Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vedo_dz

#4401 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vedo_dz »

Dr.Mr.Fr. wrote:
adnandus wrote:
vedo_dz wrote:Znali neko gdje zamjenit sajlu od prednjeg mjenjaca mislim kupit i da je zamjeni ja sad otvorio mjenjac ma kaki nema sanse vratit i kolko je to love ako neko zna mjenjac je onaj na okretanje ko motor

Čini mi se da je čiko u Lorisu sa strane parkinga sasvim OK :thumbup:

Ciko u lorisu je :thumbup:
isao sam maloprije kod starog u lorisu i kaze da on nezna to napravit uvuc sajlu i podesit je sa prednjim mjenjacem i uputio me u ciklo centar kad tamo majstor od podne radi
cappy_tempo

#4402 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

imas hasu na grbavici,imas capriolo na vilsu,imas bogolivestrong na skenderiji,gir kod vanni-a,ciklocentar u holidey innu ali tu im nije bas pravi servis

http://www.mtb.ba/kategorije/korisno/prodavnice/

evo ti ovdje gdje mozes naci nabrojane,a imas i ostale prodavnice ako sam koju zaboravio :D
adnandus

#4403 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

Ciko u lorisu je :thumbup:[/quote]
isao sam maloprije kod starog u lorisu i kaze da on nezna to napravit uvuc sajlu i podesit je sa prednjim mjenjacem i uputio me u ciklo centar kad tamo majstor od podne radi[/quote]

Ne mogu da vjerujem uvlacio sam i ja sajlu u taj mjenjac a ne da ne zna on koji ima servis :shock: :shock:
vjerovatno i njemu udarila vrucina u glavu pa mu se neda :cry: :cry:
le piaf

#4404 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by le piaf »

masmavi wrote:Koju vrstu zastite koristite za biciklo i koju bi preporucili, cijena nije bitna? Ne bi bilo lose ako moze i slika? :)
Preporuka da nigdje ne ostavjas bike a da nemas vizuelni nadzor. I ako ga vezes lancem ili necim, opet je to slabo.
Zavisi za sta ti treba zastita, za kaficu u gradu gdje ti je bike koliko toliko na oku ili nesto ozbiljnije (u tom slucaju bi i mene zanimalo, postoji li uopste nesto sto se ne moze obiti :-) )
adnandus

#4405 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

masmavi wrote:Koju vrstu zastite koristite za biciklo i koju bi preporucili, cijena nije bitna? Ne bi bilo lose ako moze i slika? :)

Image

guma glavu cuva :lol: :lol:
chengaba

#4406 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

adnandus wrote:Ciko u lorisu je :thumbup:
isao sam maloprije kod starog u lorisu i kaze da on nezna to napravit uvuc sajlu i podesit je sa prednjim mjenjacem i uputio me u ciklo centar kad tamo majstor od podne radi[/quote]

Ne mogu da vjerujem uvlacio sam i ja sajlu u taj mjenjac a ne da ne zna on koji ima servis :shock: :shock:
vjerovatno i njemu udarila vrucina u glavu pa mu se neda :cry: :cry:[/quote]

Ma nemoguće da ne zna to uraditi. Vjerovatno mu je mrsko bilo to raditi ko što kažeš, pa je rekao da ne zna. Nije baš profesionalno, al' hajd, vruće je što jest jest. :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4407 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Mogao bi se kakav biznis pokrenuti...Cuvam bicikla po gradu vrlo povoljno :mrgreen:
cappy_tempo

#4408 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

rashtiman wrote:Mogao bi se kakav biznis pokrenuti...Cuvam bicikla po gradu vrlo povoljno :mrgreen:
a ako mi se koje svidi moze slucajno nestati. majke mi samo otislo, ja ga zvao,prijetio ali budala se pedale uhvatio :mrgreen:
itekako

