Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#4126 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisam imao problema ali bih preporucio svakome da je nosi, ja sam zamalo poginuo prosle godine na putu prema dejcicima jer je nisam nosio a izletio sam sa ceste
-
amelinoo
#4127 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma ok to , za malo opasnije ture i to svakako je potrebna, ja sam mislio malo da kuliram po gradu pa mi se baš i ne nosiquarterback wrote:nisam imao problema ali bih preporucio svakome da je nosi, ja sam zamalo poginuo prosle godine na putu prema dejcicima jer je nisam nosio a izletio sam sa ceste
-
rockinfreakapotamus
#4128 Re: Biciklom kroz Sarajevo
_Reds_ wrote:Hehe, to ti posao zmijolovacimal kakve koristi od toga, btw koje su ovo zmije.
ovaj smeđi sa isprekidanim šarama je bosanski šargan. Poskok ima drugačiju šaru.kokuz_sa wrote:najtanje je sljepic jedina bezopasna zmijica sa slike..to sa sarama je obicni poskok a ne smuk..imao je onaj rog na glavi..chengaba wrote:Poskok može biti i crne boje, i nije "endemska vrsta", nego je samo crne boje...kokuz_sa wrote:sljepic, poskok i nesto sto zovu na igmanu igmanikus..mada po meni je to ili crna sarka ili crni poskok koji je endemska vrsta..e sada jel to to nisam jos bas istrazivao
Ovo crno je crna šarka (Vipera berus), koja jest zajebana, a ovo smeđe sa ovim prugama je smuk koji je bezopasan (može ujesti naravno, ali je ujed bezopasan).
I ovo najtanje je sljepić koliko vidim, koji nije zmija nego gušter (bez nogu)
i eto ta crna izgleda da je crna sarka..
a sto s etice crnog poskoka...on se vidja 1 ili ni jednom u zivotu..radi svoje rijetkosti koliko ja znam
http://www.pdbjelasnica.ba/zmije.htm
- Better Man
#4129 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kaciga se ne nosi radi policije i da ne bi platio kaznu, već radi svoje sigurnosti! Meni su rukavice danas sačuvale da ne zgulim dlanove! Rukavicama nije bilo ništa, samo ih otresao od prašine. Bez zaštitne opreme ne bi trebalo nigdje mrdati bikeom! Ja se s kacigom osječam puno sigurniji, pogotovo kad se nakon penjanja spuštaš bikeom i to velikom brzinom!amelinoo wrote:kakva je situcija sa kacigom, jel' organi reda to kontrolišu? jel' imao ko kakvih problema?
- bombašica
#4130 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Očiglednoquarterback wrote:mislim da nismo, kod nas svu sve bili muskibombašica wrote:Jesmo li to furali zajedno?quarterback wrote:mi smo danas malo na igman, 65 kilometara, ratnim igmanskim putem
-
quarterback
#4131 Re: Biciklom kroz Sarajevo
iskreno da ti kazem ne nosim je ni ja po gradu mada znam za bar 2/3 slucaja gdje su moji drugovi jako bili sretni sto su imali kacige na glavi a vozili su u tom momentu po graduamelinoo wrote:ma ok to , za malo opasnije ture i to svakako je potrebna, ja sam mislio malo da kuliram po gradu pa mi se baš i ne nosiquarterback wrote:nisam imao problema ali bih preporucio svakome da je nosi, ja sam zamalo poginuo prosle godine na putu prema dejcicima jer je nisam nosio a izletio sam sa ceste
ja je ne volim i dzaba, stavljam je samo kod spusta iako bi bilo pametno ne skidati je sve do silaska sa bicikla
-
quarterback
-
amelinoo
#4133 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma sve ja to shvatam, jeli me može kazniti ako nemam kacigu, jesu li promijenili zakon u vezi toga. čuo sam da su po nekim gradovima bile neke akcije u vezi kacige.quarterback wrote:iskreno da ti kazem ne nosim je ni ja po gradu mada znam za bar 2/3 slucaja gdje su moji drugovi jako bili sretni sto su imali kacige na glavi a vozili su u tom momentu po graduamelinoo wrote:ma ok to , za malo opasnije ture i to svakako je potrebna, ja sam mislio malo da kuliram po gradu pa mi se baš i ne nosiquarterback wrote:nisam imao problema ali bih preporucio svakome da je nosi, ja sam zamalo poginuo prosle godine na putu prema dejcicima jer je nisam nosio a izletio sam sa ceste
ja je ne volim i dzaba, stavljam je samo kod spusta iako bi bilo pametno ne skidati je sve do silaska sa bicikla
-
quarterback
#4134 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisam siguran, mislim da je bilo nesto u banja luci ali ko bi te kaznio u sarajevu ? pa ovdje ne kaznjavaju ni ubice a kamo li bicikliste bez kacige
- chengaba
#4135 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Poskok nije sigurno, iz ove perspektive ja bih rekao ili smuk ili šargan.rockinfreakapotamus wrote:
ovaj smeđi sa isprekidanim šarama je bosanski šargan. Poskok ima drugačiju šaru.
A ovo što su stavili na linku da je smuk je ustvari bjelica.
Ovo je smuk sa šarama kakve nalikuju ovom primjerku.

Bilo kako bilo, ako ne znaš šta je, okreni se...
- _Reds_
#4136 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Šargan, poskok, šarka otrovnice zar ne, i zar ima taj poskok kod nas u Bosni, negdje sam citao da je on u Hercegovini smao, ili sam pogresno procitao.
