Robyn wrote: Drugo, Bog nam je dao bibliju kao i ostale knjige kao sredstvo,uputu za zivot, i historijsku citanku, ali je ne moze svak razumjeti, samo onaj ko vjeruje, a vjera je ono sto ne vidis, nisi vidjeo ali vjerujes da je to tako.
Ko je vidjeo stvaranje svijeta, andjele -meleke, itd. Ja i ti nismo, milioni ljudi na ovoj planeti nisu ali vjeruju, e to je vjera.
Biblijske kontradikcije
- niskoprofilni
#26 Re: Biblijske kontradikcije
-
dino_sara
#27 Re: Biblijske kontradikcije
8 But the king took the two sons of Rizpah the daughter of Ai'ah, whom she bare unto Saul, Armo'ni and Mephib'osheth; and the five sons of Michal 1 Sam. 18.19 the daughter of Saul, whom she brought up for A'dri-el the son of Barzil'lai the Meho'lathite:
SAMUEL II, 21:8: "Tako kralj uze oba sina Rispe, Ajine kćeri, koje je rodila Šaulu, Armonija i Meribaala, i svih pet sinova Merabe, Šaulove kćeri, koje je rodila Adrielu, sinu Barzilajevu, iz Mehole."
... on se koristi Knjigom, ali prijevodom koji ima izvor u masoretskim textovima, za razliku od tebe, koji koristiš taj gdje je izvorom Septuaginta /Lagardovo izdanje/
:Septuaginta, znam o čemu govoriš. Prvi prijevod tekstova biblije na latinski jezik u načinjen u Aleksandriji čini mi se.
Kazem ti ima vise vrsta (verzija) BIBLIJA. Kontradikcije tema je upravo to.
SAMUEL II, 21:8: "Tako kralj uze oba sina Rispe, Ajine kćeri, koje je rodila Šaulu, Armonija i Meribaala, i svih pet sinova Merabe, Šaulove kćeri, koje je rodila Adrielu, sinu Barzilajevu, iz Mehole."
... on se koristi Knjigom, ali prijevodom koji ima izvor u masoretskim textovima, za razliku od tebe, koji koristiš taj gdje je izvorom Septuaginta /Lagardovo izdanje/
:Septuaginta, znam o čemu govoriš. Prvi prijevod tekstova biblije na latinski jezik u načinjen u Aleksandriji čini mi se.
Kazem ti ima vise vrsta (verzija) BIBLIJA. Kontradikcije tema je upravo to.
-
RenaTTa
#28 Re: Biblijske kontradikcije
Potpisujem!Robyn wrote:Hej dino-sara, e sto ti majke ti davis sad s ovom temom, sta hoces reci da je Biblija kontradiktorna, pa biva nije istinita. E da ti ja ko musliman kazem da blebeces puno, jer ne znas izvore, autore pojedinih dijelova biblije ( ako bas zelis da znas bibilija odn dijelovi knjige su nastajali u periodu od 1500 pne do 96 god ne) tako da ne mozes praviti poredjenja, eto ti skonto da ima greska.
Drugo, Bog nam je dao bibliju kao i ostale knjige kao sredstvo,uputu za zivot, i historijsku citanku, ali je ne moze svak razumjeti, samo onaj ko vjeruje, a vjera je ono sto ne vidis, nisi vidjeo ali vjerujes da je to tako.
Ko je vidjeo stvaranje svijeta, andjele -meleke, itd. Ja i ti nismo, milioni ljudi na ovoj planeti nisu ali vjeruju, e to je vjera.
-
dino_sara
#29 Re: Biblijske kontradikcije
Prvo je ocigledno da nisi musliman. Tebi kao muslimanu nemoze Bog dati Bibliju.Robyn wrote:Hej dino-sara, e sto ti majke ti davis sad s ovom temom, sta hoces reci da je Biblija kontradiktorna, pa biva nije istinita. E da ti ja ko musliman kazem da blebeces puno, jer ne znas izvore, autore pojedinih dijelova biblije ( ako bas zelis da znas bibilija odn dijelovi knjige su nastajali u periodu od 1500 pne do 96 god ne) tako da ne mozes praviti poredjenja, eto ti skonto da ima greska.
