Big Lebowski

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

AkHolic

#1 Big Lebowski

Post by AkHolic »

Zašto ovaj film u BiH i susjednim državama nije ostvario veću popularnost ?
LSD

#2 Re: Big Lebowski

Post by LSD »

AkHolic wrote:Zašto ovaj film u BiH i susjednim državama nije ostvario veću popularnost ?
Nema potrebe da je ostvaruje.
karanana

#3 Re: Big Lebowski

Post by karanana »

sta znaci veca popularnost?

daj mi primjere filmova koji su u BiH i regiji ostvarili tu "vecu" popularnost koju mislis da je i ovaj film trebao ostvariti.
Kaćunak

#4 Re: Big Lebowski

Post by Kaćunak »

LSD wrote:
AkHolic wrote:Zašto ovaj film u BiH i susjednim državama nije ostvario veću popularnost ?
Nema potrebe da je ostvaruje.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man. :D
se7en84

#5 Re: Big Lebowski

Post by se7en84 »

Big Lebowski ni u svijetu kad se poceo prikazivati nije ostvario nikakvu znacajniju ni zaradu ni slavu ali u godinama koje su dosle su ga pretvorile u pravi klasik, nevjerovatno popularnost je dozivio, kultovi su se stvorili, cak sta vise svake godine imaju okupljanja fanova koji se oblace u likove i naravno duvaju mnogo hah :) Iskreno meni je film odlican jedan mi je od najboljih i najdrazih filmova ikada i definitivno najbolji od brace Cohen.

Yea you know that is just like ur opinion. - jaka
Nobody fucks with Jesus - i sve ono sto je prehodilo ovome mi je jedna od najjacih scena u filmovima...
LSD

#6 Re: Big Lebowski

Post by LSD »

Ocekujem nakon ove teme pravu maniju otvaranja tema sa slicnim naslovima....da svako postavi pitanje za neki svoj omiljeni film, zašto nije ostvario vecu popularnost u regionu i šire, zašto ovo, zašto ono.
Mislim wtf sa Velikim Lebovskim :? što se baš taj film izvuce iz naftalina, a hiljade slicnih primjera....kakva je ovo tema :?
karanana

#7 Re: Big Lebowski

Post by karanana »

meni je dobar onaj mu debeli jaran. rosanein muz, odlican glumac.
mislim film je odlican, ali ne kontam sta je postavljac teme mislio kada je pricao o nekoj popularnosti?

ovaj film nije ni batman ni harry poter ni oni vampiri ni ne znam ti ni ja sta jos od "mainstream" smetlja.
dale cooper

#8 Re: Big Lebowski

Post by dale cooper »

Ovaj film je prepoznat i popularan kod onih ljudi koji znaju šta je dobar film.
vinnie_jones

#9 Re: Big Lebowski

Post by vinnie_jones »

therrarrius

#10 Re: Big Lebowski

Post by therrarrius »

dale cooper wrote:Ovaj film je prepoznat i popularan kod onih ljudi koji znaju šta je dobar film.
:thumbup:
So What!

#11 Re: Big Lebowski

Post by So What! »

Strastveni sam filmofil i odlgedao sam mnogo filmova u svom životu među kojima je i ovaj. I ja stvarno neznam šta je toliko izvrsno i kultno u ovom filmu, zaista. Može li mi neko objasniti zašto je ovaj film zaslužio veću pažnju od npr. filma "History of Violence" ili "American History X" koji jesu drugačiji žanrovi od ovog, ali mngo bolja i priča i gluma i sve ostalo. I nemoj da ispadne da ne gledam komedije, od svih filmova koje sam gledao 80% su komedije.
dale cooper

#12 Re: Big Lebowski

Post by dale cooper »

So What! wrote:Strastveni sam filmofil i odlgedao sam mnogo filmova u svom životu među kojima je i ovaj. I ja stvarno neznam šta je toliko izvrsno i kultno u ovom filmu, zaista. Može li mi neko objasniti zašto je ovaj film zaslužio veću pažnju od npr. filma "History of Violence" ili "American History X" koji jesu drugačiji žanrovi od ovog, ali mngo bolja i priča i gluma i sve ostalo. I nemoj da ispadne da ne gledam komedije, od svih filmova koje sam gledao 80% su komedije.
Zašto? Pa najprije zato što je tako jebeno zabavan i smiješan. Zato što ima galeriju nevjerovatnih i zanimljivih likova koji su u isto vrijeme apsurdni i smiješni ali ujedno i dirljivo ljudski. Tako da jednostavno ne možeš a
da se ne suosjećaš i navijaš za njih. Zato što je pun odličnih dijaloga i fazona koji sjajno opisuju tu slackersku i
stonersku subkulturu ljudi. Ovo su samo neki od razloga, siguran sam da će se ostali sjetiti još nečega.

