nije, nisam ovo ni napisao u tom smislu, a inace, ako se ukljucim u diskusiju onda ne moderiram uopste. Ja sam obican forumas kao i svi drugi. Mislio sam da ne dizete bez potrebe tenzije, kao eto vi ugrozeni jer ste srbi...znas li ti bolan koliko srba ovdje forumaa a da to svoje srpstvo nikome ne nabija na nos??? isto je sa i sa ostala dva naroda, pa zato, opusti se...ima bitnijih stvari u zivotu.praznina wrote:St.Germain wrote:fakat...ugrozeni![]()
spustite se malo na zemlju vas dvojica. Prvo pogledajte sta pisete, koga i sta opravdavate. To sto ste, kako kazete, srbi, ne znaci da na forumu mozete pisat sve i svasta a da za to ne primite opravdane kritike.
Ti koristiš svoju ulogu admina da pišeš svašta i ako se nečiji post kosi sa tvojim mišljenjem onda je naopak.
BiH 21. na popisu propalih država
-
St.Germain
-
praznina
St.Germain wrote:nije, nisam ovo ni napisao u tom smislu, a inace, ako se ukljucim u diskusiju onda ne moderiram uopste. Ja sam obican forumas kao i svi drugi. Mislio sam da ne dizete bez potrebe tenzije, kao eto vi ugrozeni jer ste srbi...znas li ti bolan koliko srba ovdje forumaa a da to svoje srpstvo nikome ne nabija na nos??? isto je sa i sa ostala dva naroda, pa zato, opusti se...ima bitnijih stvaripraznina wrote:St.Germain wrote:fakat...ugrozeni![]()
spustite se malo na zemlju vas dvojica. Prvo pogledajte sta pisete, koga i sta opravdavate. To sto ste, kako kazete, srbi, ne znaci da na forumu mozete pisat sve i svasta a da za to ne primite opravdane kritike.
Ti koristiš svoju ulogu admina da pišeš svašta i ako se nečiji post kosi sa tvojim mišljenjem onda je naopak.
u zivotu.
Ja srpstvo ne nabijam nikome na nos. Barem to dosad nisam radio pa što bi u budućnosti.
Neka svako bude šta hoće.
I'm not ugrožen.
-
sjasi_s_mene
Ma niko nece da shvati sta je stvarni problem. Stvarni problem je ekonomija. Pogledajte malo oko sebe. U kojim zemljama se ljudi ne trpe i biju. Samo u siromasnim. Nema bogatih zemalja u kojima se vode ratovi. Bogate zemlje vode ratove na teritorijama siromasnih zemalja.
-
orbit
siromasne zemlje (pogotovo najsiromasnije kojima nazalost pripada i bih) se ne stignu baviti ekonomijom jer imaju masu drugih nerijesenih problema. osim toga kad se jednom otvori i ta kutija i vidi sva bezperspektivnost ljudi ce bjezati glavom bez obzira, pa neki misle bolje jos ne otvarati - nego svako vecer po jedna doza dnevnika i ljudi ce vec prezivjeti.sjasi_s_mene wrote:Ma niko nece da shvati sta je stvarni problem. Stvarni problem je ekonomija. Pogledajte malo oko sebe. U kojim zemljama se ljudi ne trpe i biju. Samo u siromasnim. Nema bogatih zemalja u kojima se vode ratovi. Bogate zemlje vode ratove na teritorijama siromasnih zemalja.
bogate zemlje si ne mogu priustiti taj luksuz i baviti se filozofijom koliko se mi bavimo (niti ratovima u propalim zemljama koliko ti to mislis). filozofijom su se i u grckoj bavili samo visi stalezi, dok su robovi radili. bih lagano tone u zivom blatu (filozofiramo previse), propusta sva svjetska zbivanja, a pri tome ne rijesava niti najosnovnija pitanja kako bi profunkcionirala. zato svi krive one druge i trece....naravno....i tako unedogled - idemo dalje!
-
orbit
iako si ti naseljenik mogao si se informirati malo. dakle da te poucim: republika bih niti postoji niti je medjunarodno priznata. medjunarodno priznata je bih sa dva entiteta, a nakon mirovnog sporazuma: eto to su cinjenice. ostatak govori da su takvi kao ti stvarni problem, jer bi rjesavali kao problem a ne poznaju cinjenice....Settler wrote:Stvarni problem je neka¾njavanje odgovornih za protekli rat i poni¹tavanje rezultata agresije ( ukidanje RS, odr¾ivi povratak, povrat imovine,... ) na meðunarodno priznatu Republiku BiH - sve dok raèuni nisu èisti nema napretka.
