Biciklo-gdje kupiti??
Moderator: anex
-
quarterback
#251 Re: Biciklo-gdje kupiti??
nisam trol nego neko ko aktivno vozi bicikl, to sto si se ti nasao uvrijedjenim sto sam ti rekao da ti tvoj omiljeni bicikl i nije bas nesto to je tvoj problem a ne moj
otidji na bilo koji biciklisticki forum pa pogledaj o cemu se razgovara, niko nakamuru ni ne spominje
sjasi svega ti i idi obidji krug po vilsu
otidji na bilo koji biciklisticki forum pa pogledaj o cemu se razgovara, niko nakamuru ni ne spominje
sjasi svega ti i idi obidji krug po vilsu
- Dr.Mr.Fr.
#252 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Decko, ti da aktivno voziš bickil ne bi pljuvao po bilo kojem brendu, vec bi imao malo poštovanja, osim toga jasno se vidi iz priloženog da si jedan od onih šminkera koji vozi bicikl od 2 hiljade maraka i naljepi se opremom i još vecoj vrijednosti da bi ti tvoja šminkerska raja na vilisu vidjela kako si ti cool...
Samo se nadam da si sam zaradio lovu za bicikl, u sta cisto sumnjam ali eto svaka cast...ne možemo svi biti dio zlatne mladeži...
Sjaši ti malo sa pljuvanja po brendovima i idi provozaj se na svom polar ili cube do jaja biciklu...možda ti ego malo splasne kada svi vide kako dobar bajk imaš
Samo se nadam da si sam zaradio lovu za bicikl, u sta cisto sumnjam ali eto svaka cast...ne možemo svi biti dio zlatne mladeži...
Sjaši ti malo sa pljuvanja po brendovima i idi provozaj se na svom polar ili cube do jaja biciklu...možda ti ego malo splasne kada svi vide kako dobar bajk imaš
Last edited by Dr.Mr.Fr. on 26/06/2012 09:52, edited 1 time in total.
-
quarterback
#253 Re: Biciklo-gdje kupiti??
o moj boze...
- BlackCaviar
#254 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Kod nas ljudi znaju za 4 marke bicikala i to im je vrh. GT, Specialized, Cube, Scott i to je to. Sve ostalo nevalja, nije vrijedno poštovanja. Čuj, ne spominje se na forumima
Uostalom, sve marke su iste, samo drugo ime na ramu. Razlika u kompomentama i cijeni.
Vozio sam prije GT i sad mi je drago što sam ga se otarasio, ne zbog kvalitete već zbog stereotipa koji se stvorio u društvu.
Bez ikakve uvrede!
Uostalom, sve marke su iste, samo drugo ime na ramu. Razlika u kompomentama i cijeni.
Vozio sam prije GT i sad mi je drago što sam ga se otarasio, ne zbog kvalitete već zbog stereotipa koji se stvorio u društvu.
Bez ikakve uvrede!
-
quarterback
#255 Re: Biciklo-gdje kupiti??
o moj boze... x2
- skafiskafsnjak
#256 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ssta ti nije jasno?quarterback wrote:o moj boze... x2
istina je sto je covjek rekao... to ti je isto ono, kao golf u BiH .
Ja imam bajk, nikad niko nije cuo za tu marku, pa je bolji od Avalancha 1.0
-
quarterback
#257 Re: Biciklo-gdje kupiti??
e ljudi, imate veliki smajli od mene, odlicni ste
pa-pa, sretnemo se nekada na planini
- Dr.Mr.Fr.
#258 Re: Biciklo-gdje kupiti??
fakat ne kontam cemu pljuvanje i omalovažavanje bilo kojeg brenda, bez potrebe ikakve...ok ima jugo i ima mercedes ali sada kenjati o tome kako neki bajk nije ozbiljan ili kako ima neki bolji da se uzme za 50 maraka više je skroz nepotrebno...
ako nisi posjedovao bajk nemoj da pricaš o istom vrlo je jednostavno, a uzimati relevantne informacije sa nekih foruma do kojih si samo ti došao i proglasiti brend odronom zbog toga je ono baš loše...
ok imaju sada 3 ili 4 privatna bike stora u gradu i sada ako uzmeš polar ili nakamuru a ne uzmeš GT treba raja da te zajebava jer su dobri sa ovim koji tuši GT, ma bez veze...
