Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#4526 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

leet wrote:
Better Man wrote:Ma, to su obični idioti koji nemaju pojma o životu! Kad god idem na dužu vožnju, obavezno stavim kacigu, rukavice, jer sigurnost je najvažnija, a tu je i ruksak sa rezervnom presvlakom kad se oznojim i drugim potrebnim stvarima!
Ideš li bajkom do Londona ? :D
Naravno evo upravo se danas vratio!
sema911

#4527 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911 »

jbga neko nema sta da cuva u/na glavi pa ne nosi kacigu a ako su skupe normalne ima u penny onih od stiropola mislim da su 10km,.,
quarterback

#4528 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

cappy_tempo wrote:danas sam sreo par biciklista na borackom bez kaciga svi voze,a drugu grupu sretnem na ivanu bez kacige? jel to neka furka ici ivanom pa i borackim gdje se na nekim dionicama 2 auta ne mogu zaobici,a na ivanu se kolona auta uhvatila i sad svak svakog prestize,a junaci se uhvatili desne strane,jedan iz drugog i nikakav problem nije tu nego ni jedan na glavi kacige nema,a koliko sam vidio ni zakacenu je negdje nemaju...
moja ekipa je bila na borackom ali cisto sumnjam da nisu stavili kacige, jesu li imali dresove nekog kluba ?
quarterback

#4529 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Ja sam prije par godina radi nenosenja kacige zamalo glavu izgubio na jednoj od planina, kaciga je ostala okacena tj nije bila na glavi, isao sam brzo, pao i zamalo poginuo...

Luda sreca me spasila, nakon toga sam kacigu poceo da nosim i po gradu (prije sam je stavljao samo kod spustanja po makadamu ili kroz sumu) medjutim covjek je proklet, nosio sam je oko jedne sezone i sada se opet glupiram bez nje...

Budala.
skafiskafsnjak

#4530 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Lucazode wrote:
trimi68 wrote:
Lucazode wrote:Image

Ima par dana kupio na INI. 4.5 KM rastavio bajk, skinuo lanac, pogone, nabe, kuglagere povadio...Dobro odmastio oprao šamponom i ostavio da se osuši. Kasnije podmazao sa spomenutim uljem i definitivno se osjeti razlika. Ne toliko zbog ulja kao zbog dobrog čišćenja.
Ulje samo po sebi je ok.
A zašto si odmastio pogone (koliko pogona ima na biciklu??), nabe, kuglagere (gdje ovo nađe na biciklu, koji je model, može li fotos bicikla i kuglagera??) si vratio nadam se :)
Koji šampon si koristio (Protiv peruti ili za masnu kosu) :dance: :mrgreen:
Ako je razlika zbog čišćenja zašto si koristio ulje ???

:sax: :bih:
:)
Prednja naba unutar koje su kuglageri povađeni i oprani. Takođe je odmašćena unutra i oprana. Prije čišćenja se čuo zvuk škripickanja i kao da melje pri okretanju prednjeg točka što je bila kombinacija prljave tot masti i prašine. Isti je sistem i na zadnjoj nabi. Kuglageri odmašćeni, oprani, vraćeni u utore i nanesena tot mast. Ni slučajno ulje za podmazivanje. Broj kuglagera na zadnjoj i prenjoj nabi je 20 i mora biti identičan sa bočnih strana tj. 10+10.
Image
Image Prednji pogon, odmašćen, opran, i podmazan Lancolom.
Zadnji pogon isti postupak. Image

I zadnja naba (osovina zanjeg pogona) povađeni kuglageri, oprana i očišćenja.

WD 40- odmašćivanje, Šampon Head&Shoulders pranje :D i na kraju Lancol za lanac, Lancol za prednji i zadnji pogon. A tot mast za kuglagere u nabama.
Ako bi se nanijelo ulje na kuglagere u nabama brzo bi izgubilo svojstvo lubrikanta.
Biciklo je GT Agressor. :bih:
Primjer zaprljane zadnje nabe tj.zadnje osovine pogona :bih:
Image
lancol uljem se samo lanac podmazuje. Za ove ostale stvari tj. ove lezajeve ide silikonsko ... A zupcanike nema potrebe podmazivati jer se umaste od lanca...
Dr.Mr.Fr.