#4409 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

vedo_dz wrote: isao sam maloprije kod starog u lorisu i kaze da on nezna to napravit uvuc sajlu i podesit je sa prednjim mjenjacem i uputio me u ciklo centar kad tamo majstor od podne radi
ako iko ikada izmisli perpetuum mobile to ce biti on :mrgreen:

Ciko u Lorisu je :thumbup:
itekako

#4410 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

adnandus wrote:LANGZAM što bi reko englez, Đe Ćeljad nije Bjesna ni Kuća nije tjesna Ima mjesta i za jedne i druge :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup:
Hajlac

#4411 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

Vec sam pisao na temi o tome ;-)

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 5#p7410637
bordo gandalf

#4412 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

cappy_tempo wrote:
rashtiman wrote:Mogao bi se kakav biznis pokrenuti...Cuvam bicikla po gradu vrlo povoljno :mrgreen:
a ako mi se koje svidi moze slucajno nestati. majke mi samo otislo, ja ga zvao,prijetio ali budala se pedale uhvatio :mrgreen:
Registrovati firmu prvo :oops: zaposliti dva tri forumasa :mrgreen: i fiskalni racun da se dobije :D
_Reds_

#4413 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Ne trebamo izmisljati toplu vodu, trebamo smao repisati od drugih. Iznajmljivanje bicikala u Sarajevu bi bilo biznis.
SAID5

#4414 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

mi i asfalt pokvarimo, a kamoli biciklo :D
bordo gandalf

#4415 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

_Reds_ wrote:Ne trebamo izmisljati toplu vodu, trebamo smao repisati od drugih. Iznajmljivanje bicikala u Sarajevu bi bilo biznis.
Pa i iznajmljena bicikla bi se krala
cappy_tempo

#4416 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

SAID5 wrote:mi i asfalt pokvarimo, a kamoli biciklo :D
:lol: :lol:

mah veci je merak zavrnuti bajk koji ti je neko ostavio da ga cuvas :mrgreen: . napravis se lud,malo detalja sa jebackom dekoracijom i prodas ga ili iznajmis :mrgreen: . ma biznis majke mi :mrgreen:
Faruk.Visca

#4417 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Faruk.Visca »

E raja, maznuli mi bic pa ako neko šta primijeti neka javi, slijedi nagrada:

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=1&t=101145
holowey

#4418 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

ne da mi se odgovarati na pojedinacne postove ali evo, ovako zbirno...

biciklista se buni sto ga vozac ne postuje, dok u isto vrijeme sasvim je u redu da on, biciklista ne postuje pjesaka u pjesackoj zoni... ja sam i vozac, i biciklista i pjesak (naravno ne u isto vrijeme), i sasvim se slazem (licno iskustvo kao bicikliste) da vozaci ne postuju bicikliste kao ravnopravne ucesnike u saobracaju... ne postuju ni pjesake na pjesackim prelazima... u isto vrijeme, na onim dionicama gdje ima ucrtana biciklisticka staza, pjesaci po njoj hodaju, sepure se kao paunovi i jos se bune sto im zvoncetom signaliziram da zelim da prodjem... a da ne spominjem bezglavo kretanje pjesaka po cesti... nicije maslo nije za ramazana

medjutim, da se vratim na pocetak svog reagovanja, vilsonovim osim sa djetetom, ponekad prodjem i biciklom... nisam do sada imao apsolutno nikakvih problema sa pjesacima, djecom ili odraslima, psima, ili neki rekvizitima... cisto iz razloga, sto vilsonovim, po stazi preko dana ili cesti u vecernjim satima, prolazim sa oprezom... nisam sam tu, niti je to moja babovina da radim sta hocu i kako hocu... kada sam sa djetetom na vilsonovom, jezim se od manekena na biciklima, jurcanja, dizanja na zadnji tocak... jezim se potpune nesmotrenosti i nesvjesnosti da osim cure za koju se nadas da ce te upratiti kako izvodis akrobacije, ne primjecujes nikoga drugog, u glavi ti bubnji, ruke ti se znoje, ne cujes nista, u svom si filmu... u takvoj situaciji nalijeces na necije dijete, i imas obraza da se bunis sto se dijete krece po setalistu?

