BiH 21. na popisu propalih država
-
St.Germain
ciji san???
san normalnih ljudi da nema granica u ionako maloj drzavi? Da je ne vode psihopate poput RS rukovodstva?
san normalnih ljudi da nema granica u ionako maloj drzavi? Da je ne vode psihopate poput RS rukovodstva?
- Soul_Sista
..mislim da ce barem onima koji su izbjegli i zive danas van BiH dati neku nadu da stvari ipak idu na bolje...da se nesto pozitivno desava...mozda se mnogi i krenu vracati a ako ne barem razmisljati o tome...jedan razlog.gavrilo wrote:zato postavljam pitanje... eto recimo da im se ostvari san, ukida se republika srpska. sta onda?praznina wrote:Tako je i u CG za sve im kriva Srbija iako i sada funkcionišu kao 2 nezavisne države ali kada se nešto desi kriva Srbija jer se tako skreće sa stvarnih problema u Crnoj Gori. To je popularan metod svugdje.gavrilo wrote: jeste tema... kada se god govori o ekonomskoj krizi u bih, daje se krivica republici srpskoj, i samo republici srpskoj. ne vidim sta bi promjenilo ako se ukine njeno ime... cisto ekonomski.
(sa trenutnom politikom rs sam vise nego nezadovoljan)
-
praznina
Šta bi se desilo da recimo se promijeni vlast u RS-u i da koalicija SDS& PDP dođe u poziciju minorne stranke(znam da trenutno zvuči nemoguće ali nije neizvodivo)?St.Germain wrote:kakvo ime gavrilo
citas li ti novine, znas li ti ko vodi tu kvazi drzavu? Nasljednici ideologije jednog psihopate, a u njegovoj glavi je i nastala
-
praznina
Ima izbjeglih i na drugoj strani koji su izbjegli sa teritorije današnje FBiH. Ako već se već ukida RS ukinite i FBiH ali neka se ostave kantoni a umjesto RS neka se kreira još 7 kantona i nek se pridruže ostatku.Soul_Sista wrote:..mislim da ce barem onima koji su izbjegli i zive danas van BiH dati neku nadu da stvari ipak idu na bolje...da se nesto pozitivno desava...mozda se mnogi i krenu vracati a ako ne barem razmisljati o tome...jedan razlog.gavrilo wrote:zato postavljam pitanje... eto recimo da im se ostvari san, ukida se republika srpska. sta onda?praznina wrote: Tako je i u CG za sve im kriva Srbija iako i sada funkcionišu kao 2 nezavisne države ali kada se nešto desi kriva Srbija jer se tako skreće sa stvarnih problema u Crnoj Gori. To je popularan metod svugdje.
Last edited by praznina on 16/08/2005 19:28, edited 1 time in total.
-
St.Germain
nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.praznina wrote:Šta bi se desilo da recimo se promijeni vlast u RS-u i da koalicija SDS& PDP dođe u poziciju minorne stranke(znam da trenutno zvuči nemoguće ali nije neizvodivo)?St.Germain wrote:kakvo ime gavrilo
citas li ti novine, znas li ti ko vodi tu kvazi drzavu? Nasljednici ideologije jednog psihopate, a u njegovoj glavi je i nastala
-
gavrilo
e jbg germa... ja koliko je sati ti sutra ce padati kisaSt.Germain wrote:nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.
-
praznina
To prema tebi jedna strana totalno trula a u zajednici s druge strane med i mlijeko u svakom pogledu uključujući i aktuelnu vlast koja se ne razlikuje bitnije od one u RS-u.St.Germain wrote:nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.praznina wrote:Šta bi se desilo da recimo se promijeni vlast u RS-u i da koalicija SDS& PDP dođe u poziciju minorne stranke(znam da trenutno zvuči nemoguće ali nije neizvodivo)?St.Germain wrote:kakvo ime gavrilo
-
St.Germain
znas sta gavrilo: mene boli kurac i za vama bosnjacima i srbima i hrvatima. ja svijet ne posmatram tako. alergican sam na bilo kakvo separiranje a pogotovu na ono po nacionalnoj osnovi. A to tvoji u tzv. RS-u cine i vole kad je serB medju serBima. Nemojmo se lagati, to je tako. Protjerali ste narod, popalili, popljackali, dali krvavo do znanja da ne zelite nikoga ko se zove neserBski i sad ja dolazim u situaciju da se moram opravdavat sto imam tako misljenje o RS-u i svima koji je brane (poput tebe i slicnih)gavrilo wrote:e jbg germa... ja koliko je sati ti sutra ce padati kisaSt.Germain wrote:nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.
