Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dadoka84

#10651 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Od svih ovih ja bi ovog crvenog centuriona. Po opremi i po ostalom cini mi se da je najbolji od ponudjenih. Obratite paznju na sjediste, ako ne bude odgovarajuce odmah promjeniti, bolje to nego se patiti na bajku. Pri kupovini provjeriti luftove oba tocka, prednjeg pogona (bottom bracket), upravljaca, te ispravnost mjenjaca. Prednja viljuska je vjerovatno rst ili nesto slicno, od nje nema velike pomoci ali ce na takvom terenu biti vise nego ok.

Velicina rama je m sto mislim da bi joj trebalo odgovarati. Eventualno mozete kasnije staviti slick gume 1.5-1.7 bit ce lakse voziti po asfaltu, doduse bajk je onda malo nestabilniji nego ovako. :D Sretno.
ado_7

#10652 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ado_7 »

Hvala na savjetu :)
shandrprcSA

#10653 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

NinnushkA wrote:Probao je balans bike, i jednostavno mu nije zanimljivo.. i da napomenem, visociji je, tako da mu je balans mali... Dosta je spretan, sa svim tim manjim vozilicama se pokazao baš super, a ove godine smo obećali "pravo" biciklo, obzirom da su mu posebno zanimljiva naša velika...

Je li ovo ok? :?

http://www.olx.ba/artikal/21258276/akci ... x-3-7-god/

Gledah po piku polovna, ali baš su nekakva ofucana, poderana, malo mi se gade :shock: :lol:
pogledaj i u planetbike-u na Malti
shandrprcSA

#10654 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

neka preporuka za sic?
quarterback

#10655 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:neka preporuka za sic?
zavisi do koliko novaca drug
shandrprcSA

#10656 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

70-80 plafon
quarterback

#10657 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

imam ja jedan koristen, ako si raspolozen javi...

Image
Image
Image
Image
Image

prije izvjesnog vremena cuo skripuckanje kojem nisam mogao odrediti odakle dolazi, pregledao cijeli bajk, sumnjao na sic, zamjenio sic, skripuckanje se nastavilo, na kraju se ispostavilo da je šticna, zamjenio šticnu, skripuckanje prestalo ali sada imam viska sic :-)
The BEN10

#10658 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

r_faruk wrote:
Samo bih se nadovezao na tvoj i svoj post sto se tice Trebevica vikendom. Svaki vikend par idiota autom obori nekog biciklistu. Ja ne shvatam sta je tim ljudima u krvi, pored onako siroke ceste on namjerno ide blizu tebe i jos nesto svira. Da ne spominjem podrugljive poglede i podsmijeh.
gadi mi se ovaj grad i mentalitet upravo izmedju ostalog i radi stvari koje si napisao, koliko bolestan majmun moras biti da se kurcis autom biciklisti koji ide 6 na sat uz brdo i da ga trzas
pomisli li neko da ce i on nekad sjesti na bajk, da ce mu dijete jednom tako krenuti na planinu biciklom ako vec ne pomisli da moze ubiti biciklistu...
postali smo pravi dzalalabad i dzibuti zajedno :). oprostite, izvinjavam se, da li biste mogli, hvala, vise niko ne izgovara. zar smo toliko otupili.
Jutros se tip u autu gura sa mnom. pa majku mu, guzva, ne mozes nigdje stojim u koloni sa autima i on hoce ispred mene....

Stoka od naroda, eto ti. Nažalost...
dadoka84

#10659 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Maloprije na izlazu iz kasindolske lola u teget golfu plus iskoci pred mene. iako me vidio, nije mu to smetalo da skrene i umalo me ubije... :(
quarterback

#10660 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84 wrote:Maloprije na izlazu iz kasindolske lola u teget golfu plus iskoci pred mene. iako me vidio, nije mu to smetalo da skrene i umalo me ubije... :(
auto ima prednost jer ima 4 tocka
osim toga sta ces ti na cesti sa biciklom

mamuimjebemdivljacku
dadoka84

#10661 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

quarterback wrote: auto ima prednost jer ima 4 tocka
osim toga sta ces ti na cesti sa biciklom

mamuimjebemdivljacku
I ja se pitam šta mi je ovo trebalo vec 31 godinu :D
Još od ovoga.
Image
quarterback

#10662 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84 wrote: I ja se pitam šta mi je ovo trebalo vec 31 godinu :D
Još od ovoga.
kako idem svaki dan na posao bajkom znam maltene u sekund sve semafore usput, kad mi odakle ko dolazi i slicno, nakon ovih 4/5 godina svakodnevnog bajkanja na posao vec sam prilicno usao u rutinu i sto se tice izbjegavanja opasnosti mada se prvih godina doslovno desavalo svaki dan da malo fali da me neko zgazi ili da ja kakvog pjesaka zgazim, takve situacije su sada rijetke i desavaju se samo ako je neko bas dzukela kao ta situacija koju si ti opisao

ne bih volio da zvucim kao da pametujem ostalima ali bih skrenuo paznju da voznja gradom nije ista kao voznja van grada i ako ste i iskusan biciklista van grada ne mora znaciti da ste "svu pamet svijeta pokupili" sto se tice gradske voznje

budite pazljivi i cuvajte sebe jer nas niko drugi nece cuvati, vozaci posebno

ps
i jos nesto - ne koristite slusalice za vrijeme bajkanja po gradu, eventualno ako bas morate onda jedna slusalica samo, drugo uho vam treba!

prije par dana nekakva blesaca od vrbanje do skenderije, slusalice u usima i vozi lijevo desno trotoarom, ja zvoni - nista, vici - nista, tek kad sam se poravnao sa njom skontala da jos neko ima tu... :evil: najmanji je problem sto onemogucavate prolazak medjutim moze vas auto pomesti bez problema
dadoka84

#10663 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja ponekad koristim slusalice ali skroz smanjeno, bas radi prometa.

