Zahvaljujem
Biblioteka u Sarajevu?
- Nicola
#1 Biblioteka u Sarajevu?
Da li neko zna gdje se nalazi gradska biblioteka, adresa i kolika je mjesecna clanarina?
Zahvaljujem
Zahvaljujem
- suncica24
#2 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Biblioteka se nalazi u Mis. Irbinoj ulici (prekoputa zgrade Kantona Sarajevo) i clanarina, godisnja, je oko 35KM, dok je polugodisnja 15 (ili tako nesto) 
-
duboka_misao
#4 Re: Biblioteka u Sarajevu?
jel radi jos ona u Alipasinoj ulici? odmah iza autobuske stanice, do raiffaisen banke.
-
okano83
#5 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Radi i ta,ali ti nije baš neki izbor.Bolje ti je da se upišeš u ul.Mis Irbina.Inače,možeš se upisati na bilo kojem odjelu,a uzimati knjige sa drugih odjela,ali ukupno ne smiješ imati više od 3 zadužene.Tako je bilo dosad.Meni je upravo istekla članska,a nisam ju još obnovila.Godišnja članarina je bila 20KM,ali eto rekoše da je sad skuplja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6 Re: Biblioteka u Sarajevu?
@okano ja obnovio članarinu prije sedmicu i bila je 20KM
nije valjda poskupilo u ovih sedam dana

-
detroit-mercy
#7 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Za biblioteke ne bi trebala da se placa clanarina, Ameri su to fino rijesili ako si stanovnik grada u kojem je biblioteka pokazes vozacku ili licnu i to je to. Imas pristup svemu, knjigama, publikacijama, magazinima, casopisima, internetu, video i audio materijalu, i da ne nabrajam sta jos.
-
okano83
#8 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Znači,još je 20 KM.Zbuni me sunčica.Ona napisa da je 35KM.To bi baš bilo previše.Eee,kad se ne bi plaćalo nikako.Teško da ćemo to baš dočekati.Mi samo poskupljenja možemo očekivati.Hvala puno.Valjda nisam peh.
- Chmoljo
#9 Re: Biblioteka u Sarajevu?
okano83 wrote:Znači,još je 20 KM.Zbuni me sunčica.Ona napisa da je 35KM.To bi baš bilo previše.Eee,kad se ne bi plaćalo nikako.Teško da ćemo to baš dočekati.Mi samo poskupljenja možemo očekivati.Hvala puno.Valjda nisam peh.
- tech10
#10 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Zar nije glavna biblioteka u Univerzitetskom kampu (bivsha Kasarna)?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: Biblioteka u Sarajevu?
KHmmm...pa onaaaaj Ameri su Ameri, a mi smo Bosanci i Hercegovci, narod koji zna sve i koji je najpametniji.detroit-mercy wrote:Za biblioteke ne bi trebala da se placa clanarina, Ameri su to fino rijesili ako si stanovnik grada u kojem je biblioteka pokazes vozacku ili licnu i to je to. Imas pristup svemu, knjigama, publikacijama, magazinima, casopisima, internetu, video i audio materijalu, i da ne nabrajam sta jos.
- Chmoljo
#12 Re: Biblioteka u Sarajevu?
zar se ta biblioteka ne zove "Univerzitetska"tech10 wrote:Zar nije glavna biblioteka u Univerzitetskom kampu (bivsha Kasarna)?
- nellington
#13 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Zmaja od Bosne, vjerovatno bb. I ne vjerujem da je u sklopu, NUB je zasebna institucija.
- Chmoljo
#14 Re: Biblioteka u Sarajevu?
ma da. i ja to mislim. evo meni na ovoj kartici nema
a navedene su Njemačka čitaonica i Američki kutak, pa eto da znate 
-
detroit-mercy
#15 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Zaboravih da dodam, studenti i ucenici nije bitno gdje studiraju imaju pristup u svaku biblioteku u Americi, samo pokazu studentsku/ucenicku legitimacij.ladyblue18 wrote:KHmmm...pa onaaaaj Ameri su Ameri, a mi smo Bosanci i Hercegovci, narod koji zna sve i koji je najpametniji.detroit-mercy wrote:Za biblioteke ne bi trebala da se placa clanarina, Ameri su to fino rijesili ako si stanovnik grada u kojem je biblioteka pokazes vozacku ili licnu i to je to. Imas pristup svemu, knjigama, publikacijama, magazinima, casopisima, internetu, video i audio materijalu, i da ne nabrajam sta jos.
