Biciklistički maraton
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Sara1605
#1 Biciklistički maraton
Da li neko zna neke detalje oko biciklističkog maratona Bihać - srebrenica?
-
Sara1605
Da li si vozio prošle godine?
Između ostalog me interesuje kad se kreće,da li je organizovano spavanje,kakvo je obezbjeđenje pute(da li iko obezbjeđuje trku),pa ako se sjetim još čega pišem.
A još me interesuje koji su najčešće prisutni bajkovi(marke)?
Hvala
Između ostalog me interesuje kad se kreće,da li je organizovano spavanje,kakvo je obezbjeđenje pute(da li iko obezbjeđuje trku),pa ako se sjetim još čega pišem.
A još me interesuje koji su najčešće prisutni bajkovi(marke)?
Hvala
-
MOKE_R
Ja nisam vozio
,vozila su moja 4 druga.
Krece se iz Bihaca,do tamo moras otici sama(s biciklom naravno),onda dalje je sve organizovano.
Spavanje:Donji Vakuf,Visoko i Srebrenica onda opet se sama organizujes za povratak(uvjek bude mjesta negdje)
Bajkova ima svakakvih,najbitnije je da je ispravan kad krene za kasnije ne brini ovi moji imaju rezervno biciklo u ruksacima
Obezbjdjenje je odlicno,policijsko auto ispred i iza kolone cijelim putem.
U koloni su jos dva kombija koji nose nasu opremu,hranu i pice i ako se umoris mozes se malo odmoriti u kombiju.
Pitaj ako te jos nesto interesuje tu sam,a ako zapne pitacu ove sto su isli.

Krece se iz Bihaca,do tamo moras otici sama(s biciklom naravno),onda dalje je sve organizovano.
Spavanje:Donji Vakuf,Visoko i Srebrenica onda opet se sama organizujes za povratak(uvjek bude mjesta negdje)
Bajkova ima svakakvih,najbitnije je da je ispravan kad krene za kasnije ne brini ovi moji imaju rezervno biciklo u ruksacima
Obezbjdjenje je odlicno,policijsko auto ispred i iza kolone cijelim putem.
U koloni su jos dva kombija koji nose nasu opremu,hranu i pice i ako se umoris mozes se malo odmoriti u kombiju.
Pitaj ako te jos nesto interesuje tu sam,a ako zapne pitacu ove sto su isli.
-
sport
-
zippo
malo mi je velika kilometraza za prvi i treci dan,
moze li se izdrzati, odnosno da li ima ekstremnih uspona u prvom i trecem danu?
kakav je tempo maratona tj. dali se vodi racuna o ljudima koji nisu u perfektnoj kondiciji, mislim da bi se tura trebala podjeliti u najmanje 5 dana pa da mogu ucestvovati i rekreativci.
ja bih bio zainteresovan ali mislim da bih tesko izdrzao taj tempo.
zbog masovnosti mozda bi se trebali podjeliti u dvije grupe , rekreativci i oni malo jaci da ne kazem profesionalci.
moze li se izdrzati, odnosno da li ima ekstremnih uspona u prvom i trecem danu?
kakav je tempo maratona tj. dali se vodi racuna o ljudima koji nisu u perfektnoj kondiciji, mislim da bi se tura trebala podjeliti u najmanje 5 dana pa da mogu ucestvovati i rekreativci.
ja bih bio zainteresovan ali mislim da bih tesko izdrzao taj tempo.
zbog masovnosti mozda bi se trebali podjeliti u dvije grupe , rekreativci i oni malo jaci da ne kazem profesionalci.
-
zippo
pa mogla bi se pokrenuti akcija, da se sto vise raje prikljuci, mozda cak i koja probna voznja, recimo bjelasnica - konjic, ili nesto slicno, kao trening ili testiranje sopstvenih mogucnosti.
normalno da bi nam trebao neko ko je prosao tu stazu da malo iznese iskustva.
recimo mene interesuje koliko vremena treba da se savlada tura u prvom danu?
ako uzmemo da je prosjecna brzina 20 kmh (sto je malo teze postici na duge staze , normalno ako nije vecina staze nizbrdo) pa uzmemo odmore od 5 - 10 min svakih 1 - 1,5 sata ..... duga dana u zla gospodara
ako uzmemo da je prosjecna brzina 20 kmh (sto je malo teze postici na duge staze , normalno ako nije vecina staze nizbrdo) pa uzmemo odmore od 5 - 10 min svakih 1 - 1,5 sata ..... duga dana u zla gospodara
-
MOKE_R
Evo ko voli MTB bujrum,sigurno mozete nabaciti kondiciju do maratona
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php
http://www.ciklocentar.com/forum/index.php
- bavka
#12 Re:
pa recimo...krenuli smo iz Bihaca u 8 u D.Vakufu smo bili oko 19 koliko se sjecam.zippo wrote:pa mogla bi se pokrenuti akcija, da se sto vise raje prikljuci, mozda cak i koja probna voznja, recimo bjelasnica - konjic, ili nesto slicno, kao trening ili testiranje sopstvenih mogucnosti.
