Bicikla marke Trek!!??

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ibrik

#1 Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

Ima li neko informacije o biciklima marke Trek!!?? Kakve su kvalitete, koja je cijena polovnih bicikala i ima li ih uopste na našem tržištu??? Ja sam naletio nas jedno i to Trek 8000 ZX (zna li neko njegovu cijenu???) i kupio ga, ali ne znam nista o njima...
Better Man

#2 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by Better Man »

ibrik wrote:Ima li neko informacije o biciklima marke Trek!!?? Kakve su kvalitete, koja je cijena polovnih bicikala i ima li ih uopste na našem tržištu??? Ja sam naletio nas jedno i to Trek 8000 ZX (zna li neko njegovu cijenu???) i kupio ga, ali ne znam nista o njima...

Ono što ja znam, riječ je o vrlo dobrim biciklima. Koliko sam primjetio kod nas ih nema kupiti, ali se mogu kupiti u Hrvatskoj.
ibrik

#3 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

I ja sam čuo da su to pravo kvalitetna bicikla, ali ih izgleda nema na našem tržištu ... malo sam ja surfao po netu i našao extra ocjene, ali bih volio čuti mišljenje nekog malo stručnijeg, ali ga izgleda na ovom forumu nema ;;))
Meri_

#4 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by Meri_ »

Trek je pravi brand medju biciklima. Kod nas ga (do ove sezone) nije bilo u prodavnicama a u Hrvatskoj ga prodaje Rog-Joma. Ovaj model koji spominjes spada u visu klasu, mada ne znam sta je ova oznaka ZX. Naime, Trek 8000 ima izvrsnu opremu od koje vrijedi spomenuti RockShox viljusku, Shimano Deore XT zadnji mjenjac, Avid Juicy 5 kocnice (hidraulika) itd. Naravno, i cijena je primjerena opremi pa nov kosta nesto preko 1000 EUR-a. Predlazem da provjeris da li govorimo o istom modelu (ili provjeri glavne komponente) i raspitaj se oko cijene. Ako je polovan, nije viska malo ga bolje pogledati, napraviti krug i sl. da nema neku skrivenu manu. No, iako je polovan mozda je pametnije kupiti dobro ocuvan koristen bajk boljih komponenti nego nov sa malo slabijom opremom.
ibrik

#5 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

Ja sam kupio to biciklo po smiješno niskoj cijeni (120 KM) kod jednog čike koji uvozi polovna bicikla iz inostranstva nemajući pojma o kakvom se kvalitetu radi, onako na prvi pogled mi je izgledalo o.k., a kako je bilo jeftino ja ga kupio ::)) Kod tog čike smo moja raja i ja kupili već 3 bicikla i svi smo extra zadovoljni...i ja malo prosurfa po netu i vidim moj "bajk" haman pa nešto pravo kvalitetan i poskup, pa eto ako ko hoće da ga kupi nek se javi ::::)))) da i ja nešto zaradim ::::)))
cevapcinica

#6 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by cevapcinica »

ibrik wrote:Ima li neko informacije o biciklima marke Trek!!?? Kakve su kvalitete, koja je cijena polovnih bicikala i ima li ih uopste na našem tržištu??? Ja sam naletio nas jedno i to Trek 8000 ZX (zna li neko njegovu cijenu???) i kupio ga, ali ne znam nista o njima...
Vrhunski bicikli! Taj model je, ako se ne varam pravljen od pocetka 90:tih pa do danas. Ja sam kod kupovine bicikla prije dvije godine birao izmedu Trek:a i Cannondale:a (Pinarello nije bio u "trci" zbog losije ponude rezervnih dijelova i samim tim "tezeg" servisiranja Campagnolo komponenti). Izabrao sam ovaj drugi (Cannondale) jer su na modelima koje su me interesovali imali velicinu rama koja je meni odgovarala (jako bitno kod kupovine). Kao sto je vec napisano, bolje dobar polovnjak sa dobrim ramom i komponentama nego neka "srednja zalost", iako nova!
Zelim ti lijep provod na tvom "dvotockasu" sa puno bezbriznih kilometara i bez probusenih guma. :-)
ibrik

#7 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

Hvala za info...i ja sam se malo raspitao kod biciklističkih znalaca i svi su mi rekli da je bajk extra...eto nadam se da će me akoBogda dobro služiti ;;))
Meri_

#8 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by Meri_ »

Pravi si sretnik, cijena je smijesno mala. Sad ti samo predstoji da uzivas. Stoga predlazem da pogledas http://www.mtb.ba
Altsa

