Biciklisticke staze u i oko Sarajeva...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Shamrock

#1 Biciklisticke staze u i oko Sarajeva...

Post by Shamrock »

Zanima imaju li neke 'biciklisticke' staze oko Sarajeva?
Znaci ne ovi magistralni putevi (svi znamo kako papci voze) nego neki manji sporedni (moze i makadam 8-) ).
Vozam se po Sarajevu s jednog kraja na drugi za 1h dodjem, pa mi vise nije interesantno. :-)

Mislio sam ici malo dalje nekih 30-40km za pocetak a ne znam kud da idem osim na Igman a gore mi se bas i ne penje :D
Pa ako ima neko ko je isao tako nekud molio bi da se javi i kaze gdje je najbolja staza a i gdje se ima sta fino vidjeti od prirode uslikati i sl. Joy ride 8)

Sto se tice staza po samom gradu svaka cast sto su oznacili, sve od Dobrinje do Vilsonovog se moze doci stazom ako nema pjesaka. Stvarno ne znam sta je tim ljudima hodaju stazom i jos me blijedo gledaju kako im se priblizavam? Pa imate sad svoj dio trotoara pa se njim setajte a oni bas po stazi i jos bleje ko tele u sarena vrata ( :D ). Necu da poredim nas i zapad jer je to glupo, ali u cemu se problem skloniti sa biciklisticke staze? Sljedeci put kad nekog pokupim samo nek pisne :D
Put do Vrela Bosne je sasvim ok, jeste da nema staza ali do Energoinvesta gotovo i da nema pjesaka, malo onaj dio po Ilidzi medju auta kome je problem ima i okolo medju pjesake ali tu je velika guzva (isao sam jednom pjeske, bajkom nikad :)), do izvora dole samo treba izbjegavat balegu :D

Nadam se da neko ide na dalje staze pa da mi moze reci gdje je najbolje, a mozda se nekad mozemo i dogovoriti pa na duze staze otici. 8)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Jesi li probao ići za Hrasnicu? :) Kreneš Hrasničkom cestom i opališ samo pravo, sve ravno ko staklo, a nema ni pješaka nešto. Kad stigneš do Hrasnice možeš onda opičit (opet po pravcu) dalje prema Trnovu ako ti je ćeif... :D
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

Nema biciklističkih staza u Sarajevu
ima trotoara (nogostupa ili već kako se vabe) i imaš ogromnu količinu makadamskih puteva oko Sarajeva ali na tvoju ogromnu "nesreću" svuda se moraš penjati :D da bi se vozao i spuštao nazad u Sarajevo
Ako te zanima makadam i vozanje po planinama (PM ili idi na http://www.ciklocentar.com/forum/ )
Pogledaj i ovde: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=36439
Sretno ti vozanje po "biciklističkim stazama" :lol:
Shamrock

Post by Shamrock »

Odlican forum, nisam ni znao da ima :D selim se tamo :D
neshto

Post by neshto »

ja bi ti preporučio jednu od ruta koja je meni možda i najdraža.
preko sedrenika ideš do barica, onda na čavljak i dalje prema crepoljskom i bukoviku i silaziš preko skakavca na nahorevo. uspon je u početku malo teži al zato je spust dosta duži od njega. nećeš vjerovati kako je lijepo i pitomo gore.
Post Reply