Averus wrote: ↑21/05/2026 13:53
@kazo
Ja što sam istražio Nakamura Catch 3.6 je odličan za 895.60KM
Ja ga naručio evo danas mi je stigao u prodavnicu, pa ću otići po njega
Mislim da u tom budžetu bolje ne može
Baš gledam Intersportovu stranicu i ovaj Nakamura izgleda sasvim dobro za tu cijenu, zapravo ne znam da li ima išta "branded" i uzeti za tu cijenu u današnji vakat.
Ali im je kombinacija 1x pogona naprijed i 8-brzinske kasete s rasponom od 11-45 nazad, ajmo reći, nekonvencionalna. S obzirom na veliki raspon, bit će dosta veliki skokovi između brzina, što se primijeti u vožnji, mada po ravnom nije ni bitno. Samo eto, ne znam šta su imali protiv 2x, pa čak i 3x sistema kad je kaseta 8-brzinska; možda je 3x zastario koncept ali fercera sasvim dobro. Valjda što je 1x sada popularan, da ne kažem jedini, izbor za MTB.
Mada, šta ja pričam, ja sam biased, na MTB-u još uvijek guram 3x.
daario naharis wrote: ↑27/03/2025 10:59
Imate li preporuku za neki "ciklokompjuter" da mi pokazuje koliko sam brz?
Mjesecima kasnije odgovor, ali nekj se nađe... Meni se IGPSport pokazao sasvim okej, imam BSC 100S, plaćeno nekih 100-njak km prije skoro 2 godine; bežična stvar, pokazuje brzinu, pređenu udaljenost, nagib, nadmorsku visiku, temperaturu, prosjeke i slično; ima Haplikaciju može se upariti i sa raznim senzorima, nije mi imao nešto bagova osim što je prvo uparivanje malo potrajalo; nije sad Garmin ali da imam pare za Garmin, Garmin bi se vozao. Inače, nekih pola godine kasnije vidim poznanik na Temu uzeo BSC 200, za mislim iste pare kao ja 100S, a kod nas je BSC 200 dosta skuplji, tako da ima i ta opcija.