zelje i jakim zalaganjem onda nece ni rezultati izostati.Nadam se da vise slicne sramotne tekme nase repke necemo nikad vidjeti.
- Sasvim_Obican
#137 Re: BiH-Albanija
Što me nerviraju javljanja ovih "lovaca na glave" koji su odjednom u igračima reprezentacije pronašli državne neprijatelje i sad ih pljuju, ismijavaju, kleveću i vrijeđaju, a do jučer su ih u zvijezde okivali. Je li samo jedan jedini poraz dovoljan da se u našim glavima 11 ljudi koji su nam, unatoč svemu, donijeli puno radosti i sreće pretvore u "majmune" i "kretene" ? Sve to raditi u trenucima kad nas očekuje veoma važan meč protiv Albanije koji bi mogao odrediti tok nastavka kvalifikacija, je nesavjesno, bezobrazno i u krajnjem slučaju vrlo vrlo licemjerno !
-
mikogoago
#138 Re: BiH-Albanija
Ne radi se ovdje o samo jednom porazu.Nije ovo prvi put da se ko prebijene macke vuku po terenu,da dolaze na okupljanje reprezentacije kao na ekskurzije i da se okolo provode i opijaju.Ovaj se problem vuce jos od mikada.Oni su tu dosli da BRANE BOJE SVOJE ZEMLJE.Kako su to radili u Bukurestu bolje da se vise nikada ne pojave.Sasvim_Obican wrote:Što me nerviraju javljanja ovih "lovaca na glave" koji su odjednom u igračima reprezentacije pronašli državne neprijatelje i sad ih pljuju, ismijavaju, kleveću i vrijeđaju, a do jučer su ih u zvijezde okivali. Je li samo jedan jedini poraz dovoljan da se u našim glavima 11 ljudi koji su nam, unatoč svemu, donijeli puno radosti i sreće pretvore u "majmune" i "kretene" ? Sve to raditi u trenucima kad nas očekuje veoma važan meč protiv Albanije koji bi mogao odrediti tok nastavka kvalifikacija, je nesavjesno, bezobrazno i u krajnjem slučaju vrlo vrlo licemjerno !
Jeli njima jasno da ljudi u biH zive za te pobjede,mnogi odvajaju od svojih usta i usta svoje djece da bi isli gledali ih i bodrili ih.Izvini drugar ali pred njima je OGROMNA ODGOVORNOST.Nije samo istrcati i odigrati.Ima i prije utakmice,a i poslije utakmice.Zasto im ne reci SADA upravo sve ovo? Ako su mnogi mogli boriti se i krvariti za ovu BiH,zar je njima trebao dodatni motiv poslije onakvih transparenata u Bukurestu da mrdnu svoje guzove.Sram da ih bude!
Dok se bore srcem i tope znojem drzavni dres svi smo uz njih,ne bitno je ako izgube,ali da ostave srce na terenu,a ne da se pizde jos ljute na selektora poslije javno upucene kritike.Trebaju oni dobro da sjednu i da se zamisle,ako im ista ova zemlja i ljudi znace.Toliko ako ima kakvih nejasnoca.I upravo je pravo vrijeme sve to reci,pa ako im se ne svidja mars u rodni kraj
- denimb
#139 Re: BiH-Albanija
shalla wrote:Jebemu miša, gledam tabelu i nešto u glavi kalkulišem (klasika) i kontam kako bismo na kraju kvalifikacija mogli itekako zaplakati nad utakmicom u Albaniji kada smo MORALI pobijediti
Mi bismo sa ta 2 dodatna boda sada bili drugi a nakon utorka i eventualne (aBd) pobjede bili bismo izjednačeni sa francuzima na vrhu tabele...
Eh te je utakmice i meni zao, pogotovo zato sto je ista ta ekipa uzela Bjelorusiju dole i odbila 2 boda i Rumuniji u gostima, u ovakvoj grupi ta dva boda bi zlata vrijedila.
Da smo jedva izvukli taj bod mozda mi i ne bi bilo zao, ali precke, stative...trebalo je samo malo srece
- denimb
#140 Re: BiH-Albanija
I ova ekipa je dobila Bjelorusiju, a ista ta Bjelorusija uzela Francuskoj 4 boda iz dvije utakmiceAlbanci u Zenici sa najjačim sastavom
Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Josip Kuže za utakmicu sa našom reprezentacijom u utorak računaće na usluge 21-og fudbalera.
