Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cappy_tempo wrote:
nije problem ponijeti presvlaku nego pitam jel se moze 20km na dan preci u farmerkama ili ne moze
Moze, pogotovo ako nemas uzbrdo-nizbrdo dionica. Nije strasno niti kada se ne plaknes ali je ugodnije vako
relacija je pofalici-reljevo dom. najvece brdo je buca potok ispod podvoznjaka
p.s. vozario ja sa tetkom u Sarajevo... i jedno jutro... 6.45 ja stojim i cekam (tetak auto u mojoj garazi ostavljao)... i dodje tetak, i skonta da je zaboravio kljuceve...ja izvlacim biciklo i da ga "uzdjasem" kad onaj zvuk deranja platna... pukose pantole samo tako... to je bio prvi i posljednji put da sam sjeo na biciklo u farmerkama
cappy_tempo wrote:aj nek mi neko od poslovnih biciklista pomogne. hocu da pedalam na posao 10km u jednom pravcu. jel se moze to izdrzati u farmerkama ili da idem trenerka ili sorc pa da se tamo presvlacim? . pedalo sam ja u farmerkama ali sve su to kratke dionice ali 20km na dan ne znam jel bas srklet ili se moze
moze bez problema...na posao laganini, svakako se ide izjutra kada je svjezije tako da nema znojenja i nije srklet hlace+sako... a u povratku mi je svejedno hocu li se oznojiti... jedino sto treba izbjegavati su lokve i blato
p.s.
u pocetku mi je bilo ofirno voziti u takvoj kombinaciji ali sam se navikao
Cappy ispedalao sam jer sam sebi stavio za cilj da ne odustanem. Krenuo sa breke 20 do 4 popodne a na skakavcu na vidikovcu sam bio u 5 i 30. To mi je bila prva malo zesca tura sezone pa sam rjesio da "progulim"
Ono prvo brdo je fakat kriza. Poslije imas jos 3 slicna ali se moze.
Sto se tice voznje na posao, ja svako jutro obucem trenerku i majicu i na posao kad stignem presvucem se u civilnu varijantu. Popodne opet u trenerku i polako. U pantolama se moze voziti ali se barem meni puno vise habaju.
Svaki vikend(bas svaki )idem sa bajkom iz Hrasnog do Pijonirske doline,Kozije cuprije ili do Ilidje pa mi vise to dosadi. Kada idem do Pijonirske,uvijek odem do atletske staze na Kosevu i otrcim 2 kruga sprintom .
Zato, da li mi moze neko reci neku novu "relaciju"kojom bi mogao ici.
Last edited by Chustaa on 10/08/2012 12:10, edited 2 times in total.
dadoka84 vecinu brda znam jer sam autom isao,a pokusat cu uskoro drugom varijantom do skakavca doci.cini mi se da je trimi okacio link kuda se ide.
holowey ujutro je spica ali ja sam naopak skroz tako da je znojenje moguce i u 5 ujutro . vidjeh sliku kurtya i odmah sam na trenerku presao i na poslu cu se presvlaciti osim ako direktora ne premuntam da se ne presvlacim jer svakako nemam kontakta sa ljudima (proizvodnja i sakriven iza kompjutera ) .
chusta samo ti na kosevo idi mozda ipak predjes na pravu stranu . http://www.mtb.ba/?page_id=85
evo ljudi su bili fini i vrijedni pa okacili po tezini rute.
winnie wrote:ma to je ovaj, betterman, is'o tamo. meni se samo svidja ruta jer sam bio tamo nekad, '94 ... ides u mostre, skrenes prema ciglani, ides kroz idilicna selca asvaltom, dodjes na kraju do nekih vikendica i onda laganini kroz sumicu (kao na onim slikama)
kacige su OBAVEZNE. trebevic je u subotu,skakavac u nedelju,pise na linku. a kacige nisu radi sminke nego vasu glavu da sacuva. i ja kad sam je tek natakario na tintaru ofirno nekako,smeta...a sada je i ne osjetim na glavi. ne napadam oko kaciga nikoga samo po zna koji put kazem da su kacige kul .a chusta dovoljna je jedna sekunda i da padnes kao ja na igmanu. bukvalno sekundu kasnije namoto u stranu i udarim u kamen i padnem.
Chustaa wrote:Kada vec govorimo o kacigama,mozes li mi reci (cappy_tempo) gdje ima kupiti dobrih i kvalitetnih kaciga,ali da su prava spica, da nisu bezveze.
ciklocentar,trek,bike doctor ali nisam siguran bas za njega,bogolivestrong,sport life,intersport...