mala djeca, 1-3 godine, tek upoznaju svijet oko sebe... sta je ono tamo? trk da vidimo, aha ovo je list, a sta je ono tamo? trk, da vidimo sta je ono sjajno sto leprsa...vidi cuko...trk do cuke...na pola puta do cuke, paznju privlaci drugar/drugarica, skretanje po 90 stepeni i trk na tu stranu (a da ne spominjem trcanje u obliku slova s, osmice, u krug, itd)... gdje predlazes da roditelji, recimo samo sa grbavice, izvedu djecu? na neki parking? na trg? koji trg? gdje? vilsonovo, posebno od kada je u popodnevnim satima zatvoreno za saobracaj je idealno, bez obzira koliko to tebi smetalo... ti sa svojim biciklom mozes da se kreces bilo kuda, cak i glavnom saobracajnicom, od kozje cuprije do vrela bosne, od vogosce do vojkovica... i da uzivas kuda god da se kreces, pod uslovom da vozis bicikl radi rekreacije i zabave a ne zbog paunovog nagona da pred zenkom paradira... roditelj sa malim djetetom je ogranicen sa mogucnostima u ovom gradu, lokacija gdje nema automobila je jako malo, osim vilsonovog, tu je pionirska, veliki park i to je otprilike to... ja licno, a pretpostavljam kao i mnogi drugi roditelji, nemam mogucnost da moje dijete trci po livadi rodne grude, primorano je da trci po asfaltu... ako ja kao vozac mogu prema biciklisti imati postovanja, ocekujem da i biciklista prema pjesaku ima postovanje

ja cu za svoje dijete sa lavovima za vratove da se uhvatim, niko i nista na ovom svijetu mi nije bitno kao moja krv...opet ponavljam, dok smo na setalistu, naleti na moje dijete, i isplatice mi se silna procedura za dozvolu za nosenje... ja cu kad tad odlezati svoje, a ti ces svoje tu zavrsiti
adnandus

#4419 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

holowey wrote:ne da mi se odgovarati na pojedinacne postove ali evo, ovako zbirno...

biciklista se buni sto ga vozac ne postuje, dok u isto vrijeme sasvim je u redu da on, biciklista ne postuje pjesaka u pjesackoj zoni... ja sam i vozac, i biciklista i pjesak (naravno ne u isto vrijeme), i sasvim se slazem (licno iskustvo kao bicikliste) da vozaci ne postuju bicikliste kao ravnopravne ucesnike u saobracaju... ne postuju ni pjesake na pjesackim prelazima... u isto vrijeme, na onim dionicama gdje ima ucrtana biciklisticka staza, pjesaci po njoj hodaju, sepure se kao paunovi i jos se bune sto im zvoncetom signaliziram da zelim da prodjem... a da ne spominjem bezglavo kretanje pjesaka po cesti... nicije maslo nije za ramazana

medjutim, da se vratim na pocetak svog reagovanja, vilsonovim osim sa djetetom, ponekad prodjem i biciklom... nisam do sada imao apsolutno nikakvih problema sa pjesacima, djecom ili odraslima, psima, ili neki rekvizitima... cisto iz razloga, sto vilsonovim, po stazi preko dana ili cesti u vecernjim satima, prolazim sa oprezom... nisam sam tu, niti je to moja babovina da radim sta hocu i kako hocu... kada sam sa djetetom na vilsonovom, jezim se od manekena na biciklima, jurcanja, dizanja na zadnji tocak... jezim se potpune nesmotrenosti i nesvjesnosti da osim cure za koju se nadas da ce te upratiti kako izvodis akrobacije, ne primjecujes nikoga drugog, u glavi ti bubnji, ruke ti se znoje, ne cujes nista, u svom si filmu... u takvoj situaciji nalijeces na necije dijete, i imas obraza da se bunis sto se dijete krece po setalistu?

