Biciklistički maraton

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sara1605

#1 Biciklistički maraton

Post by Sara1605 »

Da li neko zna neke detalje oko biciklističkog maratona Bihać - srebrenica?
MOKE_R

Post by MOKE_R »

Vozi se u Julu.

Bihac-Donji Vakuf (205km) ; Donji Vakuf - Visoko (100km) ; Visoko - Srebrenica (190km) u tri dana.

Sta te jos tacno interesuje?
Sara1605

Post by Sara1605 »

Da li si vozio prošle godine?
Između ostalog me interesuje kad se kreće,da li je organizovano spavanje,kakvo je obezbjeđenje pute(da li iko obezbjeđuje trku),pa ako se sjetim još čega pišem.
A još me interesuje koji su najčešće prisutni bajkovi(marke)?

Hvala
MOKE_R

Post by MOKE_R »

Ja nisam vozio :sad: ,vozila su moja 4 druga.
Krece se iz Bihaca,do tamo moras otici sama(s biciklom naravno),onda dalje je sve organizovano.
Spavanje:Donji Vakuf,Visoko i Srebrenica onda opet se sama organizujes za povratak(uvjek bude mjesta negdje)
Bajkova ima svakakvih,najbitnije je da je ispravan kad krene za kasnije ne brini ovi moji imaju rezervno biciklo u ruksacima :-D :D
Obezbjdjenje je odlicno,policijsko auto ispred i iza kolone cijelim putem.
U koloni su jos dva kombija koji nose nasu opremu,hranu i pice i ako se umoris mozes se malo odmoriti u kombiju.

Pitaj ako te jos nesto interesuje tu sam,a ako zapne pitacu ove sto su isli. :) :)
Sara1605

Post by Sara1605 »

hvala na informacijama :)
Ako se sjetim još čega pišem.

P.S. Ne vozim ja ,na žalost,već moja ljepša polovina,pa da se raspitam!
Hvala još jednom PUUUNO
zippo

Post by zippo »

malo mi je velika kilometraza za prvi i treci dan,
moze li se izdrzati, odnosno da li ima ekstremnih uspona u prvom i trecem danu?
kakav je tempo maratona tj. dali se vodi racuna o ljudima koji nisu u perfektnoj kondiciji, mislim da bi se tura trebala podjeliti u najmanje 5 dana pa da mogu ucestvovati i rekreativci.
ja bih bio zainteresovan ali mislim da bih tesko izdrzao taj tempo.
zbog masovnosti mozda bi se trebali podjeliti u dvije grupe , rekreativci i oni malo jaci da ne kazem profesionalci.
MOKE_R

Post by MOKE_R »

Vjeruj mi da tu nema nijedan "profesinalac".
To su sve amateri,djeca od 12 god. do starijih ljudi cak 60 god. je bio jedan ucesnik prosle god.
Vec sam napisao da kolonu prate dva kombija u koje mozes uci da se odmoris kad zapne.
zippo

Post by zippo »

pa mogla bi se pokrenuti akcija, da se sto vise raje prikljuci, mozda cak i koja probna voznja, recimo bjelasnica - konjic, ili nesto slicno, kao trening ili testiranje sopstvenih mogucnosti.
normalno da bi nam trebao neko ko je prosao tu stazu da malo iznese iskustva.
recimo mene interesuje koliko vremena treba da se savlada tura u prvom danu?
ako uzmemo da je prosjecna brzina 20 kmh (sto je malo teze postici na duge staze , normalno ako nije vecina staze nizbrdo) pa uzmemo odmore od 5 - 10 min svakih 1 - 1,5 sata ..... duga dana u zla gospodara
MOKE_R

Post by MOKE_R »

Evo ko voli MTB bujrum,sigurno mozete nabaciti kondiciju do maratona

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php
MOKE_R

Post by MOKE_R »

Evo ovdje mozete vidjeti kako to izgleda

http://picasaweb.google.com/MOKE81R/
bavka

#12 Re:

