Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lijepa ideja.
Jedan moj prijatelj je prije desetak godina dosao iz Praga biciklom u BiH. Mialim da ne vozi vise toliko .
Takodjer, znam lika koji svake godine ide iz Jajca za Daruvar i nazad (rodom je otamo).
Biciklo imam Fuji Jari.
Torbe i nosače uskoro aBd kupujem. I tako polahko sastaviti opremu. Vreću za spavanje imam i raznu siću. Šator moram kupiti. Znači više manje oprema mi sva fali al bi će ako Bog da.
Pitanje je na koji način mislim spavati (apartma ili šator ili...).
Prije 3 godine sam ugostio dvoje ljudi koji su biciklima startali u Hamburgu a završili u Istanbulu. Proputovali čitavu Evropu i između ostalog prolazili ovuda i tražili smještaj. Nezaboravno iskustvo za čitav život.
lethalthreat wrote: ↑29/05/2020 09:56
Prije 3 godine sam ugostio dvoje ljudi koji su biciklima startali u Hamburgu a završili u Istanbulu. Proputovali čitavu Evropu i između ostalog prolazili ovuda i tražili smještaj. Nezaboravno iskustvo za čitav život.
Da li ti je poznata ruta kroz BiH?
Imali gdje na YouTube kakav njihov snimak?
Mu'min wrote: ↑03/06/2020 22:52 Da li ti je poznata ruta kroz BiH? Imali gdje na YouTube kakav njihov snimak?
Mislim da su se kroz Hrvatsku spustili do Jadrana i onda preko Hercegovine nazad krenuli ka sjeveru: Mostar, Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla i onda dalje preko Srbije i Bugarske završili putovanje u Turskoj. Poslali su mi čak i zahvalnicu i razglednicu za gostoprimstvo. Nisam našao ništa konkretno na YT, ako hoćeš mogu ti ostaviti njihove kontakte u PM. I ja razmatram neku sličnu turu malo dalje po Evropi ako se situacija ne poboljša.
lethalthreat wrote: ↑04/06/2020 13:05 Nisam našao ništa konkretno na YT, ako hoćeš mogu ti ostaviti njihove kontakte u PM. I ja razmatram neku sličnu turu malo dalje po Evropi ako se situacija ne poboljša.
Entropio wrote: ↑04/06/2020 13:13
Ma rizicno je to, zgazice te neko. Nemaju ljudi kod nas tu kulturu da paze na bicikliste.
Vjeruj da i sam o tome dosta razmišljam al jedan je život.
Što je konformno može te uništiti a što te izvodi iz konformnosti pomaže ti da rasteš. To pokušavam unijeti u život mada mi se vrati masovna hipnoza Damira Nikšića: "Ma što će ti to, neeemoj ba, sjedi gdje si... Nije to zate... ".
Mu'min wrote: ↑04/06/2020 13:41A gdje tebe misli vode sa biciklom?
Sve je još uvijek u embrio fazi razmatranja, nije još ništa zvanično niti odlučeno. Priprema jedne takve avanture traje dosta dugo. U principu neka kružna tura kroz države u koje se može bez problema ući turistički. Čak bih uvijek prije izabrao neki sporedni put jer se više toga da vidjeti i istražiti, gledati prirodu, sela, gradove, planine, nego tutnjati autoputem. Smještaj sam mislio tražiti po mogućnosti na Couchsurfing ili AirBnB a ako ništa od toga ne uspije onda ima stari dobri šator. Nakon godina i godina rintanja za nekoga drugoga, jednostavno se u čovjeku u jednom trenutku probudi želja da uzme godinu dana pauze od svega i napravi nešto sebi za dušu, stvori uspomenu koja će mu ostati za čitav život. A onda nazad u živo blato kapitalizma i robovanja
lethalthreat wrote: ↑04/06/2020 14:48 U principu neka kružna tura kroz države u koje se može bez problema ući turistički. Čak bih uvijek prije izabrao neki sporedni put jer se više toga da vidjeti i istražiti, gledati prirodu, sela, gradove, planine, nego tutnjati autoputem. Smještaj sam mislio tražiti po mogućnosti na Couchsurfing ili AirBnB a ako ništa od toga ne uspije onda ima stari dobri šator.
Ideja o biciklijadi unutar države je svakako zanimljiva. Možda za početak ne bi bilo loše ići u paru jer ipak i zanimljivije, sigurnije a i lakše. Poslije se može neki svoj plan, svoj tempo i pravac.
Vožnja sa ženom bila bi svakako poseban doživljaj, naravno ako je taj tip.
Da nije najavljena kiša za vikend već je bio potvrđen plan za biciklijadu sa ženom za 1 dnevni izlet ili čak konak izlet. To nam je ako Bog da prvo na spisku. Bicikla u auto i otići što dalje od kuće a onda od tu biciklima dokle stignemo. Kući jal navečer jal naredni dan.