mala djeca, 1-3 godine, tek upoznaju svijet oko sebe... sta je ono tamo? trk da vidimo, aha ovo je list, a sta je ono tamo? trk, da vidimo sta je ono sjajno sto leprsa...vidi cuko...trk do cuke...na pola puta do cuke, paznju privlaci drugar/drugarica, skretanje po 90 stepeni i trk na tu stranu (a da ne spominjem trcanje u obliku slova s, osmice, u krug, itd)... gdje predlazes da roditelji, recimo samo sa grbavice, izvedu djecu? na neki parking? na trg? koji trg? gdje? vilsonovo, posebno od kada je u popodnevnim satima zatvoreno za saobracaj je idealno, bez obzira koliko to tebi smetalo... ti sa svojim biciklom mozes da se kreces bilo kuda, cak i glavnom saobracajnicom, od kozje cuprije do vrela bosne, od vogosce do vojkovica... i da uzivas kuda god da se kreces, pod uslovom da vozis bicikl radi rekreacije i zabave a ne zbog paunovog nagona da pred zenkom paradira... roditelj sa malim djetetom je ogranicen sa mogucnostima u ovom gradu, lokacija gdje nema automobila je jako malo, osim vilsonovog, tu je pionirska, veliki park i to je otprilike to... ja licno, a pretpostavljam kao i mnogi drugi roditelji, nemam mogucnost da moje dijete trci po livadi rodne grude, primorano je da trci po asfaltu... ako ja kao vozac mogu prema biciklisti imati postovanja, ocekujem da i biciklista prema pjesaku ima postovanje

ja cu za svoje dijete sa lavovima za vratove da se uhvatim, niko i nista na ovom svijetu mi nije bitno kao moja krv...opet ponavljam, dok smo na setalistu, naleti na moje dijete, i isplatice mi se silna procedura za dozvolu za nosenje... ja cu kad tad odlezati svoje, a ti ces svoje tu zavrsiti
Aferim :thumbup: :thumbup:
SAID5

#4420 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

jesi u pravu nesto, ali ovo zadnje :roll:

malo smiri doživljaj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4421 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Velkoski »

Tebi je ok da ti dijete trči k'o mahnito po CESTI ( imaš trotoare sa obje strane a i onu stazu pored rijeke ). :-)

I zajeban si pravo :lol:
gtitdi

#4422 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by gtitdi »

da li neko zna jel ima organizovano da se ide u srebrenicu sa bajkovima?
cappy_tempo

#4423 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

gtitdi wrote:da li neko zna jel ima organizovano da se ide u srebrenicu sa bajkovima?

bude svake godine onaj maraton bihac-srebrenica koji prolazi kroz sarajevo. sad gledam na mtb.ba u najavama i ne mogu da nadjem to?
adnandus

#4424 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

8. MARATON BIHAĆ - SREBRENICA

¨DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI¨ je naša parola koju će po OSMI put učesnici maratona nositi i donijeti do Potočara.

Naš klub će po OSMI put organizirati već tradicionalni biciklistički maraton Bihać – Srebrenica.

Cilj aktivnosti :

Učesnici će na biciklu voziti od Bihaća do Srebrenice, gdje će preći trasu dugu oko 500km, sa ciljem da odaju dužnu počast svim stradalim žrtvama u BiH, posebno žrtvama genocida u Srebrenici.

I ove godine tokom cijele trase pronijet ćemo jedinstvenu parolu

¨ DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI ¨ .

Osnovni cilj je da omladina i sportaši koji učestvuju u vožnji biciklom ponesu navedenu parolu iz Bihaća, prođu planiranu trasu u više etapa vozeći se magistralnim i ostalim sigurnim putovima do Srebrenice. Dana 11.07. učesnici maratona (oni koji to žele) prisustvovat će ukopu identeficiranih žrtava genocida. U ovoj aktivnosti, po dosadašnjem interesovanju sportaša, broj učesnika bi bio oko 300 biciklista i 20 pratilaca, ukupno oko 320 učesnika.