U gradu vozim otkad znam za sebe, ali ovakve situacije su skoro svakodnevne iako je postojao cist kontakt ocima ono opet krene da se uvali. A vjerujes li da mi se slicno desilo na spustu ispod hrasnickog stana, iz nekakvog sumarka desno izlazi bijeli golf 2, u cudu i ja i on :D

Ono cega se bas treba paziti u gradu su auta tj otvaranje vrata parkiranih automobila. Zbog jedne glupace umalo nisam zube ostavio na cesti ispred BKC.
quarterback

#10664 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

jaran tako nedavno spucao u netom otvorena vrata golfa kod spusta sa nahoreva, kod onog granapa gdje se kombi okrece
toga me je ponajvise strah kad prolazim pored kolone parkiranih ili auta na semaforu
dadoka84

#10665 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

quarterback wrote:jaran tako nedavno spucao u netom otvorena vrata golfa kod spusta sa nahoreva, kod onog granapa gdje se kombi okrece
toga me je ponajvise strah kad prolazim pored kolone parkiranih ili auta na semaforu
Vjerujem i ja vazda zagledam retrovizore vidi li se lice ili ne :D
I moj je drug tako, pa je preletio ramenom preko vrata i docekao se na ruksak i to ga je spasilo povrede, iako je bilo poderotina. Dvije lokacije gdje se ovoga posebno treba paziti. Na cesti od malta mosta do socijalnog sa zadnje strane opstine n. sarajevo i u zelenih beretki.
Wind

#10666 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

holowey

#10667 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

danas cuo za ovo na rsg radiju, na portalu radio sarajevo samo sturo poput ovoga, nikakvih drugih info... zena mi kaze sreca pa sam danas poslom bio van grada jer bi me oplakala (tuda ide i moja ruta kretanja na posao a i termin se poklapa)...saosjecam i nadam se da nece biti trajnih posljedica... ako bude trebala kakva pomoc, spreman sam da se organizujemo... nulta negativna, nudim odmah, ostalo po potrebi :(
dosada_ziva

#10668 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dosada_ziva »

quarterback wrote:jaran tako nedavno spucao u netom otvorena vrata golfa kod spusta sa nahoreva, kod onog granapa gdje se kombi okrece
vozate li se jos? na barice itd itd
quarterback

#10669 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dosada_ziva wrote:
vozate li se jos? na barice itd itd
nismo par srijeda jer je ili padala kisa ili sam imao obaveza pa nisam stavljao pozive
ako zelis javiti cu sljedeci put
skafiskafsnjak

#10670 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Koliko vrijedi ovaj cic...

Selle Italia c2 (85 KM)
http://www.olx.ba/r/21362284/15206
Diego_Armando

#10671 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Diego_Armando »

Ono sto znam je da ne vrijedi 85 mambi :mrgreen:, polovan jbg..
Moje misljenje..
Ja sam u CC-u nasao, imali su izbora, prosla sezona je to bila doduse.
skafiskafsnjak

#10672 Re:biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Jel vrijedi 50 hahah
mali_balon

#10673 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

holowey wrote:
danas cuo za ovo na rsg radiju, na portalu radio sarajevo samo sturo poput ovoga, nikakvih drugih info... zena mi kaze sreca pa sam danas poslom bio van grada jer bi me oplakala (tuda ide i moja ruta kretanja na posao a i termin se poklapa)...saosjecam i nadam se da nece biti trajnih posljedica... ako bude trebala kakva pomoc, spreman sam da se organizujemo... nulta negativna, nudim odmah, ostalo po potrebi :(
Koliko sam cuo zeznute povrede glave su u pitanju....a navodno nije imao kacigu :( ....nek mu je Bog na pomoci...
drag_gost

#10674 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

quarterback wrote:
dadoka84 wrote: I ja se pitam šta mi je ovo trebalo vec 31 godinu :D
Još od ovoga.
ne bih volio da zvucim kao da pametujem ostalima ali bih skrenuo paznju da voznja gradom nije ista kao voznja van grada i ako ste i iskusan biciklista van grada ne mora znaciti da ste "svu pamet svijeta pokupili" sto se tice gradske voznje
Uh, koliko sam ovo puta sebi ponovio... :thumbup:

U petak, sa posla, pored Masinske prolazim kad stariji par iza mene se dere; "Halo, ovo ti nije biciklisticka staza".
I hajde ti sada njima objasnjavaj...
quarterback

#10675 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

drag_gost wrote:I hajde ti sada njima objasnjavaj...
nekad stanem pa se prepirem, nekad prodjem, nekad prodjem sa pozdravom u vidu srednjeg prsta, em sto vozim krajnje desno, em ne zvonim pjesacima postujuci to da sam ja tu na njihovom, em obilazim djecu na najvecem mogucem razmaku i onda tako povremeno naletim na nekakvu budalu koja namjerno ignorise moje postojanje i pokusaj da prodjem trotoarom pa i tim krajem trotoara jer smatra da ne trebam biti tu...
Post Reply