Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#4451 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

rashtiman wrote:Do kada radi subotom ciklo centar na Ilidzi?
Radno vrijeme: 6 dana u sedmici (osim ponedeljka) u vremenu od 09,00 do 18,00 časova. sa njihove stranice i mislim da se drze ovoga :D
chengaba

#4452 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

SUTRA!
Image

Nedjelja 08. Juli 2012.
08:00 – 09:00 h – “on foot” pregled staze
09:00 – 10:00 h – prijave u ciljnoj ravnini
10:00 – 13:00 h – trening
15:00 – 16:30 h – kvalifikacije
17:00 – 18:30 h – finalna trka

Dodjela nagrada u ciljnoj ravnini 30 min. nakon finalne trke. Satnica može malo odstupati u zavisnosti od broja takmičara.

Preporučujem kote za gledanje: Vratnik mejdan i žuta tabija (top)!

Za fotografe!
Das ist Valter IV foto takmičenje / Photo contest

Da ne bi samo uživali oni najbrži na dva točka, organizator je za sve posjetioce i one najbrže na okidaču, priredio i foto takmičenje. Takmičenje je namijenjeno svim ljubiteljima fotografije, amaterima i profesionalnim fotografima i traje jedan dan (08.07.2012.), odnosno za vrijeme održavanja Valter IV trke. Tema je vezana za trku, pa osim takmičara na stazi, to može biti i neki zanimljiv detalj ili nešto slično vezano za trku.

Pravila su jednostavna.
1. Takmičenje je javno i nije potrebna bilo kakva registracija ili prijavnica. Osobe vezane uz organizaciju, nemaju pravo učestvovanja.
2. Učestvovanjem na takmičenju, autor dopušta da se njegove fotografije bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije ove trke ili neke druge manifestacije u organizaciji NVO Horizont.
3. Svaki autor može učestvovati sa najviše 3 fotografija koje su minimalne veličine 5 megapiksela.
4. Fotografije moraju biti u JPG ili TIFF formatu (ne veća od 10 MB). Uz poslane fotografije, autor mora navesti ime i prezime, adresu i kontakt (telefon, e-mail), a fotogafije moraju biti imenovane kao na primjer: alija_alic_foto01.jpg, alija_alic_foto02.jpg itd..
5. Za takmičenje su važeće samo fotografije pristigle do 10.07.2012. godine putem e-maila [email protected]
6. Organizator će po završetku takmičenja odabrati 10 najboljih fotografija koji će biti objavljeni na facebook stranici http://www.facebook.com/horizontnvo , gdje će posjetioci svojim glasovima izabrati pobjednike takmičenja.

Fotografije sa najvećim brojem glasova lajkovanih do 17.07.2012. pobjeđuju na takmičenju, nakon čega će im biti uručene vrijedne nagrade.

Nagrade:
1. Nagrada: Fotoaparat Canon POWERSHOT SX150 IS Red
2. Nagrada: Fotoaparat Canon POWERSHOT A-2200 Silver + CP800
3. Nagrada: Fotoaparat Canon POWERSHOT A-3300IS Blue

Sretno i dobro svjetlo svim učesnicima!
Better Man

#4453 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Juče lik vozi bike Titovom i to cestom, a ne trotuarom i još u pravcu Vječne vatre! Ludak izgleda želi d a ga auto ili tramvaj raznese.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4454 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Kako vi skidate gripove :D danas prijateljici probao rukama skinuti da stavimo nove, ma nema sanse :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#4455 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by grunt »

rashtiman wrote:Kako vi skidate gripove :D danas prijateljici probao rukama skinuti da stavimo nove, ma nema sanse :D
izrezi ga nozem :D
trebalo bi da moze rukom,barem sam ja tako uvijek skidao,mada mozda ima i neki fol za lakse skidanje :)

trebala bi i meni preporuka za neki mini alat,da nije previse skup :)
bordo gandalf

