Bicikliste

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Motokultivator

#1 Bicikliste

Post by Motokultivator »

Prvo pozdrav svima koji dolaze na ovaj dio podforuma.

Nesto ganjam, ovih dana da i ja sebi vise nakon 4 godine muljanja kupim sebi bicikl. I tako fino idem od radnje do radnje i gledam sta ima.
Pa me sad interesuje nesto, sto bih podijelio s vama i ono ko postavio pitanje. Je l u Sarajevu fakat ima tako puno fanova brdskog biciklizma ili ljudi nemaju pojma sta je gradski bicikl, pa onda kupuju ove mountbike-ove. Gdje god odem u randnju, sve je to siromasno, bez blatobrana (znaci padne kisa i ostane mi crta do po lodja dok dodjem kuci s posla ili dok idem na poso ili gdje vec), bez svejtala (primjer od neki dan na butmirskoj cesti, zamalo da pokupim dvojicu biciklista autom, jer nisu nikako osvijetljeni, jedva sam ih uocio i to kad sam doso na 5m), bez zvonceta (znaci treba da se derem na trotoaru, hooooop, hocu da prodjem).

Eto tolko.
A sto se tice kupovine, vidio sam u intereksu doduse u visokom u ovom ovdje sarajevskom nisam, nekakvo biciklo predstavnisto banjaluka. Nije capriolo, a mozda i jest al se ne sjecam i pravo je gradsko nije ni skupo 160KM. Planiram u subotu otic to kupit, pa vas izvijestim. Ako neko zna da ima u SA super, da ne idem bezze u grad piramida ;-)
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Bio sam nedavno u BL i vidio tamo radnju Capriolo. Uglavnom dobro opremljena i uletim u pricu i pitam za Sarajevo. Kazu ima u Vilsonovom. Ja im kazem da neki ljudi pricaju da sumnjaju da je to pravi Capriolo, da mozda nemaju licencu i sl. ovaj rece da je sve to glupost i da su ovlasteni trgovci za Capriolo. Dakle, idi u Vilsonovo u Capriolo i vidi ima li sta za tebe.
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Bio sam nedavno u BL i vidio tamo radnju Capriolo. Uglavnom dobro opremljena i uletim u pricu i pitam za Sarajevo. Kazu ima u Vilsonovom. Ja im kazem da neki ljudi pricaju da sumnjaju da je to pravi Capriolo, da mozda nemaju licencu i sl. ovaj rece da je sve to glupost i da su ovlasteni trgovci za Capriolo. Dakle, idi u Vilsonovo u Capriolo i vidi ima li sta za tebe.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Znam za Capriolo u ulici zrtava masinstva, kako ja to zovem :D. Bio sinoc. Oni rade do 20h. I vidio samo jedno biciklo gradsko ali zeMsko. Nemaju i nece ni biti musko, bar tako onaj ciko kaze. Al faLJa na informaciji.
Ffff

Post by Ffff »

u Sarajevu je sve brdsko planinski biciklizam, fala bogu znas kakve su ceste, zato se ljudi i opredijeljuju za mountain bikeove, cisto jer su udobniji zbog suspenzija koje posjeduju i debljih guma... a zadnji blatobran koji se moze montirati na stangu sica, ako ti bas treba, mozes kupiti u svakoj radnji, 10-15 KM
Ffff

Post by Ffff »

preporuka-blizu aleje na Ilidzi, radnja u Luzanima http://www.ciklocentar.ba
uglavnom imaju m bikeove, ali potkrade im se nekad i gradski, doduse nisu bas jeftini, al eto...
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Ffff wrote:preporuka-blizu aleje na Ilidzi, radnja u Luzanima http://www.ciklocentar.ba
uglavnom imaju m bikeove, ali potkrade im se nekad i gradski, doduse nisu bas jeftini, al eto...
Prije nego kupiš Capriolo, otiđi u Ciclocentar i vidi šta nude. Meni su bicikli dole puno bolji, a možeš dogovoriti i plaćanje na rate.