RS je za mene BOLESNA tvorevina i to je rak danasnje BIH. Posto se rak inace sam ne povlaci, njega treba medicinski ukloniti. Vec je uspjelo u postratnoj Njemackoj, zasto ne bi i kod nas
APSOLUTNO sam bez predrasuda, ali ovo preseravanje ne trpim.
Kakav je CEJF zivjeti sa svojim plemenom? Posto vidim da si se nasao uvrijedjen, ne mislim da grijesim za adresu
-
St.Germain
nije tacno. imam iza sebe sepet postova i tema, pa ako ti se da citaj, ja se tebi ne opravdavopraznina wrote:To prema tebi jedna strana totalno trula a u zajednici s druge strane med i mlijeko u svakom pogledu uključujući i aktuelnu vlast koja se ne razlikuje bitnije od one u RS-u.St.Germain wrote:nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.praznina wrote: Šta bi se desilo da recimo se promijeni vlast u RS-u i da koalicija SDS& PDP dođe u poziciju minorne stranke(znam da trenutno zvuči nemoguće ali nije neizvodivo)?
-
praznina
St.Germain wrote:znas sta gavrilo: mene boli kurac i za vama bosnjacima i srbima i hrvatima. ja svijet ne posmatram tako. alergican sam na bilo kakvo separiranje a pogotovu na ono po nacionalnoj osnovi. A to tvoji u tzv. RS-u cine i vole kad je serB medju serBima. Nemojmo se lagati, to je tako. Protjerali ste narod, popalili, popljackali, dali krvavo do znanja da ne zelite nikoga ko se zove neserBski i sad ja dolazim u situaciju da se moram opravdavat sto imam tako misljenje o RS-u i svima koji je brane (poput tebe i slicnih)gavrilo wrote:e jbg germa... ja koliko je sati ti sutra ce padati kisaSt.Germain wrote:nece se nista desiti, jer u RS-u vlada plemensko razmisljanje i dok se ono ne promijeni nece se promijeniti nista. To treba ukinuti i ljudima objasniti da drugi narodi ne vrijede nista manje od nebeskog serBskog.
RS je za mene BOLESNA tvorevina i to je rak danasnje BIH. Posto se rak inace sam ne povlaci, njega treba medicinski ukloniti. Vec je uspjelo u postratnoj Njemackoj, zasto ne bi i kod nas
APSOLUTNO sam bez predrasuda, ali ovo preseravanje ne trpim.
Kakav je CEJF zivjeti sa svojim plemenom? Posto vidim da si se nasao uvrijedjen, ne mislim da grijesim za adresu
Vjeruj mi kao da opisuješ Herceg-Bosnu. Majke mi potpuno isto.
-
St.Germain
jel to umanjuje vrijednost pitanja? Ili mislis da oslobadja odgovornosti?
-
gavrilo
najlakse je stigmatizovati nekoga ... zar ne?St.Germain wrote:Kakav je CEJF zivjeti sa svojim plemenom? Posto vidim da si se nasao uvrijedjen, ne mislim da grijesim za adresu
nisam ja protiv podjele niti podrzavam ono sto se dogodilo na prostorima sadasnje rs tokom devedesetih.
kad vec tako pocinjes...
zna sta germa... sit sam vise tog vjecnog opravdavanja i stigmatizovanja. ne mogu nista napisati a da ne budem optuzen da sam cetnik, nacionalista, sdsovac. uvjek moram da dodam da sam protiv sds-a, da optuzujem sve srpske zlocine, da se ogradjujem karadziceve politike. ja postavljam normalno pitanje... a vi odma udri, nedaj da progovori. pa ako cemo tako diskutovati ne vidim razlog zasto vise da dolazim na sa-x
-
St.Germain
zasto?praznina wrote:The end, konec, finito!