Kažem ponovo imam nakamuru 7 godina, ama baš nikada nikakvog problema nisam imao (a handrio sam je samo tako), a uzeo sam je samo zbog toga što ima amortizer ispod sica, to mi je tada bio genijalan izum cisto da mi je dupetu bolje...a i nisam to vidio (do tada) na drugim brendovima...
i ne sporim uopšte da je polar, cannondale, specialized, GT, Trek ili Cube super bolji brend ali daj brate nemoj pljuvati, nema potrebe fakat...
a usput budi receno pored ove nakamure imam još 2 bajka, jedan Giant mtb o kojem ne treba puno pricati i Scott Cyclocross koji sam dobio na poklon i koji prakticno nemam gdje ovdje vozati

ako nisi posjedovao bajk nemoj da pricaš o istom vrlo je jednostavno, a uzimati relevantne informacije sa nekih foruma do kojih si samo ti došao i proglasiti brend odronom zbog toga je ono baš loše...
ok imaju sada 3 ili 4 privatna bike stora u gradu i sada ako uzmeš polar ili nakamuru a ne uzmeš GT treba raja da te zajebava jer su dobri sa ovim koji tuši GT, ma bez veze...
Kažem ponovo imam nakamuru 7 godina, ama baš nikada nikakvog problema nisam imao (a handrio sam je samo tako), a uzeo sam je samo zbog toga što ima amortizer ispod sica, to mi je tada bio genijalan izum cisto da mi je dupetu bolje...a i nisam to vidio (do tada) na drugim brendovima...
i ne sporim uopšte da je polar, cannondale, specialized, GT, Trek ili Cube super bolji brend ali daj brate nemoj pljuvati, nema potrebe fakat...
a usput budi receno pored ove nakamure imam još 2 bajka, jedan Giant mtb o kojem ne treba puno pricati i Scott Cyclocross koji sam dobio na poklon i koji prakticno nemam gdje ovdje vozati
- skafiskafsnjak
#259 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Eto ti nas iskulirao i faca sad? I na drugim temema se pravis pametan ....quarterback wrote:e ljudi, imate veliki smajli od mene, odlicni ste![]()
Nema bajka da ne valja ako mu je oprema dobra. Uostalom, sama cijena to govori. Samo sto ces kod treka, gt, specializeda, cube jos uz opremu platiti i ime tj. brend.
Izuzetak od svih ovih jeste Trek... Aj kod njih je razumljiva veca cijena, daju dozivotnu garanciju na ram.
Ali nikad ne bih mjenjao moj bajk sa xt i deore opremom, tora suspenzijom i hidraulikom za neki Trek sa acerom i suntour suspenzijom...
- BlackCaviar
#260 Re: Biciklo-gdje kupiti??
@quarterback
Ljudino, daj da povedemo normalnu diskusiju. Počeo si temu i sad se pokušavaš izvući iz nje. Pametno, jer nemaš argumenata
@L00d
jel' tvoja ona Univega? Sviđa mi se geometrija
Dolazi li ko na 4. utrku Škoda XC lige?
Ljudino, daj da povedemo normalnu diskusiju. Počeo si temu i sad se pokušavaš izvući iz nje. Pametno, jer nemaš argumenata
@L00d
jel' tvoja ona Univega? Sviđa mi se geometrija
Dolazi li ko na 4. utrku Škoda XC lige?
- skafiskafsnjak
#261 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Da da, univega. Evo i ja nikad nisam prije cuo za taj bajk ...Ali kad sam otvorio njihovu stranicu i vidio sta prave, iznenadio se...
Geometrija se i meni svidja pravo ... A tek kako je bajs lagan ..