Drugo, Bog nam je dao bibliju kao i ostale knjige kao sredstvo,uputu za zivot, i historijsku citanku, ali je ne moze svak razumjeti, samo onaj ko vjeruje, a vjera je ono sto ne vidis, nisi vidjeo ali vjerujes da je to tako.
Drugo moje misljenje da Bog nije dao Bibliju. bar je nije dao meni.
Trece nadji u Kuranu kontradikciju ( a neki govore da je 80% prepisao iz Biblije pa kako to da nije niti jedna greska prepisana)?
I ovo je tema za ljude koji hoce razmijniti misljenja i znanja.
- Bosanac sa dna kace
#30 Re: Biblijske kontradikcije
ljuljaj ne ljuljaj
Boga ti mogo si nac neki drugi nacin da lijecis svoje seksualne frustracije, možeš recimo pocet sa teretanom ili plivanjem...
Boga ti mogo si nac neki drugi nacin da lijecis svoje seksualne frustracije, možeš recimo pocet sa teretanom ili plivanjem...
-
dino_sara
#31 Re: Biblijske kontradikcije
I jos jedna, stvar pa jel Bog dao knjige da ih ljudi razumiju ili da gledaju u njih ko telad????? Jel Bog sve lijepo objasnio, ili je mozda onako poslao tu knjigu kao nesto sto niko nece znati procitati? Sta vi to pravite od Boga?
Vi ga mozete ubiti ( razapeti) zar se Bog moze ubiti ? Kad vam se stave argumenti na sto onda bjezite i pricate kojekakve gluposti zato sto za to nemate objesnjenja. Sve je fino objasnjenjo u Kuranu. Bog nije rodjen i nije rodio i njemu niko nije ravan.
E kad to shvatite onda pisite na temu religije, a do tad posjetite usamljena srca ili vicevi ili sta ti ja znam ostavite prostora onima koji hoce normalno izlagati cinjenice.
Vi ga mozete ubiti ( razapeti) zar se Bog moze ubiti ? Kad vam se stave argumenti na sto onda bjezite i pricate kojekakve gluposti zato sto za to nemate objesnjenja. Sve je fino objasnjenjo u Kuranu. Bog nije rodjen i nije rodio i njemu niko nije ravan.
E kad to shvatite onda pisite na temu religije, a do tad posjetite usamljena srca ili vicevi ili sta ti ja znam ostavite prostora onima koji hoce normalno izlagati cinjenice.
- Bosanac sa dna kace
#32 Re: Biblijske kontradikcije
pa de insane izloži te činjenice, fino, na lijep način,a ne da svijetu bacaš prašinu u oči i govoriš kako ima sve u Kuranu, ukaži na greške u Bibliji i onda idemo dalje da vidimo tvoju alternativu a ne tu na dječiji način govoriš: eto vaše ne valja a moje valja!
rekoh ti bazen ili teretana će ti pomoć ako ti vlastita ruka ne pomaže...
- Robyn
#33 Re: Biblijske kontradikcije
E pa dino eto ja nisam ti si, a vidim koliko i jesi kad tako razmisljas!dino_sara wrote:Prvo je ocigledno da nisi musliman.
Adeus
-
dino_sara
#34 Re: Biblijske kontradikcije
Vec sam ukazao ali moras citati sve iz pocetka, a ako ti je citanje slabija strana onda zamoli nekog da ti procita dao sam vam 10 kontradikcija u Bibliji treba li jos ???????Bosanac sa dna kace wrote:pa de insane izloži te činjenice, fino, na lijep način,a ne da svijetu bacaš prašinu u oči i govoriš kako ima sve u Kuranu, ukaži na greške u Bibliji i onda idemo dalje da vidimo tvoju alternativu a ne tu na dječiji način govoriš: eto vaše ne valja a moje valja!