Ja sam završio sa ovom temom.
-
St.Germain
niko od tebe ne ocekuje nista, sam se svrstavas u redove svojim komentarima, tako da sigurno nisam zasluzan za tvoj eventualni odlazak. Imas sigurno sajtova gdje ce te bolje razumjeti.gavrilo wrote:najlakse je stigmatizovati nekoga ... zar ne?St.Germain wrote:Kakav je CEJF zivjeti sa svojim plemenom? Posto vidim da si se nasao uvrijedjen, ne mislim da grijesim za adresu
nisam ja protiv podjele niti podrzavam ono sto se dogodilo na prostorima sadasnje rs tokom devedesetih.
kad vec tako pocinjes...
zna sta germa... sit sam vise tog vjecnog opravdavanja i stigmatizovanja. ne mogu nista napisati a da ne budem optuzen da sam cetnik, nacionalista, sdsovac. uvjek moram da dodam da sam protiv sds-a, da optuzujem sve srpske zlocine, da se ogradjujem karadziceve politike. ja postavljam normalno pitanje... a vi odma udri, nedaj da progovori. pa ako cemo tako diskutovati ne vidim razlog zasto vise da dolazim na sa-x
pozdrav
-
gavrilo
zato sto se vrtimo u krug, zato sto ne odgovarate na postavljena pitanja, nego vrtite se oko cinjenice sto smo srbi, zato sto covjek ne moze progovoriti a da ne bude u pocetku optuzen, zato...St.Germain wrote:zasto?praznina wrote:The end, konec, finito!
Ja sam završio sa ovom temom.
-
praznina
St.Germain wrote:niko od tebe ne ocekuje nista, sam se svrstavas u redove svojim komentarima, tako da sigurno nisam zasluzan za tvoj eventualni odlazak. Imas sigurno sajtova gdje ce te bolje razumjeti.gavrilo wrote:najlakse je stigmatizovati nekoga ... zar ne?St.Germain wrote:Kakav je CEJF zivjeti sa svojim plemenom? Posto vidim da si se nasao uvrijedjen, ne mislim da grijesim za adresu
kad vec tako pocinjes...
pozdrav
Fakat ne trebaš se pravdati meni ni za šta niti ja to tražim od tebe ili bilo koga drugog ali što bi se neko drugi tebi ili bilo kome trebao pravdati kada boravi na sa-x forumu. Zaboravi!
Last edited by praznina on 16/08/2005 20:07, edited 1 time in total.
-
List
Gavrilo, vidi se da nemas pojma. RS na sve moguce nacine koci svaki napredak BiH kao drzave. HDZ kakav god da je s nekim se stvarima i pomirio. Tjeraju i dalje svoju politiku ali ni blizu kao RS.
Ne radi se tu o ukidanju RS vec o ukidanju anti-bosanske politike a to nece popraviti ni promjena vlasti u RS. Jer i Dodikovi na zalost igraju istu igru. Samo malo drukciju. Al sustinski istu.
Sve je ovo suplja prica. Jer obojica znamo da se ovo ne moze popraviti nikako osim novim ratom. Pa ko koga.
Prica o Bosanstvu pala je u vodu u proslom ratu. Jer iz prilozenog se vidi da vecina Srba i Hrvata ma gdje zivjeli vise vole SCG i HR nego BiH. Evo i ovdje u Sarajevu Hrvati koje znam.....1998. su bili ko na iglama.......a vecina njih se zbog tekme s Danskom 2003. se nije sekirala.....emocije tada nisu proradile......to se primijeti......niko nije lud.......i onda ona prica.....pa eto.....i vi navijate za Tursku......ali Bosnjaci Tursku ne smatraju svojom domovinom......tako da je to neuporedivo......nikako se ne moze porediti.....ali se poredi.....bas kao i zlocini.....kao eto...i vi ste pucali.....i vi ste cinili zlocine.......