-
Settler
Legendo, Republika BiH je bila priznata prije i tokom agresije. Kad i odakle li si ti šljego, jel te to HDZ naselio u Hercegovini?orbit wrote:iako si ti naseljenik mogao si se informirati malo. dakle da te poucim: republika bih niti postoji niti je medjunarodno priznata. medjunarodno priznata je bih sa dva entiteta, a nakon mirovnog sporazuma: eto to su cinjenice. ostatak govori da su takvi kao ti stvarni problem, jer bi rjesavali kao problem a ne poznaju cinjenice....Settler wrote:Stvarni problem je nekažnjavanje odgovornih za protekli rat i poništavanje rezultata agresije ( ukidanje RS, održivi povratak, povrat imovine,... ) na međunarodno priznatu Republiku BiH - sve dok računi nisu čisti nema napretka.
-
orbit
nije me adz nigdje naselio niti sam ikada bio njihov clan. ja rekoh da republika bih ne postoji i nije medjunarodno priznata i stojim kod toga!Settler wrote:Legendo, Republika BiH je bila priznata prije i tokom agresije. Kad i odakle li si ti ¹ljego, jel te to HDZ naselio u Hercegovini?
-
Settler
Da, sad ti se teško izvući, jer je agresija ipak izvršena na međunarodno priznatu REPUBLIKU BIH.orbit wrote:nije me adz nigdje naselio niti sam ikada bio njihov clan. ja rekoh da republika bih ne postoji i nije medjunarodno priznata i stojim kod toga!Settler wrote:Legendo, Republika BiH je bila priznata prije i tokom agresije. Kad i odakle li si ti šljego, jel te to HDZ naselio u Hercegovini?
-
orbit
nista se ja ne izvlacim, niti imam potrebe. sto se agresija tice o tom bi se dalo diskutirati na koga je sve izvrsena agresija i kakva. no to je stvar suda, ovoga ili onoga gore, pa mi se ne da o tome. "medjunarodno priznata r. bih" je nastala zahvaljujuci referendumu i hrvatima koji su posluzili kao jezicak na vagi. medjutim jos tada je definirano da ce konacno uredjenje drzave donijeti predstavnici 3 konstitutivna naroda, a ne ultimatumi!Settler wrote:Da, sad ti se te¹ko izvuæi, jer je agresija ipak izvr¹ena na meðunarodno priznatu REPUBLIKU BIH.
-
List
Zasto da se lazemo?gavrilo wrote:list hvala ti. bar jedan iskren odgovor.
koliko ja imam pojma ce se jos da pokaze.
Ne kazem da zelim novi rat (daleko od toga). Ali bojim se da samo rat moze promijeniti postojece stanje.
A stanje je takvo da RS koci integraciju BiH u bilo kojem smislu. Nisu ni Hrvati i Bosnjaci cvijece iz rajskih vrtova.....al RS je glavni kocnicar. Koce i Hrvati al postoje stvari koje oni nisu mogli zakociti. Povratak, na prvom mjestu. Povratak ih je zajebo skoro skroz.
Sta poslije ukidanja RS-a?
Prije svega, ovo pitanje nema smisla jer do ukidanja RS-a nece doci. Narod RS-a to nece dozvoliti.
Ali pretpostavimo da narod pristane na ukidanje RS ili da pristane na integraciju BiH.
BiH bi bila mnogo cvrsca zemlja. Profunkcionisala bi kako treba i svima bi bilo bolje. U svakom pogledu.
Ovako, vrijeme prolazi a sve ostaje isto.
Ponavljam, iluzorno je ocekivati da se to promijeni. Svi poslanici u parlamentu RS-a iz reda Srpskog naroda protiv su normalnog funkcionisanja BiH u bilo kom smislu. Koce svaku promjenu koja bi vodila ka boljem sutra za sve narode u BiH. Tuzno ali istinito.
Tacnije, dva poslanika iz reda Srpskog naroda su za integraciju BiH ali radi se o clanovima stranaka sa sjedistem u Sarajevu (SDP i Stranka ZA BiH).
