Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
thekupus

#10451 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by thekupus »

dosada_ziva wrote:moras bit budala da ovdje ostavis biciklo.
ili bilo gdje na ovim javnim parkinzima
pisao sam vec prije koliko su sigurni, cak i kad su pokriveni kamerama kao kod BBI-a
Wind

#10452 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Ma mora kod nas sve biti naopako pa to ti je..... :sad:
vade_mecum

#10453 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vade_mecum »

ne zelim da zvucim kao pljuvac svega ali kod nas narod bas plaho vodi racuna o ljudima u kolicima i sa drugim invaliditetima. ako neko i zaveze biciklo covjek u kolicima moze klincu pjevati :-)
thekupus

#10454 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by thekupus »

vade_mecum wrote:ne zelim da zvucim kao pljuvac svega ali kod nas narod bas plaho vodi racuna o ljudima u kolicima i sa drugim invaliditetima. ako neko i zaveze biciklo covjek u kolicima moze klincu pjevati :-)
bas, danas nermin tulic slicnu opasku objavio na twitteru, bas ne razmisljaju ni o pjesacima ni o ljudima u kolicima
vade_mecum

#10455 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vade_mecum »

thekupus wrote:
vade_mecum wrote:ne zelim da zvucim kao pljuvac svega ali kod nas narod bas plaho vodi racuna o ljudima u kolicima i sa drugim invaliditetima. ako neko i zaveze biciklo covjek u kolicima moze klincu pjevati :-)
bas, danas nermin tulic slicnu opasku objavio na twitteru, bas ne razmisljaju ni o pjesacima ni o ljudima u kolicima
+ ljudi sa djecijim kolicima, slijepi i generalno svi koji imaju poteskoca sa kretanjem. :roll:

fakat im nebi bilo nista da su ih pomakli 2 metra ulijevo prema zidicu parka.
amir79

#10456 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amir79 »

vade_mecum wrote:
thekupus wrote:
+ ljudi sa djecijim kolicima, slijepi i generalno svi koji imaju poteskoca sa kretanjem. :roll:

fakat im nebi bilo nista da su ih pomakli 2 metra uijevo prema zidicu parka.
ovo je ok radi motornih vozila koji se cesto tu parkiraju. a mjesta za invalide kolica pješake ima dovoljno izmedju zidica i bike parkinga...
dosada_ziva

#10457 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dosada_ziva »

gdje u sarajevu izraditi biciklisticki dres po svojoj zelji
quarterback

#10458 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dosada_ziva wrote:gdje u sarajevu izraditi biciklisticki dres po svojoj zelji
nigdje koliko znam
giro svoje dresove radi u bugarskoj, ne znam za ostale

eventualno jedino mozes kupiti dres pa uraditi print nekog brenda ili natpisa u nekoj od firmi koje rade sitostampu
testni_akaunt

#10459 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by testni_akaunt »

mozes probati kod Haad-a

Znam da uradi maxuziju raji koja je dobra s njim, ne znam bil bas htio na komad
dinao

#10460 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dinao »

Zna li neko jel moguce s Jahorine biciklom se spustit blize vrhu Trebevica?
Vozio sam u subotu tako, ali nazalost cestom do Brusa. Volio bih vise kroz šumu.
promaha

#10461 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by promaha »

mi smo isli novom cestom iz i. Sarajeva prema jahorini pa se onda na jednom mjesto odvojis prema trebevicu i taj put ide kroz par sela i do brusa :D

eh sad ima sume i tu ali mi smo se zajebali pa kasno krenuli i onda nas dosta rano mrak uhvatio :)))

ne znam jesam li pomogao al jbg :D
Wind

#10462 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

dinao wrote:Zna li neko jel moguce s Jahorine biciklom se spustit blize vrhu Trebevica?
Vozio sam u subotu tako, ali nazalost cestom do Brusa. Volio bih vise kroz šumu.
Nemere! :D
quarterback

#10463 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Wind wrote:
dinao wrote:Zna li neko jel moguce s Jahorine biciklom se spustit blize vrhu Trebevica?
Nemere! :D
more ako ima

Image

:mrgreen:
dinao

#10464 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dinao »