-
dino_sara
#35 Re: Biblijske kontradikcije
Prijatelju moj fini, ja samo iznosim greske u Bibliji. a ti meni reci jel u Bozijoj rijeci smije biti i jedna najmanja grska??? Nebitno ko je sta.Robyn wrote:E pa dino eto ja nisam ti si, a vidim koliko i jesi kad tako razmisljas!dino_sara wrote:Prvo je ocigledno da nisi musliman.
Adeus
- Bosanac sa dna kace
#36 Re: Biblijske kontradikcije
propčito sam šta si ti napiso a dobio si i odgovore, da imaš neke jake dokaze ne bise buso u prsa i govorio kako je samo tvoje ispravno!dino_sara wrote:Vec sam ukazao ali moras citati sve iz pocetka, a ako ti je citanje slabija strana onda zamoli nekog da ti procita dao sam vam 10 kontradikcija u Bibliji treba li jos ???????Bosanac sa dna kace wrote:pa de insane izloži te činjenice, fino, na lijep način,a ne da svijetu bacaš prašinu u oči i govoriš kako ima sve u Kuranu, ukaži na greške u Bibliji i onda idemo dalje da vidimo tvoju alternativu a ne tu na dječiji način govoriš: eto vaše ne valja a moje valja!
-
dino_sara
#37 Re: Biblijske kontradikcije
ne, ne , prijatelju nisam dobio niti i jedan odgovor. Jedino smo uspjeli naci dvije verzije ( II samuel 21.8. kada je rijec o Michel).Bosanac sa dna kace wrote:propčito sam šta si ti napiso a dobio si i odgovore, da imaš neke jake dokaze ne bise buso u prsa i govorio kako je samo tvoje ispravno!dino_sara wrote:Vec sam ukazao ali moras citati sve iz pocetka, a ako ti je citanje slabija strana onda zamoli nekog da ti procita dao sam vam 10 kontradikcija u Bibliji treba li jos ???????Bosanac sa dna kace wrote:pa de insane izloži te činjenice, fino, na lijep način,a ne da svijetu bacaš prašinu u oči i govoriš kako ima sve u Kuranu, ukaži na greške u Bibliji i onda idemo dalje da vidimo tvoju alternativu a ne tu na dječiji način govoriš: eto vaše ne valja a moje valja!
-
fia
#38 Re: Biblijske kontradikcije
Ok, dobit ćeš odgovor,
Knjige 2.Sam. i 1. Ljetopisa su pisali pisci iz različitih gledišta i namjerama.
U kraljevsku vojsku je išlo redovito 288000 vojnika, koji su bili rasporedjeni u 12 grupica o 24000 vojnika, svaka ta grupica je služila jedan mjesec. 12 poglavara iz svakog plemena imalo je 12000 službenika, znači ukupno 300 000.
Šta to znači, znaći to da jedan pisac je pisao o ukupnom broju, dok drugi o onih, koje je David želio prebrojiti bez onih koji su već prebrojeni bili.
Slično je sa Judejcima, gdje su u jednom izvještaji uključeni i vojnici koji su služili na granicama s Filistejom, dok u drugom izvještaju uključeni nisu.
Ne treba u tome tražiti neka ćuda....proučavaj Bibliju sine, i ne Didatove pamflete....
-
dino_sara
#39 Re: Biblijske kontradikcije
E vidis tvoji i moji brojevi se ne poklapaju ali bas niti jedan ( i ovo nije Ahmed Deedat)fia wrote:![]()
Ok, dobit ćeš odgovor,
Knjige 2.Sam. i 1. Ljetopisa su pisali pisci iz različitih gledišta i namjerama.
