probuseni $ wrote:PRO testant wrote:probuseni $ wrote:A sto u naslovu teme stoji i "bozja rijec", kad niko nije cuo da bog govori ? ...
Ako mogu da te zamolim da ne nastavljaš sa svojim idejama i "pitanjima" i ovdije, je su sve teme na koje si došao, ili počeo na kraju zatvorene zbog istih.
Ako zaista želiš, otvori sličnu temu i opleti sinko, ali ipak imaj nekog obzira.
Hvala unaprijed.
Izvini , nisam znao da je ovaj topic samo za reklamu , da je zabranjeno dikutovati ....
Ni jedna tema na religiji nije zatvorena zbog mene i mojih pitanja i komentara, vec zbog onih koji spamaju temu i svadjaju se usput. To sto su neka od mojih pitanja mozda nezgodna je druga stvar. Ja ocekujem odgovor jer koliko znam sve sto covjeku treba je Biblija i Kuran. U njima se nalaze odgovori za sva pitanja, pa i ova moja koja se vama cine malo keves. Nije stvar u meni, vec u vama koji ne znate odgovore.
Ne, nije tačno.
Zatvorene su upravo radi tebe i tvojih nastupa. I nisi prvi koji je doživjeo takvu sudbinu. Ima ih još.
Ono što se čini da je pokretatač teme želio je da bude poput informativnog karaktera, a ne debatni ćošak.
Pitanja su dobrodošla, ali konstruktivnog karaktera, ne površna, degradirajuća i naprasita (poput onih na drugim temama), a ni odgovor nije nužan. Što ne znači da ne postoji adekvatan, samo da neko bira na koja želi da da' odgovor što može da indicira i sa kime bi želio/la da nastavi razgovor. A sa kime ne.
I mislim, da je jako važno da se određene stvari poštuju (ili teme) primjera radi "O Pejgamberu, alejhi-salatu we selamu". Mene nećeš nikada vidjeti da tamo postiram pitanja karaktera koji ti koristiš, jer je to nepoštivanje onoga što ljudi koji tu postiraju vjeruju. I to je nešto što njima jako puno znači i nema potrebe da se jedna tako ljepa tema, barem za njih, kvari mojim ili bilo čijim sumnjama i provokacijama. Ja nemoram da vjerujem niti da se slažem sa onim što oni vjeruju, ali poštivanjem njihovog vjerovanja, poštujem njih. To je ništa drugo do "dobri stari komšiluk."
Druga je stvar kada neko ko (poput kontromanicha, ICEmana i sličnih) počne da postira stvari na način na koji su to radili sa stravom koji su imali (a tvoji popstovi su jako slični njihovim), pa nema druge nego da se neke stvari postave i pitaju, ali to su teme sasvim drugog karaktera na kojima je veoma jasno šta se želi. Ova to nije.
Jer ne bih želio da se i ova tema zatvori zbog istih razloga kao i one druge na kojima si bio. Ima jako dosta da se kaže na ovoj temi i želio bih da nastavim ono što je pokretač pokušao. Zato, molim te da poštuješ moju molbu.