Biblioteke u Sarajevu
-
anyy
#1 Biblioteke u Sarajevu
Zanima me posto mi se jako cita a nisam bas u mogucnosti da kupujem knjige,koje sve biblioteke imaju i koliko kosta clanarina?Te da li se u nekima od njih mogu pronaci i knjige na engleskom jeziku?
thnx
thnx
-
go-green
#2 Re: Biblioteke u Sarajevu
haj!
i ja sam u potrazi za nekom normalnom bibliotekom.
kako mi rece teta u mojoj lokalnoj biblioteci sad je godisnja clanarina 20 km.
mada ti ne mogu preporuciti gdje se uclanit. bila sam u jednoj u gradu ali su knjige tako stare da mi se gade uzet u ruku.
a sto se tice knjiga na engl imas nesto sto se zove americki kutak to je u radicevoj otprilike prekoputa buybooka.tu je isto neka biblioteka, cini mi se za djecu. tu sam jednom bila al neuspjedoh nista pogledat jer tu teta je trebala prati prozore a sefica joj nije bila tu, uglavnom tu imas na engl kako sam ja cula jedino u gradu. mogu se knjige posudit a za clanarinu ne znam. mislim da imas o ovome i na stranici amer ambas.
eto toliko!
i ja sam u potrazi za nekom normalnom bibliotekom.
kako mi rece teta u mojoj lokalnoj biblioteci sad je godisnja clanarina 20 km.
mada ti ne mogu preporuciti gdje se uclanit. bila sam u jednoj u gradu ali su knjige tako stare da mi se gade uzet u ruku.
a sto se tice knjiga na engl imas nesto sto se zove americki kutak to je u radicevoj otprilike prekoputa buybooka.tu je isto neka biblioteka, cini mi se za djecu. tu sam jednom bila al neuspjedoh nista pogledat jer tu teta je trebala prati prozore a sefica joj nije bila tu, uglavnom tu imas na engl kako sam ja cula jedino u gradu. mogu se knjige posudit a za clanarinu ne znam. mislim da imas o ovome i na stranici amer ambas.
eto toliko!
- amkiee
#3 Re: Biblioteke u Sarajevu
Evo ti linkić : http://www.bgs.ba/odjeljenja.html pa možeš pogledati da li ima neki odjel u tvojoj blizini
.
Ovo su gradske biblioteke, i u njima ti je članarina 20 KM godišnje, s tim da ako se učlaniš u jednu, možeš uzimati knjige i u drugim odjelima. Što se tiče literature na engleskom, imaju neke knjige, ali uglavnom je to neki niži level, i ne baš tako zanimljive knjige. Mislim, knjige na engleskom je najbolje potražiti u British Council-u, ali je kod njih članarina kada sam ja bila član (prije 4 godine) bila 40 KM, vjerovatno je sada još skuplje, ali kod njih možeš iznajmljivati i neke filmove, a ako se dobro sjećam imaju i čitaonu. Imaš još i Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku, ali nju ti ne preporučujem, istina ima najveći knjižni fond u svim oblastima, ali su oni malo rigorozniji što se tiče kašnjenja, narudžbi knjiga i tako toga
Ovo su gradske biblioteke, i u njima ti je članarina 20 KM godišnje, s tim da ako se učlaniš u jednu, možeš uzimati knjige i u drugim odjelima. Što se tiče literature na engleskom, imaju neke knjige, ali uglavnom je to neki niži level, i ne baš tako zanimljive knjige. Mislim, knjige na engleskom je najbolje potražiti u British Council-u, ali je kod njih članarina kada sam ja bila član (prije 4 godine) bila 40 KM, vjerovatno je sada još skuplje, ali kod njih možeš iznajmljivati i neke filmove, a ako se dobro sjećam imaju i čitaonu. Imaš još i Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku, ali nju ti ne preporučujem, istina ima najveći knjižni fond u svim oblastima, ali su oni malo rigorozniji što se tiče kašnjenja, narudžbi knjiga i tako toga
- alica.k
#4 Re: Biblioteke u Sarajevu
uclanis se u biblioteka sarajevo
imas stranicu cobissa, gdje mozes pretrazivat raznorazne biblioteke koje su u programu (neke jos nisu dodale sve knjige sto imaju). vidis imaju li to sto ti treba, i gdje, pa odes i uzmes. jako jednostavno za koristiti.
imas stranicu cobissa, gdje mozes pretrazivat raznorazne biblioteke koje su u programu (neke jos nisu dodale sve knjige sto imaju). vidis imaju li to sto ti treba, i gdje, pa odes i uzmes. jako jednostavno za koristiti.