Iluzorno je ocekivati da se to promijeni. Kao i da Bosnjaci predju preko onoga sto im "sunarodnjaci" ucinise.
Ne radi se tu o ukidanju RS vec o ukidanju anti-bosanske politike a to nece popraviti ni promjena vlasti u RS. Jer i Dodikovi na zalost igraju istu igru. Samo malo drukciju. Al sustinski istu.
Sve je ovo suplja prica. Jer obojica znamo da se ovo ne moze popraviti nikako osim novim ratom. Pa ko koga.
Prica o Bosanstvu pala je u vodu u proslom ratu. Jer iz prilozenog se vidi da vecina Srba i Hrvata ma gdje zivjeli vise vole SCG i HR nego BiH. Evo i ovdje u Sarajevu Hrvati koje znam.....1998. su bili ko na iglama.......a vecina njih se zbog tekme s Danskom 2003. se nije sekirala.....emocije tada nisu proradile......to se primijeti......niko nije lud.......i onda ona prica.....pa eto.....i vi navijate za Tursku......ali Bosnjaci Tursku ne smatraju svojom domovinom......tako da je to neuporedivo......nikako se ne moze porediti.....ali se poredi.....bas kao i zlocini.....kao eto...i vi ste pucali.....i vi ste cinili zlocine.......
Iluzorno je ocekivati da se to promijeni. Kao i da Bosnjaci predju preko onoga sto im "sunarodnjaci" ucinise.
-
St.Germain
fakat...ugrozeni
spustite se malo na zemlju vas dvojica. Prvo pogledajte sta pisete, koga i sta opravdavate. To sto ste, kako kazete, srbi, ne znaci da na forumu mozete pisat sve i svasta a da za to ne primite opravdane kritike.
spustite se malo na zemlju vas dvojica. Prvo pogledajte sta pisete, koga i sta opravdavate. To sto ste, kako kazete, srbi, ne znaci da na forumu mozete pisat sve i svasta a da za to ne primite opravdane kritike.
-
buhtelj
Da svi su krivi zato jer zivite u Bosanskom sranju..KRIVI SU Europa i Amerika i Srbi i Hrvati i Slovenci....i Turci i Iranci i Bin Laden.......
Sto vam je dali ste normalni .....KADA CETE SE SKUZITI DA STE SAMI KRIVI ZA SVOJU SUDBINU, BJEDU, PAKAO, SMRAD, NERAZVIJENOST, PRIMITIVIZAM, VIZE, NEPOZELJNOST.......

Sto vam je dali ste normalni .....KADA CETE SE SKUZITI DA STE SAMI KRIVI ZA SVOJU SUDBINU, BJEDU, PAKAO, SMRAD, NERAZVIJENOST, PRIMITIVIZAM, VIZE, NEPOZELJNOST.......
-
gavrilo
gdje ja sta ili koga opravdavam? jednostavno pitanje... sta posle ukidanja republike srpske? jos nisam dobio odgovor... a vidim da ti u tom pitanju mnog cega implicirasSt.Germain wrote:spustite se malo na zemlju vas dvojica. Prvo pogledajte sta pisete, koga i sta opravdavate. To sto ste, kako kazete, srbi, ne znaci da na forumu mozete pisat sve i svasta a da za to ne primite opravdane kritike.
i ne mislim ja sto sam srbin da mogu pisati sta god hocu, ali nemoj i ti da mislis da mozes provocirati samo zato sto si moderator ( vidi: fakat ugrozeni).
-
praznina
St.Germain wrote:fakat...ugrozeni![]()
Ti koristiš svoju ulogu admina da pišeš svašta i ako se nečiji post kosi sa tvojim mišljenjem onda je naopak.