#9 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by Altsa »

ibrik wrote:Ja sam kupio to biciklo po smiješno niskoj cijeni (120 KM) kod jednog čike koji uvozi polovna bicikla iz inostranstva nemajući pojma o kakvom se kvalitetu radi, onako na prvi pogled mi je izgledalo o.k., a kako je bilo jeftino ja ga kupio ::)) Kod tog čike smo moja raja i ja kupili već 3 bicikla i svi smo extra zadovoljni...i ja malo prosurfa po netu i vidim moj "bajk" haman pa nešto pravo kvalitetan i poskup, pa eto ako ko hoće da ga kupi nek se javi ::::)))) da i ja nešto zaradim ::::)))
ako nije tajna gdje se mogu ti bicikli uzeti tj. kod tog cike. i ja treba da kupim sebi bike a kako ti kazes cijene su povoljne a kvalitet :thumbup:
Meri_

#10 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by Meri_ »

Zaboravih dodati: kod ovakvih kupovina ne bi bilo lose provjeriti da li je neko vec dao oglas "Ukraden mi je bicikl marke..." jer bi nezgodno bilo da vas na kakvoj voznji sretne bivsi vlasnik. Bicikli su ko domace zivotinje, svaki vlasnik svog poznaje po necemu. Cijena koja je spomenute ostavlja mogucnost i za ovu varijantu.
ibrik

#11 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

Čiko što ih prodaje nalazi se u Hrasnici...ne znam kako se zove niti imam broj telefona, ali otprilike kada dolaziš i Sarajeva u Hrasnicu i naidješ na kružni tok, ne ideš ni lijevo, ni desno (ovo mi je najjače kad ljudi ovako počnu objašnjavati :::))) nego produžiš pravo i na prvoj raskrsnici skreneš lijevo...e u toj ulici druga ili treća kuća sa desne strane...ogromna kuća, velika ograda::)) to je najbolje što mogu objasniti, ali ako ovih dana naletim do Hrasnice uzet ću broj telefona pa javiti ...

I sigurno nisu ukradena bicikla (bar nisu ukradena u BiH), jer ih čovjek dovozi iz Švicarske čini mi se... e sad kako ih on tamo nabavlja stvarno ne znam ...
sawijest

#12 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by sawijest »

e drug haj ti mene add na msn pa cemo pricati ja imam namjeru da kupim biciklo.... [email protected]
sorge_sa

#13 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by sorge_sa »

ibrik wrote:Čiko što ih prodaje nalazi se u Hrasnici...ne znam kako se zove niti imam broj telefona, ali otprilike kada dolaziš i Sarajeva u Hrasnicu i naidješ na kružni tok, ne ideš ni lijevo, ni desno (ovo mi je najjače kad ljudi ovako počnu objašnjavati :::))) nego produžiš pravo i na prvoj raskrsnici skreneš lijevo...e u toj ulici druga ili treća kuća sa desne strane...ogromna kuća, velika ograda::)) to je najbolje što mogu objasniti, ali ako ovih dana naletim do Hrasnice uzet ću broj telefona pa javiti ...

I sigurno nisu ukradena bicikla (bar nisu ukradena u BiH), jer ih čovjek dovozi iz Švicarske čini mi se... e sad kako ih on tamo nabavlja stvarno ne znam ...

sefe imas li telefon ovog lika sa polovnim biciklima, de javi ziv bio
ibrik

#14 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by ibrik »

@sawijest:

Drug nemam sad namjeru prodavati bike...ono gore što sam rekao je bilo malo šege radi...;-)

@sorge_sa:

Jarane nemam ti broj tog čovjeka, išao sam prije 10tak dana i nije bio kući, kažu komšije da je otišao u Švicu ponovo, ali on ti je non stop na toj relaciji pa možda se već i vratio...ako odem ovih dana javim ti...
mochooga

#15 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by mochooga »

Danas sam kupio polovan bicikl marke Trek. Na ramu pise sram max, mjenjac je Shimano sis i pise neka oznaka ty18, tockovi 28'', ima prednji amortizer a na viljuski stoji oznaka quest zoom. Koristicu ga za voznju do faksa ili do prodavnice (uglavnom voznja po ravnom terenu pretezno po gradu). Ovu skalameriju sam platio 125 eura pa me zanima vrijedi li toliko ili da ga prodam dok mogu. Unaprijed hvala.
incun22

#16 Re: Bicikla marke Trek!!??

Post by incun22 »

stari de mi nabavi broj od tog covjeka ako je moguce eto pa mi javi na e-mail [email protected]
Post Reply