#4456 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

grunt wrote:
rashtiman wrote:Kako vi skidate gripove :D danas prijateljici probao rukama skinuti da stavimo nove, ma nema sanse :D
trebalo bi da moze rukom,barem sam ja tako uvijek skidao,mada mozda ima i neki fol za lakse skidanje :)

rukom ga ne mozes ni okrenuti :D "zapek'o"
Better Man

#4457 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

masmavi wrote:
Better Man wrote:Juče lik vozi bike Titovom i to cestom, a ne trotuarom i još u pravcu Vječne vatre! Ludak izgleda želi d a ga auto ili tramvaj raznese.
Ovo je u zadnje vrijeme sve cesce situacija. Pored ovoliko guzve i uzasnog saobracajnog sistema, moram na semaforu cekat da on "zapedala" i da se zaleti do 30km/h. :shock:
Jos kad uleti par gti-ova izmedju traka to haos bude. :-)
Hjde kad ide u pravom smjeru, ali kad ide kao ovaj lik glavnom saobraćajnicom i to u suprotnom smjeru od dozvoljenog, tj. ispravnog, e onda je belaj.
Alfons Kauders

#4458 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Alfons Kauders »

rashtiman wrote:
grunt wrote:

rukom ga ne mozes ni okrenuti :D "zapek'o"
zadignes ga malo necim, po mogucnosti drvo ili plastika... srafciger moze, al ces izgrebat malo ispod...

onda fino unutra rokni malo vode ili vode sa sapunicom i lagano skidaj... opet ce ti trebati zivaca

ulje ili wd nemoj jer onda valja prat, ostane sve masno... ovako je puno lakse
bordo gandalf

#4459 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Probacu bez rezanja :D nek' to bude zadnja solucija
kokuz_sa

#4460 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:Probacu bez rezanja :D nek' to bude zadnja solucija
bolan sta se mucis..zavezes negdje biciklo da ha ne mogu ukrast..i ostavis 2h..i kd lopovi vide da ne mogu ukrast biciklo skinut ce gripove..bar nesto da uzmu :D
bordo gandalf

#4461 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:
rashtiman wrote:Probacu bez rezanja :D nek' to bude zadnja solucija
bolan sta se mucis..zavezes negdje biciklo da ha ne mogu ukrast..i ostavis 2h..i kd lopovi vide da ne mogu ukrast biciklo skinut ce gripove..bar nesto da uzmu :D
:lol: Znas da bi ih i oni skinuli :D
quarterback

#4462 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Vils je pakao svima, u pocetku sam mislio da je to sjajna ideja medjutim vilsom prolazim 4 puta dnevno biciklom jer mi je to ruta do posla i svaki put mi je muka od toga svega, ako idem u primetimeu moram sebe paziti od budalastih tinejdzera a takodje moram paziti da mi slucajno ne izleti neko dijete na rolama, biciklu ili jednostavno trceci okolo.

Ako izvedem svog sina onda ga moram sklanjati isto tako da ga ko ne pokupi biciklom jer ne paze svi kao sto ja pazim na tudju djecu a fakticki to je jedino mjesto gdje bih kao trebao moci da pustim dijete da trci okolo jer nema automobila.

Ako trcim onda moram gledati da mene ko ne pokupi dok trcim.

Vils je pakao koji bi bilo najbolje zaobici medjutim u ovom jadnom gradu nema druge povrsine u ovom reojonu a da mozes izvesti dijete, trcati koliko toliko sigurno ili proci bajkom do drugog dijela grada.

Po meni je tamo prevelika guzva i vrijeme bi bilo da se zabrani promet biciklistima (recimo sve iznad 12/13 godina) jer smo svojim prisustvom poceli da ugrozavamo druge.

Alternativno da se biciklistima da staza za bicikle pa da idu (idemo) tuda, ne ugrozavajuci druge.

Vjerovatno smo svjesni i vi i ja da su to sve ipak prazna naklapanja i da od svega nece biti nista.