U odnosu na ekipu koja je pobjedila Bjelorusiju u martu napravljene su tri izmjene u sastavu Albanaca. Poziv su dobili lijevi bočni turskog Genclerbirligija Debatik Curri, napadač Paderborna Edmond Kapllani, te stoper Armend Dalku iz Poltave.
Sa druge strane poziv je izostao pomalo iznenađujuće Emiliana Villi, Elvina Beqiriju i Jahmita Kyki, no Albanci u Zenicu stižu sa onim što najbolje imaju u ovom trenutku.
Spisak pozvanih fudbalera:
Gomani: Arjan Beqay ( Ermis), Samir Ujkani (Novara), Isli Hidi (Olymp. Nicosia)
Odbrana: Debatik Curri (Genclerbirligi), Admir Teli (Qarabag), Lorik Cana (Glatasaray), Andi Lila (Tirana), Kristi Vangjeli (Aris), Armend Dallku (Poltava), Endrit Vrapi (Sqenderbeu)
Vezni red: Altin Lala (Hannover), Ervin Skela (Arka), Klodian Duro (LASK), Ervin Bulku (Hajduk), Ansi Agolli (Qarabag), Gilman Lika (Tirana), Gjergj Muzaka (Sqenderbeu), Elis Bakaj (Dinamo Bukurešt)
Napad: Erjon Bogdani (Cesena), Hamdi Salihi (Rapid Beč), Edmond Kapllani ( Paderborn)
Posljednji susret Albanci su odigrali 26. marta kada su u Tirani golom Salihija iz 62. minute savladali reprezentaciju Bjelorusije.
- sinuhe
#141 Re: BiH-Albanija
Jah, zaboravlja se uvijek da bi i protivnik htio pobijediti. Kvalifikacije su gotove. E moj sinko treba pobijediti Bjeloruse dvaput a Francusku barem probati. Ali sve ce pasti na Albaniji(i na ovoj i na onoj jesenas)
- cyprus
#142 Re: BiH-Albanija
Nije ovo nimalo naivna ekipa. Nemaju zvijezda da se ufuraju, ali bar prema klubovima u kojima im igrači igraju, ekipa je dosta solidna. A koliko smo mogli vidjeti, i timski su prilično uigrani.Spisak pozvanih fudbalera:
Odbrana: Debatik Curri (Genclerbirligi), Admir Teli (Qarabag), Lorik Cana (Glatasaray), Andi Lila (Tirana), Kristi Vangjeli (Aris), Armend Dallku (Poltava), Endrit Vrapi (Sqenderbeu)
Vezni red: Altin Lala (Hannover), Ervin Skela (Arka), Klodian Duro (LASK), Ervin Bulku (Hajduk), Ansi Agolli (Qarabag), Gilman Lika (Tirana), Gjergj Muzaka (Sqenderbeu), Elis Bakaj (Dinamo Bukurešt)
Napad: Erjon Bogdani (Cesena), Hamdi Salihi (Rapid Beč), Edmond Kapllani ( Paderborn)
Dakle, naši se ne smiju zajebavat, nego se dobro oznojit da pobjede Albance. Stavom ''taa će oni" se ne pobjeđuje niko, a kamoli ova solidna reprezentacija Albanije, koja nam je usput i jedan od direktnih konkurenata (ko bi reko
Last edited by cyprus on 05/06/2011 14:35, edited 1 time in total.
- ledeni_caj
#143 Re: BiH-Albanija
Blago tebisinuhe wrote:Jah, zaboravlja se uvijek da bi i protivnik htio pobijediti. Kvalifikacije su gotove. E moj sinko treba pobijediti Bjeloruse dvaput a Francusku barem probati. Ali sve ce pasti na Albaniji(i na ovoj i na onoj jesenas)
- sinuhe
#144 Re: BiH-Albanija
Pricaj mi o teoretskim sansama.ledeni_caj wrote:Blago tebisinuhe wrote:Jah, zaboravlja se uvijek da bi i protivnik htio pobijediti. Kvalifikacije su gotove. E moj sinko treba pobijediti Bjeloruse dvaput a Francusku barem probati. Ali sve ce pasti na Albaniji(i na ovoj i na onoj jesenas)![]()
- ledeni_caj
#145 Re: BiH-Albanija
Da se pitaju takvi ko ti mi kvalifikacije nebi ni igrali, jer jelte, nasi ne znaju hodat.