Post by bavka »

zippo wrote:pa mogla bi se pokrenuti akcija, da se sto vise raje prikljuci, mozda cak i koja probna voznja, recimo bjelasnica - konjic, ili nesto slicno, kao trening ili testiranje sopstvenih mogucnosti.
normalno da bi nam trebao neko ko je prosao tu stazu da malo iznese iskustva.
recimo mene interesuje koliko vremena treba da se savlada tura u prvom danu?
ako uzmemo da je prosjecna brzina 20 kmh (sto je malo teze postici na duge staze , normalno ako nije vecina staze nizbrdo) pa uzmemo odmore od 5 - 10 min svakih 1 - 1,5 sata ..... duga dana u zla gospodara
pa recimo...krenuli smo iz Bihaca u 8 u D.Vakufu smo bili oko 19 koliko se sjecam.
na prvoj dionici ima kraci uspon u mjestu Ripac,pa nakon toga Cadjavica(nista pretesko).
druga dionica D.Vakuf-Visoko 100-tinjak km,ravno..bezveze...tu se,ustvari,odmoris.
i treci i ujedno najtezi dio..Visoko-Srebrenica...prvi uspon Nisici,drugi Karaula i jos jedan manji kod Vlasenice.Ako poznajes ove puteve,znaces o kakvim se usponima radi.
postoji mogucnost da sam nesto izostavio...neki manji uspon i sl.,no nebitno. :D
sto se tice probne voznje,bujrum vazda.Ako se mislite prikljuciti maratonu,planirajte javiti nekome ranije..jer je malo komplikovano oko organizacije.Svake godine druga prica...odnosno..drugi sponzori..a od njih zavisi mnogo toga.
eto,toliko...ako vas jos nesto zanima,tu sam.
ili pitajte Kemu...on sve zna :lol:
MOKE_R

#13 Re: Biciklistički maraton

Post by MOKE_R »

Hvala kolega,ipak mislim da ste vi kompetentniji po ovom pitanju :D
fishtrija

#14 Re: Biciklistički maraton

Post by fishtrija »

Ovo je super, vrlo rado bih se prikljucio, ali interesuje me koliko su zastupljeni road bikes, jer i sam vozim jedan, nisam fan MTB-a... Vozim onako rekreativno, poluprofi, mislim da ne bih imao problema sa savladavanjem dionica, pogotovo na pomenuti tempo, samo bih volio da ima jos roadera na stazi...
bavka

#15 Re: Biciklistički maraton

Post by bavka »

fishtrija wrote:Ovo je super, vrlo rado bih se prikljucio, ali interesuje me koliko su zastupljeni road bikes, jer i sam vozim jedan, nisam fan MTB-a... Vozim onako rekreativno, poluprofi, mislim da ne bih imao problema sa savladavanjem dionica, pogotovo na pomenuti tempo, samo bih volio da ima jos roadera na stazi...
ma apsolutno je nebitno koji je bajk...cak sta vise...cestovnjak je pozeljniji jer sve vrijeme idemo asfaltom :D
zippo

#16 Re: Biciklistički maraton

Post by zippo »

nisam se odavno javio.
malo sam vozao biciklo, ne bas cesto jer zauzetost i kisa mi bas nisu dali mnogo vremena.
pedalo sam jednu turu od 20 km malo zesce strane i isto toliko nazad.
znaci 40 ukupno, pa kad sam skonto da treba prevaliti 200 km, nekako sam poceo da sumnjam u svoje mogucnosti.
nemam bas vremena za neke treninge, ali zelja je ogromna da prodjem ovaj maraton.
neznam, mozda i probam, iako sumnjam da cu moci zbog posla.
u svakom slucaju zelim svima koji se odluce na voznju lijepo vrijema i dosta snage.
pozdrav
bavka

#17 Re: Biciklistički maraton

Post by bavka »

ma izdrzao bi,vjeruj mi :)
sport

#18 Re: Biciklistički maraton

Post by sport »

Da malo oživimo temu, vrijeme se primiče... :-D
Kako sam već pisao, bicikllističkom maratonu iz Bihaća priključiće se i biciklisti koji dolaze na ovu vožnju iz dijaspore. Mislim da je ovo dobra inicijativa i da bi bilo dobro kada bi sledeće godine bilo više učesnika koji bi iz raznih dijelova Evrope napravili ovako nešto kao što to rade biciklisti bošnjačkog udruženja (Džemata) iz Innsbrucka.
Više:

http://www.dzemat-innsbruck.net
Post Reply