Učešće i prijava:

U vožnji biciklom prednost imaju članovi kluba ¨Limit¨ i svi drugi sportaši i članovi drugih klubova, ali zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj učesnika je limitiran. Ukupan broj učesnika vožnje biciklom je oko 300 učesnika, koji moraju sami sebi da obezbijede adekvatan bicikl (brdsko planinski MTB ili cestovni). Svaki učesnik potpisuje pismenu prijavu tj. izjavu o učešću u maratonu, a za one koji nemaju navršenih 18.godina potpisuje staratelj. Učesnici koji nemaju napunjenih 16 godina starosti, mogu učestvovati samo uz pratnju svog staratelja/pratitelja.

Pored učesnika biciklista bit će oko 20 pratilaca od toga 5 službenih vozila i oko 15 pratnje koji bi išli u pratnji tokom cijele trase dok traje aktivnost.

Svi učesnici trebaju se prijaviti do 01.07.2012.g. kako bi na vrijeme imali konačan broj učesnika radi dalje organizacije.

Okupljanje učesnika iz šire regije i BiH je dana 07.07.2012.god. u Bihaću, a istog dana u 19:00h u Domu Kulture je kolektivni sastanak svih učesnika na kojem je obavezno prisustvo svih učesnika.

N A P O M E N A:

Na intervenciju većine dosadašnjih učesnika maratona, a na zadnjem ih je bilo 278 biciklista iz 9 država, a i zbog trenutne financijske situacije, organizator je donio odluku da svi učesnici uplaćuju kotizaciju u iznosu od 40,00KM, za koje učesnici dobivaju akreditaciju, osiguranje tokom vožnje, promotivnu majicu i tri lanč paketa za tri etape.

Prijava se vrši dostavljanjem ispunjene prijave i potpisane izjave i dokazom o izvršenoj uplati kotizacije.

Uplate kotizacije možete izvršiti na žir.račun broj: 3385002206010488 (uni-credit banka), sa naznakom za maraton, ime i prezime, a možete i lično organizatoru.

Zbog organizacije molimo one koji planinarju da se priključe na jednoj od dionica maratona da se najave organizatoru.

ZA SVE UČESNIKE JE OBAVEZNA KACIGA, POŠTIVANJE PRAVILA TOKOM KRETANJA, TE PRIMJERENO PONAŠANJE SHODNO SAMOJ AKTIVNOSTI I PRIDRŽAVANJE UPUTA DOBIVENIH OD ORGANIZATORA.

PLAN PO ETAPAMA

Dužina trase se planira preći u tri etapa.

Dana 08.07.2012.g. na gradskom trgu u Bihaću od 06:30h je okupljanje svih učesnika, a start je u 08.00h sa istog trga.

Prvo konačište je 08.07.2012.god. u Jajcu, drugo konačište 09.07.2011.god. u Sarajevu, a treće 10.07.2011.g. u Srebrenici. Same aktivnosti u Jajcu i Sarajevu će se naknadno definisati u skladu sa domaćinima.

Dolazak u Srebrenicu je dana 10.07.2011.god, a smještaj je dogovoren sa organizacionim odborom u kolektivnom šatoru. Većina učesnika sebi će sama da obezbjedi smještaj po kućama ili već kako se budu snalazili.

Dana 11.07.2010.god. oni koji žele prisustvovat će centralnoj manifestaciji, a po završetku u poslijepodnevnim satima planira se povratak. Povratak svaki učesnik sam sebi organizira. Predlažemo da se učesnici izmedju sebe organiziraju i dogovore oko prijevoz, u slučaju potrebe javite se organizatoru kako bi na vrijeme mogli naći rješenje.