I naravno, mi smo najpametniji na svijetu, to je zato sto nam naplacuju clanarine u bibliotekama pa se trudimo da dobro zapamtimo sve sto procitamo, hebiga placa se nije dzaba da olako drzimo.
- nellington
#16 Re: Biblioteka u Sarajevu?
*disclaimer: e ovo se odnosi na NUB
'em plaćam, 'em nemam pristup međunarodnim akademskim repozitorijima naučnih radova online kao u normalnim univerzitetskim bibliotekama, tako da sam osuđen da živim u zabludi da se ono što pročitam u toj memli literaturi iz biblioteke nije promijenilo u zadnjih 25+ godina...
'em plaćam, 'em nemam pristup međunarodnim akademskim repozitorijima naučnih radova online kao u normalnim univerzitetskim bibliotekama, tako da sam osuđen da živim u zabludi da se ono što pročitam u toj memli literaturi iz biblioteke nije promijenilo u zadnjih 25+ godina...
-
izdaja
#17 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Knjige su zlo i trebalo bi ih popaliti kako bi raja vise uzivala u zivotu.
- mondo bizarro
#18 Re: Biblioteka u Sarajevu?
izdaja wrote:Knjige su zlo i trebalo bi ih popaliti kako bi raja vise uzivala u zivotu.
- Dioda
#19 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Evo da i ja potvrdim, neki dan se opet uclanila, 20km je godisnjaokano83 wrote:Znači,još je 20 KM.Zbuni me sunčica.Ona napisa da je 35KM.To bi baš bilo previše.Eee,kad se ne bi plaćalo nikako.Teško da ćemo to baš dočekati.Mi samo poskupljenja možemo očekivati.Hvala puno.Valjda nisam peh.
Da je napredna i uredjena drzava, dadetroit-mercy wrote:Za biblioteke ne bi trebala da se placa clanarina, Ameri su to fino rijesili ako si stanovnik grada u kojem je biblioteka pokazes vozacku ili licnu i to je to. Imas pristup svemu, knjigama, publikacijama, magazinima, casopisima, internetu, video i audio materijalu, i da ne nabrajam sta jos.
Po meni 20 km godisnje nije prevelika cifra.
Iskreno se nadam da je ovo za*ebancijaizdaja wrote:Knjige su zlo i trebalo bi ih popaliti kako bi raja vise uzivala u zivotu.
- Chmoljo
#20 Re: Biblioteka u Sarajevu?
još da kažem, prošle godine kada sam se učlanjivao ona teta mi je rekla da mogu učlaniti još nekoga. to bi značilo da nađete nekog i za 10 KM platite godišnju članarinu.
nisam pitao ima li još ta opcija.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#21 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Ima, za jedno je 20, ili za dvoje 20.Chmoljo wrote:još da kažem, prošle godine kada sam se učlanjivao ona teta mi je rekla da mogu učlaniti još nekoga. to bi značilo da nađete nekog i za 10 KM platite godišnju članarinu.
Ja i brat svake godine obnavljamo clanarinu, 20 za oboje.
-
glog
#22 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Nista se bitno nije promijenilo u zadnjih 25 godina - busena kartica je ista i nekad i sad.nellington wrote:*disclaimer: e ovo se odnosi na NUB
-
detroit-mercy
#23 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Jaro, kao clan univerziteske biblioteke imas pristup takvim stvarima da se prepadnes (od naucnih radova do baza podatka), pa nas cudi onda sto su im faxovi najbolji na svijet, i sto vazad poklepaju gro Nobelovih nagrada u skoro svim naucnim poljima.nellington wrote:*disclaimer: e ovo se odnosi na NUB
To ti je sve do drustva, i sta je jednom drustvu prioritet.
- Van Halen
#24 Re: Biblioteka u Sarajevu?
Interesuje me ima li u njoj novijih naslova, a ne da ko što neko reče biram između naslova starih i po 30 godina?
- Irm@
#25 Re: Biblioteka u Sarajevu?
neVan Halen wrote:Interesuje me ima li u njoj novijih naslova, a ne da ko što neko reče biram između naslova starih i po 30 godina?