cappy_tempo wrote:l00d ti mislis da smo mi zaboravili na tvoje biciklo
Biciklom kroz Sarajevo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5501 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- skafiskafsnjak
#5502 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hahahaahhahahahahahaahah
zaboravio ja na vas
Sreca nije vise na ovoj lokaciji ....
zaboravio ja na vas
Sreca nije vise na ovoj lokaciji ....
- cappy_tempo
#5503 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mislis da necemo saznati novu lokaciju. imamo stele kod admina,ip adresa,udba,cia,osa sve je na nasoj strani 
- skafiskafsnjak
#5504 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nemate saMse 
- SAID5
#5505 Re: Biciklom kroz Sarajevo
najvjerovatnije da ti je pukao BB, zamjena ti je oko 25KMMiki123 wrote:Dilema.
Imam bike, gt avalanche 2011, vožen, ali u dobrom stanju. Mislim da je nešta u pogonu otišlo ili se otkačilo, popustilo, a pored toga trebao bih zamijeniti još neke stvari (kočnice npr.).
Sad kontam da li da stavim bike na pik .ba i prodajem i onda dodam još para i kupim novi, ili da na ovaj recimo stavim diskove i i još neke stvari i fino ga repariram![]()
Koliko bi me prednji i zadnji diskovi koštali? Prosječan kvalitet? Ili da ostavim v brake, ali da stavim nove pakne.. isto tako, ako budem morao mijenjati prednji pogon?
Pogon da valja (sa bb-om) od 60 do 150 za deore
A najpoviljnija normalna hidraulika ti je oko 200KM sa diskovima, a točkovi sa nabama za disk polovni oko 100-120KM
da kupujes nabe pa ponovo pletes tockove izadje te na isto kao da kupis polovne i centriras ih.
Ja sam krenuo u sređivanje GT-a dio po dio, nije nimalo jeftino, ali je gušt nevjerovatan
- cappy_tempo
#5506 Re: Biciklom kroz Sarajevo
L00d wrote:nemate saMse
ako nista uvijek ima neka tura
- Miki123
#5507 Re: Biciklom kroz Sarajevo
odustao sam od diskova.SAID5 wrote:najvjerovatnije da ti je pukao BB, zamjena ti je oko 25KMMiki123 wrote:Dilema.
Imam bike, gt avalanche 2011, vožen, ali u dobrom stanju. Mislim da je nešta u pogonu otišlo ili se otkačilo, popustilo, a pored toga trebao bih zamijeniti još neke stvari (kočnice npr.).
Sad kontam da li da stavim bike na pik .ba i prodajem i onda dodam još para i kupim novi, ili da na ovaj recimo stavim diskove i i još neke stvari i fino ga repariram![]()
Koliko bi me prednji i zadnji diskovi koštali? Prosječan kvalitet? Ili da ostavim v brake, ali da stavim nove pakne.. isto tako, ako budem morao mijenjati prednji pogon?
Pogon da valja (sa bb-om) od 60 do 150 za deore
A najpoviljnija normalna hidraulika ti je oko 200KM sa diskovima, a točkovi sa nabama za disk polovni oko 100-120KM
da kupujes nabe pa ponovo pletes tockove izadje te na isto kao da kupis polovne i centriras ih.
Ja sam krenuo u sređivanje GT-a dio po dio, nije nimalo jeftino, ali je gušt nevjerovatan
Slijedeći mjesec ga kontam odvući u ciklocentar Ilidža, pa ću promijeniti pakne, uzeti neke od ovih,
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ry/view/36
- SAID5
#5508 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ove tricolor su odličan izbor, jesu malo plice od standardnih, ali odlično koče. Njih sam stavio prije diskova, i puno su bolje od nekih promax koje sam imao prije!
-
quarterback
#5509 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moj savjet su ti ove http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/36/1396Miki123 wrote: odustao sam od diskova.
Slijedeći mjesec ga kontam odvući u ciklocentar Ilidža, pa ću promijeniti pakne, uzeti neke od ovih,
ove najjeftinije ne uzimaj ni za zivu glavu, ja sam prije 2 godine, dok sam jos imao vbrake, potrosio ove trobojne i posto sam imao turu stavio privremeno ove stock obicne, sekunda je falila da poginem na sred bjelasnice radi toga
ne treba stediti na kocnicama definitivno
- muz66
#5510 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jeste li probali ashima 4fun paknice? crne, sa produzenim uloskom. predobre. kad su mene od 100-tinjak kila sigurno zaustavljale, neces onda ni ti imati nikakvih problema.