U kraljevsku vojsku je išlo redovito 288000 vojnika, koji su bili rasporedjeni u 12 grupica o 24000 vojnika, svaka ta grupica je služila jedan mjesec. 12 poglavara iz svakog plemena imalo je 12000 službenika, znači ukupno 300 000.
Šta to znači, znaći to da jedan pisac je pisao o ukupnom broju, dok drugi o onih, koje je David želio prebrojiti bez onih koji su već prebrojeni bili.
Slično je sa Judejcima, gdje su u jednom izvještaji uključeni i vojnici koji su služili na granicama s Filistejom, dok u drugom izvještaju uključeni nisu.
Ne treba u tome tražiti neka ćuda....proučavaj Bibliju sine, i ne Didatove pamflete....
- IceQueen
#40 Re: Biblijske kontradikcije
Nas kršćane, biblija i crkva uce da postujemo ljude, a s tim i njihove osjecaje i uvjerenja. Ja se ne usudim napadati na Kur`an niti bilo koju drugu svetu knjigu jer kao prvo nisam upoznata bas toliko s onim sto tamo pise, a ponajvise jer ne zelim vrijeđati nikoga, a poglavito ne želim, niti bi ikad, povrijedila vjerovanja ljudi. Ovo sto ti ovdje pises poteklo je iz tvoje niske zelje da svojim klaparanjem vrijeđas druge. Islam te tome, sigurna sam, nije poučio.dino_sara wrote:Prvo je ocigledno da nisi musliman. Tebi kao muslimanu nemoze Bog dati Bibliju.Robyn wrote:Hej dino-sara, e sto ti majke ti davis sad s ovom temom, sta hoces reci da je Biblija kontradiktorna, pa biva nije istinita. E da ti ja ko musliman kazem da blebeces puno, jer ne znas izvore, autore pojedinih dijelova biblije ( ako bas zelis da znas bibilija odn dijelovi knjige su nastajali u periodu od 1500 pne do 96 god ne) tako da ne mozes praviti poredjenja, eto ti skonto da ima greska.
Trece nadji u Kuranu kontradikciju ( a neki govore da je 80% prepisao iz Biblije pa kako to da nije niti jedna greska prepisana)?
Da bi sebe smatrao vjernikom, pođi od toga da moras postovati svakog covjeka, jer sam Bog (Allah) je stvorio covjeka, pa tako i kršcane, kao i muslimane, jer ovim sto si ovdje napisao vrijeđas samog Boga, jer vrijeđas njegovo djelo (čovjeka)!
-
fia
#41 Re: Biblijske kontradikcije
-------------------------------------dino_sara wrote:E vidis tvoji i moji brojevi se ne poklapaju ali bas niti jedan ( i ovo nije Ahmed Deedat)fia wrote:![]()
Ok, dobit ćeš odgovor,
dali je bilo 800.000 ili 1.100.000 izraelaca?
-------------------------------------
ponavljaj:
800.000 i koliko je 1.100.000 ?
i ti želiš da te uzimamo za ozbiljno?
sad se tačno vidi, da ne znaš o čemu pričaš... čak ni kontext onog što ovdje iznosiš...
Last edited by fia on 14/08/2008 15:06, edited 2 times in total.