- chengaba
#4137 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma imaš poskoka gdje god okreneš. Sa hercegovinu je ekskluzivna šarka (od otrovnica)._Reds_ wrote:Šargan, poskok, šarka otrovnice zar ne, i zar ima taj poskok kod nas u Bosni, negdje sam citao da je on u Hercegovini smao, ili sam pogresno procitao.
- kokuz_sa
#4138 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja da se ponovimchengaba wrote:Poskok nije sigurno, iz ove perspektive ja bih rekao ili smuk ili šargan.rockinfreakapotamus wrote:
ovaj smeđi sa isprekidanim šarama je bosanski šargan. Poskok ima drugačiju šaru.
A ovo što su stavili na linku da je smuk je ustvari bjelica.
Ovo je smuk sa šarama kakve nalikuju ovom primjerku.
Bilo kako bilo, ako ne znaš šta je, okreni se...
to sareno
imalo je onaj rog na glavi..
a to jedino ima poskok
- hamalalija
#4139 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hebale vas zmije, fuj, ma na slici kada je vidim ja bjezim.
Sad se sjetih, nedavno sam gledao YT i neltim na snimak, lik postavio kako bicikleta kroz sumu i pici on normalno mimoilazi se sa setacima, dosadan snimak jedno 3 minute kad odjednom naleti na meDZeda hahahaha, ja kad je frajer zadaopedelati hahhah, mislim da se snima zove grizzy enconter with bike ovako nesta.
Tako bi i ja kada bi zmiju vidio.
Imao sam priliku tog ljepotana sa rogom vidjeti prosle godine, kada se ide prema kozjoj, onaj dio kada se prodje ispod mosta do kozje pa nekih 20m prije one vode sto tece preko staze, sto je sada tu odron.
Sad se sjetih, nedavno sam gledao YT i neltim na snimak, lik postavio kako bicikleta kroz sumu i pici on normalno mimoilazi se sa setacima, dosadan snimak jedno 3 minute kad odjednom naleti na meDZeda hahahaha, ja kad je frajer zadaopedelati hahhah, mislim da se snima zove grizzy enconter with bike ovako nesta.
Tako bi i ja kada bi zmiju vidio.
Imao sam priliku tog ljepotana sa rogom vidjeti prosle godine, kada se ide prema kozjoj, onaj dio kada se prodje ispod mosta do kozje pa nekih 20m prije one vode sto tece preko staze, sto je sada tu odron.
Last edited by hamalalija on 04/06/2012 13:02, edited 1 time in total.
-
quarterback
#4140 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e, sta te briga, nizbrdo si sigurno brzi od nje 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4141 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta vam zmije smetaju kada ste na biciklu
nisu one u boci valjda ubijene
- kokuz_sa
#4142 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisu..pustene suAdmir_1984 wrote:sta vam zmije smetaju kada ste na biciklu![]()
-
quarterback
#4143 Re: Biciklom kroz Sarajevo
skoknuo bih do barica biciklom poslije posla, ima li neko zainteresovan da odradimo turu, start u 17:15 h - ulaz na setaliste bentbasa (pored bazena), molim prijavu ovdje cisto da znam hoce li neko doci
tnx
tura pomjerena na trebevic, start - most s. dilberovic, vrijeme 17:20
tnx
-
quarterback
#4144 Re: Biciklom kroz Sarajevo
okic, posaljem vam slike kada se vratimo, pa-pa 
- Admir_1984
#4145 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta je to sa izvorom na šajinoj kuhinjiproblem ove rute je sto ima samo jedan izvor vode a i taj jedan izgleda vise nije u funkciji tako da moras svu vodu nositi sa sobom, ja sam potrosio oko 2.5 litra vode ukupno
možes ja mislim na rasadniku skrenuti prema malinovcu i tamo bi trebalo da ima vode, ima dom pd famosa (mislim da nema stalnog domara, al cim se tu dom gradio trebalo bi biti vode). to vam je biciklom 5-10min maksimalno
- bombašica
#4146 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Izvor nije presušio nego je neko preusmjerio crijevo u svoju bašću 
- duspi
#4147 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja počtenik i dalje peglam glupim pitanjimaquarterback wrote:skoknuo bih do barica biciklom poslije posla, ima li neko zainteresovan da odradimo turu, start u 17:15 h - ulaz na setaliste bentbasa (pored bazena), molim prijavu ovdje cisto da znam hoce li neko doci
tnx
koliko je to zahtjevna tura? kondiciono, koliko je km, koliko vremena treba itd? da znam za ubuduće
- chengaba
#4148 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma zmija k'o zmija. Danas baš na spustu krenu da mi bježi pod točak, jedva sam izbjegao da je ne zgazim.
Doduša bila je bjelouška ili ribarica...
Doduša bila je bjelouška ili ribarica...
- cappy_tempo
#4149 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://www.mtb.ba/trebevic-spomen-park- ... trebevica/duspi wrote:ja počtenik i dalje peglam glupim pitanjimaquarterback wrote:skoknuo bih do barica biciklom poslije posla, ima li neko zainteresovan da odradimo turu, start u 17:15 h - ulaz na setaliste bentbasa (pored bazena), molim prijavu ovdje cisto da znam hoce li neko doci
tnx
koliko je to zahtjevna tura? kondiciono, koliko je km, koliko vremena treba itd? da znam za ubuduće
- Admir_1984
#4150 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa udjes u tu baštu i naspeš vode, il jos bolje ako se može vratiti crijevo gdje i treba da budebombašica wrote:Izvor nije presušio nego je neko preusmjerio crijevo u svoju bašću