bjelave wrote:Kako se je navikao na kragnu? Spava s njom?
A kako...sto se mora, nije tesko.

Salim se...nije se mnogo opirao, mozda dan-dva. Poslije se srodio sa njom. Niti se buni, niti opire...cak dodje sam da mu je stavim.

Sad je i nju prevazisao, posto je skontao kako da ubaci zadnju sapu, pa je kompletnu oguli do kosti. Tako da sad nosi brnjicu. Neki dan izadjoh sa njim, a zaboravio mu skinuti brnjicu...djeca se razbjezase, misle ovaj ujeda.
bjelave wrote:Moja iskustva nisu sjajna sa veterinarima tako da se ne bi usudio nekog preporuciti.
A sto se veterinara tice...hm...nit cu hvaliti, niti kuditi. Vodio da u 3 privatne klinike i na veterinarski fakultet. Potrosio 1000+ KM i jos uvijek nista ne znamo. Ni najmanju naznaku sta bi moglo biti, osim "mozda je na psiholoskoj osnovi". Sad ganjam izvjesnog doktora Kobasa iz Domaljevca, kod Orasja...cuo sam da je dobar....pa gledam kako da se sinhronizujemo oko vremena, posto Orasje i nije bas blizu. U telefonskom razgovoru me je pitao da li su mu radjeni nalazi tiroidne zlijezde, UZ bubrega itd...to je prvi put da cujem takva pitanja, obicno je sve sto cujem "buva, krpelj, alergija, hrana, dosada...". Ovaj dr prica drugim rjecnikom, pa zato i zelim da kod njega odem.
bjelave wrote:Medjutim, svaki dan mu se nesto sprema, nemasna junetina, pileca prsa pa to pomjesam sa kuhanim povrcem, naravno bez ikakavih zacina.
Znas kako...moj Nero je jeo bukvalno sve sto i ja. Naravno, nisam mu davao slatkise, mlijeko, previse zacinjeno, ljuto, slano... itd, ali maltene sve sto ja jedem, dobije i on. I ista je situacija bila tada, i sada poslije mjesec dana hranjenja samo Hills z/d hranom. Tako da cu vjerovatno i nastaviti da mu dajem sto sam i prije.