Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#10876 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Uzeo sam bez rogova jer hocu da malo produzim guvernalu. Necu ih nabiti skroz, 1-2cm cu ostaviti da "vise" :D
quarterback

#10877 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:Uzeo sam bez rogova jer hocu da malo produzim guvernalu. Necu ih nabiti skroz, 1-2cm cu ostaviti da "vise" :D
vidio sam juce kod tipa lijevi grip na koji je montiran retrovizor, i meni je malo to papanski ali zgodno bi bilo za po cesti..

http://www.ebay.com/itm/Bike-Handlebar- ... LdSyreql4g

bolje mi je ovo rjesenje od "bike helmet mirror"
skafiskafsnjak

#10878 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

a ne znam, nekako na biciklo volim sto manje tih "dzidza" ... uopste nije lose to, ali ja se radije okrenem ako cu skrecati ili nesto :D

Iako, ako se vozikas iz zabenacije, po gradu ... ili ako ides na posao bajkom kao ti, onda to i nije lose... Pretpostavljam da se lahko skinu u slucaju da ces van grada nedje
quarterback

#10879 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:a ne znam, nekako na biciklo volim sto manje tih "dzidza" ... uopste nije lose to, ali ja se radije okrenem ako cu skrecati ili nesto :D

Iako, ako se vozikas iz zabenacije, po gradu ... ili ako ides na posao bajkom kao ti, onda to i nije lose... Pretpostavljam da se lahko skinu u slucaju da ces van grada nedje
i ja sam za to sto kazes - sto manje ali ovo kad idem van grada sve me vise strah da ne budem "potkacen" na cesti, doduse ni ovo me nece spasiti ali ipak...

po gradu mi ne treba, idem trotoarima :evil:
skafiskafsnjak

#10880 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

ma vidi, kad ides kraj ceste uvijek ides u kraj sto vise mozes... Znaci, potkacit ce te neko ti imao taj retrovizor ili ne :D

ja na bajku samo nosim nosac za flasu (i flasu) i pumpu malu :D
Ako idem negdje dalje, stavim u ruksak rezervnu gumu i to je to :D

Ev ovi su mi gripovi bili

Image

a ovo je krntij :P

Image
quarterback

#10881 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ne u kraj drug, po pravilu se vozi malo lijevo da se moze "bjezati" desno ako ima potrebe, a kreten koji hoce proci pored tebe da te "prepadne" ce proci (pre)blizu svejedno gdje vozis, ovaj idiot sa bijelim golfom je juce prosao preblizu iako sam gazio bijelu liniju u zelji da ne smetam...

razmisljao sam i ja o rogovima, dobro dodju da se odmore ruke, bar tako mislim, nisam ih prije imao

kakva su tvoja iskustva ?

kazes nosis reverznu gumu samo? znaci ti si jedan od onih koji zovu u pomoc kada im pukne lanac ili 2x guma :D
The BEN10

#10882 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

skafiskafsnjak wrote:a ovo je krntij :P

Image
Gdje si nabavio, autopijaca?
quarterback wrote:kazes nosis reverznu gumu samo? znaci ti si jedan od onih koji zovu u pomoc kada im pukne lanac ili 2x guma :D
Ccccc, ja kupio unutrašnju rezervnu, imam je u ruksaku i sad kontam mogu na Hrasnički bez problema. :-D
'nači, ništa bez dvije minimalno.
skafiskafsnjak

#10883 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Sigurno dobra stvar... Ja vise volim ovakve male, a oni velike od 20cm :lol:

Ali ovaj put nisam kupio s rogovima jer hocu da produzim upravljac, to je jedini razlog. A ne znam , kakav sam - "natakarit" cu ove "rogove" na nove gripove, hahaha.

PS: ako neko trebao cic, prodajem stari ...nigdje nije poderan ili slicno .

Image

Image

Image
skafiskafsnjak

#10884 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

The BEN10 wrote:
jok. Kod Hase... davno nekad .

Jel to ukraden slican neciji :D
Hakiz

#10885 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hakiz »

Quarterback, ima u svemu šta si napisao puno istine. Naročito u tome da ne možeš porediti opasnost koju izaziva biciklista koji se ne pridržava propisa sa automobilistom. Automobil je veća opasnost uvijek.

Samo, tebi možda jeste sigurnije preći na crveno, ali time možeš ugroziti pješaka. Koliko je tebi opasnost automobil, ti, ako si krupan i na jakom bicikli, slična si opasnost za pješaka, naročito dijete il i tarca.

Uvijek će biti ljudi koji će kršiti propise. Ono šta bi trebalo uraditi je kažnjavati i pješake i bicikliste i automobiliste i ostale. Pa svesti procenat onih koji krše propise na neku "prijvatljivu" mjeru. Činjenica je da se u saobraćaju najviše kažnjavaju automobilisti, pješaci mnogo rjeđe, a biciklisti skoro nikako.