A što bi kupovao isključio gradski bajk? Kupiš MTB i set gradskih guma i pedalaš po gradu. Kad hoćeš na brdsku turu, staviš brdske gume i furaš.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Zar nije nevjerovatno ocigledno da ovaj podforum nema nikakve veze sa biciklima?

Koji je vama?
sabanss

Post by sabanss »

Jarane, jesi li ti probo voziti biciklo po Sarajevu?

Skontaces, ne da ti treba MTB, nego nesto jos zesce kad vidis broj rupa i trotoara. Inace uzmi MTB i namontiraj stvari bez kojih ne mozes zivjeti (blatobrani, ljepsi sic, svjetla i sl.). Takodje bih ti preporucio Ciklocentar iz prostog razloga sto mi Capriolo bas ne uljeva provjerenje a dole je kudikamo veci izbor. Imas jos Nakamure u Merkatoru ali i nisu bas neka super klasa. Ovaj grad je malo siromasan po pitanju nabavke bicikala :roll:

P.S. Za 160 KM ne mozes dobiti iole kvalitetno biciklo...
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Daysleeper je u potpunosti u pravu, ali dzaba :) Valjda ono bikeri covjeka asociralo na bicikliste :-) Ali to bi administratori trebali odraditi. Dok se to ne desi pomagajte covjeku.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Haha, puuuno komentara. Ma znam da ovo ne spada ovdje, al blize je i temi bikeri, nego npr razno ili bez cenzure ili mozda politika, i ako ce sve zavrsiti na politici i sulji i haretu :D.

Ma svi vasi prijedlozi, sve znam. Meni bicikl treba da odem na poso i nazad i mozda nekad, do supermarketa ili pijace po kilo paradajza. Zato ne zelim da uzimam mounbike. Znam da je grad opasan za auta, a o biciklistima da i ne pricamo. Jer svaka nazovi biciklisticka staza je fuj, nemoze covjek da seta kako treba. Al ja prvenstveno trazim bicikl, da mogu danas sutra nabaciti i sjedalicu, za dijete pa i njega malo provozati do te pijace ili supermarketa.

Inace u zivotu sam se namijenjo i navozo bicikala, doduse ne u sa, jer nisam odrasto u sa, al heelenejse. Sta je tu je.

Hvala za info ciklocentar. Sinoc sam htio otici, ali bi kasno, i neznam do kolko rade. Onaj capriolo u ulici zrtava masinstva, radi do 20h sto je super, za poslije posla.
Ako neko zna do kad radi, neka javi.

P.S.
Ja mislim da su Suljo i Hare krivi sto nemamo biciklisticku stazu :o :-) :-D :D :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Motokultivator wrote:Haha, puuuno komentara. Ma znam da ovo ne spada ovdje, al blize je i temi bikeri, nego npr razno ili bez cenzure ili mozda politika, i ako ce sve zavrsiti na politici i sulji i haretu :D.

Ma svi vasi prijedlozi, sve znam. Meni bicikl treba da odem na poso i nazad i mozda nekad, do supermarketa ili pijace po kilo paradajza. Zato ne zelim da uzimam mounbike. Znam da je grad opasan za auta, a o biciklistima da i ne pricamo. Jer svaka nazovi biciklisticka staza je fuj, nemoze covjek da seta kako treba. Al ja prvenstveno trazim bicikl, da mogu danas sutra nabaciti i sjedalicu, za dijete pa i njega malo provozati do te pijace ili supermarketa.

Inace u zivotu sam se namijenjo i navozo bicikala, doduse ne u sa, jer nisam odrasto u sa, al heelenejse. Sta je tu je.

Hvala za info ciklocentar. Sinoc sam htio otici, ali bi kasno, i neznam do kolko rade. Onaj capriolo u ulici zrtava masinstva, radi do 20h sto je super, za poslije posla.
Ako neko zna do kad radi, neka javi.

P.S.
Ja mislim da su Suljo i Hare krivi sto nemamo biciklisticku stazu :o :-) :-D :D :D
Imaš podforum ostali sportovi gdje postoji tema o biciklizmu.