-
go-green
#5 Re: Biblioteke u Sarajevu
British council nema vise knjiga i biblioteke, navodno su ih poklonili filozofskom fakultetu
- alica.k
#6 Re: Biblioteke u Sarajevu
da. vidjela sam ih ja dole u biblioteci, ne znam jesu li vec u katalogu al dobili smo ih mi na ff.go-green wrote:British council nema vise knjiga i biblioteke, navodno su ih poklonili filozofskom fakultetu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: Biblioteke u Sarajevu
kakva je situacija sa fantatsikom u bibliotekama
-
Eborg
#8 Re: Biblioteke u Sarajevu
Najjednostavnije rješenje - potraži knjige u .pdf formatu i čitaj na kompu, vrlo jednostavno ih je naći. Besplatno, bez puno frke. 
- alibaba_i_30_godina
#9 Re: Biblioteke u Sarajevu
http://home.cobiss.ba/bh/o_cobissu/biblioteke.asp
Spisak svih biblioteka u Sarajevu a ima jos i nekoliko iz drugih gradova.
Spisak svih biblioteka u Sarajevu a ima jos i nekoliko iz drugih gradova.
-
forrest
#10 Re: Biblioteke u Sarajevu
Može li mi neko odgovoriti kakva je situacija sa najnovijim izdanjima romana u bibliotekama? Iskreno ja najviše skidam sa interneta i nisam učlanjen nigdje, pa me intresuje jer nema na netu uvijek sve..
- Zatamnjena stakla
#11 Re: Biblioteke u Sarajevu
Meni je Maršalka najbolja 
-
graceslick
#12 Re: Biblioteke u Sarajevu
Molim vas da mi pomognete tako što će te mi dati link stranice na kojoj su nabrojane sve biblioteke u Sarajevu,ali neki tip službenog(oficijelnog) spiska svih registrovanih biblioteka,npr.ako postoji prema ministarstvu kulture isl.?Da li postoji mogućnost korištenja fakultetskih biblioteka iako nisam student tog fakulteta?
- BAN___KAI
#13 Re: Biblioteke u Sarajevu
Pozdrav.
Mene zanima koliko je tacno velika ova American corner bibliteka ? Vidio sam neke slike na googlu i izgleda pravo mala.
I koja je najbolja i jeftina bibliteka gdje mogu uzimati knjige tipa Stephena Kinga,Steve Jobs,Oprah biografija, i poslovne/motivacijske knjige. Vjerovatno se i te knjige mogu naci u bibliotekama ako se ne varam.
Balkanske knjige ne zelim ni da vidim.
Izgleda da se u Biblioteci Sarajeva dobije pravo djabe korištenja knjiga u Americkom kutku. 15km
Mene zanima koliko je tacno velika ova American corner bibliteka ? Vidio sam neke slike na googlu i izgleda pravo mala.
I koja je najbolja i jeftina bibliteka gdje mogu uzimati knjige tipa Stephena Kinga,Steve Jobs,Oprah biografija, i poslovne/motivacijske knjige. Vjerovatno se i te knjige mogu naci u bibliotekama ako se ne varam.
Balkanske knjige ne zelim ni da vidim.
Izgleda da se u Biblioteci Sarajeva dobije pravo djabe korištenja knjiga u Americkom kutku. 15km
- Tegla ajvara
#14 Re: Biblioteke u Sarajevu
Je'l neko zna kolika je članarina u nacionalnoj biblioteci?
-
sarlo
#15 Re: Biblioteke u Sarajevu
Da li je preveden drugi dio Moje borbe na Bosanski?
I gdje bi se mogao kupiti?
Od Karl Ove Knaupsgard, naravno.
I gdje bi se mogao kupiti?
Od Karl Ove Knaupsgard, naravno.
-
numizmatic
#16 Re: Biblioteke u Sarajevu
Polugodišnja članarina 10KM, godišnja 20KMTegla ajvara wrote:Je'l neko zna kolika je članarina u nacionalnoj biblioteci?
-
seldzuk
#17 Re: Biblioteke u Sarajevu
NUBiH bi po defoltu trebala biti najjača biblioteka u državi. Kakva je situacija realno, nemam pojma. A možda ti je najbolja što odgovara tvojim potrebama.Zatamnjena stakla wrote:Meni je Maršalka najbolja