Kada sam spomenuo trotoare. Idem i ja trotoarom jer su rijetki naši vozači koji će imati strpljenja za biciklistu. Ali, nemoj voziti bicikl kada si u Ferhadiji, ispred BBI i na sličnim mjestima. Ako nećeš na cestu, siđi sa bicikla i guraj ga. Takva mjesta nisu za vožnju bicikla.
Last edited by Hakiz on 23/05/2016 12:59, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#10886 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Hakiz wrote:Quarterback, ima u svemu šta si napisao puno istine. Naročito u tome da ne možeš porediti opasnost koju izaziva biciklista koji se ne pridržava propisa sa automobilistom. Automobil je veća opasnost uvijek.

Samo, tebi možda jeste sigurnije preći na crveno, ali time možeš ugroziti pješaka. Koliko je tebi opasnost automobil, ti, ako si krupan i na jakom bicikli, slična si opasnost za pješaka, naročito dijete il i tarca.

Uvijek će biti ljudi koji će kršiti propise. Ono šta bi trebalo uraditi je kažnjavati i pješake i bicikliste i automobiliste i ostale. Pa svesti procenat onih koji krše propise na neku "prijvatljivu" mjeru. Činjenica je da se u saobraćaju najviše kažnjavaju automobilisti, pješaci mnogo rjeđe, a biciklisti skoro nikako.
ja sam uvijek za to. Ako je pjesak ili biciklista prosao kroz crveno - obavezno kazniti ! Semafor isto vazi za sve ucesnike .
quarterback

#10887 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote: Ccccc, ja kupio unutrašnju rezervnu, imam je u ruksaku i sad kontam mogu na Hrasnički bez problema. :-D
pa mozes :)

ja mozda malo pretjerujem ali ne zelim da razmisljam o tome da cu ostati negde
- 2 gume + zakrpe
- pumpa
- set imbusa
- mali alat sarafcigeri +kljesta
- 2 quickreleasea za lanac + par cm lanca
- chain breaker
- 2 montiraca

ovo mi sve stane u mali dzep na vrhu ruksaka tako da iako izgleda kao kamara toga u stvari gabaritima nije veliko

u donjem dzepu od ruksaka gdje je navlaka protiv kise i nosac kacige uvijek nosim reflektujuci prsluk (i tariguz) :D
quarterback

#10888 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Hakiz wrote:Quarterback, ima u svemu šta si napisao puno istine. Naročito u tome da ne možeš porediti opasnost koju izaziva biciklista koji se ne pridržava propisa sa automobilistom. Automobil je veća opasnost uvijek.

Kada sam spomenuo trotoare. Idem i ja trotoarom jer su rijetki naši vozači koji će imati strpljenja za biciklistu. Ali, nemoj voziti bicikl kada si u Ferhadiji, ispred BBI i na sličnim mjestima. Ako nećeš na cestu, siđi sa bicikla i guraj ga. Takva mjesta nisu za vožnju bicikla.
ne ugorzavam pjesaka prolaskom na crveno kolega, ja sam na pjesackom u tom momentu, kao sto napisah, po gradu vozim skoro pa iskljucivo trotoarima (ili stazom ako postoji) dakle ako prolazim na crveno - na pjesackom sam i ugrozavam samo sebe

onog dana kada se budem osjecao sigurno u saobracaju tj kada mi vozaci bez iznimke pocnu davati prednost ja cu prvi poceti cekati SVAKO zeleno, a i sada uglavnom stanem na crveno u 2 slucaja

1. nije bezbjedno po sve druge da prodjem
2. ako vidim da su vozaci ostavili dovoljno razmaka izmedju svojih auta i ruba trotoara te mogu proci i stati pored

ja sam na trotoaru gost, trotoar pripada pjesacima i to uvijek postujem (postuju li pjesaci ili vozaci biciklisticke staze? NE! postuju li kada biciklisticka staza prelazi preko ceste? NE! Ko kod misli suprotno neka proba preci bez gledanja unazad kod Heco pijace stazom preko ceste... ), iako na gradskom imam zvono vrlo rijetko ga koristim, obicno vozim iza dok sami ne skontaju da sam tu
ala7

#10889 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ala7 »

Ne pratim ovu temu baš često pa ne znam da li kad forumaši organizuju vožnju kakvu.. (npr. Igman, Bjelašnica, Trebević).. ??
ala7

#10890 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ala7 »

quarterback wrote:
The BEN10 wrote: Ccccc, ja kupio unutrašnju rezervnu, imam je u ruksaku i sad kontam mogu na Hrasnički bez problema. :-D

- 2 gume + zakrpe
- pumpa
- set imbusa
- chain breaker
- 2 montiraca

ovo mi sve stane u mali dzep na vrhu ruksaka tako da iako izgleda kao kamara toga u stvari gabaritima nije veliko

u donjem dzepu od ruksaka gdje je navlaka protiv kise i nosac kacige uvijek nosim reflektujuci prsluk (i tariguz) :D
Ako je rekreativac može jednu gumu rezervnu da ponese + zakrpe, pumpa, mini alat (koji ima sve na sebi, sa imbusima, šarafciger, chain breaker), reflektirajući prsluk(mada može poslužiti i rain cover).
Dvije gume sam samo nosio kad sam išao za Neum, od 400km makadama je bilo skoro 50%...

