Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ala7

#10926 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ala7 »

Da li se može naći Fixie u Sarajevu ili okolini..?? Idealan bajk za do posla i nazad, gradski..

Image
muz66

#10927 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

ala7 wrote:Da li se može naći Fixie u Sarajevu ili okolini..?? Idealan bajk za do posla i nazad, gradski..

Image
Jeste ako zivis u Holadniji. U Sa...i ne bas.
quarterback

#10928 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

podsjecanje da se danas voze barice, vrijeme bi trebalo biti suncano u nastavku dana
Diego_Armando

#10929 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Diego_Armando »

quarterback vidjeh u tvojim ranijim postovima da si spomenuo svjetlo Solarstorm 5000 da se može kupiti u Sa. Zanima me znaš li možda gdje tačno? Trebam i nove gripove i novi par rukavica, stare sam negdje sklonio sam od sebe. :D Svaka pomoć je i više nego dobrodošla. Unaprijed hvala. :thumbup:
quarterback

#10930 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Diego_Armando wrote:quarterback vidjeh u tvojim ranijim postovima da si spomenuo svjetlo Solarstorm 5000 da se može kupiti u Sa. Zanima me znaš li možda gdje tačno? Trebam i nove gripove i novi par rukavica, stare sam negdje sklonio sam od sebe. :D Svaka pomoć je i više nego dobrodošla. Unaprijed hvala. :thumbup:
nisam nigdje spomenuo da se to svjetlo moze kupiti u sa :) moze se kupiti preko ebaya ili eventualno pika :)

a gripove i rukavice imas u svakoj radnji :)

lp !
The BEN10

#10931 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Jao što me paščinje sinoć zaganja na Stupu, sekunda je falila da završim u kanalu. :-D :-)
Prilazim im idući putem, a oni hinjski šute. Čim sam se poravnao sa njima eto ti čopora čitavog za mnom. Dao sam gasčinu koliko sam imao kuveta, ali ovaj jedan Žućo uporan jarane u stopu me prati, zub na gumi, što bi se reklo. U neka doba vidim nema izlaza, đavo odnio šalu, naglo zakočim i u kontranapad.
Morat ću za slj put ponijet koju kamenicu u džepu, jer ću ubrzo istom rutom. :evil:
quarterback

#10932 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:Jao što me paščinje sinoć zaganja na Stupu, sekunda je falila da završim u kanalu. :-D :-)
Prilazim im idući putem, a oni hinjski šute. Čim sam se poravnao sa njima eto ti čopora čitavog za mnom. Dao sam gasčinu koliko sam imao kuveta, ali ovaj jedan Žućo uporan jarane u stopu me prati, zub na gumi, što bi se reklo. U neka doba vidim nema izlaza, đavo odnio šalu, naglo zakočim i u kontranapad.
Morat ću za slj put ponijet koju kamenicu u džepu, jer ću ubrzo istom rutom. :evil:
na stupu u onoj sarenoj zgradi kod wise ima army shop i u njemu

Image
The BEN10

#10933 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:
The BEN10 wrote:Jao što me paščinje sinoć zaganja na Stupu, sekunda je falila da završim u kanalu. :-D :-)

Image
:thumbup:
Hehe, hvala za preporuku, al jarane valja im doći u domet pa ih naprskati. A kamenje hem besplatno, hem domet barem 50m. 8-) :evil:
quarterback

#10934 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:Hehe, hvala za preporuku, al jarane valja im doći u domet pa ih naprskati. A kamenje hem besplatno, hem domet barem 50m. 8-) :evil:
pa oni ce tebi doci u domet, neces ti njima :)
a sto jest jest za kamenje :D
The BEN10

#10935 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:
The BEN10 wrote:Hehe, hvala za preporuku, al jarane valja im doći u domet pa ih naprskati. A kamenje hem besplatno, hem domet barem 50m. 8-) :evil:
pa oni ce tebi doci u domet, neces ti njima :)
a sto jest jest za kamenje :D
Ma strah me pustiti da dođu tako blizu. One ralje ne izgledaju nimalo prijatno. Radije preventivno djelovati sa sigurne distance. :-D
bombašica

#10936 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Vikend program:
http://www.mtb.ba/kriticna-masa-prolong ... -po-planu/
Tour de Igman, 29. 5. u 10h.
kakaljin

#10937 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

bombašica wrote:Vikend program:
http://www.mtb.ba/kriticna-masa-prolong ... -po-planu/
Tour de Igman, 29. 5. u 10h.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
didgeridoo