E steta sto nema takva staza. Sa dvije planine spust u centar grada :)
hakazvaka

#10465 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

dosada_ziva wrote:gdje u sarajevu izraditi biciklisticki dres po svojoj zelji
Garmond
hakazvaka

#10466 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

Wind wrote:
holowey wrote:
mali_balon wrote:Ne znam da li se raspravljalo o ovom ali da ipak prokomentarisem. odavno cuci u meni pa se moram olaksati, da prostite. Dakle radi se o super ideji kriticna masa, sve ok sve super samo mi nije jasno sto se zaustavlja saobracaj na raskrsnicama dok oni prodju.
Zar nije zamisao ravnopravno ucesce u saobracaju i skretanje paznje na bicikliste (skrecu paznju sigurno, tako sto im vozaci spominju zenski dio familije a medju njima ima idiota koji ce se fizicki htjeti obracunati, mislim da se to vec desilo) ako cemo biti ravnopravni sa vozacima i pjesacima onda i mi moramo postivati propise bez obzira koliko nas ima....koliko znam kriticna masa je spontano okupljanje biciklista a ne organizovan event, sto bi se reklo, mozda i grijesim.....
I neko bi trebao nauciti bicikliste da biciklisticka staza prati saobracaj, dakle biciklisticka staza je takodje jednosmjerna ali......
i mene ovo zbunjuje, kriticna masa bi trebala da vozacima skrene paznju na bicikliste kao ucesnike u saobracaju sa postovanjem svih saobracajnih pravila "od do", a ne da mi bicklisti budemo povlasteni tokom odrzavanja kriticne mase a ostale dane ko nas *ebe

+1

:thumbup:
:thumbup:
quarterback

#10468 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Srijeda 30.9.

Nocna - Barice

Start
19:00h Vils ekonomska
19:15h Vijecnica

Prijave ispod, ako neko od neiskusnih zeli da ide i treba mu info / savjet, javite se.
holowey

#10469 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:Srijeda 30.9.

Nocna - Barice

Start

Prijave ispod, ako neko od neiskusnih zeli da ide i treba mu info / savjet, javite se.
ista tura kao prosli put? ako se uspijem snaci za nove gume, pridruzio bih se...
prosli put me gadno zanijelo na mokrom, a sad cesta mokra cijelim putem, ne bih se usudio sa trenutnim gumama nizbrdo :(
quarterback

#10470 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

holowey wrote:
quarterback wrote:Srijeda 30.9.

Nocna - Barice

Start

ista tura kao prosli put? ako se uspijem snaci za nove gume, pridruzio bih se...
prosli put me gadno zanijelo na mokrom, a sad cesta mokra cijelim putem, ne bih se usudio sa trenutnim gumama nizbrdo :(
sve isto drug, vazi, ako budes mogao uvijek si dobrodosao :)
Wind

#10471 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Ne foliraj holowey....vidio sam te jutros kako picis po kisi.... :D
holowey

#10473 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Wind wrote:Ne foliraj holowey....vidio sam te jutros kako picis po kisi.... :D
:D
jedno je po ravnom, a skroz druga stvar nizbrdo... jutros sam ko kornjaca polako niz vraca... prosli put smo sa barica furali prilicno brzo (tek sam tada shvatio sta znaci izraz "tunnel vision"), sa sadasnjim gumama se ne bih usudio... jeste da sam nabavio finu rasvjetu pa sad ne bih morao da ganjam druge da mi osvijetle put, ali opet nizbrdo je nizbrdo...

imate li kakvu preporuku gdje i kakve gume da uzmem? gledao sam u treku neke schwalbe, ima izbora ali sam neodlucan
quarterback

#10474 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

mislim da nema znacajnijih razlika medjutim tim "all round" gumama ma koje da se uzmu, godinama koristim fast trak od specializeda, kao sljedece sam kupio schwalbe smart sam na onom nedavnom snizenju u treku pa cu vidjeti

samo mala napomena za veceras, posto je vrijeme sareno ako bude otkazivanja ture radi kise javiti cu se ovdje sat vremena prije voznje
holowey

#10475 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

Ima li ko iskustva sa Specialized Crossroads 26x1.95? One su u CC 39KM komad.
Post Reply