-
dino_sara
#42 Re: Biblijske kontradikcije
E vidis ti nisi citala Ku ran ja Bibliju jesam ja mogu pricati o tome (adekvatno) ali ti nemozes.Ja nevrijedjam nikog samo iznosim neke cinjenice koje niko od Vas nemoze da mi objasni ali ste svi u stanju da mene napadate.IceQueen wrote:Nas kršćane, biblija i crkva uce da postujemo ljude, a s tim i njihove osjecaje i uvjerenja. Ja se ne usudim napadati na Kur`an niti bilo koju drugu svetu knjigu jer kao prvo nisam upoznata bas toliko s onim sto tamo pise, a ponajvise jer ne zelim vrijeđati nikoga, a poglavito ne želim, niti bi ikad, povrijedila vjerovanja ljudi. Ovo sto ti ovdje pises poteklo je iz tvoje niske zelje da svojim klaparanjem vrijeđas druge. Islam te tome, sigurna sam, nije poučio.dino_sara wrote:Prvo je ocigledno da nisi musliman. Tebi kao muslimanu nemoze Bog dati Bibliju.Robyn wrote:Hej dino-sara, e sto ti majke ti davis sad s ovom temom, sta hoces reci da je Biblija kontradiktorna, pa biva nije istinita. E da ti ja ko musliman kazem da blebeces puno, jer ne znas izvore, autore pojedinih dijelova biblije ( ako bas zelis da znas bibilija odn dijelovi knjige su nastajali u periodu od 1500 pne do 96 god ne) tako da ne mozes praviti poredjenja, eto ti skonto da ima greska.
Da bi sebe smatrao vjernikom, pođi od toga da moras postovati svakog covjeka, jer sam Bog (Allah) je stvorio covjeka, pa tako i kršcane, kao i muslimane, jer ovim sto si ovdje napisao vrijeđas samog Boga, jer vrijeđas njegovo djelo (čovjeka)!
- x generation
#43 Re: Biblijske kontradikcije
Dino mislim da povrsno bataras i podacima i poznavanjem Biblije.
Ne znam sto si citao,citavu Bibliju (Torah,Neviim,Ketuvim)-sto je izvorno pisano hebrejskim,izuzev jednog malog dijela koji je pisan aramejskim,a to je podjela Biblije na tri skupine-hebrejski,sto je temelj za zidovski i krascanski kanon.
Novi zavjet predstavlja usmene predaje Isusovih ucenika i onih koji su primili evandjelje,ili si preskakao?
Tebe koliko vidim zbunjuje kako se Isus spominje kao sin Davidov.Netko ti je to detaljno vec i opisao.
Mucno bi mi bilo dokazivati vjerodostojnost pomenutog.
Nedavno sam citao slicno na net-u kako jedan biznismen koji se poceo baviti teologijom raspisao nagradu i to veliku kako bi netko oborio tezu za koju on misli da ima istine.
Njegova teza je da Muhamed koji je po islamskoj dogmi poslanik,bio pedofil jer je ozenio mladu zenu,da je bio koljac jer je ratovao macem i ubijao ljude,da je bio ovo ,ono...da li mislis da ce ovakvo primitivno blatnjenje ostaviti neki utisak ili da ce u muslimanu proraditi crv sumnje?
U ovome sto te ja pitam se nalazi npr.odgovor nekog zidova koji tvrdi ono sto tvrdi,ili nekog krscanina koji tvrdi to sto vec tvrdi i ono u sto pomenuti vjeruju i sto predstavlja njihov apsolut vjere i religije. (nemoj me pogresno shvatiti ovdje ne povlacim tezu i temu zidovi-isus)
Meni kao vjerniku nije potrebna nikakva knjiga da bi shvatio Boga,ili vjerovao u njega.Rodjen sam u tradicionalnoj obitelji koja drzi do vjerskih vrijednosti,i u kojoj je medjureligijski dijalog bio nesto posebno, medjutim nitko u siroj ili uzoj familiji nije mi naturao da to spoznam preko njih,naprotiv spoznao sam sam,i na tome sam im iskreno zahvalan.
Kao sto je pisano: "Bijah slijep,sada vidim"
Citao sam mnoge religijske knjige,i dan danas citam,moj odgovor na sve ovo sto si postavio i pitao ne vjerujem u knjigu,vjerujem u Boga,pa ti to sad izvlaci iz konteksta ili shvati kako vec hoces ili zelis.
Lijep pozdrav.
