Nesto ganjam, ovih dana da i ja sebi vise nakon 4 godine muljanja kupim sebi bicikl. I tako fino idem od radnje do radnje i gledam sta ima.
Pa me sad interesuje nesto, sto bih podijelio s vama i ono ko postavio pitanje. Je l u Sarajevu fakat ima tako puno fanova brdskog biciklizma ili ljudi nemaju pojma sta je gradski bicikl, pa onda kupuju ove mountbike-ove. Gdje god odem u randnju, sve je to siromasno, bez blatobrana (znaci padne kisa i ostane mi crta do po lodja dok dodjem kuci s posla ili dok idem na poso ili gdje vec), bez svejtala (primjer od neki dan na butmirskoj cesti, zamalo da pokupim dvojicu biciklista autom, jer nisu nikako osvijetljeni, jedva sam ih uocio i to kad sam doso na 5m), bez zvonceta (znaci treba da se derem na trotoaru, hooooop, hocu da prodjem).
Eto tolko.
A sto se tice kupovine, vidio sam u intereksu doduse u visokom u ovom ovdje sarajevskom nisam, nekakvo biciklo predstavnisto banjaluka. Nije capriolo, a mozda i jest al se ne sjecam i pravo je gradsko nije ni skupo 160KM. Planiram u subotu otic to kupit, pa vas izvijestim. Ako neko zna da ima u SA super, da ne idem bezze u grad piramida