na prvoj dionici ima kraci uspon u mjestu Ripac,pa nakon toga Cadjavica(nista pretesko).
druga dionica D.Vakuf-Visoko 100-tinjak km,ravno..bezveze...tu se,ustvari,odmoris.
i treci i ujedno najtezi dio..Visoko-Srebrenica...prvi uspon Nisici,drugi Karaula i jos jedan manji kod Vlasenice.Ako poznajes ove puteve,znaces o kakvim se usponima radi.
postoji mogucnost da sam nesto izostavio...neki manji uspon i sl.,no nebitno.
sto se tice probne voznje,bujrum vazda.Ako se mislite prikljuciti maratonu,planirajte javiti nekome ranije..jer je malo komplikovano oko organizacije.Svake godine druga prica...odnosno..drugi sponzori..a od njih zavisi mnogo toga.
eto,toliko...ako vas jos nesto zanima,tu sam.
ili pitajte Kemu...on sve zna
-
MOKE_R
#13 Re: Biciklistički maraton
Hvala kolega,ipak mislim da ste vi kompetentniji po ovom pitanju 
- fishtrija
#14 Re: Biciklistički maraton
Ovo je super, vrlo rado bih se prikljucio, ali interesuje me koliko su zastupljeni road bikes, jer i sam vozim jedan, nisam fan MTB-a... Vozim onako rekreativno, poluprofi, mislim da ne bih imao problema sa savladavanjem dionica, pogotovo na pomenuti tempo, samo bih volio da ima jos roadera na stazi...
- bavka
#15 Re: Biciklistički maraton
ma apsolutno je nebitno koji je bajk...cak sta vise...cestovnjak je pozeljniji jer sve vrijeme idemo asfaltomfishtrija wrote:Ovo je super, vrlo rado bih se prikljucio, ali interesuje me koliko su zastupljeni road bikes, jer i sam vozim jedan, nisam fan MTB-a... Vozim onako rekreativno, poluprofi, mislim da ne bih imao problema sa savladavanjem dionica, pogotovo na pomenuti tempo, samo bih volio da ima jos roadera na stazi...
-
zippo
#16 Re: Biciklistički maraton
nisam se odavno javio.
malo sam vozao biciklo, ne bas cesto jer zauzetost i kisa mi bas nisu dali mnogo vremena.
pedalo sam jednu turu od 20 km malo zesce strane i isto toliko nazad.
znaci 40 ukupno, pa kad sam skonto da treba prevaliti 200 km, nekako sam poceo da sumnjam u svoje mogucnosti.
nemam bas vremena za neke treninge, ali zelja je ogromna da prodjem ovaj maraton.
neznam, mozda i probam, iako sumnjam da cu moci zbog posla.
u svakom slucaju zelim svima koji se odluce na voznju lijepo vrijema i dosta snage.
pozdrav
malo sam vozao biciklo, ne bas cesto jer zauzetost i kisa mi bas nisu dali mnogo vremena.
pedalo sam jednu turu od 20 km malo zesce strane i isto toliko nazad.
znaci 40 ukupno, pa kad sam skonto da treba prevaliti 200 km, nekako sam poceo da sumnjam u svoje mogucnosti.
nemam bas vremena za neke treninge, ali zelja je ogromna da prodjem ovaj maraton.
neznam, mozda i probam, iako sumnjam da cu moci zbog posla.
u svakom slucaju zelim svima koji se odluce na voznju lijepo vrijema i dosta snage.
pozdrav
- bavka
#17 Re: Biciklistički maraton
ma izdrzao bi,vjeruj mi 
-
sport
#18 Re: Biciklistički maraton
Da malo oživimo temu, vrijeme se primiče...
Kako sam već pisao, bicikllističkom maratonu iz Bihaća priključiće se i biciklisti koji dolaze na ovu vožnju iz dijaspore. Mislim da je ovo dobra inicijativa i da bi bilo dobro kada bi sledeće godine bilo više učesnika koji bi iz raznih dijelova Evrope napravili ovako nešto kao što to rade biciklisti bošnjačkog udruženja (Džemata) iz Innsbrucka.
Više:
http://www.dzemat-innsbruck.net
Kako sam već pisao, bicikllističkom maratonu iz Bihaća priključiće se i biciklisti koji dolaze na ovu vožnju iz dijaspore. Mislim da je ovo dobra inicijativa i da bi bilo dobro kada bi sledeće godine bilo više učesnika koji bi iz raznih dijelova Evrope napravili ovako nešto kao što to rade biciklisti bošnjačkog udruženja (Džemata) iz Innsbrucka.
Više:
http://www.dzemat-innsbruck.net