Biciklisti, jedno ?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ovejaraS

#1 Biciklisti, jedno ?

Post by ovejaraS »

Da li bi neko mogao objasniti po kojoj tabeli se pri kupovini bicikla odredjuje velicina rama ili samog bicikla. Cuo sam da postoji 7 standardnih velicina zavisno od visine osobe.

Problem je sto raja kupuje bicikle od oka, a vecina prodavaca ne zna da kaze sta kome tacno odgovara. Zna se desiti da mali covjek kupi biciklo namjenjeno pola metra visoj osobi, ili cesto vidim ogromne ljude kako voze smijesno male bicikle.

I na kraju, gdje se na samom biciklu nalazi oznaka ili broj velicine rama.

:)
ovejaraS

Post by ovejaraS »

helllllloooouuuuuuuuuu, anybody home :zzzz:
Glumica

Post by Glumica »

otidji u ciklo centar (po vuku :D ) na ilidzi... koliko znam, jako su strucni, imaju odlicnu ponudu...
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#4 Hoš bicikl

Post by trimi68 »

idi u Ciklo Centar na Ilidžai Hamze Čelenke 58 , ili na http://www.ciklocentar.com pa pogledaj šta se nudi , a kad kupiš bike dođi da se voziš sa nama u BBK Igman Ilidža
miknash

Post by miknash »

mozda je malo kasno za odgovor, ali razmisljaj o tome da kad sjedis na biciklu, noga mora da bude ispravljena na pedali a onda da ti sticna ili ti cic stanga ne bude prevec van da ne pukne ja ona ja rama. ja sam visok 185 i imam ramu od 21" pa prema tome prosudi. naravno vazno je da znas za sta ce ti bike, jel asvalt ili brdo i makadam
Zadig

#6 Re: Biciklisti, jedno ?

Post by Zadig »

ovejaraS wrote:Da li bi neko mogao objasniti po kojoj tabeli se pri kupovini bicikla odredjuje velicina rama ili samog bicikla. Cuo sam da postoji 7 standardnih velicina zavisno od visine osobe.

Problem je sto raja kupuje bicikle od oka, a vecina prodavaca ne zna da kaze sta kome tacno odgovara. Zna se desiti da mali covjek kupi biciklo namjenjeno pola metra visoj osobi, ili cesto vidim ogromne ljude kako voze smijesno male bicikle.

I na kraju, gdje se na samom biciklu nalazi oznaka ili broj velicine rama.

:)
ovaj je za mene ko da gledam
Image
paprica29

Post by paprica29 »

Na ovoj adresi imaš tabelu za odbir veličine rame
http://mtb.vatro.hr/tekstovi/odabir.htm
Post Reply