Pravo je cudo sto tamo nema vise povrijedjenih s obzirom na sve oni koji koriste ta 2/3 kilometra asfalta za razlicite namjene.
quarterback

#4463 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Better Man wrote:
masmavi wrote:
Better Man wrote:Juče lik vozi bike Titovom i to cestom, a ne trotuarom i još u pravcu Vječne vatre! Ludak izgleda želi d a ga auto ili tramvaj raznese.
Ovo je u zadnje vrijeme sve cesce situacija. Pored ovoliko guzve i uzasnog saobracajnog sistema, moram na semaforu cekat da on "zapedala" i da se zaleti do 30km/h. :shock:
Jos kad uleti par gti-ova izmedju traka to haos bude. :-)
Hjde kad ide u pravom smjeru, ali kad ide kao ovaj lik glavnom saobraćajnicom i to u suprotnom smjeru od dozvoljenog, tj. ispravnog, e onda je belaj.
takvih kretena je sve vise, generalno onaj period popravke pruge je samo pogorsao situaciju na cestama, vozaci su poceli redovno prolaziti na crveno, pjesaci iskakati pred aute iako im je crveno na semaforu za pjesake a bicikli ici "uzvodno" titovom (i drugim ulicama)...

kretenski
Hajlac

#4464 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

quarterback wrote: Ako izvedem svog sina onda ga moram sklanjati isto tako da ga ko ne pokupi biciklom jer ne paze svi kao sto ja pazim na tudju djecu a fakticki to je jedino mjesto gdje bih kao trebao moci da pustim dijete da trci okolo jer nema automobila.
Opet shuplja :!:

Sta je sa silnim igralistima i parkovima po istom tom naselju u kom se nalazi Vilsonovo?

Ko je vidio da djeca umjesto po travi i zemlji trckaraju po CESTI ??? :-)
Parkovima krcata Grbavica a i igralista bruku(jedno kod Dzamije, drugo kod Shopinga/muzicke skole, trece iza one pekare/dm-a prema mostu, cetvrto iza Sumarskog faksa...). Umjesto djeca da se druze u takvim za njih namjenski napravljenim sredinama, roditelji ih cuhaju na asfalt :roll:

I jos bi biciklistima zabranili jednu i jedinu kontinuiranu stazu/zonu dugu CAAAK tri stanice gdje(teoretski) mirno mogu voziti.
quarterback

#4465 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Vec na prvi pogled po nacinu na koji razgovaras ti i ja se ne mozemo sloziti a tesko te i razumijem (cuhaju ?) tako da je dalja nasa prica o datoj temi bespredmetna.
Hajlac

#4466 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

quarterback wrote:Vec na prvi pogled po nacinu na koji razgovaras ti i ja se ne mozemo sloziti a tesko te i razumijem (cuhaju ?) tako da je dalja nasa prica o datoj temi bespredmetna.

Cuhaju = stavljaju / poturaju :D krkanski sleng kojeg rado koristim jer je danas citavo drustvo poseljaceno.
Dr.Mr.Fr.

#4467 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Dr.Mr.Fr. »

Otkako se ona utoka pojavila ovdje na temi pomalo zamirem od vilsonovog :lol: :lol: :lol: :lol:

da se naježiš :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajlac

#4468 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

Dr.Mr.Fr. wrote:Otkako se ona utoka pojavila ovdje na temi pomalo zamirem od vilsonovog :lol: :lol: :lol: :lol:

da se naježiš :lol: :lol: :lol: :lol:
heh to je nama nasa borba dala - zakon jaceg. Em su se Hammeri poceli vozati po gradu, nije nam vise bilo spasa od americkog malogradjanskog shunda.

Razbolim se kad odgledam ovakve snimke:

Koja kultura vozaca auta i pjesaka prema biciklistima i obratno, koja infrastruktura... kao da zivimo na razlicitim planetama :(
cappy_tempo

#4469 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

kad bi imali ovakve staze kao da gledam parkirale bi se razne firme,policija,razni pederi koji su snobovi drustva i zive na racun drugih, oni sa 3 zuba u glavi ali voza mercedesa ili bmw i naravno stikle od 30cm da je sve vide,a od penzionerima da ne govorim
quarterback

#4470 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

naravno, dok policija ne uzme stvar u svoje ruke ne treba racunati na urbanost

Vrhunac mi je bio juce kada sam vidio da lola parkira BMW (i jos jedan BMW pored) na trotoaru pred muzejem revolucije a u importaneu ima 2h besplatnog parkinga...

