BIGMEV fondacija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ubor Metenga

#2 Re: BIGMEV fondacija

Post by Ubor Metenga »

Znam ja, sve, al' nije za foruma :D
strong69

#3 Re: BIGMEV fondacija

Post by strong69 »

Sta te zanima? Osnivac je Muzafer Cilek, vlasnik Cilek namjestaja. Korijeni su mu iz BiH. U fondaciji rade mladi ljudi koji govore tecno turski i engleski jezik. Vecina tih momaka i djevojaka su Bosanci i Hercegovci ili rodjenjem ili porijeklom.

Organizovali su na desetine sastanaka izmedu turskih i nasih firmi, povezali ih i vodili nase u Tursku i obrnuto. Licno poznajem neke od njih i jako su dobri i vrijedni mladi ljudi. Ovaj momak kojeg znam popravi mi dan kad se vidimo i popijemo kafu. Trude se, rade sa elanom i uvijek su u pokretu. Evo sada su obezbijedili izvoz nekog voca iz Srebrenice i Bratunca.

Mislim da u slucaju uspjesnog biznis povezivanja partnera dobijaju odredeni procenat i tako se jednim dijelom finansiraju.
homega

#4 Re: BIGMEV fondacija

Post by homega »

strong69 wrote:Sta te zanima? Osnivac je Muzafer Cilek, vlasnik Cilek namjestaja. Korijeni su mu iz BiH. U fondaciji rade mladi ljudi koji govore tecno turski i engleski jezik. Vecina tih momaka i djevojaka su Bosanci i Hercegovci ili rodjenjem ili porijeklom.

Organizovali su na desetine sastanaka izmedu turskih i nasih firmi, povezali ih i vodili nase u Tursku i obrnuto. Licno poznajem neke od njih i jako su dobri i vrijedni mladi ljudi. Ovaj momak kojeg znam popravi mi dan kad se vidimo i popijemo kafu. Trude se, rade sa elanom i uvijek su u pokretu. Evo sada su obezbijedili izvoz nekog voca iz Srebrenice i Bratunca.

Mislim da u slucaju uspjesnog biznis povezivanja partnera dobijaju odredeni procenat i tako se jednim dijelom finansiraju.
To je ovo?

Izvozom prvog kamiona malina od ukupno sedam u ovoj godini, Fondacija BIGMEV počela je realizaciju projekta izvoza ovog voća iz Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku
strong69

#5 Re: BIGMEV fondacija

Post by strong69 »

To je to.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
homega

#6 Re: BIGMEV fondacija

Post by homega »

strong69 wrote:Organizovali su na desetine sastanaka izmedu turskih i nasih firmi, povezali ih i vodili nase u Tursku i obrnuto. Licno poznajem neke od njih i jako su dobri i vrijedni mladi ljudi. Ovaj momak kojeg znam popravi mi dan kad se vidimo i popijemo kafu. Trude se, rade sa elanom i uvijek su u pokretu. Evo sada su obezbijedili izvoz nekog voca iz Srebrenice i Bratunca.

Ovakva uvezivanja privreda država ili regija, prije rata, a i danas bi trebale, radile su "privredne komore".
strong69

#7 Re: BIGMEV fondacija

Post by strong69 »

Tacno. Danas ce ti BIGMEV dati za pet minuta sve informacije. A komora ce ti reci da su na odmoru do septembra a počinju raditi u oktobru.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Post Reply