Nema razloga da se lazemo. U RS-u se odrzavaju mitinzi na kojima se govori o "Bosni nesnosnoj" (Banja Luka) a mi ovdje pricamo o tome sta bi promijenilo ukidanje RS-a?
-
Settler
Ne lupetaj nego se pokaj i sljedeći put pažljivije razmišljaj kad budeš želio nešto napisati.orbit wrote:nista se ja ne izvlacim, niti imam potrebe. sto se agresija tice o tom bi se dalo diskutirati na koga je sve izvrsena agresija i kakva. no to je stvar suda, ovoga ili onoga gore, pa mi se ne da o tome. "medjunarodno priznata r. bih" je nastala zahvaljujuci referendumu i hrvatima koji su posluzili kao jezicak na vagi. medjutim jos tada je definirano da ce konacno uredjenje drzave donijeti predstavnici 3 konstitutivna naroda, a ne ultimatumi!Settler wrote:Da, sad ti se teško izvući, jer je agresija ipak izvršena na međunarodno priznatu REPUBLIKU BIH.
P.S. Što više razmišljam o tvom "hrvatstvu", to si mi sve više "sumljiv".
-
orbit
ma ne ljutim se ja. ovo su sada klasicne diskusije kad se nadje jedan krivac (srbi) i onda se javi i neki hrvat sto se ne slaze s bosnjacima, ali ga se onda naravno ubrzo banira ili se iznenada "otkrije" da nije hrvat. zajebano je ratovati i ispirati mozak na dva fronta. a srbe je ipak malo teze slomiti jer su i politicki i brojcano jaci od hrvata pa se treba na njih koncentrirati...gavrilo wrote:i ja sumnjam da nije hrvat![]()
orbit ... nema ljutis
p.s. ovo je klasicno razmisljanje jednog bosnjaka forumasa (koji namece svoje misljenje) bilo na kojem forumu da se javi
Last edited by orbit on 16/08/2005 21:50, edited 2 times in total.
-
Cazinjanin
#66 Re: BiH 21. na popisu propalih država
A, ovo mi je nekako vrh svih gluposti... americko nacionalno vijece tvrdi da se BiH nece prikljuciti EU do 2020. godine. Mislim, koji racku Amerikanci imaju racunati kad ce BiH postati dio EU? -zar to nije posao Europske Unije?The_Fluid wrote:Za BiH, uvrštavanje na ovaj popis nikako nije dobra vijest, posebno u kombinaciji s nekim nedavnim, također pesimističnim procjenama, recimo onima u studiji podržanoj od američkog Nacionalnog obavještajnog vijeća i CIA-e, u kojoj se tvrdi da BiH, skupa s SCG i Albanijom neće do 2020. godine postati članica Europske unije, štoviše mogla bi postati izvor novih nestabilnosti.
(Alenko Zornija, Vjesnik)
-
orbit
#67 Re: BiH 21. na popisu propalih dr¾ava
amerikanci to bolje znaju od eu i ja im vjerujem. sjeti se samo blokade hrvatske koju su napravile usa preko engleza.....Cazinjanin wrote:A, ovo mi je nekako vrh svih gluposti... americko nacionalno vijece tvrdi da se BiH nece prikljuciti EU do 2020. godine. Mislim, koji racku Amerikanci imaju racunati kad ce BiH postati dio EU? -zar to nije posao Europske Unije?
-
Settler
Ovo što pišeš niti ima veze s temom, niti s tvojim provalama, a bome ni sa zdravom pameti.orbit wrote:ma ne ljutim se ja. ovo su sada klasicne diskusije kad se nadje jedan krivac (srbi) i onda se javi i neki hrvat sto se ne slaze s bosnjacima, ali ga se onda naravno ubrzo banira ili se iznenada "otkrije" da nije hrvat. zajebano je ratovati i ispirati mozak na dva fronta. a srbe je ipak malo teze slomiti jer su i politicki i brojcano jaci od hrvata pa se treba na njih koncentrirati...gavrilo wrote:i ja sumnjam da nije hrvat![]()
orbit ... nema ljutis
p.s. ovo je klasicno razmisljanje jednog bosnjaka forumasa (koji namece svoje misljenje) bilo na kojem forumu da se javi
P.S. Jel' se to osjećaš se ugroženim? Onda se izvinjavam što sam "sumljao".
