Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sta si se ti uzdig'o lafo moderator
znaci..bila sam clan gradske biblioteke 4 godine srednje skole..i zato sada imam pozamasnu kucnu biblioteku jer skoro nijednu knjigu koja mi je trebala nisam mogla naci u gradskoj...
a o neljubaznosti bibliotekarki mogla bih 4 knjige napisati fuj!
vidis kak si neupucen moje hurmasice svi vole
nellington wrote:*disclaimer: e ovo se odnosi na NUB
'em plaćam, 'em nemam pristup međunarodnim akademskim repozitorijima naučnih radova online kao u normalnim univerzitetskim bibliotekama, tako da sam osuđen da živim u zabludi da se ono što pročitam u toj memli literaturi iz biblioteke nije promijenilo u zadnjih 25+ godina...
Nista se bitno nije promijenilo u zadnjih 25 godina - busena kartica je ista i nekad i sad.
Ja sam se uclanjivala pocetkom godine, ispraznih budzet na kupovinu svake knjige koju zelim procitati, pa rekoh... da pokusam u biblioteci.
Clanarinu napisah po sjecanju (uclanjena u MAK, pa... ne znam da li ima razlike), tako da... slobodno uzeti s rezervom
PS: Ima novijih naslova beletristike zaista dosta, na zalost samo po jedan primjerak, dok strucnu literaturu, kao i obicno, ne treba uopste traziti po bibliotekama uopste (pa ni onim fakultetskim)
kontam skoknuti da univerzitetske biblioteke posto mi treba jedna strucna knjiga a vjerujem da je ne mogu nigdje naci do tamo. ali sam cuo da postoji neka procedura, prvo moras naruciti knjigu i tek sutra mozes doci po nju u stvari ne mozes je ni tada iznijeti izvan biblioteke, samo mozes u citaoniu sa njom?! wtf
zna li ko stanje i proceduru?!
Splinter wrote:kontam skoknuti da univerzitetske biblioteke posto mi treba jedna strucna knjiga a vjerujem da je ne mogu nigdje naci do tamo. ali sam cuo da postoji neka procedura, prvo moras naruciti knjigu i tek sutra mozes doci po nju u stvari ne mozes je ni tada iznijeti izvan biblioteke, samo mozes u citaoniu sa njom?! wtf
zna li ko stanje i proceduru?!
tako je bilo, vjerujem da je i sad. valjda dok izvuku to sve iz arhive imaš kataloge, tu potražiš šta te interesuje pa ti sutra bude doneseno
Da malo i pomognem, da ne plaćaš bezze članarinu imaju i elektronsku bazu podatakaa, www.cobiss.ba klikn na javne biblioteke tu imaš i pretraživač i adrese.
bijesno_pile wrote:e ovu nemam, ali su ti dvije slobodne u nacionalnoj
e upravo je to problem sto postoji ali u nacionalnoj, treba mi knjiga na ispitu a iz nacionalne biblioteke ne mozes iznijeti knjigu grrrrrrr
ni chmoljin prijedlog ne prolazi, nema assistentice na ovom predmetu
bijesno_pile wrote:e ovu nemam, ali su ti dvije slobodne u nacionalnoj
e upravo je to problem sto postoji ali u nacionalnoj, treba mi knjiga na ispitu a iz nacionalne biblioteke ne mozes iznijeti knjigu grrrrrrr
ni chmoljin prijedlog ne prolazi, nema assistentice na ovom predmetu
Dragi moji,
Tvoj predmet se mozda zove Prevencija drustvenih konflikata, ali mislim da se knjiga zove Prevencija konflikata u međunarodnim odnosima ? Ja koliko vidim na COBISSu imaju dvije kopije koje su slobodne i mogu se iznajmiti na 14 dana.
Ako ti nije mrsko, zovni NUB i provjeri ovo.
Splinter wrote:
bijesno_pile wrote:imas srece pa radim u bibblioteci, koja knjiga?:D