kazaliste - vrelo bosne cca 8 km laganog pedalanja oko 40 min, 10 puta tako to je 80 km (mozda konjic) i 400 min tj 6,7 sati dalje necu do makarskeifbbpro wrote:olduser wrote:dobra je to zajebancija
sretno vam![]()
valjda se i ja kad odlucim s biciklom otic..
moral se doc za dva dana, 4-5 dana lagano, nije zurba nigdje..dovoljno para i razguli...nista previse odjece, par potrosnih dijelova za biciklo,hrane, vode mada danas radnja, benzinska svako 5km, normalno tupavo biciklo, da nije sad krsvreca za spavanje..dok se neko odluci za odlazak na more znaci da je u kondiciji..mislim da ne bi bio velik problem..
vracanje isto biciklom, dovoljno dana ostat na moru za odmorit se...
Mislim da se do Makarske (to je nekih 250km od Sarajeva) moze doci u jednom danu, ne vidim zasto bi trebalo famoznih 4-5 dana? Zajedno sa odmorima i laganim pedalanjem, 12h bi trebalo da bude sasvim dovoljno.
Biciklom na more
- jennisjoplin
#26 Re: Biciklom na more
-
ifbbpro
#27 Re: Biciklom na more
jennisjoplin wrote:kazaliste - vrelo bosne cca 8 km laganog pedalanja oko 40 min, 10 puta tako to je 80 km (mozda konjic) i 400 min tj 6,7 sati dalje necu do makarskeifbbpro wrote:olduser wrote:dobra je to zajebancija
sretno vam![]()
valjda se i ja kad odlucim s biciklom otic..
moral se doc za dva dana, 4-5 dana lagano, nije zurba nigdje..dovoljno para i razguli...nista previse odjece, par potrosnih dijelova za biciklo,hrane, vode mada danas radnja, benzinska svako 5km, normalno tupavo biciklo, da nije sad krsvreca za spavanje..dok se neko odluci za odlazak na more znaci da je u kondiciji..mislim da ne bi bio velik problem..
vracanje isto biciklom, dovoljno dana ostat na moru za odmorit se...
Mislim da se do Makarske (to je nekih 250km od Sarajeva) moze doci u jednom danu, ne vidim zasto bi trebalo famoznih 4-5 dana? Zajedno sa odmorima i laganim pedalanjem, 12h bi trebalo da bude sasvim dovoljno., slaba ti je jaro racunica
Ja sam za 4 i po sata otisao na Bjelasnicu (duzim i jebenijim putem preko Hadzica), sjeo gore, odmorio, pojeo cevape i napio se vode, i vratio se na Cvilu. To je 90-ak km.
Ovo gore sto sam napisao fino sam napomenuo da se odnosi na ozbiljnije bicikliste koji su u kondiciji.
Opet ponavljam, ko smatra da je uspjeh otici do Vrela Bosne i nazad, neka ne pomislja da putuje biciklom na more jer ce se dobro zajebati.
-
paprica29
#28 Re: Biciklom na more
Jesi li siguran u ovo?? Ch.vila-hadžići-bjelašnica-hadžići-ch.vila za 4,5 sata, a još sa ručkom i odmorom????????
-
ifbbpro
#29 Re: Biciklom na more
Naravno da jesam.paprica29 wrote:Jesi li siguran u ovo?? Ch.vila-hadžići-bjelašnica-hadžići-ch.vila za 4,5 sata, a još sa ručkom i odmorom????????
Drug, prije par godina sam bio zaludjen biciklizmom. Nisam propustao nijednu etapu profesionalnih utrka.. dao sam i finih para na opremu i dva bicikla. Volio sam biciklizam pravo, i dalje ga volim ali nazalost vise nemam biciklo, ne vozim ga nikako.
Istina, to je bila forsirana voznja, uz maximalni trud i pedalanje. Ali i dalje tvrdim ko je u kondiciji da od zore do mraka moze doci na more sa odmorima, barem do najblizeg mjesta (Gradac, Neum).
-
d2
#31 Re: Biciklom na more
po mom iskustvu tesko, prosjecna brzina ti je oko 20 na sat i ne treba velika kondicija da ides toliko medjutim to bi podrazumjevalo konstantno pedalanje 12 sati --- sumnjam da je lako izvodivoifbbpro wrote:olduser wrote:dobra je to zajebancija
sretno vam![]()
Mislim da se do Makarske (to je nekih 250km od Sarajeva) moze doci u jednom danu, ne vidim zasto bi trebalo famoznih 4-5 dana? Zajedno sa odmorima i laganim pedalanjem, 12h bi trebalo da bude sasvim dovoljno.
ja sam upoznao tipa koji je rekao da je krenuo biciklom za opkladu ujutro u makarsku i dosao tamo navece ali njemu vjerujem da jeste jer je tip inace sportista, vozi biciklo vec dugo i to ne bas amaterski, pazi na ishranu itd... jednostavno to mu je nacin zivota...
- jennisjoplin
#32 Re: Biciklom na more
moze, treba da nas neko gura uzbrdobabyline wrote:povedit ei mene
-
ifbbpro
#33 Re: Biciklom na more
2l ce biti dovoljnobabyline wrote:@ifbbprox: mozes li mi reci kolikomi treba tecnosti da dobacim do bjele?ifbbpro wrote:Mislim da moze. Naravno mislim na ljude koji su vec u kondiciji i koji vec aktivno koliko toliko voze biciklo na vece kilometraze.tataratira wrote:bez odmora bi se morao kretati prosječnom brzinom od 22-3 km/h
to biciklista amater ne može izdržati sat vremena na ravnom, malo je dan
bez obzira na 500 metara visinske razlike
Jer ko misli na more biciklom, a sprema se par dana na Vilsonovom, moze samo sjebati odmor, stici do Ivan Sedla, i sjesti pored puta i plakati.