Ne kažem da ne može ponijeti ali bolje bi bilo da ubaci kobasice i da ih nabode gore kod Hrasničkog :D

Ne treba se pretovarati, iz ličnog iskustva govorim.. Iz početka sam trpao opreme što više sam mogao, 2L vode one velike flaše, pa neke dukserice, pa alata sve što sam imao, dvije gume što se uspostavilo da je nepotrebno..

Pozdav..
The BEN10

#10891 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:

- 2 gume + zakrpe
- pumpa
- set imbusa
- chain breaker
- 2 montiraca

Aferim, ko zna zna. To je profesionalac reći.
Ma šta ja znam, ako zapne, odmah ženu zovem, nek dođe s autom. :-D
ala7 wrote:Ako je rekreativac može jednu gumu rezervnu da ponese + zakrpe, pumpa, mini alat (koji ima sve na sebi, sa imbusima, šarafciger, chain breaker), reflektirajući prsluk(mada može poslužiti i rain cover).
Dvije gume sam samo nosio kad sam išao za Neum, od 400km makadama je bilo skoro 50%...

Ne kažem da ne može ponijeti ali bolje bi bilo da ubaci kobasice i da ih nabode gore kod Hrasničkog :D
:lol: :thumbup: :kiss:
quarterback

#10892 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

nepotrebne su, do jednom :)

prosle godine drug i ja na jedoj turi, trebevic - vrh, imali 5 pucanja guma :D

a mislio sam i ja na ove kobasice, kontao ponijeti sljedeci put, vidio od "nekih" starih biciklista prije par godina, idem ja na hrasnicki kad dim iz šume :lol:
Last edited by quarterback on 23/05/2016 14:11, edited 1 time in total.
The BEN10

#10893 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

skafiskafsnjak wrote:
The BEN10 wrote:
jok. Kod Hase... davno nekad .

Jel to ukraden slican neciji :D
Hehehehe, šalim se naravno. Kakva "auto" pijaca kakvi bakrači. :-D
The BEN10

#10894 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:nepotrebne su, do jednom :)

prosle godine drug i ja na jedoj turi, trebevic, imali 5 pucanja guma :D
Jeste se kupali prije polaska na turu? Da niste džunupi krenuli... :mrgreen: :razz:
The BEN10

#10895 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

ala7 wrote:Ne pratim ovu temu baš često pa ne znam da li kad forumaši organizuju vožnju kakvu.. (npr. Igman, Bjelašnica, Trebević).. ??
Prošla stranica, quaterback je napisao:
quarterback wrote:drugari

srijeda 25.5.

idemo opet malo zajedno na barice

polazak / tacke okupljanja

19h most skenderija, kod taksi štanda
19:10h vijecnica

lp !

s obzirom da je kisa cesta ovih dana ako bude kise tura se otkazuje
ako imate dileme je li otkazano ili nije prije polaska provjeriti ovaj forum

vidimo se!
quarterback

#10896 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:
quarterback wrote:nepotrebne su, do jednom :)

prosle godine drug i ja na jedoj turi, trebevic, imali 5 pucanja guma :D
Jeste se kupali prije polaska na turu? Da niste džunupi krenuli... :mrgreen: :razz:
jesmo, opleo nas pljusak uz to sve :lol:
skafiskafsnjak

#10897 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Nije nesto na izgled... ali bitno da je za dupe dobar :D
i jos 35km :D

Image
Image
r_faruk

#10898 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

cestovnjaci imaju duplo uzi cic od mtb-a. od mtb-a utrnem sav, na cestovnjaku nista... :-) :D
u cemu je fazon?
skafiskafsnjak

#10899 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

r_faruk wrote:cestovnjaci imaju duplo uzi cic od mtb-a. od mtb-a utrnem sav, na cestovnjaku nista... :-) :D
u cemu je fazon?
Pro i jedni i drugi imaju uzak...

Rekreativci uzimaju ove sire... Meksi su
quarterback

#10900 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

izmjerite guzne kosti (da prostite) u ciklocentru gospodo pa nece guza patiti :D
Post Reply