-
List
Nemam sta misliti. Zato sto ne zele zivjeti u BiH. Odvojeni od majcice Srbije. Kao sto rekose na mitingu koji je predvodio Slavko Jovicic Slavuj: "Dosta nam je ove Bosne nesnosne". To je bilo ovog ljeta.gavrilo wrote:a sta mislis zasto je to tako? sada iskreno i bez srpdnji...List wrote:Narod RS-a to nece dozvoliti.![]()
uslov da ja budem za ukidanje republike srpske je ukidanje jednonacionalnih pratija
Zlocini nad Bosnjacima u BiH od strane vjekovnih komsija Srba poceli su ulaskom vojske Kraljevine Srbije 1914. kada su dosli do Romanije. Tada je narod ohrabren "majcicom" pocinio prve zlocine. Umjesto da zastiti "bracu".
Eto, dovoljno iskreno?
Ako ukinemo jednonacionalne partije neko ce ih jednom opet odobriti i onda ce neko Papetu opet upalit svijetlo.
Zabranjivanje bilo cega nije dobro. Karadjordjevic je zabranio KPJ pa mu KPJ skoro glave dodje.
Pa KPJ zabrani nacionalne partije pa opet kurslus.
Nije u tome stvar. Stvar je u najdubljim zeljama obicnog naroda.
-
sjasi_s_mene
Bas me cudi sto Slavko tako kaze, isto ko da je bio u logoru u Tarcinu svo vrijeme rata cak i malo duze.
List wrote:Nemam sta misliti. Zato sto ne zele zivjeti u BiH. Odvojeni od majcice Srbije. Kao sto rekose na mitingu koji je predvodio Slavko Jovicic Slavuj: "Dosta nam je ove Bosne nesnosne". To je bilo ovog ljeta.gavrilo wrote:a sta mislis zasto je to tako? sada iskreno i bez srpdnji...List wrote:Narod RS-a to nece dozvoliti.![]()
uslov da ja budem za ukidanje republike srpske je ukidanje jednonacionalnih pratija
Zlocini nad Bosnjacima u BiH od strane vjekovnih komsija Srba poceli su ulaskom vojske Kraljevine Srbije 1914. kada su dosli do Romanije. Tada je narod ohrabren "majcicom" pocinio prve zlocine. Umjesto da zastiti "bracu".
Eto, dovoljno iskreno?![]()
Ako ukinemo jednonacionalne partije neko ce ih jednom opet odobriti i onda ce neko Papetu opet upalit svijetlo.![]()
![]()
Zabranjivanje bilo cega nije dobro. Karadjordjevic je zabranio KPJ pa mu KPJ skoro glave dodje.
Pa KPJ zabrani nacionalne partije pa opet kurslus.
Nije u tome stvar. Stvar je u najdubljim zeljama obicnog naroda.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
List wrote: Ako ukinemo jednonacionalne partije neko ce ih jednom opet odobriti i onda ce neko Papetu opet upalit svijetlo.![]()
![]()
- Poglavica
Problem je kada posteni svijet i neduzan narod ne mogu da shvate cinjenicu i postojece stanje i niko nista ne cini da se ono promijeni.Zbilja imponira kad se BiH vidi među najgorim afričkim džungla-državama.
Na ovom se zasnivaju mnogi ratovi. Svi znaju da su ekonomika, kultura rasudjivanja (svako vjeruje da je samo on u pravu), posteni ne vjeruju lopinama (sto bi se dalo i shvatiti) ono sto u svijetu opisuje rijec Balkan, a pod taj pojam nazalost spada odn. uvrstuje se i dio postenog (i dosta naivnog) svijeta.
Dopi*dilo mi je da neprestano citam kako je postenom svijetu u Federaciji - izvor i utociste kriminala (vidi saopstenja tuzilastva Sarajevo) - neprestano za sve kao kriva RS. Kad bi to bilo tako zasto onda Federa.. nije izvor primjera dobro postenog rada i zivljenja, vec izvor svih opstrukcija, medjunarodnog kriminala i kirminala sudija-lopina.
Balkan znaci da su svi veliki ratovi poceli na Bakanu - valjda zbog ubijedjenosti ljudi da su samo oni u pravu.