Znam po sebi jer sam prije isao na duze rute, i prvi put na Bjelasnicu kad sam isao i na pola puta na planini kad mi je nestalo vode, zamalo nisam dehidrirao.
Znaci, samo ozbiljni biciklisti neka razmatraju ovakav put i uzmu ga u obzir!
-
d2
#34 Re: Biciklom na more
tebe mozda, babyline - nejennisjoplin wrote:moze, treba da nas neko gura uzbrdobabyline wrote:povedit ei mene
-
d2
#35 Re: Biciklom na more
zna li neko visinsku razliku recimo od pocetka penjanja do policije ?
- jaza_HZSA
#36 Re: Biciklom na more
izvodljivo je i 12h je dovoljno. najbolje ture za dovbru pripremu su brdo npr. tura barice-cavljak-crepoljsko-skakavac, igman, bjela itd. dosta vode, kaloriscne hrane tipa cokolada odmor svakih 100 tinjak km po 15-20 min i to je to. ja bih isao al mi ne daju starci, kazu strah ih......d2 wrote:po mom iskustvu tesko, prosjecna brzina ti je oko 20 na sat i ne treba velika kondicija da ides toliko medjutim to bi podrazumjevalo konstantno pedalanje 12 sati --- sumnjam da je lako izvodivoifbbpro wrote:olduser wrote:dobra je to zajebancija
sretno vam![]()
ja sam upoznao tipa koji je rekao da je krenuo biciklom za opkladu ujutro u makarsku i dosao tamo navece ali njemu vjerujem da jeste jer je tip inace sportista, vozi biciklo vec dugo i to ne bas amaterski, pazi na ishranu itd... jednostavno to mu je nacin zivota...
-
d2
#37 Re: Biciklom na more
u svakom slucaju volio bih probati nekad.
-
d2
#38 Re: Biciklom na more
cini se oko 700 m prema google earthud2 wrote:zna li neko visinsku razliku recimo od pocetka penjanja do policije ?
- madner
#39 Re: Biciklom na more
Meni treba 15-ak minuta iz Hadzica do Policije, bez da prolijem kap znoji. 
- madner
#40 Re: Biciklom na more
Hvala hvala, nije tesko samo treba nasut koji litar goriva.babyline wrote:ti si moj idolmadner wrote:Meni treba 15-ak minuta iz Hadzica do Policije, bez da prolijem kap znoji.
-
Sharam
-
callmethebreeeze
#42 Re: Biciklom na more
kako ces biciklom ponijeti vrecu paprika, tri pretislonca i 30 pasteta.
-
callmethebreeeze
#43 Re: Biciklom na more
babyline wrote:u ruksaku malo vecem xxlcallmethebreeeze wrote:kako ces biciklom ponijeti vrecu paprika, tri pretislonca i 30 pasteta.
ima bicikala sa prikolicom...
- jennisjoplin
#44 Re: Biciklom na more
meni bibijem treba brat-bratu 5 sati do makarske[/quote]babyline wrote:[
jel' sa sletanjem i uzletanjem ako su vremenske prilike ok?
- jennisjoplin
#45 Re: Biciklom na more
ja, samo kad su weather conditions bez magle, inacebabyline wrote:jel' sa sletanjem i uzletanjem ako su vremenske prilike ok?jennisjoplin wrote:meni bibijem treba brat-bratu 5 sati do makarskebabyline wrote:[
a koji uredjaj za navigavanje pri sletanju koristis? nikia, blaupunkt, sony itd ?
- jennisjoplin
#46 Re: Biciklom na more
ja, samo kad su weather conditions bez magle, inacebabyline wrote:jel' sa sletanjem i uzletanjem ako su vremenske prilike ok?
a koji uredjaj za navigavanje pri sletanju koristis? nikia, blaupunkt, sony itd ?
najbolji je kakav muski suvozac, onako sav nervoszan i iskusan.
je, al' kad se uznoji postaje sklisko i opasno
- edin_Basket
#47 Re: Biciklom na more
ma rijetko ko moze za 12 sati, nego vi momci ponisite para da prespavate u mostaru, pa onda picite dalje, sta fali za dva dana dole doci bez upale misica, bolova u guzovima itd
- jennisjoplin
#48 Re: Biciklom na more
oni sa velikim i decelim guzovima se ne plase al' ostali brand čačkalicaedin_Basket wrote:ma rijetko ko moze za 12 sati, nego vi momci ponisite para da prespavate u mostaru, pa onda picite dalje, sta fali za dva dana dole doci bez upale misica, bolova u guzovima itd
- energy_shock
#49 Re: Biciklom na more
ja imam zelju da otidjem na more sa biciklom , ali nemogu sam zato sto su mi svi jarani nesportisti i slicno, ali bit ce vremena , u zadnje 3 godine sam skoro pa svaki dan sam prelazio bar po 15 Km , ali sam i zato promijenio 4 bicikla , pa se nekad zapitam jel do mene ili je do bicikla 
- jaza_HZSA
#50 Re: Biciklom na more
malo je 15 km dnevno malo, pojacaj ko ja od 35-40 km dnevno minimalno i bez problema ces doci do korcule(ne treba ti trajekt, bices toliko jak da ces moci plivat s bajkom
) a ne do makarske