U dobroj sam fizickoj formi,mada nisam nikada nisam isao biciklom na takvu relaciju.Interesuje me da li ima neko ko
je vec isao i da podjeli iskustva,glede trajanja puta i kojim je putem isao.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Đesi Lance ArmstrongWind wrote:ma pusti ove miseve....samo naprijed...spremi se i furaj....
bordo_boy wrote:Zavisi kakav bicikl imaš sa amaterskim/kineskim ni ne pomišljaj. S kim ideš, tj. koliko vas je. Ja ne bih sam išao... Također moraš praviti pauze, a za to ti treba veeeeeelika torba i eventualno šator. Ponesi opremu za eventualnu zamjenu gume, dakle rezervna guma, pumpa, i šarafciger i ključ za skidanje točka. Kako god, ja se ne bih zaputio na taj put. To je 500 kilometara rizika, izgorićeš na suncu, i teško da će ti to putovanje biti ćejf a ne patnja. Radije skupi pare za gorivo, ili bus / voz i uživaj. A bic po Zenici
Kako su se vozači ponašali prema vama? Koliko puta ste stali da odmorite? Gdje je bilo najteže?chengaba wrote:Išao ja prošle godine, a i ove ću opet.
Krenuli onako bez pameti, ideja se rodila nakon par piva da ujutro idemo na more.
Išli sve do Gradca magistralom (kuda bi i autom išao). Krenuli ujutro u 6 iz Sarajeva, u oko 5 prešli granicu, a u 9 bili u Gradcu. Jedino što ću ti ja savjetovati je da ako nemaš bisage, nabavi ih pod hitno, ja sam sa ruksakom išao na leđima, i malo je reći da sam se napatio...
Ne znam šta bih ti rekao, bolje da ti nešto konkretno pitaš.
koliko uspona ima kad je u pitanju ovaj put?sheikh wrote:bordo_boy wrote:Zavisi kakav bicikl imaš sa amaterskim/kineskim ni ne pomišljaj. S kim ideš, tj. koliko vas je. Ja ne bih sam išao... Također moraš praviti pauze, a za to ti treba veeeeeelika torba i eventualno šator. Ponesi opremu za eventualnu zamjenu gume, dakle rezervna guma, pumpa, i šarafciger i ključ za skidanje točka. Kako god, ja se ne bih zaputio na taj put. To je 500 kilometara rizika, izgorićeš na suncu, i teško da će ti to putovanje biti ćejf a ne patnja. Radije skupi pare za gorivo, ili bus / voz i uživaj. A bic po Zenici
Imam dobro biciklo,nije to problem.Isao bih s par prijatelja.Pauze naravno,sa autom kad idem pravim,a kamoli ovakoImam svu tu opremu,to se podrazumjeva.500km nije neki rizik,jer iz zenice do makarske preko rostova ima 200km.Sto se tice goriva,to je najmanji problem,ali ne zelim kao svake godine. Ideja je bila da idem s biciklima i da kampujemo,ono kao neka avantura.Ja samo pitam da li ima nekoga ko je isao i kako je to sve bilo
![]()
Kako ste se vratili?chengaba wrote:Išao ja prošle godine, a i ove ću opet.
Krenuli onako bez pameti, ideja se rodila nakon par piva da ujutro idemo na more.
Išli sve do Gradca magistralom (kuda bi i autom išao). Krenuli ujutro u 6 iz Sarajeva, u oko 5 prešli granicu, a u 9 bili u Gradcu. Jedino što ću ti ja savjetovati je da ako nemaš bisage, nabavi ih pod hitno, ja sam sa ruksakom išao na leđima, i malo je reći da sam se napatio...
Jako pozitivno iskustvo sa vozilima smo imali, svi su se sklanjali pored nas, niko nije trubio, dovikivao i sl.Entropio wrote: Kako su se vozači ponašali prema vama? Koliko puta ste stali da odmorite? Gdje je bilo najteže?
Vratili se vozom, nismo baš imali vremena da pedalamo nazad zbog obaveza (samo smo jedan dan dole bili), a inače bi isto nazad. A i sa vozom je posebna priča, samo mi je plaho mrsko pisati.helpdesk wrote: Kako ste se vratili?![]()
![]()
chengaba wrote:Išao ja prošle godine, a i ove ću opet.
Stigli za dan k'o što vidišsheikh wrote: jarane zar si mogao stici u jednom danu????
bisage imam,kojim si putem isao,kako za granicu? Znaci gotivno je?
u kakvoj si formi

hajmo detljnija ruta i usponsheikh wrote:svaka ti cast prijatelju
Mislio sam da se ne moze stici u jednom danu
Ja nisam planirao ici preko m17 vec preko rostova,prilicno je blize![]()
Naravno da sam u tom fazonu i to smatram prilicno gotivnim![]()
Imal jos koji savjet?
radio_sa wrote:Da li bi mogao sliku bicikla postaviti ?
Ja sam razmišljao sa GT AVlanche-om 3.0 - da li bi u tom slučaju bilo bolje gume promijeniti ? - kada se ide asfaltom i svaka čast obojici na entuzijazmu

Nije fol u tome, sjest ću onda u auto i otići dole. Malo avantura, folovi...Mahalac wrote:Nadjite jedan kombi koji ce ici usporedo s vama i budite bas rahat cijeli put![]()
karanana wrote:a jeli se i preko rostova spustas na m17 u jablanici? ili pichite dalje prema prozoru pa onda preko zapadne hercegovine izadjete negde u hrvatsku?