#4531 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Dr.Mr.Fr. »

leet wrote:
Better Man wrote:Ma, to su obični idioti koji nemaju pojma o životu! Kad god idem na dužu vožnju, obavezno stavim kacigu, rukavice, jer sigurnost je najvažnija, a tu je i ruksak sa rezervnom presvlakom kad se oznojim i drugim potrebnim stvarima!
Ideš li bajkom do Londona ? :D

Ne mogu da vjerujem da ova zeza još traje :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#4532 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

quarterback wrote:
cappy_tempo wrote:danas sam sreo par biciklista na borackom bez kaciga svi voze,a drugu grupu sretnem na ivanu bez kacige? jel to neka furka ici ivanom pa i borackim gdje se na nekim dionicama 2 auta ne mogu zaobici,a na ivanu se kolona auta uhvatila i sad svak svakog prestize,a junaci se uhvatili desne strane,jedan iz drugog i nikakav problem nije tu nego ni jedan na glavi kacige nema,a koliko sam vidio ni zakacenu je negdje nemaju...
moja ekipa je bila na borackom ali cisto sumnjam da nisu stavili kacige, jesu li imali dresove nekog kluba ?
nisam upratio jesu li klubski dresovi. neki su imali dres,a neki nisu. eh da sjetih se, u pazaricu subota ujutro idu trojica cestovanjaka. sve super,sjajno,kraso i sva trojica bez kacige. sto je najgore stariji su momci, jedan ima dres bbk igman i sad umjesto da bude pametan on bez kacige pici,a subota ujutro tonu auta prema mostaru ide.
bombašica

#4533 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

quarterback wrote:Ja sam prije par godina radi nenosenja kacige zamalo glavu izgubio na jednoj od planina, kaciga je ostala okacena tj nije bila na glavi, isao sam brzo, pao i zamalo poginuo...

Luda sreca me spasila, nakon toga sam kacigu poceo da nosim i po gradu (prije sam je stavljao samo kod spustanja po makadamu ili kroz sumu) medjutim covjek je proklet, nosio sam je oko jedne sezone i sada se opet glupiram bez nje...

Budala.
Istina, prije jedno dvadesetak dana spičio si s biciklom pored BBI bez kacige... :-) :D
quarterback

#4534 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

jah :(

provjerio sam za one sa borackog - nisu moji...
_Reds_

#4535 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Image

Image

Pogon na sva 4(2) točka :D
bombašica

#4536 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Serija 6? Neka je hairli :D
Miki123

#4537 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

kupio sam danas pikove. Kako najbolje i najbrže zapikovat gumu?
_Reds_

#4538 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

bombašica wrote:Serija 6? Neka je hairli :D
6700

Pitah na forumu ovdje cijenu, nedavno da vidim da li je realna, ali sam se ipak odlucio kupiti.
Lucazode

#4539 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

I tako sve ja sklopim pod konac kad puf! totalno mjenjači raštimani... :( Hajde reko sam ću naštimat da ne dajem lovu i ne idem po servisima. Zadnji (mjenjač) odmah sredim, fino i tečno idu brzine ali prednji nikako...Neće da prebaci na 2 prenos, te struže lanac po kavezu, te ručica zablokira... :x :x :x Nakon 7 sati igranja sa Hi/Low šarafčićima i gledanja raznih tutorijala sam odustao i namjeravam sutra otići da dam nekom da to završi. Imate li neke preporuke glede servisa i kolike su cijene???