Ne znam, možda ti jednostavno ne sjeda ili ne kontaš humor braće Coen?
2407

#13 Re: Big Lebowski

Post by 2407 »

Lebowskog sto vise gledas to je film bolji i bolji. Meni jedan od najboljih i najdrazih filmova :thumbup:

Svaka, ali bas svaka scena je vrhunska :-D
2407

#14 Re: Big Lebowski

Post by 2407 »

So What! wrote:Strastveni sam filmofil i odlgedao sam mnogo filmova u svom životu među kojima je i ovaj. I ja stvarno neznam šta je toliko izvrsno i kultno u ovom filmu, zaista. Može li mi neko objasniti zašto je ovaj film zaslužio veću pažnju od npr. filma "History of Violence" ili "American History X" koji jesu drugačiji žanrovi od ovog, ali mngo bolja i priča i gluma i sve ostalo. I nemoj da ispadne da ne gledam komedije, od svih filmova koje sam gledao 80% su komedije.
Hmmm da je bolja gluma ne znam, tesko da su i Goodman i Bridges imali bolje odradjenih uloga od ove, za Buscemia je ono klasika :mrgreen:

Pogledaj Lebowskog jos koji put, obrati malo vise paznje na konverzaciju a nesvjesno ces primjetiti jos kamaru detalja u filmu koji ga cine kultnim.
zecko_kupuz

#15 Re: Big Lebowski

Post by zecko_kupuz »

The dude ruuules! :D

Sasipanje pepela mi je najsmješnija scena ikad. :dance:
zecko_kupuz

#16 Re: Big Lebowski

Post by zecko_kupuz »

I mislim da je film imao (pre)velik uticaj na Bridgesa, nekako se sam dijelom transformisao u Dudea ovih posljednjih godina. Gledao sam neke starije njegove filmove, izgledao je kudikamo ozbiljniji i uredniji. :D

Sad kad ga vidiš, duga kosa, brada, svako malo mu se u rečenicama provlači uzrečica "man"... :lol: Legenda. :thumbup:
Saian

#17 Re: Big Lebowski

Post by Saian »

LSD wrote: Mislim wtf sa Velikim Lebovskim :? što se baš taj film izvuce iz naftalina, a hiljade slicnih primjera....kakva je ovo tema :?
Image
LSD

#18 Re: Big Lebowski

Post by LSD »

To je ova scena, valjda :-) :D

Ma Jesus je gigant koji redovno prijeti ovim ublehama

he's crackin :lol: :lol:
vicious

#19 Re: Big Lebowski

Post by vicious »

"You said it, man. Nobody fucks with THE Jesus." :D

@dale cooper: sve objasnio. :thumbup:
pirmin

#20 Re: Big Lebowski

Post by pirmin »

vicious wrote:"You said it, man. Nobody fucks with THE Jesus." :D
Ehh kad se sjetim kad sam nakon gledanja ovog filma svakom u firmi ko mi se obracao ponavljao
ovu scenu. :lol:

Inace, film mi je odlican :thumbup: ali ipak ne toliko odlican kao "No country..." od brace.
Zox

#21 Re: Big Lebowski

Post by Zox »

Filmicnost - jezik filma.
bull21

#22 Re: Big Lebowski

Post by bull21 »

Zato što ovaj film ima 'ono nešto'. Jedna netipična priča zamotana u zanimljiv splet okolnosti koji nasmije čovjeka do suza. Likovi koji idu iz jedne krajnosti u drugu; Lebowski i Lebowski... i mnoge druge stvari koje ima da ga čine jednim od najboljih filmova koje sam ja odgledao. Najjači adut filma je ustvari činjenica da se zaj... sam sa sobom. Od Jesusa pa nadalje...
Harry Lime

#23 Re: Big Lebowski

Post by Harry Lime »

Čuj nije popularan film. Pa sam lik u filmu, Jesus Quintana, koji se pojavljuje u svega nekoliko minuta (mislim tri), je popularnji nego vecina filmova.
Ovo nije blokbaster.
Saian

#24 Re: Big Lebowski

Post by Saian »

karanana wrote:meni je dobar onaj mu debeli jaran. rosanein muz, odlican glumac.

it's a league game Smokey
:D
Did

#25 Re: Big Lebowski

Post by Did »

Post Reply