Toliko crnacenje za grupu u kojoj ljudi prosipaju bodove kuci kako stignu, remiziraju sa Luxemborgom...

- sinuhe
#146 Re: BiH-Albanija
Lako tri pobjede spadnu na dvije. Pa onda da jos gledamo hoce li se koji rezultat poklopiti. 
- denimb
#147 Re: BiH-Albanija
trcicu trceci wrote:ne moramo mi bjeloruse pobijediti, mozemo cak i izgubiti kod njih tamo, a ovamo pobijediti...bitno je da ove 3 kuci sto imamo pobijedimo, i to je to
Jesi racunao koliko ce Rumunija imati bodova ako dobiju sve do kraja, i recimo Izvuku bod protiv Francuske?
- ledeni_caj
#148 Re: BiH-Albanija
Imamo sanse da izgubimo skoro sve do kraja, a imamo i sanse da pobjedimo skoro sve do kraja. Nas 11, njih 11 pa ko bolji, iste su nam sanse. Da strahujem od toga? Ti kukas tu i spreman si da se naguzis bez borbe. To ti ja pricam.
-
Frankyee
#149 Re: BiH-Albanija
Mnogo se puta pokazalo da ne igra ekipa sa "papira" nego se igra srcem. Kuze je veliki strucnjak i uspije cesto izvuci maximum iz svojih igraca. Sto se tice utakmice u Tirani, Lorik Cana se pokazao bolji nego nasa cijela zadnja linija. Kompletna ekipa Albanije je u euforiji, oni su odmorni i spremni prema tome treba ocekivati da ce letiti po terenu. Kako nasi trce se vidjelo mnogo puta do sad.denimb wrote:I ova ekipa je dobila Bjelorusiju, a ista ta Bjelorusija uzela Francuskoj 4 boda iz dvije utakmiceAlbanci u Zenici sa najjačim sastavom
Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Josip Kuže za utakmicu sa našom reprezentacijom u utorak računaće na usluge 21-og fudbalera.
U odnosu na ekipu koja je pobjedila Bjelorusiju u martu napravljene su tri izmjene u sastavu Albanaca. Poziv su dobili lijevi bočni turskog Genclerbirligija Debatik Curri, napadač Paderborna Edmond Kapllani, te stoper Armend Dalku iz Poltave.
Sa druge strane poziv je izostao pomalo iznenađujuće Emiliana Villi, Elvina Beqiriju i Jahmita Kyki, no Albanci u Zenicu stižu sa onim što najbolje imaju u ovom trenutku.
Spisak pozvanih fudbalera:
Posljednji susret Albanci su odigrali 26. marta kada su u Tirani golom Salihija iz 62. minute savladali reprezentaciju Bjelorusije.
A ovaj Salihi je veoma opasan igrac.
Mi sigurno primamo bar jedan gol od Albanaca. Pitanje je da li ce nasi dati gol prije tog momenta. Ako se desi da Albanci prvi utrpaju onda bi mi lako mogli izgubiti utakmicu jer ce nasi krenuti, Lulic i Mujdza se ne vrate , i eto jos jednog koji nas potapa.
Trenutno nasi napadaci nisu u dobroj formi, veza nema veze a odbrana nam je raspad. Prema tome pobjeda nad Albanijom nije uopste sigurna.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#150 Re: BiH-Albanija
Nije sad neka velika pamet biti strucnjak ili general poslije bitke. Ako budemo igrali kao protiv Rumunije, nema teorije da pobijedimo. Kako vidim, Susic je najavio promjene u ekipi. Mozda je bolje sto smo izgubili ovu u Rumuniji (zasluzeno), pa da se otrijeznimo za nastavak kvalikfikacija, nego da smo otkinuli bod na srecu, pa napravili kiks sa Albancima.