Usput planiram i da odradim zadnju gumu, konkretnije centriranje felge, "pleše" nenormalno, radi li to iko?
skafiskafsnjak

#4540 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

_Reds_ wrote:
6700

Pitah na forumu ovdje cijenu, nedavno da vidim da li je realna, ali sam se ipak odlucio kupiti.
Za polovno ne znam, ali novo ispod 2,500 KM nije :D
cappy_tempo

#4541 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Lucazode wrote:I tako sve ja sklopim pod konac kad puf! totalno mjenjači raštimani... :( Hajde reko sam ću naštimat da ne dajem lovu i ne idem po servisima. Zadnji (mjenjač) odmah sredim, fino i tečno idu brzine ali prednji nikako...Neće da prebaci na 2 prenos, te struže lanac po kavezu, te ručica zablokira... :x :x :x Nakon 7 sati igranja sa Hi/Low šarafčićima i gledanja raznih tutorijala sam odustao i namjeravam sutra otići da dam nekom da to završi. Imate li neke preporuke glede servisa i kolike su cijene???

Usput planiram i da odradim zadnju gumu, konkretnije centriranje felge, "pleše" nenormalno, radi li to iko?
svaki ozbiljan servis ima centriranje felge. stimanje mjenjaca i centriranje felge mislim da izadje oko +-20KM
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#4542 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Miki123 wrote:kupio sam danas pikove. Kako najbolje i najbrže zapikovat gumu?
Šta ti je/su pikovi???
I šta je pikovanje gume ????
_Reds_

#4543 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

L00d wrote:
_Reds_ wrote:
6700

Za polovno ne znam, ali novo ispod 2,500 KM nije :D
1700 i koju markicu novo :D :D :D :D
cappy_tempo

#4544 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

reds sa srecom i veoma sam ljubomoran :mrgreen: . majke mi ne valja taj trek ba nista. dam ti ja tri stoje za njega :mrgreen:
quarterback

#4545 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sljedece sezone bih i ja trebao biti na treku, negdje ove klase kao na slikama iznad
sretno drug
Lucazode

#4546 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

Što bi Dervišhalidović rekao: ti si želja iza koje druge želje nema dugo :D

Image
donja_crtica

#4547 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

quarterback wrote:evo druze

http://i46.klix.com/1fvchv.jpg

evo mene opet :) Nije mi jasno samo zadnjih 50tak metara kako prodjes do ceste. Kroz avlije, preko njiva? :)
sema911

#4548 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911 »

Lucazode wrote:I tako sve ja sklopim pod konac kad puf! totalno mjenjači raštimani... :( Hajde reko sam ću naštimat da ne dajem lovu i ne idem po servisima. Zadnji (mjenjač) odmah sredim, fino i tečno idu brzine ali prednji nikako...Neće da prebaci na 2 prenos, te struže lanac po kavezu, te ručica zablokira... :x :x :x Nakon 7 sati igranja sa Hi/Low šarafčićima i gledanja raznih tutorijala sam odustao i namjeravam sutra otići da dam nekom da to završi. Imate li neke preporuke glede servisa i kolike su cijene???

kako ti sajla stoji jel zategnuta
na hi zategnuta na low otpustena
i jesi vrfatio oprugu iza sarafica jer opruga gura sve
quarterback

#4549 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

izvini pogresno ucrtao skretanje, kreni od donjeg dijela rute unazad (kod slova e od google na dnu) - idi malo desno, vidis raskrsce ? kuca je pored ?
e vrati se tom cestom do zute linije

to je ispravna ruta
skafiskafsnjak

#4550 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Lucazode wrote:Što bi Dervišhalidović rekao: ti si želja iza koje druge želje nema dugo :D

Image
Pa vala i nije neka "zelja iza koje druge nema" . ehhehe .
Vise je usminkan nego sto je dobar :D

Ovaj trek 6700 ga moze pojesti .

Btw. Reds, platio ga novog 1700 ? koja godina ?

@Lucazode, ako slucajno planiras kupiti bajk ... bolje ti je kupis nesto sa puno boljom opremom od a za iste pare.
Ja npr imam ovu UNivegu, eto izgleda podjendako fino kao Cube, a opremu ima duplo bolju

Image
Post Reply