I vjeruj mi da je bliže podforumu bez cenzure ili religija i politika nego motorima i bajkerima.
sabanss

Post by sabanss »

Ciklocentar ti radi do 18 (ili 19 ne sjecam se), osim ponedeljkom ali zato rade vikendom cijeli dan.

Ja bih na tvom mjestu ipak odabrao neki MTB fine geometrije rama pa stavio slik gume i ostale sitnice koje mi trebaju pa dobio neku verziju MTB-gradskog hibrida.

Obecavam da necu vise zalaziti na ovaj podforum :)
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Imaš i u Lorisu radnju, s druge strane (prema parkingu) . Tu možeš naći dobar polovan bajk što bi ti ja preporučio s obzirom na ograničen budžet.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

sabanss wrote:Ciklocentar ti radi do 18 (ili 19 ne sjecam se), osim ponedeljkom ali zato rade vikendom cijeli dan.

Ja bih na tvom mjestu ipak odabrao neki MTB fine geometrije rama pa stavio slik gume i ostale sitnice koje mi trebaju pa dobio neku verziju MTB-gradskog hibrida.

Obecavam da necu vise zalaziti na ovaj podforum :)
Ma pravo da ti kazem, ta tvoja ubjedjena mi malo ko pocinju mijenjat misljenje, samo ostaje pitanje, posto je ta dodatna "gradska" oprema.
Imaš i u Lorisu radnju, s druge strane (prema parkingu) . Tu možeš naći dobar polovan bajk što bi ti ja preporučio s obzirom na ograničen budžet.
Vidjecu da odem i tamo, dok ljeto nije proslo :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ma ebeš biciklo,kupi motokultivator :-)
Motokultivator

Post by Motokultivator »

ma motokultivator imam :D :D :D

Bjez tam, ne zacatavaj :-D
FaRe_Sa

Post by FaRe_Sa »

pa sta bi sa tim biciklom? uzel se sta?

i ja hocu da uzimam, pa se dvoumim izmedju jednog tamo u toj radnji na vilsonovom, i jednog u Prizma sportu, ovdje u "Vizinoj zgradi", kod Zelj. stanice.
Cijena je priblizna, sta mislite koji su pouzdaniji, kvalitetniji, sigurniji...itd ? :)
HiBreeD

Post by HiBreeD »

Daj te ba ljudi pricate o biciklima,a ono kineska roba!! Pa pravo biciklo kosta oko 1500km,a ne ove kineske gluposti po 500km!
FaRe_Sa

Post by FaRe_Sa »

hahahahahah jaa sam uzeo bike za 600 KM (na 3 rate :D ), raja su me gledala ko' da sam auto uzeo.
Ovo je Bosna pa, odakle repa ljudima?
To je normala al za standard u Evropi, Americi.
Ovdje?...jock ko'lko ja znam :)
mali Ninja

Post by mali Ninja »

vozim gt chucker 2.0 i capriolo cobra ...

tebi bi mozda preporucio capriolo prodavnicu kod mosta Suade Dilberović, ima bicikala sa raznim opremama a i cijenama :) a o svojoj cobri mogu reci dosta dobroga, u dvije godine je presla par hiljada kilometara na zadnjem, nikad niti jedan lezaj niti bilo šta se nije desilo sa tim biciklom :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

A ja bih vam svima preporučio da pišete mail administraciji da vam otvori novi podforum jer ovaj nema veze sa biciklima.

Fakat kako reče kolega forumaš i bajker, kako se možete šlepat tamo gdje ste nepoželjni?

POdforum ostali sportovi je taman za bicikliste
aristotel

Post by aristotel »

Cuj ovo!!!! Neko rece s ledja Lorisa ima radnja. . . . . . . e u toj radnji je bilo kupiti plasticnih blatobrana koji su skroz dobri a nisu bili ni skupi.
Pa provozaj se i provjeri i bile su jednom "bisage" (da nam se prijatelji ne uvrijede :-) KAO BISAGE :-) za shopinga se ubile.
E heto!!!
Post Reply