-
kastor
#262 Re: Biciklo-gdje kupiti??
momci,nemojte srat o brendovima,mozda je gt dobar,ali za one koji ga mogu priustiti,gt za 500 km je aggreosr 3.0,sa tourney opremom,dok nakamura za te iste pare ima bolju opremu,jer nije jak brand,ali pravi dobre bicikle,onaj koji ide po brdima i dalje,ko se aktivno bavi naravno da ce uzimat najbolje,ako ima sretstva
-
quarterback
#263 Re: Biciklo-gdje kupiti??
pozdrav expertima, vrbanja most - prvi sumar 55 minuta, ako vam se cini da je sporo uzmite u obzir da mi je 40 godina i da imam 116 kila
1:29 je total time u koji je uslo cekanje ostalih kod prvog sumara i spust nazad
vozdra

http://i49.klix.com/2qjvdky.jpg
1:29 je total time u koji je uslo cekanje ostalih kod prvog sumara i spust nazad
vozdra

http://i49.klix.com/2qjvdky.jpg
-
kojeime
#264 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ne znam za Nakamuru, ali evo vam jedan primjer. Mckinley cije stvari mozete kupiti u Intersportu u Merkatoru. Odete na web stranicu http://www.mckinley.eu/ i tu mozete procitati price ljudi koji se penju na visoke planine kako govor lijepo o McKinley. Medjutim, odete na bilo koji sajam proizvodjaca planinarske opreme i tu vidite Mammut, North face, cak i Lafuma, ali nigdje nema McKinley. Jer to nije pravi ozbiljan prozivodjac. Pusti to st su platili nekom planinaru da ih izreklamira.
Opet kazem, ne znam za Nakamuru, mozda i jesu ozbiljan proizvodjac, nisam veliki poznavalac biciklizma, ali treba pogledati Tour de France, Giro d'Italia i ostale trke za koje znamo da su vrhunske, triatlonske, planinske, kakve god, olimpijade, prvenstva i slicno,vidjeti koji bicikli se tamo voze i to je to, te firme prave vrhunske bicikle. Pustite internet i ostale reklame.
Samo, jedno je vidjeti Specialized bicikl u trci, drugo je otici kod Nine i kupiti Specialized. To je isto kao da odes i kupis Renault Twingo pa se nadas da ce ici kao Renault F1 bolid
Opet kazem, ne znam za Nakamuru, mozda i jesu ozbiljan proizvodjac, nisam veliki poznavalac biciklizma, ali treba pogledati Tour de France, Giro d'Italia i ostale trke za koje znamo da su vrhunske, triatlonske, planinske, kakve god, olimpijade, prvenstva i slicno,vidjeti koji bicikli se tamo voze i to je to, te firme prave vrhunske bicikle. Pustite internet i ostale reklame.
Samo, jedno je vidjeti Specialized bicikl u trci, drugo je otici kod Nine i kupiti Specialized. To je isto kao da odes i kupis Renault Twingo pa se nadas da ce ici kao Renault F1 bolid
- BlackCaviar
#265 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Koliko teži? Veličina je 47cm k'o i kod mog, ja mislim.L00d wrote:Da da, univega. Evo i ja nikad nisam prije cuo za taj bajk ...Ali kad sam otvorio njihovu stranicu i vidio sta prave, iznenadio se...
- skafiskafsnjak
#266 Re: Biciklo-gdje kupiti??
12,80kg cini mi se da sam citao negdje ...
M je
M je
- BlackCaviar
#267 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Hmm. Ne znam, mogao bi ti njega izvagati, poteško mi se čini za tu veličinu pa si možda našao pogrešan podatak. Kod mene je veličina bajka isto M, ali je ispod 11,5 kg sa stock opremom. Plus ću promijeniti volan i debele gripove zamijeniti tanjim.
-
zoraja
#268 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Nemojte me shvatiti pogrešno, ali činjenica je da će rijetko koji poznavalac biciklizma kupiti Nakamuru, Capriolo, Polar i sl. Nisam imao navedene bicikle, i ne pljujem po njima, ali ih ja lično sa 25 godina biciklističkog staža i velikom gomilom pročitanih časopisa/reviewa, tonu odgledanih trka i desetak promjenjenih bicikla, nikad ne bih kupio. Naravno da čovjek, ma kako veliki poznavalac bicikla bio, nema uvijek mogučnosti za kupiti ono najbolje, ali svi mi težimo imati kvalitetan bicikl koji će zadovoljiti naše potrebe.
Kao primjer onoga o čemu pričam, naveo bi slovenački Rog. Prije rata na ovim prostorima, Rog je važio za solidnu marku. I to jeste bio ako bi ga poredili sa tada dostupnim Unisom, ili Partizan biciklima (BP). Ali ukoliko ste imali priliku da vozite ili sreću da ste dobro finansijski potkovani, pa ste mogli sebi priuštiti Pinarello, Colnago ili Bottecchiu, e tek ste onda mogli uvidjeti kakvo je Rog smeće, makar se radilo i o njihovim najskupljim modelima.