-
quarterback
#5511 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nakon sto sam se slomio na bjelasnici zamjenio sam te stock sa ashimom, ovakve su bile

bile su mi OK, ali su mi ipak (puno) bolje bile ove trobojne iznad
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/36/1396 - te su ukopavale u mjestu

bile su mi OK, ali su mi ipak (puno) bolje bile ove trobojne iznad
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/36/1396 - te su ukopavale u mjestu
- cappy_tempo
#5512 Re: Biciklom kroz Sarajevo
uh kad se sjetim trobojnih na starom bajku. sto kaze quarterback u mjestu su stopale,kisa,snijeg,sunce kocile ko lude. vozao sam ih dobre 2 sezone i kad sam prodavao bajk opet su kocile dobro
. da udje jos u zapisnik,nisam bas lagan 110+kg 
- Miki123
#5513 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nema štedit.quarterback wrote:moj savjet su ti ove http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/36/1396Miki123 wrote: odustao sam od diskova.
ove najjeftinije ne uzimaj ni za zivu glavu, ja sam prije 2 godine, dok sam jos imao vbrake, potrosio ove trobojne i posto sam imao turu stavio privremeno ove stock obicne, sekunda je falila da poginem na sred bjelasnice radi toga
ne treba stediti na kocnicama definitivno
- muz66
#5514 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vozi li neko od vas na geax ili scott gumama? jeste li zadovoljni? konkretno mislim na geax gato 2.3 i scott stroke 2.4
- bombašica
#5515 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Misliš da sam odustala od ponjave?L00d wrote:eo ga, ceka voznjicu![]()
- cappy_tempo
#5517 Re: Biciklom kroz Sarajevo
l00d bolje ti je ostavi se biciklizma,a i ponjave 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5518 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Neko od forumasa sinoc pedalao oko pola 12 kod studentskih domova? Respect, minus ja se umoto salom, kapu i kapuljacu nabacio i opet zima a lik pedala 
- weedonjaaa
#5519 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Danas mi vazdan. Smrz'o sam se živ iako sam imao 2 jakne
al' nema veze bitno je da je tura odrađena 
- hakazvaka
#5520 Re: Biciklom kroz Sarajevo
+ za tri-color pakne kod NineMiki123 wrote:Nema štedit.quarterback wrote:moj savjet su ti ove http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ew/36/1396Miki123 wrote: odustao sam od diskova.
ne treba stediti na kocnicama definitivnook, hvala.
I jos jedan savjet, iz iskustva, za sve one koji zele preci sa v-brake na diskove... ako imate dobre v-brake kocnice (bilo koje da nisu kineske, i sa jakim paknama), a planirate preci na neku jeftinu hidrauliku, nemojte
v-brake je daleko laksi za odrzavati, puno su manje sanse da vam se nesto sjebe, i puno su pouzdanije. a finalni rezultat na diskovima ce vam biti ili ista kociona sila kao prije, ili cak i slabija.
ja sam licno imao negativno iskustvo sa tektro auriga comp kocnicama, gdje su stalno gubile pritisak i trebale odzracivanje, a nikada nisu davale normalnu snagu... takodjer svi moji prijatelji muku muce i sa puno skupljim modelima kocnica tipa Avid elixir, juicy i slicnim smecem
- muz66
#5521 Re: Biciklom kroz Sarajevo
formula majka
slx mi redovno gubile snagu, rx k'o bog. osim po snijegu, zavijaju k'o ratna uzbuna.
slx mi redovno gubile snagu, rx k'o bog. osim po snijegu, zavijaju k'o ratna uzbuna.
-
quarterback
#5522 Re: Biciklom kroz Sarajevo
joj i ja kad kocim kao da voz ulazi u stanicu 
- muz66
#5523 Re: Biciklom kroz Sarajevo
koje kocnice? sto se toga tice, razocaran sam debelo. ispade v-brake sa dobrim paknicama daleko bolji od hidraulike kad je plaho kisno vrijemequarterback wrote:joj i ja kad kocim kao da voz ulazi u stanicu
-
quarterback
#5524 Re: Biciklom kroz Sarajevo
juicy fivemuz66 wrote:koje kocnice? sto se toga tice, razocaran sam debelo. ispade v-brake sa dobrim paknicama daleko bolji od hidraulike kad je plaho kisno vrijemequarterback wrote:joj i ja kad kocim kao da voz ulazi u stanicu
ne smeta mi puno, zelio sam diskove mada mi se subjektivno cini da nikakve razlike nema izmedju v brake sa onim trobojnim gumicama i diskova, osim u tome sto diskovima mogu kociti sa jednim ili dva prsta
- muz66
#5525 Re: Biciklom kroz Sarajevo
taman tako. ne zabole ruke na dugom spustu. prije imao avidov v-brake...perfektna kocnica. pa jos kad sam otkrio ashimine pakne skontao da su idealna kombinacija.quarterback wrote:juicy fivemuz66 wrote:koje kocnice? sto se toga tice, razocaran sam debelo. ispade v-brake sa dobrim paknicama daleko bolji od hidraulike kad je plaho kisno vrijemequarterback wrote:joj i ja kad kocim kao da voz ulazi u stanicu
ne smeta mi puno, zelio sam diskove mada mi se subjektivno cini da nikakve razlike nema izmedju v brake sa onim trobojnim gumicama i diskova, osim u tome sto diskovima mogu kociti sa jednim ili dva prsta