#10938 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by didgeridoo »

The BEN10 wrote:
quarterback wrote:

Image
:thumbup:
Hehe, hvala za preporuku, al jarane valja im doći u domet pa ih naprskati. A kamenje hem besplatno, hem domet barem 50m. 8-) :evil:
upravo u army shopu (preko ekupona) idu 2 ova spreja za 20 KM
dadoka84

#10939 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

A ja jos cuku sa sobom vodio, morao sam ih tri puta ganjati :D Žućo često bude sa zadnje strane ine.
bombašica

#10940 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

upravo u army shopu (preko ekupona) idu 2 ova spreja za 20 KM
Na jedoj od tema ovog foruma raja su upozorila da je sprejevima koje prodaje Army shop preko e-kupona istekao rok trajanja što navodno utiče na domet ispuštenog sadržaja iz spreja.
quarterback

#10941 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

didgeridoo wrote:upravo u army shopu (preko ekupona) idu 2 ova spreja za 20 KM
to ne cudi posto inace jedna bocica kosta 10 KM

sto se tice army shopa treba znati sljedece (iz iskustva):
uplatis kupon i odes da podignes sprej - oni ti kazu ovaj sprej moze kupiti samo zensko, ti kazes - ali ja sam uplatio, oni kazu jbg
ti kazes dobro, moze li moja cura ili mama sa mojim kuponom uzeti sprej
oni kazu moze
ona - one odu po sprej
oni im kazu izvolite sprej, imate xx sati da prijavite da ste uzele sprej u policiju vase opstine
ako ne prijavite znajte da smo mi obavezni, a to i radimo, da dostavimo spiskove svih koji su ga kupili policiji

toliko o toj fantasticnoj ponudi
O'zone
Globalni moderator

#10942 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by O'zone »

quarterback wrote:
didgeridoo wrote:upravo u army shopu (preko ekupona) idu 2 ova spreja za 20 KM
to ne cudi posto inace jedna bocica kosta 10 KM

sto se tice army shopa treba znati sljedece (iz iskustva):
uplatis kupon i odes da podignes sprej - oni ti kazu ovaj sprej moze kupiti samo zensko, ti kazes - ali ja sam uplatio, oni kazu jbg
ti kazes dobro, moze li moja cura ili mama sa mojim kuponom uzeti sprej
oni kazu moze
ona - one odu po sprej
oni im kazu izvolite sprej, imate xx sati da prijavite da ste uzele sprej u policiju vase opstine
ako ne prijavite znajte da smo mi obavezni, a to i radimo, da dostavimo spiskove svih koji su ga kupili policiji

toliko o toj fantasticnoj ponudi
Jbga zakon tako nalaže nije do njih.

Ženskima dozvoljeno uz prijavu u nadležnom MUP-u a muškima ne i računa se kao neodzvoljeno nošenje oružija :roll:

Ima na PIK-u kupiti ko hoće da se ne zamajava sa zakonskim procedurama.
shandrprcSA

#10943 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

ne treba ti sprej samo ga poprskaj vodom :)
The BEN10

#10944 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Kakvo crno posipanje vode. Trebao bih nositi barem 10 l. A domet 3 metra maksimalno! :-) :lol:
shandrprcSA

#10945 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

mene je dosad uvijek spasilo :)
zetareticula

#10946 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zetareticula »

Dali neko zna koja je realna cijena ovog modela KTM-a sa Deore XT opremom?

Image
kabal1337

#10947 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kabal1337 »

500-650 KM, po mojoj procjeni
seno_bh

#10948 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by seno_bh »

Image
zna li neko mozel se kod nas nabavit ovako nešto?
quarterback

#10949 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

O'zone wrote:Jbga zakon tako nalaže nije do njih.

Ženskima dozvoljeno uz prijavu u nadležnom MUP-u a muškima ne i računa se kao neodzvoljeno nošenje oružija :roll:

Ima na PIK-u kupiti ko hoće da se ne zamajava sa zakonskim procedurama.
nije problem ali onda je u ponudi trebalo pisati da ga samo zena moze kupiti, nije bas posteno...

btw na mom pise dog repellent i ti su sprejevi slabiji od ovih za ljude
oldtajmer

#10950 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by oldtajmer »

imaju li se uzeti unutrasnje gume za biciklo negdje na relaciji alipasino-dobrinja :D
Post Reply