Tako da malo više znanja i razmjene iskustava nikad nije naodmet, pogotovo danas kad se gleda kako izvući najbolje iz svog teško skupljenog novca.
Kao primjer onoga o čemu pričam, naveo bi slovenački Rog. Prije rata na ovim prostorima, Rog je važio za solidnu marku. I to jeste bio ako bi ga poredili sa tada dostupnim Unisom, ili Partizan biciklima (BP). Ali ukoliko ste imali priliku da vozite ili sreću da ste dobro finansijski potkovani, pa ste mogli sebi priuštiti Pinarello, Colnago ili Bottecchiu, e tek ste onda mogli uvidjeti kakvo je Rog smeće, makar se radilo i o njihovim najskupljim modelima.
Tako da malo više znanja i razmjene iskustava nikad nije naodmet, pogotovo danas kad se gleda kako izvući najbolje iz svog teško skupljenog novca.
- Dr.Mr.Fr.
#269 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ja mislim da nakamura od svega samo pravi ram bicikla (koji je po meni skroz dobar), sve ostalo je od drugih poprilicno renomiranih firmi, tako je bar slucaj sa ovim mojim bajkom 
-
kastor
#270 Re: Biciklo-gdje kupiti??
zoraja, bravo,u potpunosti se slazem,neznam sto blate neke firme,nakamura i neki gt na primjer,nova nakamura sa deore opremom kosta 650KM,dok gt sa deore opremom je daleko skuplji,ja liccno pitam ako je neko imao iskusta sa bajkom,a ne da mi kazete kako je gt(spes...)bolji,ja bi rado volio voziti avalancha 1.0,ali nije u mom rangu,najjeftiniji gt je palomar,ili aggresor 3.0 ,razlika je 30-ak KM,imaju tourney opremu,solidan ram,amortizer 63mm hod,dok za slicne novce nakamura cliff hanger(koje je nestalo) ima acera opremu,100mm hod sa lockoutom,takodje solidan ram,mozda je gt bolji,mozda ce duze izdrzati,ali ja bi ipak sto bolju opremu,u mom cijenovnom rangu,hvala na pomoci,
- HaHaHa2
#271 Re: Biciklo-gdje kupiti??
vidim u vise navrata da se spominju opreme tourney, acera, deore itd. pa ako moze neko da ih poreda po kvaliteti...
- Dr.Mr.Fr.
#272 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Otprilike, a neka ko slobodno ispravi ako smatra da sam gdje mašioHaHaHa2 wrote:vidim u vise navrata da se spominju opreme tourney, acera, deore itd. pa ako moze neko da ih poreda po kvaliteti...
Shimano ranking
Mountain Bike Components:
XTR
Saint
Deore XT
Deore LX
Hone
Deore
Alivio
Acera
Altus
Tourney
Road Bike Components:
Dura-Ace
Ultegra
105
Tiagra
Sora
2200
- HaHaHa2
#273 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ovo prvo ide losija ili bolja oprema?
-
orgon
#274 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Bolja naravno.HaHaHa2 wrote:ovo prvo ide losija ili bolja oprema?
-
zoraja
#275 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Shimano ranking
XTR
Saint
Deore XT
Deore LX
Hone
Deore
Alivio
Acera
Altus
Tourney
Road Bike Components:
Dura-Ace
Ultegra
105
Tiagra
Sora
2200[/quote]
Sve ok, izuzev što je Deore LX grupa predviđena za tzv. trekking bicikle, a SLX za MTB, ali mislim da se radi o istoj grupi jer im brojčana oznaka počinje sa 6-ticom.
XTR
Saint
Deore XT
Deore LX
Hone
Deore
Alivio
Acera
Altus
Tourney
Road Bike Components:
Dura-Ace
Ultegra
105
Tiagra
Sora
2200[/quote]
Sve ok, izuzev što je Deore LX grupa predviđena za tzv. trekking bicikle, a SLX za MTB, ali mislim da se radi o istoj grupi jer im brojčana oznaka počinje sa 6-ticom.