Ne znam sto si citao,citavu Bibliju (Torah,Neviim,Ketuvim)-sto je izvorno pisano hebrejskim,izuzev jednog malog dijela koji je pisan aramejskim,a to je podjela Biblije na tri skupine-hebrejski,sto je temelj za zidovski i krascanski kanon.
Novi zavjet predstavlja usmene predaje Isusovih ucenika i onih koji su primili evandjelje,ili si preskakao?
Tebe koliko vidim zbunjuje kako se Isus spominje kao sin Davidov.Netko ti je to detaljno vec i opisao.
Nedavno sam citao slicno na net-u kako jedan biznismen koji se poceo baviti teologijom raspisao nagradu i to veliku kako bi netko oborio tezu za koju on misli da ima istine.
Njegova teza je da Muhamed koji je po islamskoj dogmi poslanik,bio pedofil jer je ozenio mladu zenu,da je bio koljac jer je ratovao macem i ubijao ljude,da je bio ovo ,ono...da li mislis da ce ovakvo primitivno blatnjenje ostaviti neki utisak ili da ce u muslimanu proraditi crv sumnje?
U ovome sto te ja pitam se nalazi npr.odgovor nekog zidova koji tvrdi ono sto tvrdi,ili nekog krscanina koji tvrdi to sto vec tvrdi i ono u sto pomenuti vjeruju i sto predstavlja njihov apsolut vjere i religije. (nemoj me pogresno shvatiti ovdje ne povlacim tezu i temu zidovi-isus)
Meni kao vjerniku nije potrebna nikakva knjiga da bi shvatio Boga,ili vjerovao u njega.Rodjen sam u tradicionalnoj obitelji koja drzi do vjerskih vrijednosti,i u kojoj je medjureligijski dijalog bio nesto posebno, medjutim nitko u siroj ili uzoj familiji nije mi naturao da to spoznam preko njih,naprotiv spoznao sam sam,i na tome sam im iskreno zahvalan.
Citao sam mnoge religijske knjige,i dan danas citam,moj odgovor na sve ovo sto si postavio i pitao ne vjerujem u knjigu,vjerujem u Boga,pa ti to sad izvlaci iz konteksta ili shvati kako vec hoces ili zelis.
Lijep pozdrav.
-
dino_sara
#44 Re: Biblijske kontradikcije
E vidite sad svi vi koji ste samo mene napadali kako covjek ( ali pravi gospodin) razgovara. Ovaj njegov post vrijedi vise nego sve sto ste svi pisali.Volio bih upoznati ovog covjeka, da sada ovdje vise ne zapocinjem teme koje neko opet nebi shvatio kako ja zelim da budu shvacene. Jer mi se cini da bi on (mozda) imao odgovore za njih. Isto tako bih napomenuo da sam puno citao kriscanske literature jer bas kao i krscanu Islam malo mi je bilo teze razumjeti neke stvari i morao ponovo da citam ali vremenom sam neke stvari skontao i neke su mi jos ostale skroz ne razrijesene.x generation wrote:Dino mislim da povrsno bataras i podacima i poznavanjem Biblije.
Lijep pozdrav.
I za tebe jedno pitanje zar nisi iz knjiga saznao o Bogu?
x generation svaka cast i hvala sto si se javio
Last edited by dino_sara on 14/08/2008 15:42, edited 2 times in total.
- JThomas
#45 Re: Biblijske kontradikcije
stvar je u jednom: niko više ne tumači ni bibliju ni kur'an sasvim doslovno. ni najgori fundamentalisti. sve značajnije crkve su prihvatile alegorijsko, metaforsko značenje biblije. i ovaj sad došao da kao otkrije toplu vodu s kontradikcijama u bibliji, kao da je to nešto novo. na internetu imaju cijele zbirke tih kontradikcija. vjera je vjera, da je doslovno i 100% istina ne bi bilo vjera, nego nešto drugo...svako mora naći značenje za sebe.