Dakle uopste nije stvar da li parkinga ima ili nema, da li se placa ili ne, stvar je (a to je svima koji ovdje zive valjda odavno jasno) u tome ko je veci seljak da gore parkira kako bi svi vidjeli njegovo auto
r_faruk

#4471 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Parkirali bi i stranci na trotoare i staze kada ih ne bi kaznjavali. Poznato mi je da je policajac u Berlinu upozorio covjeka koji stoji na biciklističkoj stazi, a upozorenje je pratilo nevjerovatno cudjenje. Nesto u smislu: "Jeste li vi normani, gdje to stojite", dok bi kod nas bilo "sta ima veze, ko ga jebe".
chengaba

#4472 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Četvrti Valter je Aleš Virtič

Iza nas je četvrti put za redom, uspješno organizovana međunarodna biciklistička downhill trka - Das Ist Valter. Niz užarene i vrele mahalske kaldrme starog grada Sarajeva, ove godine je učešće uzelo preko 70 takmičara iz država regiona, a najbrži među njima bio je Aleš Virtič iz Slovenije, dok su drugo i treće mjesto zauzeli njegovi sunarodnjaci, Miran Vauh i Jan Cestnik.
Image
U kategoriji djevojaka, ponovo je najbrža bila Zarja Černilogar iz Slovenije, a iza nje su se plasirale Dubrava Družeta iz Hrvatske i Marina Marković iz Srbije.

Najbolje plasirani bosanskohercegovački takmičar je Gušić Hasan, dok su iza njega najbolji BiH vozači bili Nikola Solomun i Amar Kevrić.

Rezultati:
Muškarci
1. Aleš Virtič (SLO) - 2:14.606
2. Miran Vauh (SLO) - 2:14.987
3. Jan Cestnik (SLO) - 2:18.827

Žene
1. Zarja Černilogar (SLO) - 2:47.058
2. Dubravka Družeta (HRV) - 3:09.221
3. Marina Marković (SRB) - 4:13.904

Najbolji BiH takmičari
1. Gušić Hasan - 2:31.834
2. Nikola Solomun - 2:45.600
3. Amar Kevrić - 2:46.499

http://www.timing.ba/stranice/valter%204.html

Još jednom čestitamo svim učesnicima i zahvaljujemo se svim sponzorima, prijateljima i komšijama grada i vidimo se iduće godine jer....

vratit će se Valter!

NVO Horizont
quarterback

#4473 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

za mene je Haso najbolji bio i ostao, drugi me ne zaimaju :D
Idemo Hasooooooooooooooooooo ! ;-)
gol-man

#4474 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by gol-man »

Hajlac wrote:
heh to je nama nasa borba dala - zakon jaceg. Em su se Hammeri poceli vozati po gradu, nije nam vise bilo spasa od americkog malogradjanskog shunda.

Razbolim se kad odgledam ovakve snimke:

Koja kultura vozaca auta i pjesaka prema biciklistima i obratno, koja infrastruktura... kao da zivimo na razlicitim planetama :(
Bio u Copenhagenu u novembru... ma ljepota , okačit ću jedan video kako idu na posao, 7,40 ujutru centra grada, aute na prste izbrojati , ali zato bicikli na sve strane !! Ispred fakulteta i škola, po cca 500 komada parkiranih . Od onih krntija što ih ne zaključavaju , pa samo sjedi i vozi , do nekih vrijednih po 10 000 KM. U biciklističkoj traci kada voziš ideš desnom stranom , jer uvijek ima bržih od tebe , malo treba da se uđe u fazon , ali zato auta te max. poštuju. Ako si pješak i samo nagazio na pješački, ovaj automatski staje , tri auta iza , niko ništa još se smiju :shock: :shock: . Kod nas bi ti sj... sve po redu. Za mejsec dana nisam čuo škripu kočnica , ni da je neko špuru "odvalio" , policiju vidio 2 puta , i to samo na intervenciju kada su profurali pod rotacijom ( auto im pasat onaj zadnji :D )
_Reds_

#4475 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Kolika je realna cijena ovog bicikla, da li je 1700 realna cijena ??

http://www.bikeshop.hr/artikli/trek-6700-dsc
Post Reply