I etapa dužina oko 203 km

Polazak dana 08.(nedjelja)07.2012.god. u 08.00 sati

Bihać–Bos.Petrovac-Ključ–Čadjavica–Mrkonjić Grad–Jajce

II etapa dužina oko 131 km

Polazak dana 09.(ponedjeljak)07. 2012.god. 08:00 sati

Jajce - Donji Vakuf –Turbe – Travnik – Vitez – Kakanj – Visoko - Sarajevo

III etapa dužina oko 161 km

Polazak dana 10. (utorak ) 07.2012.god. u 07:00 sati

Sarajevo – Semizovac – Olovo - Kladanj –Vlasenica – Milići – Srebrenica

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .

11. (srijeda)07.2012.god.

Klanjanje dženaze žrtvama genocida i povratak.

Potrebna oprema :

Lična oprema

Svaki učesnik vozi svoj MTB bicikl ,
Kaciga,
Vreća za spavanje ,
Mali ranac ili torba za opremu,
Sportska odjeća za vožnju bicikla.
Prva pomoć
Rezervni dijelovi za bicikl (za sitne opravke)
ŠTA OBEZBJEĐUJE ORGANIZATOR

Ishrana

Zbog specifičnosti i težine aktivnosti koja očekuje učesnike, planira se organizirati ručak i i to sendvič/lanč paket za sve učesnike, a večeru učesnik sam sebi obezbjeđuje. Isto tako planirati i dio hrane da služi kao rezervna ishrana u slučaju da se ne uspije organizirati jedan od obroka za učesnike.

Smještaj

Organizator će se potruditi zajedno sa suorganizatorima da obezbijede smještaj dana 08.07.2012.god. u Jajcu u sportskoj dovorani neke od škola (pojedinci mogu samostalno da obezbijede konačište u jednom od hotela), dana 09.07.2012.god. u Sarajevu u kasarnoj Rajlovac ili u jednoj od spotrskih dvorana (pojedinci mogu samostalno da obezbijede konačište u jednom od hotela) , dana 10.07.2010.god. u Srebrenici u kućama mještana Srebrenice u šatorima ili zajedno u sportskoj dvorani u samoj Srebrenici.

http://www.limit.co.ba/index.php?option ... 1&Itemid=1

Na mtb nema jer su njihovi događaji uglavnom regionalnog karaktera (SA)
duspi

#4425 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

holowey respect (EDIT: osim naravno za dio o prijetnji oružjem, kako mi je to promaklo u prvom čitanju :S)

hebote kakvo smo društvo postali da je senzacija kad neko pokaže najnormalnije, logično i obzirno ponašanje prema drugima hahah

jučer scena s vilsa oko 5 i 15, ja se vraćam s posla na bajku, nekih 20ak m iza mene ide isto neki momak na biciklu, od ekonomske škole lik hladno autom skreće lijevo na vils i nalijeće ravno na tog momka, zamalo da ga pokupi. još otvara prozor i on njemu nešto jebe što ima da vozi na cesti i što se ne skloni. zatim naravno kreće dalje i ja se brže bolje sklanjam prema trotoaru da i mene ne pokupi, kad od mašinskog odmah izlijeće drot i maše mu da stane :) nisam se odavno tako slatko nasmijao hahah

a jutros ja vozim cestom, kolona gužva, ja na bajku taman istom brzinom ko i oni, na jednom pješačkom prelazu deda i bakica od nekih 70ak godina prelaze (auto ispred mene je naravno profurao ispred njih), ja kočim i počinjem skretati ustranu da bih im prošao u širokom luku iza leđa..između mene i njih još bar 5 metara prostora, kad čiko staje na sred ulice i sasu mi familiju :S

tolerancije na vagone sa svih strana :D hahaha

ja stvarno pokušavam imati obzira prema svima bez obzira bio za volanom, na bajku ili pješak, ali ponekad je to teško izvodivo ili nemoguće :s koristim ovu priliku da se izvinem za sva eventualna sranja i greške u saobraćaju koje sam napravio :D
Last edited by duspi on 05/07/2012 10:24, edited 1 time in total.
Post Reply