(i islam prihvata bibliju kao svetu knjigu objave i isusa kao poslanika)
usput, ja nisam vjernik u klasičnom smislu te riječi, iako imam neke svoje stavove o duhovnosti, tako da me ovo ne dotiče previše, ali mislim da bi prozelitizam na forumu trebalo zabraniti.
usput, ja nisam vjernik u klasičnom smislu te riječi, iako imam neke svoje stavove o duhovnosti, tako da me ovo ne dotiče previše, ali mislim da bi prozelitizam na forumu trebalo zabraniti.
-
dino_sara
#46 Re: Biblijske kontradikcije
Ispravka. Islam ne prihvata Bibliju kao Bozije djelo. Prihvata Isusa (Isa a.s.) kao covjeka ne kao bozanstvo ili kao Boga. Vjeruje u njegovo rodjenje bez muskog posrednika ali nikako ne kao Bozijeg sina ili ti Boga.
Ispravka. Islam ne prihvata Bibliju kao Bozije djelo. Prihvata Isusa (Isa a.s.) kao covjeka ne kao bozanstvo ili kao Boga. Vjeruje u njegovo rodjenje bez muskog posrednika ali nikako ne kao Bozijeg sina ili ti Boga.
- The Nightwatchman
#47 Re: Biblijske kontradikcije
dino_sara wrote:E vidite sad svi vi koji ste samo mene napadali kako covjek ( ali pravi gospodin) razgovara. Ovaj njegov post vrijedi vise nego sve sto ste svi pisali.Volio bih upoznati ovog covjeka, da sada ovdje vise ne zapocinjem teme koje neko opet nebi shvatio kako ja zelim da budu shvacene. Jer mi se cini da bi on (mozda) imao odgovore za njih. Isto tako bih napomenuo da sam puno citao kriscanske literature jer bas kao i krscanu Islam malo mi je bilo teze razumjeti neke stvari i morao ponovo da citam ali vremenom sam neke stvari skontao i neke su mi jos ostale skroz ne razrijesene.x generation wrote:Dino mislim da povrsno bataras i podacima i poznavanjem Biblije.
Lijep pozdrav.
x generation svaka cast i hvala sto si se javio
-
dino_sara
#48 Re: Biblijske kontradikcije
E vidi, nije on mene ni u sto ubijedio niti mi je na sto odgovorio nego samo kazem kako covjek bez trunke zlobe u sebi pise, bez bijesa,bez mrznje.
Covjek kaze da vjeruje u Boga ali ne u knjige. E sad cekam odgovor odakle je saznao za Boga i odakle zna bilo sta o Bogu??
- JThomas
#49 Re: Biblijske kontradikcije
e nek si ti mene ispraviodino_sara wrote:(i islam prihvata bibliju kao svetu knjigu objave i isusa kao poslanika)
po islamu je i biblija objava od boga, ali koju su ljudi s vremenom iskrivili. a isus je božji poslanik. šta sam ja to netačno gore napisao, pa si me ti ispravio? gdje sam ja rekao da islam priznaje isusa kao božanstvo?
-
dino_sara
#50 Re: Biblijske kontradikcije
ne ne careJThomas wrote:e nek si ti mene ispraviodino_sara wrote:(i islam prihvata bibliju kao svetu knjigu objave i isusa kao poslanika)
Ispravka. Islam ne prihvata Bibliju kao Bozije djelo. Prihvata Isusa (Isa a.s.) kao covjeka ne kao bozanstvo ili kao Boga. Vjeruje u njegovo rodjenje bez muskog posrednika ali nikako ne kao Bozijeg sina ili ti Boga.![]()
po islamu je i biblija objava od boga, ali koju su ljudi s vremenom iskrivili. a isus je božji poslanik. šta sam ja to netačno gore napisao, pa si me ti ispravio? gdje sam ja rekao da islam priznaje isusa kao božanstvo?